مجموعه‌ی این سه‌گانه کوشیده تا نشان دهد خدا تو را دوست دارد و نویسنده می‌خواهد از رهگذار این سه کتاب به شمای مخاطب نشان دهد اساس عشق و عاشقی میان خدا و بنده‌اش چیست، چگونه می‌توان این عشق را که خداوند نثار تو می‌کند دریافت کنی و مهم‌تر از همه، چگونه می‌توانی خود را هم‌پای این عاشقی رشد دهی و به کمال برسانی.

گروه فرهنگی مشرق - خلق سه‌گانه یا تریلوژی فقط در آثار سینمایی رایج نیست. بسیاری از نویسندگان فرنگی کوشیده‌اند با خلق سه‌گانه‌هایی یک پیرنگ یا با یک قهرمان، داستان‌هایی مستقل خلق کنند که هر داستان با توجه به استقلال ذاتی‌اش، پیوندی نیز با داستان قبلی داشته باشد. به عنوان مثال، آگوتا کریستف، کورت مک‌کارتی، پرل باک و... از جمله نویسندگانی هستند که پیش از این سه‌گانه‌هایی داستانی را به بازار کتاب روانه کرده بودند. در کشور ما نیز سه‌گانه‌نویسی مورد توجه برخی از نویسندگان قرار گرفته است. ابوتراب خسروی از جمله نویسندگانی است که در ادبیات داستانی نیم‌نگاهی به سه‌گانه‌نویسی داشته است.
 
اما به جرئت می‌توان گفت در حوزه کتاب‌های پژوهشی، سه‌گانه‌نویسی مورد توجه اهالی پژوهش و نشر قرار نگرفته است. عمده کتاب‌های پژوهشی با توجه به مضمون، محتوا و موضوع، در مجلدات مختلف به انتشار می‌رسند و ممکن است محتوای هر مجلد با جلد دیگر تفاوت‌هایی در سرفصل‌های پژوهشی داشته باشد. اما به هر روی این کتاب‌ها، هویتی مستقل از دیگر مجلدات نخواهند داشت. یعنی برای آنکه شمای مخاطب دریافتی کلی از مضمون و محتوای کتاب داشته باشید می‌بایست تمامی مجلدات را خوانده تا نسبت به محتوای کتاب اطلاعاتی بیابید. حال آنکه کتاب‌های سه‌گانه با این‌گونه کتاب‌ها تفاوت‌های بنیادین خواهند داشت.
 
با این تعریف می‌توان گفت تریلوژی «عاشق شو» شاید اولین سه‌گانه پژوهشی است که با زبانی شیرین برای مخاطب ایرانی و توسط نویسنده‌ای ایرانی تالیف شده است. مجموعه‌ای که هر مجلد آن هویتی مستقل از دیگر مجلدات آن داشته و البته هر سه جلد آن نیز در کنار یکدیگر مکمل هم هستند. این مجموعه توسط علیرضا برازش پژوهشگر و کارشناس مسائل دینی تالیف شده و به همت انتشارات امیرکبیر به انتشار رسیده است.
 
اولین مجلد این سه گانه «عاشق شو» است، دومین مجلد این مجموعه «عاشق همه عالم» است و سومین جلد آن نیز «عاشق تو» است. مجلد اول آن، شش بار به چاپ رسیده، مجلد دوم نیز پیش از این با عنوان «همه را دوست بداریم» منتشر شده بود و سوم جلد نیز اولین بار است که بر روی پیشخوان کتابفروشی‌ها قرار می‌گیرد. «عاشق شو» کتابی است با محوریت عبادت. فلسفه عبادت، چرایی اشتیاق انسان به عبادت، بهترین زمان‌های عبادت، راه‌های تقویت محبت میان انسان و خدا و... از جمله سرفصل‌هایی است که برازش در این کتاب به آن‌ها توجه کرده است. در نخستین صفحه‌ی این کتاب آمده است: «مطمئنا شما در انتخاب همسر به دنبال بهترین بوده و یا هستید. در انتخاب رشته‌ی تحصیلی و شغل نیز، ایده‌آل شما، انتخاب بهترین است. حتی در انتخاب یک کتاب برای مطالعه و یک فیلم برای تماشا، سعی می‌کنیم به ازای وقتی که صرف می‌کنیم "بهترین" را انتخاب کنیم. چرا برای "عبادت" و نوع و گونه‌ی آن بهترین را انتخاب نکنیم؟ عبادتی که هدف خلقت است و ثمرات آن در کل مسیر زندگی دنیوی و اخروی همراه ماست. این نوشتار در واقع کتاب تمرینِ عبادت عاشقانه است. عشقی که به گفته‌ی امام سجاد در مناجات محبین، اگر ذره‌ای از آن چشیده شود با هیچ لذت دیگری تعویض نخواهد شد».
 
مجلد دوم این کتاب، «عاشق همه عالم» است. در این کتاب دوست داشتن خدا، جایگاه دشمنان خدا، تبری جستن از دشمنان، پاسخ متناسب به سفاهت‌های دشمن و... بررسی شده است. یکی از نقاط قوت مجلد دوم این تریلوژی، مانند دیگر مجلدات این مجموعه، زبان شیرین و نثر روان آن است. به‌طوری که مطالعه این کتاب را برای همه آسوده و آسان مي‌کند. این کتاب می‌کوشد راهِ‌ دوست داشتن «همه‌» بندگان خدا را به مخاطبانش نشان دهد. نویسنده معتقد است برای این که بنده‌ی خدا بتواند به حب و دوست‌داشتن خدا برسد می‌بایست در گام اول همه‌ی بندگان خدا را دوست داشته باشد. برازش در نخستین مطلب این کتاب آورده است: «جهان صحنه مبارزه‌ی برندگان و بازندگان نیست که پیروزی تو در گرو شکست دیگری باشد. امتیاز من و تو به از میدان بیرون کردن یکدیگر، پشت رقیب را خاک مالیدن و وارد کردن توپ به دروازه‌ی حریف نیست. جهان یک کاروان است و هدف یک قله. و در دست هر یک از اعضا قطعه‌ای از پازل زیبای حقیقت هستی. هرچه افراد بیشتری به نزدیکی‌های قله برسند از کنار هم قرار دادن قطعات پازل، تصویری کامل‌تر و زیباتر خلق می‌شود و هدف آفرینش در درجات والاتری تحقق می‌یابد. نگران نرسیدن یکایک اعضا باشد و برای موفقیت آن‌ها هرچه از دستت برمی‌آید انجام بده. در گامِ اول همه را دوست داشته باش و خواهان موفقیت همه باش. "همه"».


 
سومین و آخرین جلد این سه‌گانه «عاشق تو» است. حالا دیگر نوبت خود توی مخاطب است که جایگاه خودت را در این معادله بیابی. نویسنده در دو جلد ابتدایی، زمینه را فراهم می‌کند تا در سومین جلد کتاب، به مخاطب اثبات کند حالا دیگر خدا عاشق خود توست. همین تویی که داری این کتاب را می‌خوانی. او کوشیده است به مخاطب خود اثبات کند خدا با وجود جهنم، عقاب و عذاب الهی باز هم به بنده‌اش عشق می‌ورزد. برازش معتقد است تو هرکه هستی در دایره‌ی محبوب‌های خدا هستی و اگر نبودی تو را خلق نمی‌کرد اصلا. او «عاشق تو» را با این حدیث قدسی آغاز می‌کند که: «بنده‌ی من، به حق خودم سوگند "دوستت دارم"». او در آغازین صفحه‌ی این کتاب می‌نویسد: «عاشقی [خداوند] که این کتاب معرفی می‌کند عشقش مشروط و محدود نیست؛ دایره‌ی دوست‌داشتنش را تنگ نگرفته است؛ "تو" هرکه هستی، داخل دایره‌ای. قدم به قدم با این کتاب پیش بیا. وجدان خواهی کرد که او تو را دوست دارد. "هرکه باشی".»
 
مجموعه‌ی این سه‌گانه کوشیده تا نشان دهد خدا تو را دوست دارد و نویسنده می‌خواهد از رهگذار این سه کتاب به شمای مخاطب نشان دهد اساس عشق و عاشقی میان خدا و بنده‌اش چیست، چگونه می‌توان این عشق را که خداوند نثار تو می‌کند دریافت کنی و مهم‌تر از همه، چگونه می‌توانی خود را هم‌پای این عاشقی رشد دهی و به کمال برسانی.
 
نثر کتاب، بسیار روان و خواندنی است و طبیعی است که برای هر سلیقه و ذائقه‌ای مناسب است. این سه جلد با یک طرح جلد مشخص و شبیه به هم وارد بازار شده تا مخاطب به زنجیره‌وار بودن این کتاب‌ها پی ببرد. نهایتا باید تاکید کرد شما می‌توانید این مجموعه سه جلدی را با قیمت 16700 تومان از فروشگاه‌های کتاب در سراسر کشور تهیه کنید.



نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۰:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۷
    0 0
    مشرق خیلی0000
  • ۱۱:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۷
    0 0
    این همه معاشقه...!!!! و غزل های عاشقانه... نه بردار این طور هم نیست. خیر و شر و بدی و خوبی و نور و تاریکی همیشه بوده و هست... اتفاقا اولین قتل بدست اولین فرزند به نام قابیل اتفاق می افتد... لیبرال بازی و انعکاس صرفا جذبه ها و همه را تفسیر به گل و بلبل کردن درست نیست. دافعه و جاذبه بخش اعظم کل هستی و انسان هست. این جور تفاسیر صرفا نرم و لطیف و ناز و کرشمه و خمیازه و در قالب معاشقه از خداوند قهار و جبار و عظیم و کبیر و ... تصویری از خداوند ارائه می نماید که این خدا غیر از بهشت، چیزی به نام جهنم ندارد... و همین ادبیات غلط باعث شده که حد و حریم پروردگار بزرگ در مکالمات و مناجات همراه با نوعی بی ادبی همراه باشد... در اکثر مکالمات و ادبیات جدید در عرصه وبلاگ ها و شعر ها حریم ستر و عفاف ملاحضه نمی شود به حدی که چنین ادبیاتی در حد معاشقه با یک دوست دختر تنزل می یابد.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس