به گزارش مشرق به نقل از ستاد خبري بيست و نهمين جشنواره فجر، معاون امور سينمايي ظهر امروز با حضور در برنامه سيماي خانواده شبکه اول سيما به اظهارنظر درباره جشنواره بيست و نهم فيلم فجر پرداخت.
«جواد شمقدري» در ابتداي صحبت خود دليل انتقال زمان برگزاري جشنواره از 12 بهمن به شانزدهم را تقارن با ايام سوگواري دهه آخر ماه صفر اعلام کرد و گفت: تصميم گرفتيم اين دوره را پشت سر بگذاريم و جشنواره را امروز مصادف با اول ربيع الاول آغاز کنيم.
* تاکيد بر فضاي خانوادگي فيلمهاي امسال
وي در ادامه در مورد بخشهاي گوناگون جشنواره توضيح داد: به دليل اين که تعداد فيلمهاي ساخته و شرکت داده شده در جشنواره بسيار زياد بود و توليدات سينمايي ما چيزي بالغ بر 96 درصد افزايش داشته است، ما بخشهاي مختلف جشنواره و تعداد فيلمهاي هر بخش را افزايش دادهايم. فيلمهاي بخش مسابقه ملي را از 22 به 33 رسانديم و برخي از فيلمها را در بخش خارج از مسابقه پذيرا شديم؛ همچنين بخش جديدي با عنوان نوعي نگاه براي ايجاد فرصتهاي بيشتر نمايش به وجود آورديم، بخشي که در کنار مسابقه ملي و نگاه نو، فيلمهاي خوبي را به مخاطبان ارائه خواهد داد.
معاون سينمايي ارشاد در ادامه بحث به ويژگي فيلمهاي پذيرفته شده اشاره کرد و گفت: يکي از مشکلات ده الي پانزده سال اخير سينماي ما، سوژههاي يکسان و تکراري و رفتن به سمت دغدغه گروهي خاص و لذا از دست دادن توجه همه سليقهها نسبت به خود بود. همچنين سينماي ما در آن سالها از ارزشها و اهداف و پيامهاي مورد نظر انقلاب اسلامي دور شده بود و براي خانوادهها امنيت خاطر نداشت.
وي افزود: به همين دليل ما سعي کرديم که در برنامه ساخت فيلمها و همچنين گزينش آن ها ملاک خانوادگي بودن و دارا بودن اين قابليت که همه افراد خانواده در کنار هم به سالن سينما بروند و فيلم ببينند را مد نظر قرار دهيم و من شخصا خيال خانوادهها را از بابت سلامت 33 فيلم بخش مسابقه راحت ميکنم.
شمقدري خاطر نشان کرد: البته مراقبتهاي ديالوگي و مضموني و لحاظ کردن امنيت خانودگي در فيلمها، بايد پيش از ساخت فيلم در نظر گرفته شود که اين اتفاق هم کم و بيش افتاد، اما در نهايت براي فيلمهايي که صد در صد اين امنيت را ندارند و يا مثلا در ژانر ترسناک ارائه شده اند، رده بندي سني در نظر گرفتيم و پيشاپيش خانوادهها را در مورد آن آگاه نمودهايم.
* اصليترين علت ريزش مخاطب در سالهاي گذشته
شمقدري اصليترين علت ريزش مخاطب سينما در سالهاي گذشته را، عدم اطمينان خانوادهها به سينما دانست و عنوان کرد: خانوادهها اعتماد نميکنند که با فرزندانشان به سينما بروند و مطمئن باشند که فيلمي خوب و مفيد خواهند ديد. البته مسلما ساختن فيلمهاي انتقادي و يا به نمايش درآوردن ناهنجاريهاي اجتماعي هم از ضروريات سينماي هر کشوري است، اما مطمئن باشيد که امسال تعداد فيلمهاي بيشتري مناسب براي ديدن توسط همه افراد جامعه به صورت يکجا و کنار هم است.
* سياستهاي کلي سينمايي
وي يادآور شد: ما سياستهايمان را در قالب دفترچه تا 10 سال آينده ارائه داديم و جدا از مسائل فني يکي از دغدغهها و تمرکزهايمان روي مناسب بودن مفاهيم براي مخاطب بود. اينکه موضوعات فيلمها در راستاي تحکيم خانواده، در قالب فضاهاي گوناگون و نگاههاي مختلف باشد. اين که فيلمها روي تمدن اسلامي ايراني ما دقيق شوند و مسايلي را که به تاريخ قديم و معاصر ما بر ميگردد و هنوز براي جوانان ناشناخته است، به تصوير کشند؛ زيرا همه افراد جامعه اهل مطالعه و تحقيق منبعي نيستند و بايد از طريق تصوير به آن مفاهيم دست يابند.
* سعي کرديم حلقههاي مفقوده در سي سال گذشته را پيدا کنيم
شمقدري در پايان گفت: سعي ما بر آن بوده که از امسال، حلقههاي مفقوده در سي سال گذشته سينما را پيدا کنيم و بيش از پيش به گونه سينماي دفاع مقدس بپردازيم. تنها توصيه ما به خانوادههاي عزيز اين است، که در تهران و مراکز استاني که از اين امکان برخوردار است، به اتفاق يکديگر به سالنهاي سينما بروند و فرهنگ فيلم ديدن خارج از خانه و در جمع قرار گرفتن را دوباره احيا کنند.