به گزارش مشرق به نقل از فارس، حسين ذوالفقاري در جمع خبرنگاران در مرزباني گيلان در انزلي، با اشاره به تدوين طرح جامع مرزي در کشور اظهار داشت: اين طرح با نگاه همه جانبه و به منظور توسعه امنيت پايدار در مناطق مرزي کشور توسط وزارت کشور به تصويب رسيد.
وي با بيان اينکه هفت کارگروه به مدت پنج ماه براي تدوين اين طرح در حال فعاليت هستند، افزود: کارگروه عمران با مسئوليت فرماندهي مرزباني کشور است.
فرمانده مرزباني ناجا با اشاره به اينکه اقدامهاي امنيتي در مرزها انجام ميشود، ادامه داد: براي تقويت مرزها از جمله تجهيزات الکترونيکي و اپتيکي، توسعه نيروهاي مرزي، برقکشي، احداث جاده، ايجاد کانال، اتصال آب در واحدهاي مرزي و پاسگاهها براي کنترل مرزها جلسات متعدد برگزار شده و کارهاي نهايي صورت گرفته است که تا پايان امسال تکميل ميشود.
وي توجه به مرزنشينان براي توسعه و معيشت منطقه مرزي را از اهداف طرح جامع ذکر کرد و بيان داشت: ارتباط و تعامل با کشورهاي همجوار از جمله اهداف ديگر طرح جامع است.
ذوالفقاري تصريح کرد: با تصويب اين طرح توسط شوراي امنيت ملي، علاوه بر جلوگيري از کارهاي سليقهاي، توسعه و امنيت پايدار در مرزهاي کشور با تخصيص منابع به حد مطلوبي ارتقا مييابد.
وي با اشاره به اقدامهاي صورت گرفته براي مرزبانان کشور خاطرنشان کرد: امسال تامين رادار و دوربين ديد در شب براي مرزبانان به طور قابل توجهي تقويت شده که بخشي از افزايش کشفيات به دليل همين تجهيزاتي است که در اختيار نيروها قرار دارد.
فرمانده مرزباني ناجا بخشي از کاهش کشفيات مواد مخدر در داخل کشور را مربوط به کنترل مرزها و بخش ديگر را ناشي از تغيير مسير انتقال مواد مخدر از طريق درياي عمان و خليج فارس ذکر کرد.
وي درباره کشفيات مواد مخدر در جنوب کشور از جمله خوزستان و هرمزگان افزود: اين موضوع نشانه اهميت تقويت مرزهاي آبي با بهبود وضعيت شناورها و مأموريتهاي بيشتر در درياست.
ذوالفقاري احداث حدود 400 کيلومتر جاده، حفر کانال و ايجاد مانع به شکل ديوار را از برنامههاي در دست اجراي ناجا در مرزهاي کشور عنوان کرد.
وي اضافه کرد: تاکنون 100 کيلومتر از اين موانع در حوزه شرقي، شمال غرب و غرب کشور انجام شده است.
فرمانده مرزباني ناجا با مثبت ارزيابي کردن تلاشهاي گسترده و اشراف مرزبانان در بخشهاي مرزي حوزه خراسان جنوبي و رضوي تصريح کرد: در شمال سيستان و بلوچستان کارهاي مرزباني تقريباً نهايي شده و در منطقه مياني در مسير زاهدان به سمت ميرجاوه جادهسازي به سرعت در حال انجام است.
وي از آغاز ساخت برجک پاسگاهها و نصب سيمخاردار در مرزهاي منطقه مذکور خبر داد.
ذوالفقاري افزود: همچنين در منطقه سراوان نيز عمليات اجرايي احداث جاده، حفر کانال، احداث برجک و استقرار نيروها در حال انجام است.
وي تقويت کارهاي اطلاعاتي براي کنترل مرزها را مورد تأکيد قرار داد و افزود: کار پايشهاي الکترونيکي و اپتيکي و کارهاي سختافزاري مرزها در آينده افزايش مييابد.
فرمانده مرزباني ناجا با اشاره به مقدار کشفيات کشور در سال جاري بيان داشت: در 10 ماهه نخست امسال کشف سلاح 45 درصد، مشروبات الکلي 86 درصد، کشف سوخت قاچاق 28 درصد، سيگار 281 درصد، دستگيري ترددکنندگان مرزي غير مجاز 90 درصد و دستگيري اشرار 660 درصد افزايش يافته است.
وي درباره وضعيت مرزباني گيلان خاطرنشان کرد: طبق طرح جامع، حدود 150 ميليارد ريال براي مرزباني در گيلان پيشبيني شده که به تدريج پرداخت ميشود.
ذوالفقاري از آغاز عمليات انسداد فيزيکي مرز آستارا خبر داد و افزود: حدود 18 کيلومتر از نصب سيمخاردار و فنسکشي در مرز آستارا باقي مانده و تا پايان سال آينده اقدامهاي فيزيکي در اين مرز انجام ميشود.
فرمانده مرزباني ناجا با اشاره به کاهش ورود مواد مخدر به کشور تصريح کرد: کنترل مرزها و تغيير مسير انتقال مواد مخدر از طريق درياي عمان از دلايل اين امر است.