به گزارش مشرق، محققان در تحقیقات جدید خود درباره مصرف آدامس به نتایج جالبی رسیدهاند که در ذیل تعدادی از این نتایج و برخی راههای جایگزین اشاره شده است.
ميوه کمتر و هله هوله بيشتري مي خوريد
ميوه کمتر و هله هوله بيشتري مي خوريد
به نقل از سايت «MSN»، جويدن آدامس قبل از غذا براي کاهش گرسنگي و کم خوردن غذا توصيه شده است. اما نتايج بررسي هاي اخير نشان مي دهد جويدن آدامس نه تنها تأثيري در کاهش مصرف کالري ندارد، بلکه جويدن آن باعث مي شود فرد موادغذايي سالم (از جمله ميوه) کمتري مصرف کند و در مقابل هله هوله (چيپس و شکلات) بيشتري بخورد.
محققان توصيه مي کنند براي کاهش اشتها قبل از غذا، يک فنجان چاي سبز بنوشيد.
آدامس جويدن مي تواند باعث بروز مشکل مفصل فکي گيجگاهي (TMJ) شود
آدامس جويدن مي تواند به TMJ منجر شود که مربوط به عضله و مفصل فک پايين است. همچنين جويدن آدامس مي تواند به درد و بروز مشکل در عضله فک بينجامد. خيلي از افراد دچار انقباض عضلات فک، سر و گردن مي شوند که با مرور زمان باعث سردرد، گوش درد و دندان درد مي شود.
به جاي آدامس، سيب بجويد تا خطر بروز بيماري قلبي عروقي را نيز کاهش دهيد.
مشکلات گوارشي
سندروم بي قراري روده يا IBS يک اختلال گوارشي است و علايم آن نيز درد و گرفتگي عضله معده است. با جويدن آدامس، هواي اضافه وارد معده مي شود که درد معده و نفخ را به همراه دارد. علاوه بر آن، قورت دادن هوا و ماده شيرين کننده مصنوعي مانند سوربيتول در افراد سالم مي تواند باعث اسهال شود.
موم حيواني مي جويد
لانولين، ماده اي است که در محصولات بهداشتي يافت مي شود واين ماده باعث نرمي آدامس مي شود. اين ماده زرد رنگ موم مانند، از طريق غده چربي گوسفند ترشح مي شود.
اگرچه ميزان استفاده از آن در تهيه آدامس آن قدر نيست که براي سلامتي مضر باشد اما فکر کردن به اين موضوع مي تواند کمي ناراحت کننده باشد.
رهايي جيوه از ماده پرکردني دندان ها
ماده پر کردني دندان به نام «آمالگام» حاوي ترکيبي از جيوه، نقره و فلز است. نتايج بررسي ها نشان مي دهد، جويدن آدامس مي تواند جيوه موجود در آمالگام را وارد بزاق دهان کند. ميزان بالاي جيوه مي تواند مشکلات عصبي، بيماري هاي حاد و اختلالات ذهني ايجاد کند.
منبع: خراسان