کد خبر 28313
تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۸۹ - ۰۸:۳۹

اخوان‌المسلمين اصلاحات اعلام شده در بيانيه جلسه مشترک حزب حاکم با گروه‌هاي مخالف را کافي ندانست.

به گزارش مشرق، ايسنا به نقل از خبرگزاري فرانسه نوشت:  محمد مرسي، سخنگوي اخوان‌المسلمين اعلام کرد که اصلاحات اعلام شده در بيانيه جلسه مشترک عمر سليمان، معاون رييس‌جمهور مصر با نمايندگان گروه‌هاي مخالف کافي نيست.

سخنگوي اخوان‌المسلمين که خود نيز در آن جلسه حضور داشت، اعلام کرد: اين بيانيه شامل برخي اصلاحات سياسي است اما همه خواسته‌هاي معترضان را در برنمي‌گيرد.

از سوي ديگر، يکي از مسئولان احزاب مخالف نيز که در جلسه امروز شرکت کرده بود در گفت‌وگو با خبرگزاري فرانسه اعلام کرد که عمر سليمان پيشنهاد نمايندگان احزاب مخالف براي بر عهده گرفتن اختيارات رياست جمهوري را رد کرده است.

اين مسئول که خواست نامش فاش نشود، اعلام کرد که بيانيه پاياني نشست شامل پيشنهادها و خواسته‌هاي نمايندگان مخالف به ويژه در مورد لزوم اصلاح ماده 88 قانون اساسي نبوده است.

گروه‌هاي مخالف مصري خواستار لغو اصلاح اين ماده که در سال 2007 وضع شده، هستند که بر اساس آن نظارت قضايي کامل بر صندوق هاي اخذ راي برداشته شد.

از سوي ديگر، محمد البرادعي، رييس "جمعيت ملي تغيير" در گفت‌وگو با شبکه ان‌.بي‌.سي مذاکرات امروز را "غيرشفاف" خواند و اعلام کرد: از من براي شرکت در اين گفت‌وگوها دعوت نشده بود اما اين تحولات را دنبال مي‌کنم.

البرادعي افزود: معلوم نيست که کدام گروه با کدام گروه مذاکره مي‌کند. مشکل اينجاست که عمر سليمان و ارتش مذاکرات را اداره مي‌کنند.

وي افزود: رييس‌جمهور، معاون وي و نخست‌وزير همگي نظامي هستند؛ به نظر من اگر مي‌خواهند اعتماد را در ميان ملت به وجود بياورند بايد غيرنظامي‌ها را در حکومت شريک کنند، به همين خاطر من پيشنهاد دادم که يک شوراي رياست جمهوري شامل سه شخص که يکي از آنها نيز از ارتش باشد، حکومت انتقالي را در دست بگيرد.

از سوي ديگر، خبرگزاري فرانسه گزارش داد که رجب طيب اردوغان، نخست‌وزير ترکيه خواستار انتقال دموکراتيک قدرت در مصر در سريعترين زمان شده است و پيشنهاد داده که حکومت انتقالي تشکيل شود.

اردوغان در گفت‌وگو با روزنامه‌نگاران اظهار داشت: اگر انتقال دموکراتيک هر چه زودتر انجام شود به نظر من ملت مصر اين مساله را کاملا قبول خواهد کرد.

وي با تاکيد بر اينکه از تظاهرات مخالفان در مصر حمايت مي‌کند، اعلام کرد که تعهد مبارک براي عدم نامزدي در انتخابات آينده کافي نيست و وي بايد هر چه زودتر از مقام خود کناره‌گيري کند.

خبرگزاري فرانسه همچنين گزارش داد که ويليام هيگ، وزير امور خارجه انگليس در گفت‌وگو با شبکه بي‌.بي‌.سي اعلام کرده است که انگليس مي‌خواهد فشارهاي خود را بر روي مصر ادامه دهد تا عمليات انتقال قدرت به شيوه‌اي منظم و روشن انجام شود.

