به گزارش مشرق باشگاه خبرنگاران، کوزوو، ناحیهای واقع در جنوب اروپا و شبه جزیره بالکان است. این کشور در سال 2008 اعلام استقلال از صربستان نمود و نام خود را به جمهوری کوزو تغییر داد. اعلام استقلال این سرزمین، هنوز از سوی برخی کشورها مانند روسیه، یونان و صربستان به رسمیت شناخته نشده است.
عده زیادی از آلبانیتباران کوزوومایلند که این منطقه بازهم جزو صربستان بشود، زیرا سطح زندگی آنها تحت حکومت صربستان به مراتب بالاتر بود. نرخ بیکاری در کوزوو 60% است و میتوان گفت این کشور تبدیل به مرکز تروریسم بینالمللی، قاچاق مواد مخدر و قاچاق انسان شده است.
سایت تحلیلی- خبری گلوبال اکو روز سه شنبه 26 نوامبر 2013 (5 آذر) نوشت:
دیک مارتی (Dick Marty) نماینده سابق شورای اروپا و عضو کمیسیون حقوق بشر سازمان همکاری و امنیت اروپا (OSZE) طی گزارشی که سال 2012 به شورای اروپا ارائه کرد، به روشنی نشان داد که هاشم تاچی (Hashim Thaçi) نخستوزیر کوزو، خودش رئیس یک شبکه جنایی شبهمافیاست که به قاچاق اسلحه، مواد مخدر و اعضای بدن انسان میپردازد. علاوه بر این، یک حلقه نزدیک به وی متهم است به اینکه برخی زندانیان را برای فروش و قاچاق کلیههایشان در بازار سیاه، به خارج از مرزهای آلبانی منتقل میکند.
* مردان کوزوو؛ پیش به سوی داعش سوریه
طبق گزارشهای منتشرشده توسط ارتش آزاد کوزوو (UÇK) این کشور به محل آموزش تروریستهایی بدل شده که یا عازم سوریهاند یا از جنگ این کشور بازگشتهاند.
در ماه می 2012 ویتالی چورکین (Vitaly Churkin)، سفیر روسیه در سازمان ملل اعلام کرد کشورش معلوماتی در اختیار دارد که نشان میدهند کوزو در حال تبدیل شدن به پایگاهی برای آموزش افراد مسلح سوری است. وی تأکید کرد اخبار نگرانکنندهای وجود دارند که بر اساس آن، کوزو از طریق برخی واسطهها اقدام به برقراری روابطی با رهبران افراد مسلح کرده و در حال آموزش افراد آنها در خاک این کشور است.
وی همچنین افزود که اقدامات این چنینی موجب خواهد شد که کوزو به مکانی برای آموزش گروههای تروریستی و گروههای شبهنظامی مختلف شود و این امر در نهایت ایجاد بیثباتی در منطقه را به دنبال داشته و تهدیدی برای ثبات شبهجزیره بالکان است.
چورکین سال گذشته از محافل بینالمللی فعال در کوزوو مانند سازمان ملل و اتحادیه اروپا خواسته بود جلوی این کار را بگیرند.
مقامات کوزوو میگویند حدود 150 تن از جوانان آلبانیاییتبار به مخالفان مسلح اسد پیوستهاند و برخی گزارشها از کشته شدن تعدادی از آنها حکایت دارد.
* بازگشتی خطرساز از سوریه: آیا چاقو دستهاش را میبرد؟
رهبران ارشد مسلمانان در کوزوو روز پنجشنبه 15 نوامبر 2013 (24 آبان) خواستار بازگشت جوانانی از این کشور شدند که در کنار مخالفان مسلح بشار اسد به ویژه در گروهک دولت اسلامی عراق و شام (داعش) همچنان به نبرد ادامه میدهند.
جامعه اسلامی کوزوو در بیانیهای که در این روز منتشر کرد آورده است: «نبرد در سوریه با اصول اسلامی در تضاد است و تنها باعث رنج مردم سوریه میشود.»
از آنجایی که روال جنگ در سوریه، به نحوی پیش نرفت که از قبل گمان میشد، بلکه ارتش سوریه روز به روز به موفقیتهای بیشتری دست پیدا کرده و میکند، بنابراین افراطگرایان ناگزیر به عقب برگشته و تجربیاتی را که در این دو سال اندوختهاند، احتمالاً این بار در اروپا پیاده خواهند کرد.
وظیفه جدید کوزوو، به عنوان مأمن تروریستها، از زمانی استارت خورده که مقامات این کشور به تازگی 6آلبانیاییتبار را به اتهام طرحریزی یک حمله تروریستی در شهر پریستینا (Pristina) پایتخت کوزوو بازداشت کردند. اگر این افراد دستگیر نمیشدند، قصد داشتند با انهدام یک سدّ بزرگ، چندین روستا را در آب غرق کنند. یکی از این افراد بازداشت شده، بنا بر برخی گزارشها پیشتر در سوریه و در نبرد با دولت بشار اسد شرکت داشته است.
میتوان گفت کوزوو خانه جدید تروریستهای القاعده به شمار میرود؛ این افراد که اخیراً راهی کوزوو شدهاند یا تصمیم به چنین بازگشتی در آینده نزدیک دارند، تجربیات خشونتآمیز خود در سوریه را به خاک اروپا انتقال خواهند داد.
حمایت پشتپرده ولی فعال دولتهای اروپایی در حمایت از تکفیریهای سوریه که از سراسر اروپا به کوزوو گسیل میشدند تا در قالب سازمانهای به اصطلاح بشردوستانه ترکیه، گروه گروه به سوریه اعزام شوند، اکنون به مثابه چاقویی عمل می کند که دستهاش را خواهد برید.
بازگشتگان از سوریه مانند ابوحفص الالبانی (Abu Hafs al-Albani) حجم عظیمی از مهمات جنگی و مواد منفجره را در مخفیگاههای خود نگهداری میکنند که به طور مثال حین بازداشت این فرد از منزلش کشف شد.
طبق اخبار رسمی، ابوحفص به دستور گروهک تروریستی جبهة النصرة از سوریه، حملات تروریستی در کوزو و خارج از آن را برنامهریزی میکند. در عین حال، شاید بتوان گفت در هیچ کشور اروپایی به اندازه کوزوو عبارات افتخارآمیز نسبت به جنایات جنگی غرب وجود ندارد. در این کشور خیابانها و مکانهای عمومی متعددی به نام جورج دبلیو بوش، مادلین آلبرایت، تونی بلر و... نامگذاری شده است.
حتی در شهر پریستینا، یادبود بزرگی از بیل کلینتون تأسیس شده که به ناتو دستور جنگ در بالکان میدهد.