به گزارش گروه بين الملل مشرق، روزنامه القدس العربي چاپ لندن نوشت که شاه سعودي که براي گذراندن دوران نقاهت خود در مراکش به سر ميبرد، براي خروج شرافتمندانه حسني مبارک، رئيسجمهور مصر از بحران کنوني، رايزنيهاي فشردهاي را با مقامات آمريکايي آغاز کرده است که اين موضوع باعث شده "سعود الفيصل" وزير خارجه عربستان نيز براي ادامه رايزنيها به دار البيضاء فرا خوانده شود تا بتواند در اين مذاکرات که اين منابع آن را بسيار متشنج خواندهاند، شرکت کند.
روزنامه "وال استريت ژورنال" پيش از اين از وجود بحران در روابط آمريکا و کشورهاي خليج در زمينه آينده مبارک خبر داده بودند، اين در حالي است که ملک محمد ششم شاه مراکش ترجيح داده است تا در اين بحران حاضر نشود و براي آخر هفته به فرانسه سفر کرده است.
شاه سعودي در اين اظهارات کنارهگيري واشنگتن از حمايت از مبارک به عنوان يک همپيمان قديمي را با وجود خدماتي که به سياستهاي آمريکا در خاورميانه ارائه کرده، لکه ننگي براي اين کشور ميداند و مي ترسد اين بلا بر سر خود او نيز بيايد.
منابع مربوط تاکيده کردهاند که اين مذاکرات، گاهي از طريق يک ميانجي خاص آمريکايي و گاهي اوقات بصورت مستقيم ميان ملک عبدالله و باراک اوباما برگزار ميشود.
عبدالله بن عبدالعزيز در اين مذاکرات، بر ضرورت خروج شرافتمندانه مبارک از بحران کنوني تأکيد دارد، چرا که هر نوع کنارهگيري مانند زينالعابدين بن علي از قدرت به معناي تحريک ساير ملتهاي عربي براي مقابله با حاکمانشان خواهد بود، اين در حالي است که رياض اين انقلابهاي مردمي را رد کرده است.
بر اساس اعلام اين منابع، رياض معتقد است که بهترين راه مقابله در برابر سياست آمريکا در زمينه کنار گذاشتن همپيمانان منطقهاي، تشديد فشارها عليه اسرائيل و از سرگيري سياست گفت وگو با ايرانيها براي مقابله با هر نوع درگيري نظامي و مذهبي در آينده را شامل ميشود.
به دست آوردن افکار عمومي مردم و مقابله با زلزلههاي اجتماعي در کشور از ديگر راهکارهايي است که رياض براي مقابله با انقلابهاي مردمي در نظر گرفته است.
اين در حالي است که اين سياست کاخ سفيد از سوي رژيم صهيونيستي نيز بشدت مورد مخالفت قرار گرفته است، اسرائيل نيز که منافع استراتژيک خود را در بقاي دولت مبارک ميبيند، سعي دارد تا حمايت آمريکا از وي را به عنوان اهرم فشاري عليه مخالفان به کار برد تا شايد به اين ترتيب اعتراضات مردمي را ناکام بگذارد.
اين در حالي است که واشنگتن معتقد است که انقلاب مصر وارد راه بيبازگشت شده و حمايت از مبارک غير از بدنامي براي اين کشور هيچ ثمره ديگري نخواهد داشت.