هيگ اظهار داشت: ما خواهان تغييري واقعي و روشن هستيم که همه ملت مصر را متحد کند. همچنين خواستار تعيين يک جدول زماني مشخص براي برگزاري انتخابات هستيم.

هيگ با بيان اينکه خواستار تشکيل يک دولت فراگير شامل شخصيت‌هاي بيرون از نظام کنوني است، تصريح کرد: کشورهاي بزرگ نمي‌توانند نقشه مشخصي را براي مصر تعيين کنند چرا که مصر داراي حاکميت است؛ بنابراين ما نمي‌توانيم که زمان کناره‌گيري رييس‌جمهور آنها را مشخص کنيم.

اين خبرگزاري هم‌چنين گزارش داد، ترينيداد خيمنز، وزير امور خارجه اسپانيا در گفت‌وگو با روزنامه الموندو اظهار داشت که مصر مي‌تواند انتخابات رياست جمهوري را به جاي ماه سپتامبر (شهريور) آتي در ماه ژوئيه (اوايل تابستان) برگزار کند و با اين کار خواسته‌هاي قانوني ملت مصر را برآورده کند.

وزير خارجه اسپانيا اظهار داشت: مصر از تونس بزرگتر و داراي پيچيدگي‌هاي بيشتري است بنابراين دستيابي به راه‌حل در اين کشور سخت‌تر از تونس به نظر مي‌رسد.

خبرگزاري فرانسه هم‌چنين گزارش داد که لوران فوکس، مسئول امور اروپايي وزارت خارجه فرانسه در گفت‌وگو با راديو بين‌المللي فرانسه اعلام کرده است که اروپا بايد ديدگاه خود را نسبت به آينده مصر روشن کند.

وي با بيان اينکه "اتحاديه اروپا راه‌ توافق را بلد نيست"، اظهار داشت: ما مي‌خواهيم مصر اصلاحات ضروري را انجام دهد و دفاع از حقوق بشر، برابري بين زن و مرد، زندگي بهتر براي طبقه متوسط و همچنين عمليات فوري انتقال دموکراتيک قدرت را در اولويت قرار دهد.

مسئول امور اروپايي وزارت خارجه فرانسه افزود: اروپا يکي از بزرگترين پشتيبانان مالي جهان عرب است اما با اين حال هر کدام از کشورها به تنهايي عمل مي‌کنند و به همين خاطر نمي‌توانيم تاثير خود را به عنوان يک قدرت نشان دهيم.

وي با بيان اينکه حوادث کنوني مصر بزرگترين حادثه تاريخ از زمان سقوط ديوار برلين است، اظهار داشت: ما بايد صبورانه عمل کنيم. اگر بدون صبر اقدامي انجام دهيم، احتمال دارد که به ضرر ما تمام شود.

از سوي ديگر خبرگزاري آلمان گزارش داد که پاپ بنديکت شانزدهم، رهبر کاتوليک‌هاي جهان خواستار دستيابي به راه‌حل مسالمت‌آميز براي بحران مصر شده است.

پاپ با بيان اينکه تحولات مصر را دنبال مي‌کند، اظهار داشت: از خداوند مي‌خواهم زندگي در اين کشور به حالت عادي خود برگردد.

از سوي ديگر، خبرگزاري رويترز گزارش داد که نيروهاي ارتش مصر امروز در ميدان التحرير قاهره اقدامات امنيتي شديدتري را اتخاذ کرده‌اند.

رويترز گزارش داد که سربازان راه‌ ورودي به داخل ميدان از طرف پل "قصرالنيل" را به شدت کنترل مي‌کنند. همچنين براي اولين بار راه ورود به اين ميدان از طرف ميدان "عبدالمنعم رياض" را به صورت کامل بستند.

به گزارش اين خبرگزاري زندگي در مرکز شهر و ميدان "طلعت حرب" در نزديکي ميدان التحرير به صورت تدريجي به حالت سابق خود باز مي‌گردد و هم‌اکنون برخي مغازه‌ها و مراکز خدماتي در اين منطقه باز هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس