به گزارش مشرق، با فاصله چند متر از مرز لبنان و فلسطین اشغالی در منطقهای به نام «المطله» و در زیر مراقبتهای پایگاههای اسرائیلی گروه فیلم سینمایی «گل قلبم»(ابوزینب) در حال تصویربرداری آخرین تصاویر این فیلم هستند.
این فیلم که قرار است کار تدوین آن به زودی آغاز شود، ساخته شرکت تولیدات هنری «ارز» است که «محمود غلامی» با کمک «رضا اسکندر» تهیهکننده فیلم، سناریوی آن را نوشتهاند.
* کاری مشترک بین ایران و لبنان درباره یک مادر شهید مقاومت لبنان
این فیلم که قرار است ابتدا در سالنهای سینمای لبنان و کشورهای عربی اکران شود، کاری مشترک بین ایران و لبنان است و «علی غفاری» از ایران و «احمد یوسف» از لبنان آن را کارگردانی کردهاند.
البته تصویربرداری این فیلم از حدود دو ماه پیش و در لوکشینهایی در جنوب لبنان و بعلبک آغاز شده و قرار است داستان یک شهید استشهادی مقاومت لبنان به نام «عامر کلاکش» معروف به «ابوزینب» را با بازی بازیگران معروف لبنانی چون «کارمن لبس»، «عمار شلق»، «علی کمالالدین»، «باسم مغنیه» و «یوسف حداد» به تصویر بکشد.
محور این فیلم سینمایی مادر این شهید بزرگ لبنانی با بازی «کارمن لبس» است که به مدت 15 سال خبر شهادت فرزند 19 سالهاش را از مردم، شوهر و فرزندانش مخفی نگه میدارد.
این فیلم تلاش کرده تا این مادر را مادری الگو برای همه لبنانیها معرفی کند که تصمیم گرفته تا گل قلب خود را برای وطن و دغدغه دینی و اسلامی خود تقدیم کند و این راز را با همه سختیهایش پنهان میکند و راضی میشود فرزندش از پیش او برود و به جایگاهی عالی برسد.
اما «عامر کلاکش»(ابوزینب) با بازی «علی کمالالدین» که شخصیت محوری این کار است جوانی لبنانی است که پس از گرفتن مجوز شرعی برای عملیات استشهادی کسی جز مادرش از نیت او باخبر نمیشود چراکه پدرش با بازی «عمار شلق» با پیوستن فرزندش به مقاومت و ترک درس و تحصیل مخالف بود.
برای این منظور این جوان و مادرش تصمیم به روایت داستانی میگیرند که او برای کار میخواهد به کویت مسافرت کند و در این باره عامر برای پدر و خانوادهاش نامههای متعددی مینویسد و پول زیادی تهیه میکند تا همسر برادرش آنها را پس از شهادت برای پدرش ارسال کند تا کسی از شهادت او با خبر نشود اما در نهایت در سال 2000 پدر متوجه میشود که فردی که در دروازه «المطله» خودش را در برابر گشت اسرائیلی منفجر کرده فرزندش است.
* تهیهکننده فیلم: فیلم «گل قلبم» را از نظر هنری و سینمایی، جهانی میسازیم
«رضا اسکندر» تهیهکننده این فیلم در این باره میگوید: داستان فیلم را همینطوری انتخاب نکردیم بلکه این داستان، قوی و دارای اصول مستحکمی است که میتواند به اثری سینمایی تبدیل شود و این تکلیفی بر دوش ما به عنوان شرکت تولید آثار هنری بود که آن را بسازیم.
وی میافزاید: این داستان مادری است که باید از زندگی فرزندش دفاع کند اما در عین حال مادری است که به میهن خود عشق میورزد و اولویت را در این میبیند که فرزندش از میهن در برابر دشمن دفاع کند و در این مسیر به او کمک میکند.
فارس نوشت؛ تهیهکننده فیلم سینمایی «گل قلبم»(ابوزینب) با بیان اینکه انتخاب این موضوع با مطالعه دقیق صورت گرفت، تاکید میکند: جامعه لبنان امروز و پس از آنکه عمق و اهمیت سینما در عرصه مقاومت را درک کرده، آماده پذیرش چنین افکاری است.
وی میافزاید: جوانان لبنان امروز از طریق اینترنت در اطلاعات غرق میشوند برای همین کمیت خوبی از معلومات در زمینه هنری و فنی را تهیه کردیم تا این فیلم به یک فیلم جهانی تبدیل شود البته این از لحاظ بیگپروداکشن بودن فیلم نیست بلکه از بعد زیباییشناسی سینمایی است.
اسکندر ادامه میدهد: در این راستا از علی غفاری که جایزههای متعددی در جشنواره فیلم فجر در تهران کسب کرده و همچنین میلاد طوق مدیرتصویربرداری و نور و همچنین دو متخصص دیگر در این عرصه بهره بردیم.
وی همچنین با بیان اینکه این فیلم تبلیغی برای حربالله لبنان نیست، تصریح میکند: این فیلم تصویر واقعی و حقیقی را از مقاومت عرضه میکند و قرار است در تمامی جهان عرب و نه در کشورهای جریان مقاومت فروخته شود برای همین این فیلم باید حداقل با کارهای هنری در منطقه رقابت کند.
* تهیهکننده فیلم: از نظر هنری همراه با اندیشه مقاومت هستیم
تهیهکننده این فیلم در پاسخ به سوالی درباره امکان مخالفت مخالفان جریان مقاومت در لبنان با این فیلم با بیان اینکه «لبنانیها اقدام به مشاهده این فیلم خواهند کرد»، گفت: ما فقط درباره داستانهای مقاومت کار نمیسازیم بلکه هر داستانی که قوی باشد را به تصویر میکشیم چه اینکه ممکن است به زودی فیلمی درباره یک مزدور لبنانی در اسرائیل بسازیم که از آنجا به دلیل مشکلات زندگی به لبنان بازگشته است یا الان داستان یک فرد مسیحی مطرح شده که آن را در کشورهای اسلامی ارائه دهیم.
وی با بیان اینکه موضع ما درباره مسائل سیاسی و اجتماعی و فکری باز است، افزود: ما یک شرکت مستقل هستیم که ضوابط هنری خود را داریم و آنچه که مناسب جامعه باشد و نه آنچه بیشتر فروش کند را برای ساخت انتخاب میکنیم.
اسکندر با بیان اینکه من از سوی حزبالله و به نمایندگی از آن کار و صحبت نمیکنم، تصریح کرد: ما گروهی هستیم که از نظر هنری همراه با اندیشه مقاومت هستیم و قدرت قصه ما را به این کار وادار کرد و شروع به تحقیق کردیم تا حقیقت را هماگونه که بوده ارائه دهیم و هیچ کس در لبنان نیست که بتواند دوستی خود با اسرائیل را اظهار کند.
وی افزود: ما به عنوان متخصصان سینمایی تلاش میکنیم فکر و اندیشه مردم و جامعه را به هم نزدیک کنیم چراکه هنر هیچ قید و ضوابطی را برای بیان مطالب ایجاد نمیکند بلکه تنها راهی برای انتقال واقعیت به زیباترین شکل حسی به دیگران است و اگر کسی آن را پذیرد پیام به او رسیده و اگر نپذیرد محتوا و پیام را درک نکرده است.
* کارگردان فیلم: نیازمند حرفهایهای سینمای ایران بودیم
احمد یوسف، کارگردان لبنانی این کار نیز درباره چرایی استفاده از مشورت ایرانیها در این کار گفت: علیرغم بودجه خوبی که برای فیلم در نظر گرفته شده بود نیازمند افکتها و امکانات سینماییئی بودیم که در لبنان نبود.
وی افزود: همه پیشرفت و حرفهایگری سینما و سینماگران ایران را میشناسند و این بود که ما را مصمم کرد تا با آنها همکاری کرده و از تجربیات فنی و چهرهپردازی آنها استفاده کنیم.
این کارگردان لبنانی همچنین درباره انتخاب دروازه «المطله» نیز گفت: اینجا مکانی نمادین است چراکه اینجا شهید «عمار کلاکش» عملیات خود را انجام داد؛ در نزدیکی دروازههای فلسطین و نه در قلب لبنان.
وی با اشاره به رصد رسانههای اسرائیلی از تحولات در این لوکیشن، افزود: رسانههایشان گزارشهایی نوشته و با خوشحالی عنوان کردهاند که پرچمهایی که به دست غیراسرئیلیها در لبنان بالا رفته اما نمیدانند این پرچمها برای این فیلم بالا رفته و ما با یاد این عملیات قهرمانانه قصد داریم پرچم آنها و خود آنها را به آتش بکشیم.
ابن کارگردان لبنانی با اشاره به قدرت کارهای هنری در توجه دادن مردم به مقاومت در لبنان، گفت: آمریکا و اسرائیل در جنگهای خود سیاست افترازدن و گمراه کردن را دنبال میکند اما در هر کشوری که وارد شدند در آن شکست خوردند؛ آنها تصاویر رسانهای علیه ما تولید میکنند و ما را مخرب نشان میدهند.
وی افزود: این روزها اما ورق برگشته و ما رسانههای خود را داریم و در آن نشان میدهیم که اشغالگر و قاتل کیست و از اینجاست که معتقدیم مقاومت ما با دوربینمان است.
* بازیگر لبنانی: این فیلم و تصویربرداری کنار مرز اسرائیل جنگ روانی علیه صهیونیستهاست
«علی کمالالدین» بازیگر نقش شهید «عامر کلاکش» نیز با بیان اینکه سعی کردیم در این فیلم حق این شهید را ادا کنیم و چهره او را به درستی به تصویر بکشیم، گفت: این اولین فیلمی است که بازی میکنم و مسئولیت سنگینی با این نقش بر دوش من بود.
وی با اشاره به تصویربرداری این فیلم در چند متری پایگاههای اسرائیلی، افزود: این جزئی از جنگ روانی است که ما علیه اسرائیلیها به راه انداختهایم چراکه آنها چند متر آن طرفتر با حرارت کار ما را دنبال میکنند و با همه اذیتهایی که از لحاظ پارازیتاندازی بر دستگاههای ارتباطی برای ما ایجاد کردند اما ما با قوت به کارمان ادامه دادیم.
منبع: فارس
مخاطبان محترم گروه فرهنگی مشرق می توانند مقالات، اشعار، مطالب طنز، تصاویر و هر آن چیزی که در قالب فرهنگ و هنر جای می گیرد را به آدرس culture@mashreghnews.ir ارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود.