به گزارش مشرق به نقل از فردا، کريم باقري و فرهاد مجيدي نمونه آشکار بازيکناني بودند که طي سال هاي گذشته بدون در نظر گرفتن سوابق آنها، بعضا مورد غضب مديران باشگاه ها قرار گرفته اند. بازيکناني که سال گذشته به عنوان همه کاره تيم هاي استقلال و پرسپوليس مطرح بودند در فصل جاري تا پاي خداحافظي و اخراج نيز پيش رفتند.
فوتبال ايران در سال هاي اخير آبستن حاشيه هاي عجيب و غريب بسياري بوده که باعث شده تا معادلات صورت گرفته در آن غير قابل پيش بيني باشد.فوتبالي که در آن مديران گاه و بيگاه دست به کارهاي عجولانه و بدون کارشناسي مي زنند که در نهايت منجر به رنجش خاطر ميليون ها هوادار فوتبال مي شود.
يکي از موضوعات داغ سال هاي اخير فوتبال کشور که طي فصل جاري حساسيت خاصي نيز پيدا کرده، مربوط ميشود به حضور بازيکنان پا به سن گذاشته و قديمي در دو تيم سرخابي پايتخت که هر چند تعداد آنها نسبت به سال هاي گذشته کاهش محسوسي داشته اما موجبات به وجود آمدن حاشيه هاي جديدي براي اين تيم ها را فراهم کرده اند.
دو باشگاه پرسپوليس و استقلال که هر کدامشان داعيه فرهنگي بودن و قدمت 40 ساله دارند و کباده اخلاق مداري را ميکشند، در فصل جاري بارها و بارها با بازيکنان قديمي و کاپيتان هاي خود رفتار ناشايستي داشته اند. بازيکناني که هر کدام از آنها در سال هاي جواني خدمات فراواني را براي اين دو تيم انجام داده اند و در حال حاضر به گوشه نشيني و منزوي شدن از سوي مديران محکوم شده اند.
کريم باقري، شيث رضايي و فرهاد مجيدي نمونه آشکار اين دسته از بازيکنان فوتبال هستند. محبوبيتي که اين بازيکنان نزد هواداران دوتيم استقلال و پرسپوليس دارند به هيچ وجه قابل انکار نيست و اين که چرا مديران و مربيان نمي توانند با محبوبيت اين بازيکنان کنار بيايند جاي سوال دارد.
در اين بين نکته قابل توجه، همکاري عجيب و نزديک شدن بيش از حد برخي بازيکنان به کادر مديريتي در فصول گذشته بود که موحب در اختيار گذاشتن اختيارات فرا بازيکني براي کاپيتان هاي سرخابي را فراهم کرده بود. به عنوان مثال در فصل گذشته فرهاد مجيدي و کريم باقري تا حدي به مديريت باشگاه نزديک شده بودند که بيشتر امور بازيکنان تيم از طريق اين بازيکنان انجام مي گرفت. اما اينکه چرا اين بازيکنان يا به عبارت بهتر همه کاره هاي دو تيم سرخابي در فصل گذشته در ليگ دهم مورد غضب مديران قرار گرفته اند را در زير مورد بررسي قرار خواهيم داد.
اسطوره آبي ها متهم به ارتباط با واعظ
فرهاد مجيدي، کاپيتان و ستاره استقلال که فصل گذشته و در زمان حضور واعظ آشتياني در اين باشگاه از حاشيه امنيت و شرايط ويژهاي برخوردار بود به دليل غيبت بدون هماهنگي در تمرين مورد غضب مديريت باشگاه استقلال قرار گرفت و عجيب اينکه بلافاصله با جريمهاي 30 ميليون توماني از سوي علي فتحاللهزاده مواجه شد! جريمهاي که فقط به دليل يک جلسه غيبت براي کاپيتان آبيها در نظر گرفته شده و بيش از حد سختگيرانه به نظر ميرسيد.
دقايقي پس از آنکه پرويز مظلومي با اظهارنظرهاي خود تمام تلاشش را براي تلطيف مشکلات ايجاد شده ميان علي فتحاللهزاده و فرهاد مجيدي انجام داد و اعلام کرد اطرافيان اين بازيکن با شيطنت چنين مشکلاتي را به وجود آوردند، کاپيتان استقلال در گفتوگويي بيپرده، عنوان کرد:« جمعه شب گذشته آقاي فتحاللهزاده با يکي از دوستانم تماس گرفت و گفت فرهاد براي ما فوتبال بازي نميکند؛ ايشان گفته بود فرهاد رفيق واعظ آشتياني است و يکسري حرفهاي نامربوط ديگر که از عنوان کردن آنها خودداري ميکنم. فتحاللهزاده از دوستم خواسته بود به من بگويد از فردا سر تمرين نروم تا تکليفم را معلوم کند. واقعا بايد به حال اين فوتبال افسوس خورد. آقاياني که فصل گذشته پس از شکستهاي استقلال به يکديگر پيامک تبريک ميزدند، حالا اطراف مديرعامل را احاطه کردهاند. »
دراين بين نکته قابل توجه اينجاست که فرهاد مجيدي تنها يک روز پس از آنکه از سوي سايت تاريخ و آمار فيفا به عنوان محبوب ترين بازيکن سال فوتبال جهان شناخته شد از سوي باشگاه استقلال موقتا از حضور در تمرينات منع شد. اين در حالي است که بعد از انتخاب مجيدي به عنوان محبوب ترين بازيکن سال دنيا از فرهاد خواسته مي شود تا به روزنامه سرپرست باشگاه برود اما او به اين بهانه که فعلا مشکل کاري دارد قرار را به تاريخي ديگر مي اندازد . بعد هم اين تصميم کاپيتان ، دلخوري مرد اول اجرايي باشگاه را به همراه مي آورد . اين انتقال حرف هاي با واسطه سبب قهر کاپيتان ، جريمه 30 ميليوني و همه مشکلات حاشيه اي اخير استقلال مي شوند و سرانجام آتش زير خاکستر مي ماند و کاپيتان براي مدتي نامعلوم به تمرينات باز مي گردد.
ماجراهاي تمام نشدني شيث رضايي
مدافع انگشت نماي پرسپوليس بدش نميآيد هرازگاهي در کانون توجه عموم قرار بگيرد. شيث رضايي پس از ترک صبا و بازگشت به پرسپوليس گاهي با سر تراشيدهاش، گاهي با بستن بازوبند کاپيتاني روي مچ دستش و يا بهواسطه رفتار مهربانانه با مدافع حريف خبرساز شده است.
حدود چهار ماه قبل بود که شيث رضايي پس از اتفاقات داربي بزرگ پايتخت از پرسپوليس کنار گذاشته شد و براي بازگشت به تمرينات اين تيم دست به دامان اطرافيان دايي شد. در آن مقطع، دايي که با پنج باخت پي در پي درنزديکيهاي در خروجي قرار گرفته بود با يک اقدام عجيب و البته مشکوک مدافع بيانضباط پرسپوليس را مورد عفو قرارداد. دايي براي تاديب شيث رضايي بازوبند کاپيتاني را از او گرفت و اين مسئوليت را به سپهر حيدري سپرد اما ظاهرا اين روش هم براي عوض کردن حال و هواي مدافع پرحاشيه کفايت نکرده است.
ماجراهاي دايي و شيث رضايي آرام آرام داشت از ذهن هواداران پرسپوليس پاک ميشد اما آخرين پرده از شيرين کاريهاي اين بازيکن در جريان بازي پرسپوليس و زنيت سن پترزبورگ يک بار ديگر نام او را به عنوان يک بازيکن انگشت نما و درد سر ساز بر سر زبانها انداخته است. پرسپوليس پس از آنکه در دومين بازي تورنمنت امارات گل اول را از زنيت دريافت کرد،فشار زيادي را روي حريف اعمال کرد اما اشتباه فاحش شيث رضايي شيرازه خط دفاعي سرخها را از هم پاشيد و با به ثمر رسيدن گل دوم زنيت، تمام معادلات دايي هم براي به تساوي کشيدن اين بازي به هم خورد.
