به گزارش گروه جهاد و مقاومت مشرق ،شاپور بختيار ، آخرين نخست وزير رژيم شاه ، پس از اطمينان از اخباري که حاکي از بازگشت قريب الوقوع امام خميني به کشور بود ، با استقرار واحد هاي زرهي ارتش در باند فرودگاه هاي کشور ، اقدام به مسدود کردن اين مبادي ورودي نمود. در اعتراض به اين عمل ، حدود چهل نفر از روحانيون مبارز و انقلابي، در مسجد دانشگاه تهران تحصن کردند و شرط پايان اين تحصن را بازگشت حضرت امام عنوان نمودند. حضرات آيات سيد محمد حسيني بهشتي، مرتضي مطهري، عطاءاللَّه اشرفي اصفهاني، سيد محمود طالقاني، محمدجواد باهنر، سيد علي خامنهاي، اکبر هاشمي رفسنجاني، محمد امامي کاشاني، محمد يزدي، علي مشکيني، محمد صدوقي و... از جمله متحصنين بودند.
اين تحصن در روز 7 بهمن ماه آغاز شد و با استقبال گسترده از سوي مردم خشمگين از بسته شدن فرودگاه ها مواجه گرديد. در تمام ايام تحصن ، خيابان هاي اطراف دانشگاه تهران و ميدان انقلاب ،لبريز از جمعيت بود. روز نهم بهمن ماه سال 1357، در حدود ساعت پنج بعد از ظهر ، مردم متوجه شدند يک نظامي ، با لباس فرم پشت فرمان يک خودرو بنز ، قصد ورود به خيابان امير آباد شمالي (کارگر فعلي) را دارد. اين شخص سرلشکر تقي لطيفي، رييس آجوداني ژاندارمري کشور بود که در کمال بي تدبيري و يا شايد هم لجاجت ، بدون آن که لباس فرم و درجه هاي خود را پنهان کند ، به ميان جمعيت آمده بود. مردم با داد و هوار عده اي که درجه هاي سرلشکر را تشخيص داده بودند به طرف خودرو او سرازير مي شوند . در عرض چند ثانيه کوکتل مولوتفي روي کاپوت بنز کوبيده مي شود و شيشه هاي آن توسط تظاهر کنندگان خشمگين خرد مي شود.
ژنرال با دست هاي بالا برده از ماشينش پياده مي شود. بين مردم اختلاف مي افتد که ژنرال را به دانشگاه ببرند تا روحانيون متحصن تکليفش را روشن کنند يا همان جا به باد کتک بگيرندش. طرفداران هر دو نظر فراوان بودند اما تا با هم به تفاهم برسند ، باران مشت ، لگد ، چوب و حتي چاقو به سمت سرلشکر لطيفي مي بارد. در نهايت با ورود تعدادي از روحانيوني به صحنه ، ژنرال نيمه جان به دانشگاه منتقل مي شود. در دانشگاه، آيتالله طالقاني از ديدن وضعيت لطيفي به شدت متاثر مي شود و دستور ميدهد وي را به بيمارستان يا اورژانس ببرند.
وي را که از ناحيه پشت و سينه به شدت مجروح بود به بيمارستان شريعتي ميبرند، و در نهايت به علت اينکه ارتشي بوده به بيمارستان ??? ارتش منتقل ميشود.
در تمام لحظاتي سرلشکر لطيفي در محاصره تظاهر کنندگان بود ، دو عکاس موفق شدند تصاوير متعددي از او به ثبت برسانند. آن چه خواهيد ديد گزيده اي از آن تصاوير است که براي نخستين بار در کنار هم منتشر مي شود.
ابتداي کارگر شمالي
ابتداي کارگر شمالي
ميدان انقلاب