به گزارش مشرق برنا نوشت، فوتبال ايران در جام ملت هاي آسياي قطر با ديگر ناکام ماند تا کارنامه ضعيف تيمهاي ملي در رده هاي سني مختلف تکميل شود.
مسوولان تيم ملي پس ازعدم صعود به جام جهاني در فکر اين بودند که با موفقيت در آسيا روي ناکامي هاي خود خط بطلان بکشند، اما نه تنها نتوانستند به اين خواسته خود جامه عمل بپوشانند، بلکه از گردونه رقابت ها کنار رفتند تا بار ديگر ياس و نااميدي در بين فوتبالدوستان و اهالي فن تزريق شود.
افشين قطبي سرمربي ايران در اين جام پس از شکست مقابل کره جنوبي در رختکن با ملي پوشان خداحافظي کرد تا خودش را براي حضور در ژاپن و ليگ دسته اول اين کشور آماده کند.
قطبي که متولد 19 بهمن سال 1343 در جهرم استان فارس است، دوران نوجواني را در آمريکا سپري کرد و تحصيلات خود را در دانشگاه کاليفرنيا در رشته برق پشت سر گذاشت.
اين مربي مدتي روي نيمکت تيم ملي بانوان آمريکا حضور داشت و به عنوان آناليزور تحت نظر مربياني همانند گاس هيدينک،ديک ادووکات و پيم فوربيک در کره جنوبي فعاليت کرد.
قطبي در مرداد سال 86 از رده آناليزوري ناگهان به عنوان سرمربي وارد فوتبال ايران شد و با ادبيات خاص و ته لهجه تگزاسي خود که براي برخي مردم جالب توجه بود، مربيگري پرسپوليس را بر عهده گرفت.
فردي که مسووليت يکي از سايت هاي فوتبالي را در اختيار دارد و در آمريکا براي خودش شرکتي مهيا کرده، در انتقال اين مربي و وارد کردن قطبي به فوتبال ايران نقش داشت.
قطبي در نخستين سال حضور خود با کمک حميد استيلي و ساير مربيان پرسپوليس، سرخپوشان را به مقام قهرماني ليگ رساند تا جايي براي خودش در نزد هواداران پيدا کند.
هجده پيروزي، يازده تساوي و پنج شکست و کسب 59 امتياز باعث شد تا قطبي طعم قهرماني با پرسپوليس را بچشد.
مبلغ قرار داد قطبي در سال اول 800 هزار دلار بود و براي تمديد قراردادش پول بيشتري را تقاضا کرده بود.
قطبي با آمدنش واژه هايي نظير قلب شير و دل ببر را در فوتبال رواج داد؛ قلب شيري که در سال دوم حضورش در پرسپوليس تا چهارده هفته بيشتر کارايي نداشت و وي مجبور شد در زمان مديريت داريوش مصطفوي عطاي حضور در پرسپوليس را به لقايش ببخشد.
قطبي براي سال دوم حضور خود در پرسپوليس مبلغ سنگين نزديک به يک ميليارد را تقاضا کرد و براي خواسته اش، شرط و شروط هايي گذاشت. آوردن مارکو به عنوان دستيار برزيلي که موفقيتي براي پرسپوليس به همراه نداشت و فقط هزينه هاي اضافي به بار آورد تا پول بيت المال در اين راه به هدر رود. پائولو دي کارمو هم که براي خودش شهره عام و خاص شده بود، به عنوان يک گلزن قهار(!) پرسپوليسي شد تا مشکلات سرخپوشان را در خط حمله برطرف کند. بازيکني که پرنده فروش از آب درآمد و حتي حضورش در کوثر لرستان هم به يک ماه نرسيد و با پول هاي فراوان تهران را ترک کرد تا به حرفه اصلي خود بازگردد. بازيکني که تنها يک گل مقابل فولاد خوزستان به ثمر رسانده بود.
قرارداد قطبي در سال دوم به قرارداد ترکمانچاي شهره شد و در بازگشت وي به پرسپوليس، محمد علي آبادي (رييس وقت سازمان تربيت بدني) نقش پررنگ تري داشت.
قطبي بعد از طي اين مراحل و پس از عدم موفقيت تيم ملي در زمان مربيگري علي دايي، با تصميم مسوولان فدراسيون هدايت ايران را در سه بازي مقابل امارات، کره شمالي و کره جنوبي را بر عهده گرفت، تا شايد ايران بليت حضور در آفريقاي جنوبي را بدست آورد، اما با کسب پنج امتياز از اين مسابقات، وعده اش که صعود به جام جهاني بود را تحقق نبخشيد.
قطبي در 3 سال اخير درآمد زايي خوبي از فوتبال ايران را داشت و توانست خودش را براي چندين سال بيمه کند و آنچه براي فوتبال ما باقي ماند تنها ناکامي بود؛ ناکامي که مسوولان فدراسيون در آن تاثير بسزايي داشتند.
قطبي پس از حذف تيم ملي از آسيا ديگر به ايران نيامد و به ژاپن رفت تا با مربيگري شيميزو اسپالس به فعاليتش ادامه دهد.