مدافع اخراجي اردوي پرسپوليس در دوبي را ترک کرد و به تهران بازگشت اما خبرهاي متناقضي در مورد دلايل اخراج دوباره او به گوش ميرسد. سايتهاي خبري بياحترامي به هواداران پرسپوليس در جريان بازي با زنيت را دليل اخراج شيث ميدانند اما به نظر ميرسد اين بار ماجرا جدي تر از يک محروميت موقت است. شيث معتقد است چوب اختلافات گذشته با دايي را ميخورد و اخراجش با اشتباه هولناک مقابل زنيت مرتبط نيست: « تصور من اين است که متاسفانه دايي تحت تاثير حرفهاي فردوسيپور قرار گرفته و ميخواهد با من تسويه حساب کند. پس از آنکه مقابل زنيت اشتباها به بازيکن حريف پاس گل دادم تعدادي از ايرانيان حاضر در ورزشگاه اعتراض کردند و عليه من شعار دادند اما هيچ واکنشي نشان ندادم. در اين مدتي که به تمرينات برگشتم هيچ خطايي از من سر نزد و به نظرم دايي براي اخراج دوباره من دنبال بهانه بود. براي دايي متاسفم که تحت تاثير فردوسيپور قرار گرفته و با کمک او من را ناک اوت کرد.»
اخراج دوباره شيث از پرسپوليس براي کساني که از نزديک معادلات اين باشگاه را دنبال ميکنند اتفاق سادهاي نيست. دايي زماني که بواسطه باختهاي مکرر پرسپوليس طي نيم فصل اول در موضع ضعف قرار گرفته بود کمترين مقاومتي در مورد حکم حبيب کاشاني مبني بر بازگشت شيث به تمرينات از خودش نشان داد اما به نظر ميرسد پس از عبوراز بحران، دايي اين بار براي تلافي دخالت مستقيم کاشاني در اين ماجرا شيث را به بدترين شکل ممکن از اردوي اين تيم اخراج کرده است. از سوي نزديکان به باشگاه اخراج شيث در واقع دهن کجي آشکار دايي به حبيب کاشاني نيز به حساب ميآيد.
اين تحليل با قرار گرفتن گفت و گوي تند و تيز مدافع اخراجي پرسپوليس روي وب سايت رسمي اين باشگاه به واقعيت نزديک شد. شيث در اين گفت و گو صراحتا به دايي ميتازد و ادعا ميکند سرمربي پرسپوليس تحت تاثير اطرافيانش او را از اردوي امارات اخراج کرده است. پس از باخت پرسپوايس به صبا، يکي از بازيکنان صبا صحبتهاي شيث عليه دايي را به گوش سهراب بختياريزاده رساند و دوست صميمي دايي هم عين اين صحبتها را به اطلاع او رساند. دايي هنوز اين ماجراها را فراموش نکرده بود که طي چند روز گذشته توسط اطرافيانش با خبر شد شيث در محافل خصوصي با حالت تمسخرآميزي حرفهاي او در رختکن را تکرار ميکرده است. تمام اين حرف و حديثها در اخراج ناگهاني اين بازيکن بيتاثير نبوده و به نظر ميرسد پرونده حضور شيث در پرسپوليس براي هميشه مختومه شده است.
باقري و کناره گيري ناگهاني
ماجراي خداحافظي باقري از پرسپوليس مربوط به فصل جاري نبود و اين پروژه شايد از يک سال قبل کليد خورده است، اما آنچه مانع عملي شدن اين اتفاق بوده، خصوصيات روحي و اخلاقي کاپيتان 37 ساله پرسپوليس است که به نوعي کاشاني و دايي را درگير رودربايستي و معذوريتهاي اينچنيني کرده بود.
چند هفته درخشش، مصدوميت ناگهاني و نيمکتنشيني طولانيمدت تصويري تکراري از کاپيتان پا به سن گذاشته سرخهاي پايتخت است که در ذهن عموم اهالي فوتبال حک شده است. اين روال از دوران مربيگري افشين قطبي در پرسپوليس آغاز و طي دوران نلو وينگادا و ديگران نيز ادامه داشت. در آن مقطع البته هواداران پرسپوليس به درخشش گاه و بيگاه کريم باقري دل خوش کرده بودند و او به رغم سن بالا يکتنه سرنوشت چند بازي را رقم ميزد. در فصل جاري اما از درخشش ناگهاني کريم باقري هم خبري نبود و طول درمان او بيشتر از گذشته زمان ميبرد.
او از هفته نهم ليگ برتر به يک نيمکت نشين محض تبديل تبديل شده بود. ابتدا عدهاي دليل نيمکتنشيني کريم باقري را در فاصله زماني کوتاهي که تا داربي بزرگ پايتخت مانده بود جستوجو ميکردند. حتي وقتي او در بازي خداحافظياش مقابل برزيل تنها چند دقيقه به ميدان رفت عدهاي ردپاي دايي را در اين ماجرا ميديدند. چه آنکه بهرغم سن بالاي کريم باقري، دايي به عنوان يک وزنه روحي و تاثيرگذار روي حضور او در دقايق پاياني حساب باز ميکرد. اين ترفند البته در چند هفته آخر حضور باقري در پرسپوليس موثر نبود و به ميدان آمدن کريم باقري در آخرين دقايق بازي با پاس و استقلال به قيمت از دست رفتن برتري پرسپوليس تمام شد.
در هفتههايي که کريم باقري به دليل مصدوميت به ميدان نميرفت زمزمههايي در اين باشگاه پيچيد که مبلغ قرارداد کاپيتان سرخپوشان را براي اين فصل زير سوال ميبرد، باقري براي ليگ دهم بيشتر از 550 ميليون تومان قرارداد بسته بود، اما در طول هفتههاي پاياني حضورش در مسابقات نتوانسته بود به طور کامل در اختيار پرسپوليس باشد و همين موضوع بهانهاي شد تا تصميم کهنه برپايي مراسم خداحافظي باقري از فوتبال باشگاهي با نظر کاشاني و دايي تازه شود و سرمربي پرسپوليس بدون هيچ پرسشي در اين زمينه در کنفرانس مطبوعاتي آن را رسانهاي کند. چيزي که البته بازيکن باسابقه، کمحاشيه و آرام پرسپوليس را ناراحت کرد و اگرچه سکوت را نشکست و همچنان از کولهبار تجربهاش در برخورد با حواشي بهره برد، اما پس از بازي تيم فوتبال پرسپوليس مقابل داماش گيلان در جام حذفي که با برتري سرخپوشان همراه شد از حضور در تمرينات سر باز زد.
در اين بين يک روايت در مورد نيمکتنشيني طولاني و سکوت کريم باقري اين است که او بعد از اتفاقات بازي با شهرداري تبريز و هتاکي تماشاگران تبريزي به صرافت افتاده بود تا پس از پشت سر گذاشتن چند فصل پرفراز و نشيب از فوتبال خداحافظي کند. اين شايعه با خاموش شدن تلفن همراه کريم باقري و خارج شدن او از دسترس خبرنگاران يک قدم به واقعيت نزديک شد.
از گوشه و کنار خبر ميرسد اگر در انتخابات مجمع فدراسيون فوتبال که حدود يکسال ديگر برگزار ميشود، اصلاحات مد نظر مديران ارشد دستگاه ورزش به سرانجام برسد و مسند رياست فدراسيون فوتبال به حبيب کاشاني برسد، يکي از پستهاي کليدي باشگاه پرسپوليس يا فدراسيون فوتبال براي کريم باقري کنار گذاشته ميشود. حبيب کاشاني در يکي از اظهار نظرهاي رسمياش گفته که کريم باقري بايد مديرعامل باشگاه پرسپوليس شود.
بنابراين گزارش وجود بازيکنان قديمي و محبوب در تيم هاي فوتبال همواره موجب شده تا تيم هايي که از لحاظ فني در زمين مسابقه حرفي براي گفتن ندارند با غيرت و تعصب چنين بازيکناني به يکباره از شکست به پيروزي برسند. اما برخورد هاي ناشايست و حاشيه هاي بسيار کوچکي که بعضا از سوي اطرافيان مديران ايجاد مي شود موجب شده تا خاطر هواداران ميليوني تيم هاي فوتبال برهم زده شود.