به گزارش مشرق، فاطمه مرادی زشک و پژوهشگر اظهار داشت: مشاغل به 2 دسته یدی و نفسانی یا فکری یا ذهنی تقسیم میشود و به طور خلاصه مشاغل یدی فعالیت بدنی جزء شغلشان است و این افراد، فعالیت سنگین بدنی به جسمشان آسیب نمیرساند بلکه زمانی آسیب میبینند که یک دفعه آن را رها کنند مانند اینکه یک دفعه بازنشسته شوند که این مسئله به عادت داشتن بر میگردد که در طب سنتی میگویند اگر به چیزی عادت داری یک دفعه آن را رها نکن.
به گفته وی برای یک سری بیماریها باید عادتشان را ناگهانی رها کنند اما اکثراً میگویند که آرام آرام باید ترک داده شود چون مغز خیلی با آن مسئله عادت کرده است؛ کسی که کارش یدی است، تغذیه و خوابش بسیار مهم است و حتی میگویند هر چند روز یکبار دست از این کار یدیشان بکشند و یک سری فعالیت فکری انجام دهند یعنی دو تا سه روز کار کنند و یک روز استراحت کنند.
این پزشک و پژوهشگر عنوان کرد: حتماً هوای آزاد و استحمام مرتب خیلی مهم است. در بین مشاغل یدی کشاورزی از همه مشاغل با حفظ تندرستی، بیشتر ارتباط دارد چون کشاورزان در هوای آزاد کار میکنند و غذاهای رنگارنگ و روهم خوریهایی که بقیه شغلها ممکن است داشته باشند، ندارند.
مرادی افزود: مرگ و میر هم در کشاورزان خیلی کمتر است البته ضرر و زیانهایی هم دارند، به خصوص آنهایی که از نظر استطاعت مالی پایین تر هستند ولی اضطراب و استرس کمتر دارند و در گذشته حتی میگفتند که اصلاً بیماریهای روانی در کشاورزی وجود نداشته است.
وی خاطرنشان کرد: انواع مشاغل دیگر مثل معدن کاران دچار مشکلات تنفسی، بیماریهای نزلهای، بیماریهای چشم میشوند، همچنین مشاغلی که با آب سرو کار دارند مانند شالیکاران، ملوانان و نجات غریقها بیشتر دچار بیماریهای التهابهای تنفسی و مفصلی میشوند و توصیه میشود که حتماً لباسهای گرم بپوشند و شربتهای مزاج گرم بنوشند.