به گزارش مشرق به نقل از مهر، میرعلی اشرف پوری حسینی امروز در نشستی خبری در مورد عملکرد سازمان خصوصی سازی گفت: تا پایان برنامه چهارم توسعه باید تمام شرکت های موضوع گروه یک واگذار می شد که در حال حاضر تعدادی از آنها باقی مانده است که دلایلی از جمله بورسی نبودن آنها، عام اصلاح ساختار، عدم آماده سازی سهام و اینکه مشمول وظایف حاکمیتی می شدند یا اینکه از دلایل واگذار نشدن سهام این شرکت ها بوده است.
رئیس سازمان خصوصی سازی با ابراز امیدواری از اینکه بخشی از این شرکت ها تا پایان امسال و بقیه تا پایان سال 93 واگذار خواهند شد افزود: دولت یازدهم پس از روی کار آمدن یک بازنگری اجمالی بر روی سهامن واگذار شده، آسیب شناسی، انحراف و خروج از محور اصلی در واگذاری ها را انجام داد.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با اعلام اینکه طی 12سال گذاشته یعنی از سال 80 تا 15 آبان ماه امسال 151 هزار میلیارد تومان سهام در قالب خصوصی سازی واگذار شده و یا تخصیص یافته است افزود: از این رقم تنها 2 هزار میلیارد تومان مربوط واگذاری های مربوط به قبل از ابلاغ سیاست های اصل 44 است. در عین حال حدود 51 هزار میلیارد تومان از این رقم هنوز واگذار نشده و در حال واگذاری است اما تخصیص پذیرفته است.
وی ادامه داد: از روند 151 هزار میلیارد تومان حدود 51 هزار میلیارد تومان در عرصه رقابت واگذار شده که بخشی به خزانه واریز شده و بقیه عرضه سهام به صورت غیررقابتی در دو بخش سهام عدالت و رد دیون به دستگاه های طلبکار واگذار شده است. در عین حال 26 هزار میلیارد تومان در فضای رقابتی بابت سهام عدالت، 18 هزار و 600 میلیارد تومان به دستگاه های طلبکار در فضای غیررقابتی واگذار شده است.
پوری حسینی تصریح کرد: 34 درصد رقم 150 هزار میلیارد تومان در فضای رقابتی ، 29.5 درصد در فضای غیررقابتی واگذار شده و 36 درصد واگذاری هنوز قطعی نشده است.
12.7 درصد واگذاری به بخش خصوصی واقعی بوده است
وی در مورد این که آیا سهام واگذار شده به بخش خصوصی واقعی بوده است یا خیر؟ گفت: این که بگوییم چند درصد به بخش خصوصی واقعی و غیرخصولتی انجام شده کار سختی است زیرا در واگذاری هایی که در بورس انجام می شود فقط خریدار اول مشخص است و ما اجازه کنکاش در هویت افراد را نداریم. برآورد می شود که رقم 151 هزار میلیارد تومان سهام تخصیص یافته 12.7 درصد به بخش خصوصی واقعی واگذار شده است.
رئیس سازمان خصوصی سازی اعلام کرد: طرح هایی که سه سال از افتتاح آنها گذشته باشد پس از سال 93 باید واگذار شوند در عین حال می توان گفت که سال آینده سال اتمام اعظم واگذاری های خصوصی سازی است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا خصوصی سازی در دولت یازدهم متوقف شده است یا خیر گفت: این عبارت غیردقیق است، دولت جدید حق دارد که مروری در عملکرد خصوصی سازی دولت قبلی داشته باشد. اینکه برخی دستگاه ها به بهانه حاکمیتی بودن بخش های خود را از خصوصی سازی معاف کند باید گفت دستگاه های اجرایی وظایف و حوزه اختیاراتی دارند و اگر وزارتخانه اعلام کند که در راستای اجرای وظایف نظارتی خود نیاز به ابزارهایی دارد آیا ما باید واگذار کنیم؟
پوری حسینی از ارایه نامه هایی توسط وزرای دولت قبلی خبر داد و گفت: وزرا از دولت خواستار ابطال خصوصی سازی در دستگاه های خود شده بودند. البته قبول دارم که یک توقف حدود دو ماهه (شهریور و مهرماه) به منظور شناسایی واگذاری ها، بررسی انحرافات و ... انجام شد اما از آبان ماه خصوصی سازی ها به طور مستمر انجام می شود و ادامه خواهد یافت به طوری که در 5 ماهه پایانی امسال شاید به اندازه یکی دو سال گذشته سهام واگذار خواهیم کرد.
وی گفت: در بحث سهام عدالت بررسی هایی را طی یکی دو ماه گذشته انجام دادیم و گزارش آن را به هیات وزیران ارایه کردیم همچنین کارگروهی برای بررسی جزئیات واگذاری ها در مورد سهام عدالت تشکیل شده است.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی در مورد تعریف عبارت خصولتی گفت: این که بنگاهی در قالب شخصیت حقوقی باشد، به حکم قانون ایجاد نشده باشد، از اعتبارات دولتی استفاده کند و مدیران دولتی آن را اداره کنند و همچنین از این جا رانده از آنجا مانده باشد خصولتی است.
سرنوشت هولدینگ خلیج فارس
وی با اشاره به بحث های طولانی در مورد هولدینگ خلیج فارس میان شورای رقابت و هیات واگذاری و چالش یک ساله میان آنها گفت: دغدغه شورای رقابت تامین شده اما واگذاری هولدینگ خلیج فارس مربوطی به فروردین و اردیبهشت ماه جاری است و شورای رقابت شش ماه پس از انجام این واگذاری در مورد آن اظهار نظر کرده است اما سازمان خصوصی سازی اخیراً بررسی هایی را در مورد دو زیرمجموعه این هولدینگ یعنی فجر و مبین انجام داد و مشخص شد که این دو شرکت هیچگونه اقدام انحصارانه و تبعیض آمیز طی شش ماه فعالیت خود انجام نداده اند اما باز هم مشغول تبادل اطلاعات و بررسی مسایل حقوقی هستیم تا مشکلات در این زمینه برطرف شود. باید گفت که شورای رقابت نوپا است و برخی روش های شورا برای اولین بار اتفاق می افتد. بنابراین ایراداتی هم می تواند داشته باشد اما به مرور رفع می شود.
رئیس سازمان خصوصی سازی ادامه داد: 17 درصد هولدینگ خلیج فارس که 10 هزار میلیارد تومان می ارزد، با هماهنگی شورای رقابت به صورت بلوکی در هفته های آتی بر اساس مصوبه هیات وزیران عرضه خواهد شد، همچنین پالایشگاه لاوان و بندرعباس که ارزش آنها بیش از 5 الی 6 هزار میلیارد تومان است بر اساس مصوبه واگذار خواهد شد. در همین حال، نیروگاه شهید رجایی نیز در لیست واگذاری ها قرار دارد ، بنابر این 20 هزار میلیارد تومان ارزش سهام 4 شرکت مذکور است که به زودی واگذار خواهند شد و 40 درصد کل ارزش واگذاری ها طی سال های گذشته را شامل می شوند. همچنین 17 درصد سهام سایپا در سبد واگذاری ها قرار دارد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در مورد اظهارات کردزنگنه رئیس اسبق سازمان خصوصی سازی مبنی بر اینکه واگذاری ها به سبک چینی انجام می شود، گفت: شاید این گفته کردزنگنه به این دلیل بوده است که بخش خصوصی در کشور ما تقویت نشده است. امیدواریم واگذاری ها ابتدا به بخش دولتی و سپس از طریق آن به بخش خصوصی انجام نشود تا چنین مسایلی نیز مطرح نشود.
پوری حسینی در مورد رقم خصوصی سازی در بودجه سال 93 گفت: خوشبختانه نگاه دولت در بودجه سال آتی به سازمان خصوصی سازی نگاه بودجه ای نیست. برای سال جاری 6 هزار و200 میلیارد تومان درآمد عمومی برای سازمان خصوصی سازی در نظر گرفته شده بود که این رقم در بودجه سال آینده به 7 هزار میلیارد تومان خواهد رسید و این رقم منطقی است و این سیگنال را به ما نمی دهد که واگذاری ها باید به سرعت انجام شود و امیدواریم که این روند در مجلس تغییری نکند. امسال از آنچه که وظیفه قانونی سازمان خصوصی سازی بوده 30 درصد نیز جلوتر هستیم.
رئیس کل سازمان خصوصی سازی با اعلام اینکه 12.7 درصد از 151 هزار میلیارد تومان خصوصی سازی طی 12 سال گذشته به بخش خصوصی واقعی انجام شده است، از ارایه نامه هایی توسط وزرای دولت دهم مبنی بر ابطال خصوصی سازی خبر داد.