وی افزود: با توجه به تاثیرگذاری بالای برنامههای مذهبی بر روی فکر و اندیشه انسانها، میتوان از آنها برای تحول در امور دینی در سطح جامعه بهره برد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب نیز بارها بر فعالیتهای اجتماعی و تاثیرات آنها تاکید کردهاند عنوان داشت: ایشان با اشراف به عمق فعالیتهای اجتماعی به این مسئله اشاره دارند و اعضای هیئت خادم الرضا(ع) نیز باید در همین راستا با قدردانستن فرصتی که به دست آوردهاند بدانند کاری که انجام میدهند بسیار پویا و زنده است و همین امر نیز تداوم آن را سبب میشود.
وی ادامه داد: برانگیختن شور دینی و مذهبی در کنار کار بر روی تقویت پایههای اعتقادی و فکری یعنی همان شعور دینی جامعه را به سمت ترقی و پیشرفت رهنمون میشود.
لاریجانی با تاکید بر استفاده از راهکارهای گوناگون در راستای انجام اقدامات فرهنگی، اجتماعی و مذهبی خاطرنشان کرد: این امر در هیئت خادم الرضا(ع) دیده میشود و به همین دلیل باید از دستاندرکاران آن تشکر کنیم.
نماینده قم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به روایاتی که تاکید دارند انسان باید در هر روز نسبت به روز گذشته پیشرفت داشته باشد گفت: این رویه باید در کارهای دینی از جمله در اقداماتی که هیئت خادم الرضا(ع) انجام میدهد وجود داشته باشد.
وی اضافه کرد: مجموعههای فرهنگی وظیفه دارند که جامعه را در هر روز به سوی پیشرفت و تعالی رهنمون شوند و در حقیقت پویایی و زنده بودن اصلی اساسی در روش آنها باشد؛ هیئتهای دینی و مذهبی باید به گونهای رفتار کنند که شرکتکنندگان در برنامههایشان احساس رشد و ترقی در درک و تبیین مسائل دینی داشته باشند.
لاریجانی برنامهریزی مدون برای رسیدن به اهداف فرهنگی، دینی و اجتماعی را مورد توجه قرار داد و گفت: استفاده از کتابهای مفید مانند آنچه شهید مطهری در این زمینهها نگاشته است بسیار مفید خواهد بود.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: علاوه بر روشهای معمول، استفاده از تجربیات گذشتگان نیز تاثیر بسزایی دارد به ویژه اینکه انسان به گونهای گام بردارد و از تجربههای دیگران استفاده کند که از آنها بهتر و بیشتر پیش برود.
وی مردمی بودن امور را مورد تاکید قرار داد و افزود: این ویژگی موجب تسریع در کارها و موفقیت بیشتر نیز میشود و تجربه تاریخی نیز نشان میدهد اقدامات خوبی که شیعیان انجام دادهاند همین خصوصیت را داشته است.
لاریجانی بیان داشت: دولت جمهوری اسلامی ایران نیز در جریان حرکتهای مذهبی نقش خوب و سازندهای داشته و در عین حال حرکتهای بزرگ شیعی همواره مستقل بودهاند و این یک ارزش برای آنها به شمار میرفته هرچند دولت هم میتواند به آنها کمک کند.
نماینده قم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به لزوم کمک بخش فرهنگی دولت به برنامههای دینی و مذهبی خاطرنشان کرد: این کمکها نقض کننده استقلال هیئتهای مذهبی نخواهند بود.
وی با بیان اینکه راهاندازی بخشی ورزشی توسط هیئت خادمالرضا(ع) تاثیر خوبی بر روی مخاطبان خواهد داشت گفت: البته این کار باید به طور کامل توسط اعضای هیئت و با حفظ استقلال آن انجام شود.
لاریجانی فرهنگ و اجتماع را دو مقوله کاملا نزدیک به هم دانست و تصریح کرد: نزدیک شدن این دو به یکدیگر موفقیتهای بیشتری را هم در پی دارد و حکومتها هم باید همین رویه را تقویت کنند؛ برنامههای فرهنگی میتوانند مخاطبان ویژه خود را شناسایی کرده و متناسب با زمان جریان یابند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر کمک دولتها به مردم برای مردمیتر شدن امور عنوان داشت: نگاه دولتی عامل اصلی ضربههایی بوده که در حوزه اقتصاد متحمل شدهایم زیرا مردمی شدن اقتصاد، کاهش مشکلات را در پی داشته و رهبر معظم انقلاب نیز بارها این مسئله را مورد تاکید قرار دادهاند.
وی با اشاره به دفاع مقدس به عنوان تجربه خوب دفاع مردمی در برابر تهاجم خارجی گفت: دولت باید نقش روانکنندگی امور را داشته باشد و کارها را برای مردم آسان کند؛ مردمی بودن امور موجب بروز خلاقیتها و نوآوریها شده و کار هیئتی نیز از جمله مواردی است که شیعیان آن را با نوآوری خود به وجود آوردهاند در حالی که در دیگر جوامع انجماد در جریان کارها دیده میشود.
لاریجانی در خاتمه با اشاره به سوابق خود در کارهای فرهنگی و تجربهای که طی این سالها به دست آورده است خاطرنشان کرد: عقیده دارم کارهای فرهنگی که مردم متصدی آن بودهاند همواره با هزینهای پایینتر و در عین حال همراه با خلاقیتها و نوآوریهای بیشتر بودهاند.