کد خبر 28424
تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۸۹ - ۱۲:۲۲

سومين جشنواره بين‌المللي هنرهاي تجسمي فجر با نمايش بخش غيررقابتي آثار و با حضور سفراي کشورهاي مختلف آغاز به کار کرد.<BR>

به گزارش مشرق به نقل از مهر، سومين جشنواره هنرهاي تجسمي فجر عصر روز گذشته، 17 بهمن با نمايش بخش غيررقابتي و حضورحضور سفير آلمان، دبير دوم سفارت ژاپن، سفير لهستان، معاون سفير هند و هنرمنداني همچون احمد اسفندياري، محمود جواد‌ي‌پور، ايرج اسکندري و.. در موزه هنرهاي معاصر تهران شروع شد.

بعد از پخش کليپي از نحوه آماده شدن نمايشگاهها و هيئت داوران در بخش ديگري از اين مراسم حميد شاه آبادي، معاون هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: بايد از حضور 22 هزار اثري که از جانب بيش از 6 هزار هنرمند به جشنواره تجسمي فجر اراسل شده است، تقدير کرد چراکه آنها قدر و قيمتي جهاني به اين جشنواره آفريدند.

وي همچنين اين دوره از جشنواره تجسمي فجر را ويژه توصيف کرد: اين سومين جشنواره تجسمي فجر است اما در قالب سومين دوره ظاهر نشده چون اگر ما به ساير حوزه‌هاي تئاتر، سينما و موسيقي که امروز بيست و چندمين دوره خود را مي‌گذرانند، نگاه کنيم، مي‌بينيم جشنواره تجسمي فجر در همين سه دوره در يک قالب ويژه حضور داشته است.

شاه آبادي در مورد حضور هنرمندان در اين جشنواره ابراز کرد: جشنواره تجسمي فجر فرصتي براي تمام هنرمندان تجسمي است که از اين ظرفيت استفاده و به عنوان يک منبع و جايگاه ويژه هنري با آن برخورد کنند. لذا آنها که توفيق حضور نداشتند، فرصت شرکت در يک آزمون بزرگ را که نماد و معيار هنر کشور است، از دست دادند.

وي افزود: ضرورت دارد ما به اين تاثيرگذاري ويژه توجه کنيم تا اين معيار بتواند در تمام حوزه‌ها نقش آفرين باشد، بايد به گونه‌اي برنامه‌ريزي کرد که جشنواره در دوره‌هاي آينده شاهد مشتاقان بيشتري باشد و هنرمندان ايران و جهان بتوانند حضورشان را با زمان‌بندي جشنواره تنظيم و براي حضور ما را انتخاب کنند.

شاه آبادي در مورد برنامه‌ريزي براي جشنواره تجسمي فجر عنوان کرد: اگر معيار ما در حوزه جشنواره اين‌چنين باشد، نيازمند برنامه‌ريزي بيشتري هستيم تا علاوه ‌بر حضور گسترده‌تر داوري‌هاي تخصصي را به صورت منطقه‌اي توسعه دهيم تا اين روند به سمت و سويي برود که نقش قطب‌هاي هنري در آن مورد توجه است. ما مي‌توانيم فرصت حضور در بازارهاي جهاني و عرصه‌هاي بين‌المللي را پيدا کنيم و آثار اين حوزه‌ها را به صورت مستقل در ديگر نقاط جهان مورد بازديد قرار دهيم.

معاون هنري وزير فرهنگ و ارشاد در توصيف هنر گفت: شايد فرصت نباشد که از نقش ماندگار هنرهاي تجسمي صحبت کنيم چون هنر آينه تمام نماي آدمي است و ضرورت دارد متوليان دقت نظر بيشتري داشته باشند اما هنرمندان هم بايد از نگاه ايراني و اسلامي برخوردار باشند.

وي بخشي از هويت ايراني ـ اسلامي را مرهون هنرهاي تجسمي دانست: آنچه امروز هويت ايراني ما را شکل داده و سرمايه هنري کشور است، تمدن هفت هزار ساله ايراني و چهار هزار ساله اسلامي را نمايان مي‌کند، مرهون مجموعه‌اي از اقدامات حوزه هنرهاي تجسمي است که توانسته اين ميراث را حفظ کند.

شاه آبادي درباره نقش هنرمندان تجسمي توضيح داد: اگر هنرمندان اين عرصه نگاه جهاني داشته باشند و اين جهان‌بيني ايراني ـ اسلامي را فراموش نکنند، متوجه مي‌شويم جشنواره هنرهاي تجسمي فجر فرصت نشان دادن دستاوردهاي انقلاب است. امروزه به همت شما هنرمندان سرمايه‌هاي غني در هنر داريم که دستاورهاي هنر ايراني تلقي مي‌شود.

وي سپس به حضور آثار هنرمندان تجسمي در جهان اشاره کرد: در اين سازوکار و بستر بسياري ارتقا يافتند و اين آثار با رشد همراه شدند. تاروپود ايراني ـ اسلامي بايد به جهان ارائه و در برگ برگ آن بوي هويت ايارني ـ اسلامي استشمام شود.

معاون هنري توصيه کرد که جوانان به سمت هنر پيشرو هدايت شوند: امروزه تلاش مي‌شود که هنرمندان از اين مسير فاصله بگيرند. پس بايد دقت کنيم که جوانان به سمت هنر پيشرو که روح تعالي را در جامعه افزايش مي‌دهد و پاسداشت ارزش‌هاي ديني ما است، بپردازند.

شاه آبادي در مورد بخش اقتصادي هنرهاي تجسمي اظهار کرد: در سال 89 تلاش کرديم اضافه برآنچه در هنرهاي تجسمي در گذشته شکل گرفته بود، بسترهاي جدي‌تري را فراهم کنيم. ارائه و عرضه هنرهاي تجسمي در حوزه‌هاي مختلف و تلاش براي بهره‌وري در عرصه هنري جز محورهاي فعاليت‌هاي معاونت هنري است تا در اين مسير اين هنرها در سبد خانوار بيشتر ديده شود. امروز بايد کاري کنيم که هنرمندان به اقتصاد هنري خود فکر کنند.

 

انتشار کتاب جشنواره

محمود شالويي، مدير مرکز هنرهاي تجسمي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي هم در اين مراسم که به دليل جمعيت زياد بسياري نتوانستند در سالن محل برگزاري حضور پيدا کنند و از طريق تلويزيون‌هايي که در راهروهاي موزه تعبيه شده بود، برنامه را دنبال مي‌کردند، از حضور جشنواره در کشورهاي ديگر همچون ايتاليا، اتريش، سوريه، غنا و فرانسه خبر داد.

وي در مورد جزئيات ديگر جشنواره عنوان کرد: در جشنواره امسال علاوه ‌بر رشته‌هاي مختلف هنرهاي تجسمي، نقاشي قهوه‌خانه‌اي يا خيالي‌نگاري و هنر جديد به عنوان بخش غيررقابتي حضور دارند. 22 هزار اثر از شش هزار نفر به دبيرخانه رسيد که بسيار ناباورانه بود و نشاندهنده علاقه هنرمندان براي شرکت در جشنواره است.

شالويي با اشاره به اينکه براي نخستين‌بار کتاب جشنواره آماده و منتشر شده است، افزود: اميدوارم موزه هنرهاي معاصر با آثاري که از موزه هنر انقلاب گرفته است بتواند لحظات خوبي را براي بازديدکنندگان بوجود بياورد. با همکاري حوزه هنري در نگارخانه‌هاي موزه آثاري از هنرمندان انقلاب که شايد تاکنون برخي از آثار آنها به نمايش گذاشته نشده است، در معرض ديد عموم قرار گرفته‌اند.

مدير مرکز هنرهاي تجسمي ابراز کرد: امروزه جشنواره هنرهاي تجسمي به بالاترين جايگاه در عرصه هنرهاي تجسمي نائل آمده است و از هنرمندان اين رشته به همين خاطر ممنونيم.

 

برنامه‌ريزي چهارمين جشنواره

عباس ميرهاشمي، عکاس و دبيرکل سومين جشنواره هنرهاي تجسمي فجر هم در ادامه گفت: امسال يک برنامه منظم و رضايت‌بخش داشتيم تا جشنواره بدون وقفه و پرانرژي‌تر از قبل ادامه پيدا کند.

وي همچنين از آماده شدن ستاد برگزاري جشنواره براي دوره بعد خبر داد: در همين دوره برنامه‌ريزي براي دوره‌هاي بعد آغاز شده است تا بتوانيم بخش‌هاي بين‌المللي را افزايش دهيم.

به دنبال اين سخنان کتاب اين دوره جشنواره با حضور شاه آبادي، شالويي و ميرهاشمي رونمايي و نمايشگاه آثار بخش غيررقابتي براي بازديد عموم افتتاح شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس