به گزارش مشرق، جلال طالباني، رئيس جمهور عراق در ديدار با حسن دانايي فر که با حضور هوشيار زيباري، وزير امور خارجه اين کشور برگزار شد، استوارنامه وي را دريافت و وي را به عنوان جايگزين حسن کاظمي قمي پذيرفت.
طالباني در اين ديدار با اشاره به روابط تاريخي دو کشور همسايه ايران و عراق، بر ضرورت تقويت اين ارتباطات و گسترش روابط دوجانبه تأکيد و آن را مايه تأمين آينده روشن و درخشان دو ملت دوست ايران و عراق عنوان کرد.
وي با اشاره به اهميت تقويت همکاري هاي دوجانبه و کار مشترک در حوزه هاي سياسي، اقتصادي و فرهنگي، نقش سفير سابق ايران در اين زمينه را ارزشمند خواند و گفت: آرزو مي کنم سفير جديد ايران بهتر از سلف خود عمل کند و ما آمادگي کامل خود را براي حمايت از تلاش هاي آقاي دانايي فر در تقويت بنيان هاي روابط تاريخي مستحکم دو کشور دوست، اعلام مي کنيم.
طالباني همچنين از طريق سفير ايران در بغداد، به محمود احمدي نژاد، رئيس جمهور ايران سلام و درود فرستاد.
حسن دانايي فر در اين ديدار با ابلاغ تحيت محمود احمدي نژاد، رئيس جمهور ايران به جلال طالباني، همتاي عراقي وي، براي رئيس جمهور عراق آرزوي سلامت و توفيق کرد و تمايل جمهوري اسلامي ايران براي حمايت از آرمان هاي ملت عراق در برقراري آرامش و توسعه و پيشرفت را مورد تأکيد قرار داد.
وي تصريح کرد: اينجانب تمامي تلاش خود را براي تقويت روابط دو جانبه بين کشورم و عراق در تمامي زمينه ها اعلام و از آقاي طالباني در اداره حکيمانه عراق تشکر مي کنم.
سفير جديد ايران در بغداد تصريح کرد: آقاي طالباني توانسته است گردنه ها در مسير دموکراسي و سياست در عراق را بخوبي طي کند و تلاش متفاوتي را در متحد ساختن ملت عراق و وحدت صفوف گروه هاي سياسي به منصه ظهور برساند.
از سوي ديگر، همزمان مجلس سناي آمريکا با اکثريت آرا انتخاب "جيمز جفري" به عنوان سفير جديد آمريکا در عراق به جاي کريستوفر هيل را تصويب کرد.
جيمز جفري در سخناني در مجلس سناي آمريکا در خصوص احتمال شکسته شدن رکود سياسي در روند تشکيل دولت جديد عراق ابراز خوشبيني کرد و اظهارات درباره پيش بيني موعد پايان يافتن اين بحران را رد کرد.
منابع ديپلماتيک آمريکا اعلام کردند که سفير جديد آمريکا در عراق داراي تجربه فراواني در امور عراق بر خلاف هيل که اين سمت را از نيمه سال گذشته عهدهدار شد، داراست.
به نوشته روزنامه عراقي الصباح، اين منابع افزودند: سفير جديد از ژوئن 2004 تا مارس 2005 به عنوان نماينده رئيس هيات آمريکايي در عراق فعاليت ميکرده و سپس به عنوان کاردار عراق منصوب شده و پيش از آن مسئول امور عراق در وزارت خارجه آمريکا بوده است.
وي بر اساس آنچه در پايگاه اينترنتي وزارت خارجه آمريکا آمده است تجربه گستردهاي در امور خاورميانه دارد و پيشتر سفير آمريکا در ترکيه بوده است.
جفري پنجمين سفير آمريکا در عراق پس از سال 2003 به شمار ميرود. وزارت خارجه آمريکا اعلام کرد که مأموريت سفارتخانه آمريکا در عراق در ابتداي ماه آينده با پايان يافتن عمليات نظامي ارتش آمريکا تغيير مي کند.
فيليپ کراولي، سخنگوي وزارت خارجه آمريکا اظهار داشت: ما در عمق تغييري بزرگ قرار داريم و تغييرات زيادي در مأموريتها و مسئوليتهاي سفارتخانه ما در بغداد ايجاد خواهد شد.
وي افزود: با رسيدن شمار نيروهاي آمريکايي در عراق به کمتر از 50 هزار سرباز ما به مأموريت آموزش نيروهاي امنيتي عراق در مبارزه با تروريسم و تامين امنيت شهروندان اقدام خواهيم کرد.
کراولي گفت: از ميان مأموريتهايي که ماهيت آنها تغيير خواهد کرد آموزش نيروهاي پليس عراقي است که قبلاً از سوي ارتش آمريکا آموزش ميديدند ولي پس از اين وزارت خارجه آمريکا بر اين مساله نظارت خواهد داشت.
حسن دانايي فر، سفير جديد ايران در بغداد درباره تغيير مداوم سفراي آمريکا در بغداد در مصاحبه اي مطبوعاتي گفته است: آمريکايي ها مدام سفير و فرماندهان نظامي شان را در عراق و افغانستان تغيير مي دهند. فکر مي کنم اين نشانه اي است مبني بر اين که آنها چالش ها و بن بست هاي زيادي دارند که در اين تغييرات نمود پيدا مي کند.
وي افزود: توجه کنيد سفير آمريکا در عراق ماموريتش تمام نشد. واشنگتن او را فراخواند و سفيري جديد را به عراق فرستاد. خودشان هم اعلام کردند که مأموريت آقاي کريستوفر تمام نشده بود. اين مشکلات ريشه در استراتژي اوليه اي دارد که آمريکايي ها در عراق داشتند و جابجايي سفير حاکي از آن اشتباهات است.
همزمان با تسليم استوارنامه سفير جديد جمهوري اسلامي ايران در عراق به رئيس جمهور اين کشور، سفير جديد آمريکا در بغداد نيز منصوب شد.