به گزارش مشرق به نقل از فارس، مردخاي وانونو يک يهودي مراکشيتبار بود که در سال ???? ميلادي در مراکش متولد شد و در سال ???? همراه با خانواده خود به اسرائيل مهاجرت کرد. در سال ????به ارتش اسرائيل پيوست، از دانشگاه بن گوريون فارغالتحصيل شد و سپس به استخدام در نيروگاه ديمونا درآمد.
اين تکنسين هستهاي نيروگاه اتمي ديمونا پس از خروج از اسرائيل، در سال ???? به يک گروه مسيحي مخالف جنگافزارهاي هستهاي در استراليا پيوست و همزمان تغيير دين داد و به مسيحيت گرويد.
وي در سال ???? در مصاحبه با هفتهنامه سانديتايمز اطلاعات و تصاويري محرمانه از اين نيروگاه و کلاهکهاي اتمي اسرائيل را در اختيار اين نشريه انگليسي قرار داد.
در ? اکتبر ???? روزنامه ساندي تايمز در سرخط اصلي خبر خود آورد «رازهاي فعاليتهاي هستهاي اسراييل فاش شد» اين گزارش تکان دهنده شامل مصاحبه اين روزنامه با وانونو بود که وي به همراه اطلاعات ارائه شده ?? عکس هم ارائه و عنوان کرد که اسراييل به سرعت در حال ساخت سلاحهاي هستهاي است.
وي به طور مشخص اعلام کرد که اسراييل داراي ??? بمب تقويت شده، بمبهاي نوتروني و کلاهکهاي قابل حمل توسط اف ?? است. وي در عکسهايش از اين بمبها هم مستنداتي ارائه کرده بود.
تا قبل از انتشار گزارش هفته نامه ساندي تايمز، اطلاعات موثقي در مورد فعاليتهاي اسرائيل در زمينه توليد تسليحات هستهاي در دست نبود؛ هر چند اکثر کارشناسان معتقد بودند که اين کشور مقاديري کلاهک اتمي در اختيار دارد.
پس از آن موساد تصميم به دستگيري وي گرفت، اما از آنجا که مردخاي وانونو از اسرائيل خارج و در خاک پادشاهي متحده اقامت گزيده بود و موساد بنابر قراردادهاي امنيتي که با سازمان اطلاعات و امنيت خارجي انگليس داشت، نميخواست در خاک اين کشور دست به آدمربايي بزند، از اينرو، مقامات موساد تصميم گرفتند تا با کمک عوامل انساني وي را ترغيب کنند تا اين کشور را به خواسته خود ترک و به کشور ايتاليا سفر کند.
پس از آن يک مامور اطلاعاتي زن عضو موساد با نام عملياتي «سيندي»، ماموريت يافت تا به عنوان يک «توريست آمريکايي» و به صورت ظاهراً «اتفاقي» با وي آشنا شود و پس از طرح دوستي، وانونو را متقاعد کرد تا يا يکديگر، براي تعطيلات آخر هفته به شهر رم در کشور ايتاليا سفر کنند، ساعاتي پس از ورود به رم، کماندوهاي موساد وي را دستگير و طي عملياتي به اسرائيل منتقل کردند. پس از بازگردانيدن به اسرائيل، وي در دادگاهي، به اتهام جاسوسي و خيانت به کشور و به علت «افشاي اسرار هستهاي کشور» به مدت ?? سال زنداني شد.
وانونو پس از آزادي در تاريخ ?? آوريل ???? ميلادي، اجازه خروج از اسرائيل و مصاحبه با خارجيها را نداشت. او همچنين در دادگاهي در اسرائيل به سرپيچي از از الزامات آزادياش (مصاحبه با خارجيها) به شش ماه حبس تعزيري نيز محکوم شد.
وي پس از آزادي سوگند خورد به مبارزهاش عليه تسليحات هستهاي اسرائيل ادامه دهد.