به گزارش مشرق به نقل از فارس، محمد باقر نوبخت که شنبه شب در برنامه نگاه یک برای تشریح برنامه های دولت در زمینه اجرای طرح هدفمندی یارانه در برنامه نگاه حاضر شده بود، اظهارداشت: دولت در مراحل پایانی تصمیم سازی برای چگونگی اجرای قانون هدفمند سازی یارانه ها است تا در اجرا تجدید نظر داشته باشد.
نوبخت افزود: این قانون قرار بود 5 ساله اجرا شود، آن زمان که قانون اجرا میشد محاسبات نشان میداد که میان قیمت حامل های انرژی در داخل کشور با آن سوی مرزها در منطقه تفاوتی وجود دارد و تفاوت آن حدی است که عده ای ترجیح می دهند فرآوردهای نفتی مانند بنزین و گازوئیل را قاچاق کنند.
وی گفت: از طرفی قیمت این فرآورده ها در داخل به گونه ای است که مرتب در حال رشد و افزایش است وباید به گونه ای قیمت گذاری شود که رشد مصرف نیز محدود شود تا از آلودگی محیط زیست نیز جلوگیری شود.
نوبخت افزود: محاسبات نشان می داد فرآورده های تولید شده 100 هزار میلیارد تومان ارزانتر است، هنگامیکه افزایش نرخ حامل های انرژی مطرح می شد مردم هم مطرح می کردند که آیا ما با الگو کشورهای منطقه حقوق دریافت می کنیم که دولت بخواهد نرخ حاملهای انرژی را افزایش دهد و نظر مردم نسبت به اینکه حقوقها بر مبنای ریال است و مخارج بر مبنای ارزی صحیح بود که البته باید تبیین می شد تا اجرای طرح بر اساس یک واقعیت تنظیم می شد.
وی گفت : بر این اساس قرار نشد که قیمت ها به قیمت بین المللی افزایش یابد بلکه ما به التفاوت هم به شکل نقدی میان مردم توزیع شود.
نوبخت افزود: قرار شد از این مبلغ 50 درصد میان خانوارها و 30 درصد به واحدهای تولیدی اختصاص می یابد زیرا انها نیز سوخت راگرانتر تحویل می گیرند و 20 درصد نیز برای طرح های عمرانی در اختیار دولت باشد.
وی ادامه داد : اما در عمل قیمت ها به یکباره افزایش یافت و البته آن چیزی که در عمل بدست آمد 87 هزار میلیارد تومان بود که طبق قانون 50 درصد آن در حدود 44 هزار میلیارد تومان باید میان خانوارها و باقی برای تولید و کارهای زیربنایی توزیع میشد.
نوبخت گفت: اما در عمل اینگونه بود که نه تنها 87 هزار میلیارد تومان کاهش نیافت، بلکه مبلغی هم از بانک مرکزی و از خزانه دولت به این مبلغ اضافه شد.
وی افزود: در حد 130 هزار میلیارد تومان طی 34 مرحله میان مردم تقسیم شد و بنابراین سهمی که باید به تولید می رسید تا از آلودگی محیط زیست با فناوریهای جدید کاسته شود و یا مصرف بنزین خودرو ها کاهش یابد اتفاق نیفتاد ، و سهم 20 درصدی طرح های زیر بنایی نیز داده نشده بلکه پول طرح های نیمه تمام نیز به مبلغ 87 هزار میلیارد تومان اضافه شد تا یارانه های نقدی به مردم پرداخت شود.
نوبخت گفت: نه تنها یارانه کم نشده بلکه از خزانه مبلغی هم اضافه شد تا یارانه نقدی پرداخت شود که قطعا با هدف اولیه متفاوت بود.
وی افزود: البته از زحمات دولت های گذشته تشکر می کنم زیرا اجرای طرح کاهش مصرفی را در پی داشت که ما نمی توانیم از کنار آن بگذریم اما بحث این بود که همه اهداف محقق شود.
سخنگوی دولت درادامه گفت: دولت هنگامی آغاز به کار کرد که با چنین مسئله ای مواجه شد.
نوبخت افزود: تامین 3500 میلیارد تومان برای پرداخت نقدی کار ساده ای نیست اگر چه برخی خانوارها 45 هزار تومان به ازای هر نفر دریافت می کنند ، که البته همین رقم برای برخی خانوارها موثر است و باید بموقع هم پرداخت شود.
وی گفت: امروز بخشی از وقت بنده صرف این موضوع شد که چگونه 3500 میلیارد تومان تامین شود تا فردا در حساب خانوارها قرار گیرد.
نوبخت افزود: امسال تا کنون بیش از 6 تا 7 هزار میلیارد تومان برای طرحهای عمرانی پرداخت نشده که پیمانکاران مزد بگیرانی دارند که در صورت پرداخت نشدن مطالبات پیمانکاران این قشر نیز با مشکل مواجه خواهند شد.
وی گفت: البته ما خود را موظف می دانیم به هر شکل حقوق کارمندان را سر هر ماه پرداخت کنیم اما آنها نیز مردم هستند حتی اگر به شکل مستقیم از ما حقوق دریافت نمی کنند.
سخنگوی دولت افزود: بر این اساس دولت به فکر افتاده تا در این شیوه که نوعی اتلاف منابع است تجدید نظر کند.
نوبخت با بیان اینکه پرداخت یارانه به خانواده های نیازمند ادامه خواهد داشت گفت:در کنار این پرداخت ها بدنبال ایجاد تسهیلات در حوزه بهداشت و درمان نیز هستیم.
وی افزود: باید بپذیریم که پرداخت 45 هزار تومان مشکلی را از عده ای حل نمیکند و اگر همین عده بدانند که پرداخت این مبلغ به قیمت ناتمام ماندن احداث بیمارستانها و طرحهای راه سازی است ،و پولی که از خزانه دولت باید برای طرح های عمرانی هزینه شود، قطعا نمی پذیرند و این پول را در اختیار دولت منتخب خود قرار می دهند.
نوبخت با بیان اینکه دولت با مشکلات فراوانی روبرو است گفت: دولت فقط امکان عرضه یک میلیون بشکه از چهار میلیون بشکه نفتی را که باید بفروشد دارد.
وی افزود: بر این اساس دولت بدون شتابزدگی به مطالعه و بررسی نحوه اجرای طرح پرداخت و از رسانه ها نیز خواست تا اطلاعات اولیه را رسانه ای نکنند اما با این حال در بسیاری موارد از ما سوال می شد که یارانه کدام گروه قرار است حذف شود.
نوبخت گفت: البته رئیس جمهور دستور دادند تا پایان سال حداقل دو سبد کالا در اختیار گروهایی از جامعه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه دولت در مرحله پایانی طرح مطالعه چگونگی اجرای هدفمندی یارانه ها قرار دارد افزود: اما از آنجایی که نمایندگان نیز اطلاعات دقیقی از اوضاع در دست دارند ،هفته گذشته اعضای کمیسیون تلفیق دعوت شدند تا از نظرات آنها نیز استفاده شود.
نوبخت گفت: ابتدا قرار بود تصمیمات در قالب طرح جامعی تقدیم مجلس شود ، منتهی مجلس خواستار ارائه یک تبصره بود و دولت نیز پذیرفت.
وی افزود: دولت تا آخر این هفته تبصره را تقدیم مجلس می کند سعی می کنیم هزینه درمان مردم کاهش یابد.
نوبخت گفت: آنچه تاکنون با مجلس توافق شد این است که هر چه در مرحله دوم از محل افزایش قیمتها بدست می آوریم به خانواده های نیازمند برسانیم تا هزینه های درمانی را که خانواده ها مجبور به تامین مبلغ بالایی از ان هستند بیمه ها پرداخت کنند.
سخنگوی دولت شنبه شب در برنامه نگاه یک افزود: به منظور تحقق این امر مجلس امسال به دولت تکلیف کرده بود 38 درصد قیمت حاملهای انرژی افزایش یابد که دولت دهم به هر علتی از افزایش قیمت اجتناب کرد و دولت یازدهم هم از آنجا که میخواست هر اقدامی با مطالعه انجام شود قیمت ها را افزایش نداد.
سخنگوی دولت تصریح کرد: اگر مدت اجرای طرح هدفمندی یارانه ها را همان مبنای 5 سال قرار دهیم باید سال آینده سال پایانی اجرای طرح باشد اما ما اجازه نخواهیم داد که قیمت ها ناگهان به قیمتهای برابر با آنچه در منطقه وجود دارد برسد.
نوبخت افزود: باید قدرت و توان مردم را هم در نظر بگیریم زیرا ما درحال کاهش نرخ تورم و بیکاری هستیم به همین علت بدنبال ارائه یک لایحه جامع هستیم تا مردم بدانند در این زمینه دولت میخواهد چه کاری انجام دهد آنچنان که بودجه شفاف است معتقدیم که دولت نیز دراین زمینه باید شفاف عمل کند تا مردم از آینده باخبر باشند.
وی گفت: تاکنون این 38 درصد افزایش قیمت اجرا نشده و علاقمند نیستیم قیمت ها مرتب تغییر کند.
نوبخت افزود: قول می دهیم تا یکی دو هفته دیگر که به جمع بندی رسیدیم نتیجه را به اطلاع مردم برسانیم.
وی با تشکر از رسانه ملی بخاطر در اختیار دولت قرار دادن ظرفیت اطلاع رسانی افزود: تردیدی ندارم که قبل از اجرای مرحله جدید طرح هدفمندی یارانه ها رئیس جمهور با مردم صحبت خواهد کرد.
سخنگوی دولت گفت: اگر قرار است مرحله دوم انجام شود قیمت ها باید گام به گام به سوی آنچه تعیین شده حرکت کند و مابه التفاوت آن به مردم باز گردانده شود.
نوبخت افزود: در توافق میان مجلس و دولت مقرر شد از منابعی که بدست می اید به اقشار اسیب پذیر از تطبیق قیمت داخلی با قیمت های منطقه پرداخت شود.
وی تاکید کرد: به عده ای که بسیار اسیب پذیرند باید توجه بیشتری داشت.
نوبخت گفت: معتقد نیستیم که باید با روشهای قهر آمیز با افرادی که یارانه دریافت می کنند برخورد کنیم البته در قانون امده یارانه بگیرها باید اطلاعات صحیح را ارائه کنند.
وی افزود: دولت مکلف شده است بر اساس مواد قانونی و برمبنای درامدها یارانه پرداخت و در کنار ان به واحد های تولیدی نیز کمک کند.
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور گفت:اگر قرار است در رقابتهای منطقه به جایگاه رفیعی که در شان ملت است برسیم باید در تولید رشد داشته باشیم و به رقم 8 درصدی تعیین شده برسیم.
نوبخت افزود: متاسفانه در دوسال گذشته نه تنها به این رقم دست نیافته ایم بلکه با رشد منفی نیز روبرو شدیم که البته بخشی از ان ناشی از تحریم بود که باید سیاستهای بهتری اتخاذ شود.
وی گفت: بدنبال این هستیم با بودجه ای که قرار تصویب شود نخستین بار پس از دوسال رشد مثبت را تجربه کنیم تا اقتصاد کشور از رکورد خارج شود.
نوبخت افزود: هنگامی که دولت یازدهم در مرداد سال جاری کار خود را آغاز کرد نرخ تورم بالای 40 درصد بود اما به تدریج شاهد کاهش ان هستیم.
وی گفت: با برنامه ریزیهای صورت گرفته هم تورم را کاهش می دهیم و هم اقتصاد رشد خواهد کرد.
نوبخت با اشاره به نحو نظارت بر چگونگی هزینه کرد یارانه واحد های تولیدی گفت: در دوره دولتهای نهم و دهم 21 تا 22 هزار میلیارد تومان برای طرح های زود بازده با قصد خیر پرداخت شد اما به علت نداشتن نظارت براساس گزارش بانک مرکزی بیش از یک سوم منابع در مسیر مورد نظر قرار نگرفت.
وی افزود: طرح هایی برای نظارت در نظر گرفته ایم که در آینده اطلاع رسانی خواهد شد.
نوبخت در پاسخ به این پرسش که چه تعداد افراد در جامعه نیازمند دریافت یارانه هستند گفت: هر مقدار رسانه ها نوعی فضا سازی کردند که زودتر دولت اقدام کند درمقابل ما تامل کردیم تا با درایت عمل کنیم.
وی گفت: دولت بانک اطلاعاتش را در این زمینه تکمیل کرده است اما بیش از آنکه به این یافته ها دلخوش کند به وفا و تعهد مردم امیدوار است.
نوبخت افزود: اگر میخواهیم هموطنانمان در سفر به کشورهای دیگر وضع انها را با وضع کشورمان مقایسه نکنند نیازمند کار است آنچنان که با رشادتهای رزمندگان و بسیجیان در دوران دفاع مقدس شیرینی پیروزی را چشیدیم.
وی با بیان اینکه 2906 طرح ناتمام در کشور داریم گفت: اگر مردم اجازه دهند تا پولهای این طرحها که به شکل رایانه نقدی به مردم پرداخت می شود در اختیار دولت قرار گیرد اقدامات مهمی صورت می گیرد.
نوبخت گفت: هر ماه حدود هزار میلیارد تومان برای پرداخت یارانه نقدی باید از خزانه برداشت شود.
وی با بیان اینکه البته این برداشت از خزانه قانونی است و می توان برای جبران کسری از بودجه عمومی استفاده کرد گفت: اما همه ما می دانیم بودجه عمومی همان پول آموزش و پرورش و دارو و اجرای طرحهای عمرانی است.
نوبخت با تشکر از جامعه هنرمندان افزود: طی هفته های گذشته این قشر از جامعه از دریافت مبلغ یارانه ها صرف نظر کردند.
وی گفت: هنگامی که مرحله دوم هدفمندی اجرا شود برای اعلام صرف نظر از دریافت یارانه مهلت زمانی تعیین خواهد شد.
نوبخت در ادامه با بیان تعریفی از تورم در جامعه گفت: تورم علامتی است که حکایت از نبود تعادل میان عرضه و تقاضا دارد.
وی افزود: در سالهای اخیر کشور از ناحیه سه منبع دچار تورم شد یکی حجم بالای نقدینگی به علت اتخاذ سیاستهای انبساطی بود که در دوره ای نقدینگی از 69 هزار میلیارد تومان به 420 میلیارد تومان رسید.
نوبخت گفت:هنگامی که رشد نقدینگی 30 درصد و رشد تولید 3 تا 4 درصد باشد مابه التفاوت این دو رقم تورم محسوب می شود که باید مهار شود.
وی افزود: عامل دیگر افزایش مواد اولیه تولید است که البته یکبار اتفاق می افتد اما انچه تورم را به شکل فزاینده افزایش می دهد همان افزایش تقاضا در جامعه است.
سخنگوی دولت گفت همه سیاستهایی که براساس آن 700 میلیارد دلار درامد حاصل از فروش نفت تبدیل به ریال و به اقتصاد تزریق شد بسوی تولید سوق نیافت و موجب افزایش تورم بود.
نوبخت گفت: حتی قبل از تحریم در برنامه چهارم که از سال 84 تا 88 اجرا شد متوسط رشد اقتصادی در حد4 و نیم درصد بود در حالی که باید 8 درصد باشد.
وی افزود: این در حالی است که رشد سرمایه گذاری که باید 12 و 2 دهم درصد می شد در حد 5/5 درصد بود.
نوبخت گفت: ما پول زیادی در اختیار داشتیم که باید به سمت سرمایه گذاری میرفت اما این اتفاق نیفتاد و در عوض قیمت ارز را بالا برد.
نوبخت افزود: این قانون قرار بود 5 ساله اجرا شود، آن زمان که قانون اجرا میشد محاسبات نشان میداد که میان قیمت حامل های انرژی در داخل کشور با آن سوی مرزها در منطقه تفاوتی وجود دارد و تفاوت آن حدی است که عده ای ترجیح می دهند فرآوردهای نفتی مانند بنزین و گازوئیل را قاچاق کنند.
وی گفت: از طرفی قیمت این فرآورده ها در داخل به گونه ای است که مرتب در حال رشد و افزایش است وباید به گونه ای قیمت گذاری شود که رشد مصرف نیز محدود شود تا از آلودگی محیط زیست نیز جلوگیری شود.
نوبخت افزود: محاسبات نشان می داد فرآورده های تولید شده 100 هزار میلیارد تومان ارزانتر است، هنگامیکه افزایش نرخ حامل های انرژی مطرح می شد مردم هم مطرح می کردند که آیا ما با الگو کشورهای منطقه حقوق دریافت می کنیم که دولت بخواهد نرخ حاملهای انرژی را افزایش دهد و نظر مردم نسبت به اینکه حقوقها بر مبنای ریال است و مخارج بر مبنای ارزی صحیح بود که البته باید تبیین می شد تا اجرای طرح بر اساس یک واقعیت تنظیم می شد.
وی گفت : بر این اساس قرار نشد که قیمت ها به قیمت بین المللی افزایش یابد بلکه ما به التفاوت هم به شکل نقدی میان مردم توزیع شود.
نوبخت افزود: قرار شد از این مبلغ 50 درصد میان خانوارها و 30 درصد به واحدهای تولیدی اختصاص می یابد زیرا انها نیز سوخت راگرانتر تحویل می گیرند و 20 درصد نیز برای طرح های عمرانی در اختیار دولت باشد.
وی ادامه داد : اما در عمل قیمت ها به یکباره افزایش یافت و البته آن چیزی که در عمل بدست آمد 87 هزار میلیارد تومان بود که طبق قانون 50 درصد آن در حدود 44 هزار میلیارد تومان باید میان خانوارها و باقی برای تولید و کارهای زیربنایی توزیع میشد.
نوبخت گفت: اما در عمل اینگونه بود که نه تنها 87 هزار میلیارد تومان کاهش نیافت، بلکه مبلغی هم از بانک مرکزی و از خزانه دولت به این مبلغ اضافه شد.
وی افزود: در حد 130 هزار میلیارد تومان طی 34 مرحله میان مردم تقسیم شد و بنابراین سهمی که باید به تولید می رسید تا از آلودگی محیط زیست با فناوریهای جدید کاسته شود و یا مصرف بنزین خودرو ها کاهش یابد اتفاق نیفتاد ، و سهم 20 درصدی طرح های زیر بنایی نیز داده نشده بلکه پول طرح های نیمه تمام نیز به مبلغ 87 هزار میلیارد تومان اضافه شد تا یارانه های نقدی به مردم پرداخت شود.
نوبخت گفت: نه تنها یارانه کم نشده بلکه از خزانه مبلغی هم اضافه شد تا یارانه نقدی پرداخت شود که قطعا با هدف اولیه متفاوت بود.
وی افزود: البته از زحمات دولت های گذشته تشکر می کنم زیرا اجرای طرح کاهش مصرفی را در پی داشت که ما نمی توانیم از کنار آن بگذریم اما بحث این بود که همه اهداف محقق شود.
سخنگوی دولت درادامه گفت: دولت هنگامی آغاز به کار کرد که با چنین مسئله ای مواجه شد.
