کد خبر 275543
تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۳۹۲ - ۱۴:۴۶

بی ثباتی کاملی در منطقه خاورمیانه وجود دارد و آن هم به دلیل حضور گروه های تکفیری است. در لبنان، سوریه، عراق و یمن این وضعیت حاکم است و نشان می دهد این پدیده بسيار خطرناک است که کل منطقه را به آسانی می تواند در بر بگیرد. عربستان سعودی نه تنها زمینه و محیط لازم برای پرورش تفکرات تکفیری را فراهم کرده بلکه با حمایت مالی به رشد این جریان ها و پدیده تروريزم در سطح جهان عرب كمك مي‌كند.

به گزارش مشرق به نقل از فردا، بسياري از کشور هاي خاورميانه از گسترش روز افزون گروه هاي تروريستي تکفيري و افزايش اقدامات خرابکارانه اين گروه ها ابراز نگراني مي کنند. عراق نیز از جمله کشورهایی است که  مدت هاست در آتش افراط گرايي مي سوزد و گروه هاي تکفيري روزانه ده ها نفر از مردم اين کشور را به کام مرگ مي‌کشانند. تروريست‌ها با دلايل قومي، مذهبي، سياسي و ... شهروندان عراقي را به خاک و خون مي کشند. یکی از عوامل مهم درگیری‌های خونین این منطقه، بحث تکفیر شیعیان و مطرح کردن آن از سوی علما و روحانیون افراطی وهابی و سلفی است که باعث قربانی شدن بسیاری از شیعیان بی‌گناه در منطقه شده است. در این میان غربی‌ها نیز این اختلافات را از نظر دور نگه نداشته و ضمن ایجاد شرایط برای اختلاف انگیزی میان شیعه و سنی ترس موهم از اسلام را نیز مطرح کردند.

در همین خصوص حسین رویوران، کارشناس سیاسی در مسائل جهان اسلام در گفتگویی با اشاره به تفکر خود محور گروهای تکفیری گفت: گروه های تکفیری براساس یک تفکر خودمحور عمل می کنند. یعنی فرد خودش را از یک گروه نجات یافته می داند و بقیه را کافر می پندارد. آنها به شدت با بعضی از پدیده‌ها مانند پدیده احیای مناسک حسینی به دلیل اینکه در تعارض کامل با تفکر خودشان است مخالف هستند و برای عملیات‌های انتحاری چنین روزهایی را در اولویت کاری قرار می دهد.

وی افزود: به عبارتی همان تکفیری‌های پیشینی که در کربلا و امام حسین (ع) فرزند پیامبر را کافر دانستند و به شهادت رساندند امروز اینها از همان مکاتب و منشاء می باشند که ادامه دهنه راه آنهايند. آنها تنها خودشان را مسلمان می‌دانند و کسانی که را به آنها نپیوندد نیز از دید آنها مسلمان نیستند چه شیعه و چه سنی. 

رویوران همچنین تاکید کرد:  هرچند اولویت آنها تضاد با تشیع است اما این گروه در بمبگذاری‌های انتحاری در عراق اقدام وحشیانه‌ای نیز  علیه سنی‌ها انجام می‌دهند. اما مسلم است آنها از دشمنان قسم خورده شیعیان هستند.

این کارشناس سیاسی همچنین  یادآور شد: تفکر این افراد نزدیک به تفکر خوارج است و برداشت‌های خودشان را از دین می‌کنند. ابزارشان خشونت، کشتار و عملیات انتحاری است و از بین بردن مردم را زمینه ایجاد ارعاب و تسلط در آینده بر شیعیان و همه مسلمانان می دانند. 

وی در ادامه اظهار داشت: عربستان سعودی چون خودش مبلغ یک تفکر تکفیری می‌باشد. فرقه وهابیت که عربستان مروج آن است متاسفانه آبشخور همین گروه‌ها شده است؛ یعنی در حال حاضر بخش وسیعی از این تفکر وهابی به گروه های تکفیری نیز رسیده است. بن لادن یکی از همین افراد است  که از عربستان و بر اساس همین تفکر تکفیری شروع کرده و به القاعده رسیده است و تا زمانی که این ریشه‌ها جمع نشود این تفکرات تکفیری در عراق، یمن، سوریه و عربستان گسترش پیدا می کند.

حسین رویوران با اشاره به حمایت‌های بی‌شمار مالی عربستان از گروه های تکفیری گفت: عربستان سعودی نه تنها زمینه و محیط لازم برای پرورش تفکرات تکفیری را فراهم کرده بلکه با حمایت مالی به رشد این جریان‌ها و پدیده در سطح جهان عرب دست می زند.

وی تاکید کرد: بسیاری از این تکفیری‌ها که در عراق دست به عملیات انتحاری می‌زنند از سوریه به عراق آمده‌اند و بسیاری از آنهایی که در لبنان در ماه‌های اخیر اقدام به عملیات انتحاری نمودند از عربستان وارد لبنان شده اند. عربستان حامی اصلی این گروه ها به حساب می آید.

این کارشناس سیاسی با بیان اینکه گروه های تکفیری در بی ثبات نمودن منطفه خاورمیانه بسیار موثر بوده اند اظهار کرد: یک بی ثباتی کاملی در منطقه خاورمیانه وجود دارد و آن هم به دلیل حضور گروه های تکفیری است. در لبنان، سوریه، عراق و یمن این وضعیت حاکم است و نشان می دهد این پدیده، پدیده خطرناکی است که کل منطقه را به آسانی می تواند در بر بگیرد.
 
وی در پایان تاکید کرد: پیشنهادی که آقای روحانی مطرح کردند برای جلوگیری از توسعه گروه‌های تکفیری در منطقه خاورمیانه ایجاد جبهه ضد تکفیری و ضدخشونت و تروریسم است. آقای روحانی تنها راه خروج از این بحران نامنی و عدم استقرار  را مقابله با آنها و مبارزه عنوان کرده اند که به نظر می رسد کاملا درست است. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس