خبری از اولویت دولتیها در شرکت های خصوصی ندارم
مشاور رییس جمهور منع فعالیت اعضای دولت در شرکتهای خصوصی را محصول منشور اخلاقی دولت تدبیر و امید دانست که در ابتدای کار دولت یازدهم منتشر شده است.
صادق در عین حال از عضویت دولتیها در شرکتهای خصوصی ابراز بیاطلاعی کرد اما این نکته را متذکر شد که فعالیت دولتمردان باید در چارچوب قانون باشد و اگر مواردی غیر از این بوده اصلاح شده و یا اصلاح خواهد شد.
شعار دولت راستگویان و درستکاران کنایه به دولت های قبلی نیست
مشاور رئیسجمهور معرفی دولت یازدهم به عنوان دولت راستگویان و درستکاران را از سوی رئیسجمهور کنایه به دولتهای قبلی نمیداند و میگوید: آقای روحانی این موضوع را از باب نعمتی که خداوند به ایشان داده، بیان کرده است.
صادق در پاسخ به این سوال که آیا رئیس دولت یازدهم مجلس را در راس امور میداند یا نه، اظهار داشت: وظایف نمایندگان در قانون اساسی کاملا مشخص است و آقای روحانی به عنوان یک حقوقدان با 20 سال سابقه حضور در مجلس به وظایف و جایگاه قوای مقننه و قضائیه تسلط دارد.
تدبیر روحانی در تعامل با سایر قوا
او در پاسخ به این سوال که آیا تنوع گرایش سیاسی مجلسیها موجب بروز تنش بین قوای مقننه و مجریه نمیشود؟ گفت: تدبیر به همین معناست و تدبیر آقای روحانی در مواجهه با مشکلات و تعامل با قوای مختلف حلال مسائل خواهد بود.
انتصاب افراد مساله دار را قبول ندارم
مشاور رئیسجمهور در خصوص انتصاب برخی افراد مسئلهدار در دولتی که با شعار اعتدال بر سر کار آمده گفت که چنین موضوعی را قبول ندارد.
صادق توضیح داد: آقای روحانی در زمان انتخابات معیارهایی را مطرح کردند که اکثریت جامعه هم به آن رای دادند و سعی شده برای همکاری وزرا و معاونین با دولت این معیارها رعایت شود.
وی تصریح کرد: آقای دکتر روحانی توصیه کرده مسئولان قوه مجریه بر اساس این معیارها انتخاب و مسئولیتها به آنان محول شود و اگرچه ممکن است کسی در کنش سیاسیاش در ادوار گذشته موردی داشته باشد که مورد پذیرش شما نباشد یا از میان هزاران مدیر برخی هم منطبق با آرمانها نباشند اما قضاوت کلی افکار عمومی درباره مدیران این دولت مثبت است.
سفرهای استانی به گونه ای متفاوت دنبال خواهد شد
مشاور رسانهای رئیسجمهور در خصوص سفرهای استانی دولت یازدهم نیز توضیح داد: تصور و رویهای که به عنوان سفرهای استانی وجود دارد مورد نظر دولت یازدهم نیست اما برنامهریزیهای صورت گرفته مبتنی بر این است که رئیسجمهور و وزرا با سفر به نقاط مختلف کشور با مردم نیز ملاقات داشته باشند.
صادق افزود: دولت اجابت خاص مردم را وظیفه و افتخار میداند و تنظیم مدل سفرهای استانی در حال بررسی است و در نهایت رئیسجمهور درباره آن تصمیمگیری میکند.
وی در عین حال گفت که با توجه به قرار داشتن دولت در ماههای اول استقرار، مردم فهیم و زمانشناس که از مسائل به خوبی آگاهند، انتظار ندارند دولت با این حجم مشکلات و در ابتدای کار خود به شهرها و روستاها رفته و به دید و بازدید بپردازند.
نمی دانم طراح نماد «کلید» کیست؟
خبرنگار از مشاور رئیسجمهور درباره چگونگی انتخاب «کلید» به عنوان نماد انتخاباتی حسن روحانی سوال کرد که وی با بیان اینکه نمیدانم چه کسی نماد کلید را به دکتر روحانی پیشنهاد داد، تصریح کرد: اقدام روحانی در نمایش کلید در مناظره زنده تلویزیونی برای اطرافیانش هم جالب بود.
صادق بر همین اساس یکی از ویژگیهای شخصیتی روحانی را اینگونه توصیف میکند که او پیشنهادات مختلف را از افراد میگیرد و از میان آنها چیزهای بهتری را بیرون میآورد.
وی در واکنش به این سوال که چرا نگاهی به وجود آمده که روحانی برنامهای برای حل مشکلات اقتصادی ندارد و به نظر می رسد قصد دارد تنها با گشودن گره سیاست خارجی، گرههای اقتصادی را بگشاید اظهار داشت: اکنون اقتصاد بر سر دو گردنه تحریم و مدیریت گیر کرده است.
تدبیر در سیاست خارجی؛ مقدمه حل مشکلات اقتصادی و معیشتی
«باید دید از میان تحریم و مدیریت و تدبیر کدام بر دیگری مقدم است اما با توجه به ارتباط این دو میتوان گفت که مدار این بحث، موضوع سیاست خارجی خواهد بود.»
صادق با ذکر این جمله تاکید کرد که دولت نسبت به مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم بیتوجه نیست و جمله خود را اینگونه کامل کرد: دولت اکنون همزمان با اینکه بحث سیاست خارجی را دنبال میکند، موضوع اقتصاد و حل و فصل مشکلات داخلی را نیز با 35 مصوبهای که در ابتدای کار دولت تصویب شده پیگیری میکند.
وی تصریح کرد: آنگونه که آقای روحانی مسائل اقتصادی را در دوره انتخابات تبیین کرده و در قالب برنامه دولت تدبیر و امید نیز به مجلس ارائه شد، راهبردهای اصلی دولت یازدهم پیگیری مسائل ضروری کشور و بهبود شاخصهای اقتصادی است.
نماینده هاشمی در دولت روحانی نیستم
مشاور رئیسجمهور که پیشتر با عنوان مشاور رئیس مجمع مصلحت نظام در سپهر سیاسی کشورمان شناخته شده بود، در پاسخ به این سوال که آیا میتوان او را نماینده آیتالله هاشمی رفسنجانی در دولت روحانی دانست، این موضوع را قاطعانه رد کرد.
صادق تاکید کرد: من به حضرات آقایان هاشمی و روحانی ارادت داشته و دارم اما اکنون در دولت فقط وظایف خود را که به اینجانب محول شده انجام میدهم.
او همچنین در پاسخ به این سوال که در حال حاضر تعامل هاشمی رفسنجانی با دولت روحانی چگونه است میگوید: آقای روحانی در جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام شرکت میکند و با همه مسئولان ارتباط دارد و رابطه ایشان با آیتالله هاشمی نیز که از قدیم وجود داشته، ادامه دارد.
انتقاد مشاور رسانه ای رئیس جمهور از رسانه ها
مشاور رسانهای رئیسجمهور در بخش دیگری از این گفتوگو از اینکه رسانهها نظرات مختلفی که در جامعه وجود دارد به دولت یازدهم مرتبط میکنند انتقاد کرد و گفت: اولین رسالت تمام رسانههایی که وظیفه ارتباط و اغناء افکار عمومی را دارند این است که مسئله اصلی را در جای خود و موضوعات فرعی را در جایگاه خود قرار دهند.
صادق افزود: اگر فردی به اعتبار خود در جایی مطلبی نوشت، پرورش دادن و سوال کردن و وادار کردن دیگران به موضع گرفتن درباره آن سبب میشود موضوعات اصلی و فرعی جابجا شوند.
وی که این جمله را در واکنش به سخنی در خصوص پیشنهاد احمد شیرزاد از چهرههای تندروی جریان اصلاحطلب به دولت درباره مذاکرات هستهای بیان کرد، متذکر شد: تکلیف دولت در زمینه مذاکرات مشخص بوده و هماهنگی لازم صورت گرفته و کار نیز به خوبی دنبال میشود.
«حالا اینکه فردی حرفی زده را بیاوریم و تعمیم به کل دهیم و بخواهیم نسبتی با موضع دولت از آن استخراج کنیم را نمیپسندم؛ دولت برای همه حالتها سناریو طراحی کرده و این موضوع حسن کار دولت یازدهم است».
جلب رضایت همه در انتخاب استانداران ممکن نیست
مشاور رسانهای رئیسجمهور در پاسخ به سوالی در خصوص فرآیند انتصاب استانداران و برخی گلایهها در این خصوص اظهار داشت: در انتخاب استانداران روند این است که وزارت کشور پس از بررسیها، فردی را که تطبیق بیشتری با معیارهای دولت اعتدال دارد به هیئت وزیران پیشنهاد میکند.
صادق افزود: تاکنون این روند طی شده و استانداران منتخب دولت مورد رضایت اکثریت از مردم گرفته تا نمایندگان مجلس و ائمه جمعه بودهاند ولی طبعا جلب رضایت همه ممکن نیست.
انتخاب با تامل افراد در همه سطوح زمانبر است
وی در واکنش به اینکه برخی روند انتصاب استانداران را کند میدانند اظهار داشت: اگر دولت همان ابتدای کار همه 30 استاندار را تغییر میداد متهم میشد به اینکه مجال نداده توانمندی استانداران موجود سنجیده شود ولی انتخاب با تامل افراد زمانبر است و این موضوع در همه سطوح رعایت شده است.
«همه افراد موجود در دستگاههای دولتی نیروهای نظام هستند اما ممکن است در این دولت برخی در مسئولیت قبلی خود بمانند و خدمت کنند و برخی با جابجایی مواجه شوند. اما در مجموع روند انتصابها روند معقولی بوده است.»
مشاور رئیسجمهور در واکنش به دیدگاه کسانی که میگویند دولت تدبیر و امید 4 ساله است و روحانی برای یک دوره دیگر رای نمیآورد اظهار داشت: هر کسی دیدگاه خود را مطرح میکند و اکنون مهمترین ویژگی که میتوان به عنوان کارنامه دولت تدبیر و امید ارائه داد فضای پدید آمده برای همین اظهارنظرها است که همه به راحتی درباره دولت قضاوت کنند.تعدد دیدگاه های متفاوت در دولت وجود ندارد
صادق همچنین به این انتقاد که در دولت نظرات متفاوت وجود دارد و این ناهماهنگیها مانع از دستیابی به راهحل مشترک برای حل و فصل مشکلات میشود اظهار داشت: من وجود تعدد دیدگاهها بین مسئولان اجرایی را قبول ندارم.
صادق افزود: دولت به دنبال مبارزه با معلول نیست بلکه به دنبال واکاوی صحیح و یافتن علتها و ارائه رتبههای درست برای آنهاست و معتقدیم مسائل اصلی کشور باید شناسایی و برای آنها راهحلهای مناسب اندیشیده شود.
وی در این گفتوگو به سوال خبرنگار درباره مشخص شدن وضعیت حضور شهردار تهران در جلسات هیئت وزیران نیز توضیح داد: ترکیب هیئت وزیران مشخص است و اعضای دولت بر اساس آئیننامه موجود در جلسات حضور پیدا میکند اما رئیس دولت این اختیار را دارد که آن تعداد از معاونین و مشاورین که صلاح میداند را به جلسات هیئت وزیران دعوت کند.
عدم اطلاع از دعوت روحانی از قالیباف برای حضور در هیئت دولت
صادق در عین حال از اینکه آیا روحانی از قالیباف برای حضور در جلسات هیئت وزیران دعوت میکند یا آنگونه که برخی اخبار مطرح شده استاندار تهران به جای وی به دولت میرود، ابراز بیاطلاعی کرد.
مشاور رئیسجمهور در خصوص میزان ساعت کار روحانی نیز از لفظ «خیلی زیاد» استفاده کرد و گفت: آقای روحانی از ساعت 7 صبح و گاهی اوقات نیز حتی زودتر سر کار حاضر میشود و گاهی شبها هم ساعت 11 شب به خانه میرود.
صادق در عین حال به این سوال که روحانی اکنون مانند رئیسجمهور قبلی ساکن پاستور است یا مانند رئیسجمهور اسبق در جماران سکونت دارد خودداری کرد و با خنده گفت: حالا وارد این مباحث نشوید!
گفتمان تدبیر و امید در مجلس آینده نیز تداوم می یابد
وی در خصوص احتمال فعالیت تشکیلاتی دولتیها برای فتح کرسیهای مجلس در انتخابات دهم نیز گفت: مردم به دنبال اعتدال بودند و با رای به آقای روحانی در واقع به افراط و تفریط «نه» گفتند و لذا وقتی مواهب دولت اعتدال و کارکرد آن را ببینند، این گفتمان تداوم خواهد یافت.
او در عین حال هرگونه فعالیت تشکیلاتی از سوی دولتیها برای پیروزی در انتخابات آینده مجلس را رد کرد و گفت: این دولت فعلا آنقدر گرفتاری دارد که باید در جهت حل و فصل آنها بکوشد.
مشاور رسانهای رئیسجمهور در بخش پایانی سخنانش از رسانهها و فعالان سیاسی خواست که متناسب با مطالبات مردم و نه آنچه که خواست آنهاست، موضوعات اصلی را پیگیری کنند و اجازه ندهند اصلی شدن مسائل فرعی به کشور خسارت وارد کند.
وی همچنین از همه همکارانش در دولت خواست که همکاری خوبی با رسانهها داشته باشند چرا که تبادل درست اطلاعات بین دولت به عنوان نهاد اجرا و رسانهها به عنوان نمایندگان افکار عمومی موجب آگاهی جامعه و از بین رفتن شایعات میشود.