نوبخت افزود: تامین 3500 میلیارد تومان برای پرداخت نقدی کار ساده ای نیست اگر چه برخی خانوارها 45 هزار تومان به ازای هر نفر دریافت می کنند ، که البته همین رقم برای برخی خانوارها موثر است و باید بموقع هم پرداخت شود.
وی گفت: امروز بخشی از وقت بنده صرف این موضوع شد که چگونه 3500 میلیارد تومان تامین شود تا فردا در حساب خانوارها قرار گیرد.
نوبخت افزود: امسال تا کنون بیش از 6 تا 7 هزار میلیارد تومان برای طرحهای عمرانی پرداخت نشده که پیمانکاران مزد بگیرانی دارند که در صورت پرداخت نشدن مطالبات پیمانکاران این قشر نیز با مشکل مواجه خواهند شد.
وی گفت: البته ما خود را موظف می دانیم به هر شکل حقوق کارمندان را سر هر ماه پرداخت کنیم اما آنها نیز مردم هستند حتی اگر به شکل مستقیم از ما حقوق دریافت نمی کنند.
سخنگوی دولت افزود: بر این اساس دولت به فکر افتاده تا در این شیوه که نوعی اتلاف منابع است تجدید نظر کند.
نوبخت با بیان اینکه پرداخت یارانه به خانواده های نیازمند ادامه خواهد داشت گفت:در کنار این پرداخت ها بدنبال ایجاد تسهیلات در حوزه بهداشت و درمان نیز هستیم.
وی افزود: باید بپذیریم که پرداخت 45 هزار تومان مشکلی را از عده ای حل نمیکند و اگر همین عده بدانند که پرداخت این مبلغ به قیمت ناتمام ماندن احداث بیمارستانها و طرحهای راه سازی است ،و پولی که از خزانه دولت باید برای طرح های عمرانی هزینه شود، قطعا نمی پذیرند و این پول را در اختیار دولت منتخب خود قرار می دهند.
نوبخت با بیان اینکه دولت با مشکلات فراوانی روبرو است گفت: دولت فقط امکان عرضه یک میلیون بشکه از چهار میلیون بشکه نفتی را که باید بفروشد دارد.
وی افزود: بر این اساس دولت بدون شتابزدگی به مطالعه و بررسی نحوه اجرای طرح پرداخت و از رسانه ها نیز خواست تا اطلاعات اولیه را رسانه ای نکنند اما با این حال در بسیاری موارد از ما سوال می شد که یارانه کدام گروه قرار است حذف شود.
نوبخت گفت: البته رئیس جمهور دستور دادند تا پایان سال حداقل دو سبد کالا در اختیار گروهایی از جامعه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه دولت در مرحله پایانی طرح مطالعه چگونگی اجرای هدفمندی یارانه ها قرار دارد افزود: اما از آنجایی که نمایندگان نیز اطلاعات دقیقی از اوضاع در دست دارند ،هفته گذشته اعضای کمیسیون تلفیق دعوت شدند تا از نظرات آنها نیز استفاده شود.
نوبخت گفت: ابتدا قرار بود تصمیمات در قالب طرح جامعی تقدیم مجلس شود ، منتهی مجلس خواستار ارائه یک تبصره بود و دولت نیز پذیرفت.
وی افزود: دولت تا آخر این هفته تبصره را تقدیم مجلس می کند سعی می کنیم هزینه درمان مردم کاهش یابد.
نوبخت گفت: آنچه تاکنون با مجلس توافق شد این است که هر چه در مرحله دوم از محل افزایش قیمتها بدست می آوریم به خانواده های نیازمند برسانیم تا هزینه های درمانی را که خانواده ها مجبور به تامین مبلغ بالایی از ان هستند بیمه ها پرداخت کنند.
سخنگوی دولت شنبه شب در برنامه نگاه یک افزود: به منظور تحقق این امر مجلس امسال به دولت تکلیف کرده بود 38 درصد قیمت حاملهای انرژی افزایش یابد که دولت دهم به هر علتی از افزایش قیمت اجتناب کرد و دولت یازدهم هم از آنجا که میخواست هر اقدامی با مطالعه انجام شود قیمت ها را افزایش نداد.
سخنگوی دولت تصریح کرد: اگر مدت اجرای طرح هدفمندی یارانه ها را همان مبنای 5 سال قرار دهیم باید سال آینده سال پایانی اجرای طرح باشد اما ما اجازه نخواهیم داد که قیمت ها ناگهان به قیمتهای برابر با آنچه در منطقه وجود دارد برسد.
نوبخت افزود: باید قدرت و توان مردم را هم در نظر بگیریم زیرا ما درحال کاهش نرخ تورم و بیکاری هستیم به همین علت بدنبال ارائه یک لایحه جامع هستیم تا مردم بدانند در این زمینه دولت میخواهد چه کاری انجام دهد آنچنان که بودجه شفاف است معتقدیم که دولت نیز دراین زمینه باید شفاف عمل کند تا مردم از آینده باخبر باشند.
وی گفت: تاکنون این 38 درصد افزایش قیمت اجرا نشده و علاقمند نیستیم قیمت ها مرتب تغییر کند.
نوبخت افزود: قول می دهیم تا یکی دو هفته دیگر که به جمع بندی رسیدیم نتیجه را به اطلاع مردم برسانیم.
وی با تشکر از رسانه ملی بخاطر در اختیار دولت قرار دادن ظرفیت اطلاع رسانی افزود: تردیدی ندارم که قبل از اجرای مرحله جدید طرح هدفمندی یارانه ها رئیس جمهور با مردم صحبت خواهد کرد.
سخنگوی دولت گفت: اگر قرار است مرحله دوم انجام شود قیمت ها باید گام به گام به سوی آنچه تعیین شده حرکت کند و مابه التفاوت آن به مردم باز گردانده شود.
نوبخت افزود: در توافق میان مجلس و دولت مقرر شد از منابعی که بدست می اید به اقشار اسیب پذیر از تطبیق قیمت داخلی با قیمت های منطقه پرداخت شود.
وی تاکید کرد: به عده ای که بسیار اسیب پذیرند باید توجه بیشتری داشت.
نوبخت گفت: معتقد نیستیم که باید با روشهای قهر آمیز با افرادی که یارانه دریافت می کنند برخورد کنیم البته در قانون امده یارانه بگیرها باید اطلاعات صحیح را ارائه کنند.
وی افزود: دولت مکلف شده است بر اساس مواد قانونی و برمبنای درامدها یارانه پرداخت و در کنار ان به واحد های تولیدی نیز کمک کند.
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور گفت:اگر قرار است در رقابتهای منطقه به جایگاه رفیعی که در شان ملت است برسیم باید در تولید رشد داشته باشیم و به رقم 8 درصدی تعیین شده برسیم.
نوبخت افزود: متاسفانه در دوسال گذشته نه تنها به این رقم دست نیافته ایم بلکه با رشد منفی نیز روبرو شدیم که البته بخشی از ان ناشی از تحریم بود که باید سیاستهای بهتری اتخاذ شود.
وی گفت: بدنبال این هستیم با بودجه ای که قرار تصویب شود نخستین بار پس از دوسال رشد مثبت را تجربه کنیم تا اقتصاد کشور از رکورد خارج شود.
نوبخت افزود: هنگامی که دولت یازدهم در مرداد سال جاری کار خود را آغاز کرد نرخ تورم بالای 40 درصد بود اما به تدریج شاهد کاهش ان هستیم.
وی گفت: با برنامه ریزیهای صورت گرفته هم تورم را کاهش می دهیم و هم اقتصاد رشد خواهد کرد.
نوبخت با اشاره به نحو نظارت بر چگونگی هزینه کرد یارانه واحد های تولیدی گفت: در دوره دولتهای نهم و دهم 21 تا 22 هزار میلیارد تومان برای طرح های زود بازده با قصد خیر پرداخت شد اما به علت نداشتن نظارت براساس گزارش بانک مرکزی بیش از یک سوم منابع در مسیر مورد نظر قرار نگرفت.
وی افزود: طرح هایی برای نظارت در نظر گرفته ایم که در آینده اطلاع رسانی خواهد شد.
نوبخت در پاسخ به این پرسش که چه تعداد افراد در جامعه نیازمند دریافت یارانه هستند گفت: هر مقدار رسانه ها نوعی فضا سازی کردند که زودتر دولت اقدام کند درمقابل ما تامل کردیم تا با درایت عمل کنیم.
وی گفت: دولت بانک اطلاعاتش را در این زمینه تکمیل کرده است اما بیش از آنکه به این یافته ها دلخوش کند به وفا و تعهد مردم امیدوار است.
نوبخت افزود: اگر میخواهیم هموطنانمان در سفر به کشورهای دیگر وضع انها را با وضع کشورمان مقایسه نکنند نیازمند کار است آنچنان که با رشادتهای رزمندگان و بسیجیان در دوران دفاع مقدس شیرینی پیروزی را چشیدیم.
وی با بیان اینکه 2906 طرح ناتمام در کشور داریم گفت: اگر مردم اجازه دهند تا پولهای این طرحها که به شکل رایانه نقدی به مردم پرداخت می شود در اختیار دولت قرار گیرد اقدامات مهمی صورت می گیرد.
نوبخت گفت: هر ماه حدود هزار میلیارد تومان برای پرداخت یارانه نقدی باید از خزانه برداشت شود.
وی با بیان اینکه البته این برداشت از خزانه قانونی است و می توان برای جبران کسری از بودجه عمومی استفاده کرد گفت: اما همه ما می دانیم بودجه عمومی همان پول آموزش و پرورش و دارو و اجرای طرحهای عمرانی است.
نوبخت با تشکر از جامعه هنرمندان افزود: طی هفته های گذشته این قشر از جامعه از دریافت مبلغ یارانه ها صرف نظر کردند.
وی گفت: هنگامی که مرحله دوم هدفمندی اجرا شود برای اعلام صرف نظر از دریافت یارانه مهلت زمانی تعیین خواهد شد.
نوبخت در ادامه با بیان تعریفی از تورم در جامعه گفت: تورم علامتی است که حکایت از نبود تعادل میان عرضه و تقاضا دارد.
وی افزود: در سالهای اخیر کشور از ناحیه سه منبع دچار تورم شد یکی حجم بالای نقدینگی به علت اتخاذ سیاستهای انبساطی بود که در دوره ای نقدینگی از 69 هزار میلیارد تومان به 420 میلیارد تومان رسید.
نوبخت گفت:هنگامی که رشد نقدینگی 30 درصد و رشد تولید 3 تا 4 درصد باشد مابه التفاوت این دو رقم تورم محسوب می شود که باید مهار شود.
وی افزود: عامل دیگر افزایش مواد اولیه تولید است که البته یکبار اتفاق می افتد اما انچه تورم را به شکل فزاینده افزایش می دهد همان افزایش تقاضا در جامعه است.
سخنگوی دولت گفت همه سیاستهایی که براساس آن 700 میلیارد دلار درامد حاصل از فروش نفت تبدیل به ریال و به اقتصاد تزریق شد بسوی تولید سوق نیافت و موجب افزایش تورم بود.
نوبخت گفت: حتی قبل از تحریم در برنامه چهارم که از سال 84 تا 88 اجرا شد متوسط رشد اقتصادی در حد4 و نیم درصد بود در حالی که باید 8 درصد باشد.
وی افزود: این در حالی است که رشد سرمایه گذاری که باید 12 و 2 دهم درصد می شد در حد 5/5 درصد بود.
نوبخت گفت: ما پول زیادی در اختیار داشتیم که باید به سمت سرمایه گذاری میرفت اما این اتفاق نیفتاد و در عوض قیمت ارز را بالا برد.