همزمان که جان کری از خشکانده شدن برنامه هسته‌ای ایران می‌گوید، آمریکا تحریم‌هایی جدید علیه ایران وضع کرد که به اعتقاد روس‌ها نقض آشکار توافق ژنو است. وزارت خزانه‌داری آمریکا 3 هفته پس از آغاز اجرای توافق ژنو 32 بازرگان و افرادی را که ادعا شده با موضوع دور زدن تحریم‌ها و برنامه هسته‌ای ایران همکاری داشته‌اند، در لیست جدید تحریم‌های خود قرار داده است.

گروه سیاسی مشرق - روزنامه‌های کشور، در لابه‌لای اخبار و مطالب تولیدی خود، به نکات، اخبار و مفاهیمی اشاره می‌کنند که انتخاب و بازنشر آنها می‌تواند مورد علاقه مخاطبان یک رسانه باشد. آنچه در ادامه می‌خوانید گزیده‌ای از مطالب امروز روزنامه‌های کشور به انتخاب خبرنگاران گروه سیاسی مشرق است.

***


آقای عارف! فرمانده نیستی اطاعت نکنی «بازمانده»‌ای

به گزارش کیهان، یک نشریه زنجیره‌ای اصلاح‌طلب، جایگاه سیاسی محمدرضا عارف را نه «فرمانده» بلکه «بازمانده» توصیف کرد که از سوی اصلاح‌طلبان جدی گرفته نمی‌شود.عارف پیش از دیگر نامزدهای اصلاح‌طلب در انتخابات ریاست‌جمهوری یازدهم اعلام نامزدی کرده بود اما طیفی از اصلاح‌طلبان که تحریم انتخابات را زمزمه می‌کردند یا دنبال نامزدی دیگر بودند، از عارف به عنوان «اصلاح‌طلب بدلی و قلابی» و «تحریک‌شده نهادهای امنیتی» یاد کردند.نشریه آسمان درباره بازماندگی عارف نوشت: اگر و فقط اگر محمدرضا عارف  به نقش و مسئولیت تاریخی - اخلاقی خود عمل نمی‌کرد فاصله اندک حسن روحانی تا مرز 50 درصدی آرا نشان از آن دارد که اگر عارف در صحنه می‌ماند و صرفا در استان موطن خویش، یزد، در جایگاه نخست قرار می‌گرفت؛ کار روحانی در بهترین حالت به دور دوم می‌افتاد. این، تازه در حالتی بود که بدنه اجتماعی حامی اصلاحات و تغییر، از دودستگی و اختلاف‌ اصلاح‌طلبان دلسرد نمی‌شد و چون تدبیری نمی‌دید، امیدی نمی‌بست و در خانه نمی‌نشست.

آسمان می‌افزاید: نقش‌آفرینی عارف اما چنان که باید و شاید، حاصلی برای او در بر نداشت.  پس از 24 خرداد، وی نه در دولت و نه در حوزه عمومی سیاست نتوانست جایگاه تثبیت‌شده‌ای پیدا کند. حضور نداشتن عارف در ترکیب دولت روحانی، نخستین نشانه‌های تردید را بروز داد. گرچه با قرار گرفتن جعفر توفیقی، رئیس ستاد انتخاباتی عارف، در جایگاه سرپرستی وزارت علوم و در ادامه حمایت‌های عارف از این وزارتخانه‌ در برابر حملات مخالفان، دولت شائبه‌ها را کمرنگ ساخت؛ اما معرفی نشدن توفیقی به مجلس بار دیگر تردیدها را بازگرداند. اخبار متناقضی که درباره صدور حکم ریاست مرکز مطالعات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام به نام عارف در رسانه‌ها منتشر شد و سپس منتفی شدن موضوع، نشان داد عارف در سطحی فراتر از دولت روحانی و نزد بزرگانی چون هاشمی‌رفسنجانی نیز هنوز موقعیت تثبیت‌شده‌ای ندارد و او همچنان یاران قدیمی‌تری چون علی‌اکبر ولایتی را ترجیح می‌دهد.

در ادامه این تحلیل آمده است: حتی بحث انصراف عارف از عضویت در هیئت‌مدیره بنیاد باران که از سوی سیدمحمد خاتمی تأسیس شده و قرار گرفتن وی در رأس «بنیاد امید ایرانیان» به نوعی شائبه گلایه عارف از خاتمی را به وجود آورد و مهمتر اینکه، او می‌کوشد با نوعی هویت‌طلبی از زیر سایه رئیس‌جمهور اصلاحات درآید و در جایگاهی جز «معاون اول خاتمی» تعریف شود شائبه‌ای که در مقام تحلیل رویکردهای عارف، باید آن را به عنوان یک واقعیت سیاسی پذیرفت ارگان کارگزاران با دعوت عارف به تمکین از تصمیمات بزرگان می‌نویسد: باید گفت عارف پس از انتخابات 24 خرداد ارتباط ارگانیکی نه با بزرگان اصلاحات و اعتدال (خاتمی و هاشمی) و نه با پیروز انتخابات (حسن روحانی و دولت او) نداشته است.

او به عبارتی، علیرغم انتظار قبلی هم از دولت بازماند و هم در حوزه سیاست به جمع فرماندهان نرسید.آسمان همچنین یاد‌آور شد: عارف پس از رد صلاحیت هاشمی رفسنجانی و نیامدن سیدمحمد خاتمی به عرصه انتخابات و مشخص شدن نامزدهای نهایی در روزنامه «بهار» (ارگان انتخاباتی عارف) و نیز تبلیغات مبارزاتی، خود را با عنوان «تنها نامزد اصلاح‌طلب» معرفی کرد و انتظار آن را داشت تا از سوی احزاب و گروه‌های اصلاح‌طلب مورد حمایت قرار گیرد؛ حمایتی که در نهایت، انجام نشد. شورای مشاوران خاتمی پس از رد صلاحیت هاشمی در ابتدا، عملا خود را بدون نامزد یافت و در مرحله بعد، بدون آنکه تمایزی میان حسن روحانی ( به عنوان یک عضو جامعه  روحانیت مبارز) و محمدرضا عارف (معاون و یار نزدیک سیدمحمد خاتمی) قائل شود، رأی به نظرسنجی از بدنه جامعه و سپردن تصمیم به بزرگان داد.آسمان به کنایه نوشت: عارف نماد تجربه‌اندوزی اصلاح‌طلبان است و حال نوبت تجربه‌آموزی اوست.

وضعيت پرونده فروش خودروهاي مگان جنبش عدم تعهد

روزنامه تهران امروز نوشت: مصطفي افضلي‌فرد، سخنگوي كميسيون اصل 90 مجلس درباره آخرين وضعيت پرونده فروش خودرو‌هاي مگان جنبش عدم تعهد، اظهار داشت: همه سازمان‌هاي مرتبط با بحث فروش خودروهاي مگان جنبش عدم تعهد به استعلام‌هاي كميسيون اصل 90 پاسخ داده‌اند، لذا به زودي گزارش نهايي اين پرونده آماده مي‌شود. وي در ادامه با بيان اينكه تخلف به آن شكلي كه از شبكه خبر اعلام شد، صحت نداشته، گفت: در بررسي اين پرونده بنا را بر اين گذاشتيم كه اگر خبر صحت داشته باشد با خاطيان برخورد شود و اگر صحت نداشته باشد با شايعه‌كنندگان خبر برخورد صورت گيرد. گفتني است؛ در 12شهريور ماه سال‌جاري، مصطفي افضلي‌فرد در اخطاري مستند به اصل 19 قانون‌اساسي در صحن علني بهارستان گفته بود، شبكه خبر اعلام كرده كه در خلال «اجلاس جنبش عدم تعهد» ده‌ها خودرو مگان 80 ميليون توماني خريداري شده كه اخيرا با هزار كيلومتر كاركرد به قيمت 15 ميليون تومان در اختيار خوش‌نشينان قرار گرفته است كه اين خلاف اصل 19 قانون‌اساسي و همچنين قانون مديريت خدمات كشوري است. وي در اين‌باره گفته بود: پس از انتشار خبر فروش مگان‌هاي استفاده شده در اجلاس عدم تعهد به قيمت پايين‌تر از حد معمول، مجلس به وظيفه نظارتي خود عمل كرده و اين موضوع را مورد پيگيري قرار مي‌دهد.


شورای نظارت: حق انتخاب مجری با رسانه ملی است

روزنامه وطن امروز نوشت: شورای نظارت بر عملکرد صدا و سیما در بررسی نامه ضرغامی به رئیس این شورا درباره ماجرای تاخیر برنامه زنده تلویزیونی رئیس جمهور که به دلیل عدم هماهنگی دولت با صدا و سیما در انتخاب مجری صورت گرفته بود حق را به صدا و سیما داد. سیدرمضان شجاعی‌کیاسری، نایب رئیس شورای نظارت بر عملکرد صداوسیما با اشاره به مصوبات جلسه دیروز این شورا به تسنیم گفت: در این جلسه شورای نظارت بر عملکرد صداوسیما دو مصوبه داشتیم. وی به یکی از مصوبات دیروز این شورا اشاره کرد و افزود: در بخشی از جلسه شورا، اعضا از تاخیری که در پخش مصاحبه رئیس‌جمهور اتفاق افتاد، اظهار تاسف کردند. آنها معتقد بودند این اتفاق به هر دلیلی که بوده به دلیل معطل ماندن مردم، رئیس‌جمهور و آنتن رسانه جمهوری اسلامی ایران، نمی‌‌بایست رخ می‌داد البته اعضا معتقد بودند نباید تاخیری در پخش مصاحبه رئیس‌جمهور ایجاد می‌شد، زیرا این موضوع با منافع ملی در تضاد و تعارض است. نایب رئیس شورای نظارت بر عملکرد صدا و سیما تاکید کرد: در بخش دیگری از این جلسه مصوب شد به دلیل اینکه انتخاب مجری و عوامل برنامه‌ها کار تخصصی و ذاتی‌ صدا و سیماست و رسانه ملی خودش باید عواملش را انتخاب کند، در انتخاب مجریان برنامه‌های گفت‌وگو محور رؤسای قوا، هماهنگی‌های لازم با آنها به عمل آید.

روحانی هرگز حمایت نظام را با موسوی و سبزها عوض نمی‌کند

کیهان نوشت: ارگان گروهک ملی- مذهبی تصریح کرد، روحانی و مشاوران وی، موسوی و کروبی را افراطیون فرصت‌سوز می‌دانند و روحانی هرگز حمایت نظام را با اصلاح‌طلبان و سبزها عوض نمی‌کند.وبسایت ملی- مذهبی که در خارج کشور مدیریت می‌شود، در تحلیلی به قلم علی کشتگر (از چپ‌های آمریکایی) نوشت: روحانی حمایت نظام را با اصلاح‌طلبان عوض نمی‌کند. البته او این قدر هوشیاری دارد که سبزها را در توهم نگه دارد. اعتدال از نظر روحانی، هم دوری از موسوی و کروبی است و هم فاصله گرفتن از جبهه پایداری. اخیرا یکی از نزدیکان روحانی در گفت‌وگو با هفته‌نامه [اصلاح‌طلب] آسمان این نگرش را به شرح زیر بیان کرده است؛ «افراطی‌گری و تفکری که سال‌های اخیر محملی برای رشد و نمو پیدا کرده آرام آرام خشک می‌شود. آنها دیگر نه پایگاهی در جامعه و نه جایگاهی در نظام دارند. تقریبا همه متفق‌القول هستند که نظام ضربات جبران‌ناپذیری خورده است. افراطی‌گری چه در چپ و چه در راست دیگر مجال بروز پیدا نمی‌کند. آقای موسوی می‌توانست در سال 88 از پتانسیل رأی 13 میلیونی خود استفاده کند، حزب تشکیل دهد، روزنامه تاسیس کند و نیروهای خود را سامان‌دهی کند. اما چنین نکرد. همراه او نیز کارت عده‌ای از افراد که می‌توانستند مدیران آتی باشند، سوخت. (هفته‌نامه آسمان) «نظام تصمیم به بستن پرونده هسته‌ای را گرفته است.»

کشتگر اضافه کرد: این ادعا که موسوی افراطی است از خرداد 88 به بعد موضع نظام و رسانه‌های وابسته به رهبری مثل کیهان بوده است. کسانی که از روحانی درخواست آزادی موسوی را دارند بهتر است بالاخره هرچه زودتر باور کنند که  روحانی مرد چنین راهی نیست و اگر هم می‌خواست نمی‌توانست در این زمینه کاری بکند. جریان مخالف اصلاح‌طلبان امروز قدرتمندتر و مجرب‌تر از گذشته است.سایت ملی- مذهبی در پایان نوشت: می‌شود و باید از تلاش‌های دولت روحانی برای حل منازعه هسته‌ای و بهبود مناسبات ایران و غرب استقبال کرد، اما نمی‌شود و نباید در عرصه مبارزه و تلاش برای توسعه جامعه مدنی و جنبش دموکراسی‌خواهی که وظیفه اپوزیسیون استبداد دینی[!] است به او دخیل بست.

آغاز فعاليت مجدد حزب اعتماد ملي

به گزارش روزنامه تهران امروز، در آستانه سالروز پيروزي انقلاب اسلامي، حزب اعتماد ملي كه از پس از انتخابات رياست‌جمهوري سال ۸۸، فعاليت خود را به حالت تعليق درآورده بود، مجددا فعاليتش را از آغاز كرد. اين خبر را حجت‌الاسلام رسول منتجب‌نيا قائم‌مقام حزب اعتماد ملي طي سخناني در موسسه الهادي اعلام كرد. حزب اعتماد ملي كه پس از انتخابات رياست‌جمهوري سال ۸۴ توسط مهدي كروبي تاسيس شد، پس از انتخابات سال ۸۸ فعاليت خود را به حالت تعليق درآورد. اين حزب از جمله احزاب اصلاح‌طلبي است كه در انتخابات پس از سال ۸۴ حضور فعالي در عرصه سياسي داشت اما پس از وقوع حوادث بعد از انتخابات سال ۸۸ فعاليتش را متوقف كرد.


ادامه ی واکنش ها به یک سخنرانی جنجالی

سخنرانی اخیر رئیس‌جمهور در جمع دانشگاهیان که طی آن برخی انتقادات به توافق ژنو به «عده‌ای کم‌سواد» نسبت داده شده بود، هنوز هم با واکنش‌های منفی روبه‌روست؛ هرچند محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت دیروز به فارس گفت که «روی سخن رئیس‌جمهور با همه منتقدان دولت نبوده؛ بلکه خیلی از منتقدان دولت، انسان‌های فهیم و آگاه هستند»، اما این سبب نشد تا نامه 270 نخبه دانشگاه شریف خطاب به رئیس‌جمهور منتشر نشود؛ نامه‌ای که در آن نوشته شده بود: «نه معدودیم، نه بی‌سواد، ولی به توافق ژنو نقد داریم». همچنین سعید زیباکلام، برادر صادق زیباکلام طی نامه‌ای جداگانه به رئیس‌جمهور نوشت: «آقای رئیس‌جمهور! آیا اساتید دانشگاه از جریان مذاکرات کمترین اطلاعی دارند که بتوانند اعلام نظر کنند؟»

بر اساس گزارش روزنامه جام جم، در همین حال روزنامه جمهوری اسلامی که از رسانه‌های حامی دولت محسوب می‌شود، دیروز در سرمقاله خود تاکید کرد: «به شخص رئیس‌جمهور یادآور می‌شویم که علاوه بر ماجرای «سبد کالایی» یک عذرخواهی دیگر نیز بدهکار است؛ عذرخواهی بابت این‌که منتقدان یا حتی معترضان به توافق نامه ژنو را کم‌سواد دانسته است.»


شکاف در1+5 با اعمال تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران

به گزارش روزنامه وطن امروز، همزمان که جان کری از خشکانده شدن برنامه هسته‌ای ایران می‌گوید، آمریکا تحریم‌هایی جدید علیه ایران وضع کرد که به اعتقاد روس‌ها نقض آشکار توافق ژنو است. وزارت خزانه‌داری آمریکا 3 هفته پس از آغاز اجرای توافق ژنو 32 بازرگان و افرادی را که ادعا شده با موضوع دور زدن تحریم‌ها و برنامه هسته‌ای ایران همکاری داشته‌اند، در لیست جدید تحریم‌های خود قرار داده است. وزارت خزانه‌داری آمریکا ادعا کرده برخی از این افراد با موضوع انتقال ارز و فروش نفت ایران ارتباط داشته‌اند. طی این اقدام آمریکایی‌ها برخی مفاد توافق ژنو مستقیما نقض شد به گونه‌ای که برخی اسامی موجود در لیست تحریم جدید، برخلاف تعهد آمریکا برای عدم تشدید تحریم‌ها در حوزه‌های مرتبط بوده است. این اقدام آمریکایی‌ها با واکنش وزارت خارجه روسیه مواجه شد. روس‌ها با انتقاد از این اقدام، آن را مغایر و ناقض توافقنامه ژنو دانستند. به گزارش ریانووستی، وزارت خارجه روسیه جمعه شب با صدور بیانیه‌ای اقدام اخیر دولت آمریکا در افزودن نام تعداد دیگری از افراد و شرکت‌ها در لیست سیاه خود به اتهام ارتباط با برنامه هسته‌ای ایران را نقض مستقیم توافقنامه هسته‌ای موقت ایران و گروه موسوم به 1+5 دانسته است که روز سوم آذر در ژنو منعقد شد. در این بیانیه آمده است: «به عقیده ما این گام اقدامی غیرقابل‌قبول و نقض قوانین بین‌المللی است».

وزارت خارجه روسیه در این بیانیه اعلام کرد: « اقدام اخیر وزارت خارجه و وزارت دارایی آمریکا (علیه ایران) مایه نگرانی مسکو است و این دومین تصمیم واشنگتن طی دو ماه اخیر است». این بیانیه می‌افزاید: «مسکو بارها تأکید کرده است اینگونه تصمیم‌ها با توافق ژنو که اجتناب واشنگتن از اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران را درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایجاب می‌کند، متناقض است و با قوانین بین‌المللی مغایرت دارد».

5  مرزبان در سیستان‌وبلوچستان مفقود شدند

روزنامه شرق نوشت: «داستان سیستان‌وبلوچستان» همچنان باقی است. جمعه گذشته پنج‌نفر از مرزبانان در منطقه‌عمومی «جکیگور» (روستایی در نزدیکی شهرستان سرباز) مفقود شده‌اند؛ 140کیلومتری چابهار. پیش از این نیز، نیمه‌شب جمعه‌ دیگری (5 آبان) 14 نفر از مرزبانان ایرانی در درگیری با اشرار مسلح در نزدیکی «سراوان» -جنوب‌شرق سیستان‌وبلوچستان- به شهادت رسیدند. البته این‌بار درباره پنج‌نفر مرزبان ربوده‌شده هیچ‌گونه درگیری مسلحانه‌ای گزارش نشده است و جست‌وجوها برای یافتنشان ادامه دارد.
به گزارش خبرگزاری‌ها، اکیپ‌هایی از مرزبانی استان و قرارگاه «قدس» با دو فروند بالگرد، برای پیگیری موضوع به منطقه اعزام شده‌اند و دو اکیپ به سرپرستی جانشین فرماندهی مرزبانی «ناجا» نیز از مرکز به منطقه رفته‌اند تا از نزدیک بر عملیات نظارت کنند. ملاقات‌هایی نیز با مرزبانی کشور پاکستان انجام شده است. برخی خبرها نیز حاکی از آن است که مرزبانان مفقودشده به آن سوی مرز و خاک پاکستان انتقال داده شده‌اند. هنوز جزییاتی درباره اینکه این مرزبانان چگونه مفقود شده‌اند، منتشر نشده و هیچ گروهی مسوولیت آن را برعهده نگرفته است اما خبر خبرگزاری‌ها مبنی‌بر «انتقال مرزبانان مفقودشده به آن سوی مرز» ایران و پاکستان، نشان از ربوده‌شدن این افراد دارد.  در درگیری سراوان، اندکی پس از انتشار خبر شهادت مرزبانان ایرانی، 16نفر از عوامل اشرار و گروهک‌های معاند نظام، اعدام شدند. محمد مرزیه، دادستان‌عمومی و انقلاب زاهدان با اعلام این خبر گفته بود: «دستگاه قضایی به‌هیچ‌وجه در مقابل اینگونه حرکات کوتاه نخواهد آمد.»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ناشناس ۱۰:۲۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۰
    0 0
    نکته قابل توجه اینجاست که وزارت خارجه روسیه به نقض توافق ژنو و تحریم های جدید واکنش نشان داده اما وزارت خارجه ایران سکوت اختیار کرده است.
  • ۱۴:۳۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۰
    0 0
    همينكه ظزيف جون با كري جون توافق كردند كافيه بقيه رو بي خيال.!!!! بقيه كه سواد ندارند!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس