پس از بررسي هاي فراوان، مسئولان فدراسيون فوتبال ايران باب مذاکره با روژه لومه و کارلوس کوئيرز را گشوده اند تا يکي از آنها را متقاعد براي نشستن روي نيمکت تيم ملي کنند.

به گزارش خبرنگار ورزشي مشرق، تا چند روز ديگر مديران فدراسيون، جانشين افشين قطبي را به طور رسمي معرفي مي کنند تا سرمربي تيم ملي ايران مشخص شود. فدراسيون فوتبال مذاکرات مخفي با مربيان سرشناس اروپايي داشته که در نهايت دو گزينه براي هدايت تيم ملي مطرح شده است. عباس ترابيان مذاکرات خود را با اين دو مربي اروپايي نهايي کرده است.

 

*مربي با سبک فرانسوي و تجربه بين قاره اي

روژه لومه يکي از گزينه هاي هدايت تيم ملي ايران است. او چند ماه قبل از تيم استيل آذين نيز پيشنهاد کار داشت؛ اما مشکلاتي موجب شد تا اين انتقال صورت نگيرد. اکنون اين مربي فرانسوي مورد نظر ايراني ها قرار گرفته و اين بار، گزينه مربيگري تيم ملي است. لومه مربيگري را در سال 1975 با تيم ستاره هاي قرمز آغاز کرد و پس از دو سال، به لانس رفت و در آنجا به عنوان دستيار کار کرد. اف س پاريس ديگر تيم او براي دستياري بود. تيمي در تونس اولين پيشنهاد سرمربيگري لومه بود. او در سال 1983 به اي سي تونس پيوست و پس از يک سال کار در اين تيم به فرانسه برگشت. وي اين بار در قامت سرمربي هدايت تيم ستاره هاي قرمز را بر عهده گرفت.

پس از يک سال حضور در اين تيم به عنوان سرمربي، کارش را با فدراسيون فرانسه آغاز کرد و هدايت تيم ارتش را بر عهده گرفت. حضور در لانس ديگر برنامه کاري اين مربي بود تا در نهايت دوران شکوفايي از راه برسد. امه ژاکه او را به عنوان دستيار خود براي جام جهاني 1998 انتخاب کرد و قهرماني را تصاحب کردند. با رفتن ژاکه، او به عنوان سرمربي، هدايت تيم ملي اين کشور را برعهده گرفت و توانست در جام ملت هاي اروپا قهرماني ديگري براي فرانسه به دست بياورد. دوران افت اين تيم با مربيگري لومه در جام جهاني 2002 آغاز شد. او نتوانست اين تيم را از مرحله گروهي بالا بياورد. کار او با فرانسه تمام شد و بلافاصله با پيشنهادي از تيم ملي تونس مواجه شد. 6 سال حضور در اين کشور افريقايي نتيجه اي به همراه نداشت. اين تيم به جام جهاني 2006 نرفت و در جام ملت هاي 2008 با هدايت روژه لومه ناکام بود تا کار او با تيم تونس با ناکامي به پايان برسد. تيم بعدي مراکش بود؛ اما لومه در اين کشور فقط يک سال فعاليت کرد تا پيش از پايان قراردادش اخراج شود. آنکارا اوجا آخرين نيمکتي بود که در آن هم موفق نشد تا از سمت خود در اين تيم ترکيه اي هم اخراج شود. او بعد از جام ملت هاي اروپا 2002 تا به امروز موفقيتي نداشته و اکنون در 70 سالگي مورد توجه فراسيون ايران قرار دارد.

 

*مربي بازيکن ساز با تجربه هاي بزرگ

گزينه بعدي مربي 57 ساله پرتغالي است که گفته مي شود حضور او روي نيمکت ايران جدي تر از لومه است و اگر او با فدراسيون به توافق نرسد، مرد فرانسوي جانشينش خواهد شد. کارلوس کوئيرز کار مربيگري خود را با جوانان پرتغال آغاز کرد و نسل طلايي براي اين کشور ساخت که در دنياي فوتبال ستارگان بزرگي شدند؛ بازيکناني چون فيگو، روي کاستا، فرناندو کوتو و ...

با رشد اين ستاره ها، کوئيرز هم رشد کرد و در سال 1991 سرمربي تيم ملي پرتغال شد. پس از دو سال حضور در نيمکت اين تيم اروپايي، آن را را به مقصد اسپورتينگ ترک کرد تا سرمربي اين تيم مطرح کشورش شود. او دو سال روي نيمکت اين تيم به افتخاراتي دست يافت و باز هم بازيکناني به دنياي فوتبال معرفي کرد؛ بازيکناني چون استانکوويچ و پائولو سوزا.

مقصد بعدي نيورک بود. تيم ردبول امريکا جاي ديگري براي مربيگري اين پرتغالي بود. پس از يک سال، جاي بعدي براي مربيگري آسيا بود. تيم ناگويا ژاپن اين مربي را در سال 1996 به خدمت گرفت؛ اما اين تيم هم مثل رد بول حضور يک ساله براي کرش به همراه داشت. او در آسيا ماند و هدايت تيم ملي امارات را هم به مدت يک سال بر عهده گرفت (1998-1999). کوئيرز به افريقاي جنوبي رفت و توانست اين تيم را به جام جهاني 2002 برد که پيش از جام جهاني کره- ژاپن جاي خود را به يک مربي افريقايي داد. بعد از اين صعود، او فعاليت با تيم هاي بزرگ را آغاز کرد و به عنوان دستيار کنار فرگوسن کارش را با منچستر يونايتد شروع کرد. پس از يک سال حضور کنار فرگوسن، پيشنهاد مربيگري رئال مادريد به او پيشنهاد شد و در سال 2003 هدايت کهکشاني ها را برعهده گرفت.

کوئيرز در اين تيم به موفقيت نرسيد. بازگشت دوباره به اولترافورد و کار با فرگوسن او را در سايه قرار داد؛ ولي بارها سرمربي لب به تمجيد از او باز کرد و کارش را مي ستود. 2008 سال خداحافظي از منچستر بود تا دوباره روي نيمکت تيم ملي پرتغال تکيه بزند. او اين تيم را به جام جهاني 2010 برد؛ اما در اين ديدارها ناموفق بود.

کوئيرز اکنون با پيشنهاد از آسيا مواجه است و اين بار فدراسيون ايران خواهان به خدمت گرفتش است. مربي که هم در سطح بالاي فوتبال کار کرده و هم هدايت تيم هايي چون افريقاي جنوبي و امارات را برعهده داشته است .

 

*فدراسيون در دو راهي انتخاب

اکنون فدراسيون با دو گزينه خوب مواجه است. اگرچه لومه از نظر سني کمي ترديد به وجود مي آورد و کفه را به نفع کوئيرز بالا مي برد؛ اما دو مربي مورد علاقه فدراسيون، هنرشان ساختن ساختار فوتبال است و در اين کار در زمره بهترين هاي دنيا به حساب مي آيند. ترديدي که وجود دارد، مديريت فوتبال ايران فقط يک سال از مديريتشان باقي مانده و بايد ديد چگونه با اين مربيان بزرگ قرارداد خواهند بست. بايد ديد آنها حاضر مي شوند با فدراسيون قرارداد يک ساله امضا کنند؟ البته از رقيبان افريقايي و سعودي فدراسيون هم نبايد بدون توجه عبور کرد که معمولا رقم ها و شرايط همکاري بهتري در نسبت با ما دارند. بايد ديد اين بار چه روي خواهد داد يا مديران فوتبال خواهند توانست به يک عملکرد قابل دفاع به نمايش بگذارند.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس