کد خبر 267207
تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۹

جلسه معارفه و هماهنگی اعضای هیات‌های انتخاب سی و دومین جشنواره بین المللی فجر برگزار شد.

به گزارش گروه فرهنگی مشرق به نقل از مدیریت ارتباطات جشنواره بین المللی فیلم فجر، در این جلسه که با حضور اعضای هیات انتخاب بخش مسابقه سینمای ایران و بخش مسابقه سینمای مستند برگزار شد، علیرضا رضا داد دبیر جشنواره، با اشاره به اینکه جشنواره فیلم فجر فرصتی برای تمام سینمای ایران به شمار می‌رود، تاکید کرد: «این جشنواره برآیند هویت جامعه سینمایی کشور است و به همین خاطر باید کاری کنیم که همه آن را متعلق به خود بدانندودر برگزاری بهتر آن مشارکت فعال داشته باشند.
 
 دبیر سی و دومین جشنواره فیلم فجر همچنین با اشاره به این نکته، که کشور ما، کشور تنوع سلایق است، گفت: «در حقیقت ما به عنوان اعضای هیات انتخاب و داوری و برگزارکنندگان، جامعه سینمایی را نمایندگی می‌کنیم. به همین دلیل تلاش کردیم ترکیب هیات‌های انتخاب و داوری نماینده جامعه کار‌شناسی فرهنگی و سینمایی کشور باشد.»  
 
رضاداد از هیات انتخاب خواست که نماینده امین جامعه داوری باشند و با اشاره به حضور فیلم‌های مستند در جشنواره فیلم فجر گفت: «در حوزه سینمای مستند به این جمع بندی رسیدیم که بین جشنواره فیلم فجر و جشنواره سینمای حقیقت، همسویی وجود داشته باشد تا بتوانیم نسبت بهتری بین این دو جشنواره برگزار کنیم.»
 
 وی با اشاره به این نکته که تعداد مستندهای داستانی در کشور زیاد نیست، افزود: «سینمای مستند تریبون زیادی در کشور ندارد، بنابر این، از هر فرصتی برای عرضه استفاده می‌کند.»
 
 دبیر جشنواره بین المللی فیلم فجر، با اشاره به فضای سیاسی کشور و روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، افزود: «امید حاصل شده سرمایه بزرگی است در دست ما که از آن باید به خوبی مواظبت کنیم.»  
 
دبیر جشنواره فیلم فجر با اشاره به بخش مسابقه سینمای ایران «سودای سیمرغ» گفت: «در این دوره از جشنواره تغییر چندانی در مقررات این بخش نداده‌ایم چون معتقدیم، انجام هرگونه بازنگری نیاز به کار‌شناسی وزمان دارد. از انجام تغییر در مقررات جشنواره بیش از یک دهه گذشته و شرایط فعلی ایجاب می‌کند برای تغییر یا تثبیت شرایط فعلی پس از برگزاری جشنواره بازنگری کنیم. »
 
رضا داد با اشاره به حضور سینماگران جوان در جشنواره فیلم فجر گفت: «جشنواره فیلم فجر در هر دوره شاهد حضور شگفت انگیز نسل جوان بوده است و امیدواریم سی و دومین دوره نیز شاهد کشف استعدادهای جوان باشیم.»  
 
نمی‌شود همه سلایق را راضی نگه داشت

داریوش فرهنگ از اعضای هیات انتخاب بخش سینمای ایران «سودای سیمرغ» سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر هم در مراسم معارفه اعضای هیات انتخاب گفت: «یکی از مشکلات جشنواره‌ها و از جمله جشنواره فیلم فجر اصرار به راضی نگه داشتن همه طیف‌ها و سلیقه‌هاست که این اصرارکیفیت جشنواره را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در جشنواره فجر باید استاندارد‌ها را رعایت کرد و از افزایش جایزه‌ها خودداری کرد.»
 
 فرهنگ ادامه داد: «ما در هیات‌های انتخاب و داوری بهتر است به این نکته توجه کنیم که هیچگاه نمی‌توانیم همه سلایق را راضی نگه داریم. پس کیفیت واستاندارد‌ها را حفظ کنیم تا جشنواره مطلوب تری برگزار شود.  
 
 محمد درمنش یکی از اعضای هیات انتخاب بخش سینمای مستند سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر هم در مراسم معارفه اعضای هیات انتخاب، گفت: «اکنون که فضای کلی جامعه از حالت انقباضی پیشین خارج و به اعتدال نزدیک‌تر شده، انتظار می‌رود، همین نگرش نیز در سینمای کشور تسری پیدا کند، و ما بتوانیم در هیاتهای انتخاب به نیازهای جامعه و شرایط فعلی توجه ویژه تری داشته باشیم، تا جامعه احساس کند، که سینما همراه مردم است. از همین رو امیدوارم در این دوره به آثار مستند اجتماعی که کمتر توجه می‌شد، توجه بیشتری بشود.»  
 
علی معلم هم با بیان‌این مطلب که در اکثر دوره‌ها با تعدادی اثار برجسته، تعدادی متوسط رو به بالا و تعدادی اثار متوسط رو به پایین روبه رو هستیم، گفت: «توجه ما باید به آثار متوسط رو به بالا باشد. واگر استاندارد ۲۰فیلم را رعایت کنیم قاعدتا با آثار متوسط رو به بالا که در شان جشنواره و سینمای ایران است مواجه می‌شویم.»  
 
او ادامه داد: «اما هنگامی که توصیه‌هاو پیشنهادهای گوناگون برای اثاری که بنا به ملاحظاتی تولید شده‌اند، باشد و ملاحظاتی غیر ازمسائل سینمایی در انتخاب آن‌ها دخالت کند، عملا به کاهش کیفیت فیلم‌های جشنواره کمک کرده‌ایم.»  
 
وی از سازمان جشنواره درخواست کردکه شرایطی فراهم شود که هیات انتخاب با در خواستهای غیر حرفه‌ای که کمکی به ارایه تصویری ارزشمند از یکسال سینمای ایران نمی‌کند، مواجه نشود. »
 
رضاداد در پایان همه دیدگاه‌ها را محترم و دلسوزانه خواند و یاد آور شد: «تلاش و امیدی که در چند ماه اخیر در سینمای ایران ایجاد شده و جشنواره را موقعیت مناسبی برای بروز این تلاش‌ها می‌داند، قدر دانی کرد و اظهار امیدواری کرد که جشنواره فیلم فجر قدر این تلاش شایسته را بداند.  
 
اعضای هیات انتخاب بخش مسابقه سینمای ایران «سودای سیمرغ» فیلم اول «نگاه نو» و مسابقه بخش مستند سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر هفته گذشته معرفی شدند. در بخش مسابقه سینمای ایران «سودای سیمرغ» و «نگاه نو»؛ ابراهیم داروغه‌زاده، مجید رضا بالا، داریوش فرهنگ، حسین کرمی، محمد حسین لطیفی، علی معلم و مازیار میری اعضای هیات انتخاب را تشکیل می‌دهند.
 
 محمد درمنش، علیرضا قاسم‌خان، منوچهر مشیری و پریوش نظریه نیز اعضای هیات انتخاب بخش سینمای مستند «سینما حقیقت» را تشکیل می‌دهند.


مخاطبان محترم گروه فرهنگی مشرق می توانند مقالات، اشعار، مطالب طنز، تصاویر و هر آن چیزی که در قالب فرهنگ و هنر جای می گیرد را به آدرس culture@mashreghnews.ir ارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود.


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس