کد خبر 287542
تاریخ انتشار: ۳ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۵

مبتلایان به اختلال شخصیت نمایشی، افرادی هیجانی هستند و معمولاً هیجانات آنها سطحی است. ممکن است روزی عشق افراطی از آنها دیده شود اما روزی دیگر رفتارهایی توأم با نفرت نسبت به اطرافیان داشته باشند.

به گزارش مشرق، عبدالله امیدی، روانشناس گفت: اختلال شخصیت نمایشی در زنان بیشتر است. هیجانات سطحی، بی‌ثباتی، تلقین پذیری و ساده لوحی ویژگی آنان است. این افراد معمولاً مشتریان پروپاقرص انرژی درمانگران هستند.

وی اظهار داشت: مبتلایان به اختلال شخصیت نمایشی، افرادی هیجانی هستند و معمولاً هیجانات آنها سطحی است. ممکن است روزی عشق افراطی از آنها دیده شود اما روزی دیگر رفتارهایی توأم با نفرت نسبت به اطرافیان داشته باشند.

وی افزود: افرادی که به این اختلال مبتلا هستند در جلسه اول درمان از درمانگر تعریف اما در جلسه دیگر از درمانگر و شیوه درمانی او به شدت انتقاد می‌کنند.

امیدی گفت: چنین به نظر می‌رسد که هیجانات این افراد دم دستشان است. عشق و نفرت مبتلایان در کمترین زمان رخ می نماید.

وی ادامه داد: اگر رفتار اطرافیان در مبتلایان ایجاد هیجان کند، آن وقت است که شخصی که تا دیروز نسبت به او عشق می‌ورزیدند به منفورترین انسان روی زمین تبدیل می‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان تصریح کرد: در اطراف ما کسانی هستند که ممکن است رفتارهایشان مورد قبول ما نباشد، اما صبوری می‌کنیم. اما مبتلایان به شخصیت نمایشی چنین ویژگی ندارند و خیلی سریع واکنش نشان می‌دهند. رفتار و هیجانات مبتلایان حد وسط ندارد.

وی ادامه داد: چون مواجهه‌سازی در مبتلایان اضطراب ایجاد می‌کند و از این منظر محرک محسوب می‌شود، مبتلایان از اینکه روان درمانگر آنها را با مشکلشان روبه‌رو کند، بیزارند.

امیدی گفت: برداشت این افراد از اطرافیانشان به واکنش هیجانی منجر می‌شود و شیوع این اختلال در جنس مونث بیشتر است.

وی ادامه داد: مبتلایان به اختلال شخصیت نمایشی انسانهای تلقین پذیر و ساده لوحی هستند که به راحتی تحت تأثیر دیگران قرار می‌گیرند. آنها حتی گاهی مشتریان پروپاقرص انرژی درمانگران می‌شوند.

این متخصص بهداشت روانی تصریح کرد: این افراد انسانهای اغواگری هستند که سعی می‌کنند نظر جنس مخالف را به خود جلب کنند. آنها ظاهری نمایشی دارند و از آرایشهای زننده و لباسهای نامناسب استفاده می‌کنند. انتخاب رنگهای جیغ و رفتارهای بی‌بند و بارانه دیگر ویژگی مبتلایان است.

وی افزود: مبتلایان به شدت خواهان توجه هستند و وقتی این توجه از سوی اطرافیان  ابراز نمی‌شود دچار خشم و اضطراب می‌شوند و اگر کسی به حرف آنها توجه نکند خشمگین می‌شوند.

این متخصص بهداشت روانی گفت: این افراد ترس پنهانی برای از دست دادن جایگاهشان دارند برای همین با احساسات همسرانشان بازی می‌کنند تا بتوانند نظر او را جلب کنند.

وی افزود: بروز این اختلال به عوامل سرشتی ارتباط دارد. برخی کودکان از همان دوره کودکی، رفتارهایی هیجانی از خود نشان می‌دهند. شرایط تربیتی و خانوادگی نیز در بروز این اختلال نقش دارد.

وی خاطر نشان کرد: نکته دیگری که باید به آن توجه کرد این است که شخصیتهای نمایشی به دلیل هیجانات آنی تصمیمات سریعی می‌گیرند. بهتر است کودکانی که دچار این شخصیت هستند برای مبصری کلاس انتخاب شوند چرا که آنها به تشویق سریعتر از تنبیه جواب می‌دهند.
منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس