حتی در این کتاب وجود نورانی حضرت امام حسین(ع) نیز درباره ماه بنی هاشم، روایتی دارد که هر چند کوتاه است اما باز آه از دست دادن چنین ماهی را از نهاد هر آدمیزادهای بلند میکند تا هم نوا با آفتاب کربلا بگوید: «آه ، آه ، آه... عباسم! آیا در خوابی که امید بیداریات را داشته باشم؟ بر من دشوار است که تو را بر این زمین تفته، غرقه به خون بنگرم...»
در روایتهای زرویی نصر آباد همه از حضرت ماه میگویند. روایتها از مسلم بن عقیل شروع میشود و به فاطمه کلابیه (ام البنین) میرسد و با رویاتهایی از عبد الله بن ابی محل، کزمان، لبابه، زینب (س)، زید بازرگان، شبث بن ربعی، ام کلثوم، سرجون ادامه پیدا میکند و سرانجام به عبیدالله بن عباس بن علی فرزند حضرت ماه میرسد که چیزهای زیادی از پدرش به خاطر ندارد و پدر نازنینش زمان شهادت 4 ماهی او را ندیده بوده است. عبیدالله بن عباس فرزند دردانه حضرت ماه است، هم او که پدر از فراقش بیتاب بوده و این فرزند در کودکی یتیم پدری چون حضرت عباس(ع) میشود.
**تصویری کامل از ماه بنی هاشم
از اسامی افراد روایت کننده هم مشخص است که هر یک به گونهای و از زاویهای به ماه نگریستهاند و نویسنده کتاب تلاش کرده است با کنار هم چیدن این تصاویر، تصویر کامل ماه را به مخاطبش نشان دهد. ماهی که پسر عمویش از دوران کودکی و خاطرات بزرگ شدنشان با هم میگوید. مادر از زادنش میگوید که همراه است با بوی خوش خاک، عطر سیب سرخ، زمزمهای مهرآمیز و نجوای نرم اذان...
همسرش لبابه از عشق به زیباترین، رشدترین، محجوب ترین جوان مدینه، آهوی دست آموز و کبوتر صحن و ساری برادرش حسین (ع) میگوید و خواهرش زینب (س) از همه چیز میگوید؛ از کودکیهای عباس (ع)، از شهادت پدر و سپردن حسین(ع) به حضرت ماه و از کربلا و از کربلا...
روایتهای مختلف از حضرت ماه در کتاب ادامه پیدا میکند. روایت ام کلثوم از بقیه سوزناکتر است و روایت عبیدالله بن عباس که روایت دیگری از زبان عقبه بن سمعان را در دل خود دارد، آشنایی با حضرت ماه را کامل تر میکند و آنچه که در کربلا اتفاق افتاد را روشنتر...
**چند لبخند به روی ماه حضرت ماه
از سوی دیگر درست است که کتاب «ماه به روایت آه» یک روایت از واقعه حزن انگیزی چون عاشورا و آن چیزهایی است که در کربلا اتفاق افتاده است، اما این کتاب هم طنز رندانه در لابه لای روایتها دارد و هم تصاویر بشکوه و حماسی و هم تصاویری از مهر و محبت و عاطفه بینهایت.
زرویی نصر آباد وقتی قلمش را در اختیار روایت کسی چون کزمان گذاشته، روایتش در بیان درونیات این فرد که فکر میکند با بردن امان نامه چه کار مهمی میکند و چه آدم بزرگی است، گوشههایی به طنز میزند یا وقتی که لبابه همسر حضرت عباس (ع) از خواستگاری از او برای ماه بنی هاشم میگوید یا از کودکیهایش روایت میکند که چه تصوری از ام البنین داشته است، باز هم کنایهها و گوشههای طنز آمیزی دارد که این روایت را دلچسبتر میکند و به ذهن و دل مخاطب نزدیکتر...
اما روایت فوت اولین فرزند حضرت ماه، یا عشق بینهایت کودکان به مرد بلندبالای بنی هاشم و شیر دلاور بیشه هم سرشار است از عطوفت و مهر و زیبایی که یکی از ابعاد شخصیتی برادر بزرگوار امام حسین(ع) را نشان میدهد.
کتاب «ماه به روایت آه» مجموعهای خواندنی است برای بیشتر دانستن درباره ماه بنی هاشم که در کنار آنها هم عاشورا روایت میشود، هم به اسارت رفتن کودکان و زنان، هم شهادت امام حسن(ع) و هم شهادت امام علی (ع) و نقطه مشترک همه این وقایع حضور اسوه ادب و بزرگ منشی در عین حال جنگاوری و دیانت و مهربانی یعنی عباس بن علی (ع) است.
انتشارات نیستان چاپ سوم این کتاب را در 189 صفحه با قیمت 10 هزار تومان منتشر کرده است.
مخاطبان محترم گروه فرهنگی مشرق می توانند مقالات، اشعار، مطالب طنز، تصاویر و هر آن چیزی که در قالب فرهنگ و هنر جای می گیرد را به آدرس culture@mashreghnews.ir ارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود.