به گزارش گروه فرهنگی مشرق به نقل از تسنیم، پس از مراجعت رئیس جمهور از سفر نیویورک زمزمههایی با مضمون بهبود روابط میان ایران و امریکا مطرح شد و پس از آن گروهی به گونهای نسنجیده شتابزده، از حذف شعار «مرگ بر آمریکا» در نمازهای جمعه و تجمعات مردمی سخن گفتند و برای به اصطلاح مستند کردن سخنان خود تفسیرهای غریبی از سخنان چهرههای مطرح سیاسی، و فرهنگی و اجتماعی به دست دادند.
این تفسیرها بدون توجه به مظالم چندین دههای دولت آمریکا در حق مردم ایران و رسالت دینی، انقلابی و فرهنگی آنان صورت گرفت. این گروه نمیدانستند که شعار «مرگ بر آمریکا» برآمده از تجربههاى بسیار ملت ایران، در طول سالهاى متمادى است که با تمام وجود، خوى استکبارى را تجربه کردهاند و این شعار را هشداری دائمى جهت آگاهى در مقابل توطئهها، خیانتها و جنایتهاى دائمى آمریکا، در قبال خود میدانند.
حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا زائری، نویسنده و فعال رسانهای و مدیر موسسه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی(سرچشمه) گفت: چیزی که اخیراً باعث تأسف بود این بود که برخی این روزها کوشیدند این شعار را تضعیف، یا منحرف کنند یا در اصل این شعار تردید ایجاد کنند.
وی ادامه داد: من خودم هم با این اتفاق مواجه شدم که از یک نوشتهای که کاملاً هم موجود است و قابل مراجعه و دسترسی است، متأسفانه سوءبرداشتهایی شد و با نیات متعدد و متفاوتی تیترهای استنباطی نامربوطی در برخی از رسانهها منتشر شد که از قول بنده گفته شد که «مرگ بر آمریکا شعار امروز ما نیست» یا «با شکم خالی نمیتوان مرگ بر آمریکا گفت» و... .
در حالی که بنده اتفاقاً اصل مطلبی که نوشتم و موجود هم هست، توجه دادن به این بُعد است که ما باید خود را به سطحی برسانیم که بتوانیم با قدرت مرگ بر آمریکا بگوییم؛ برای اینکه ایران اسلامی امروز سردمدار و جلودار یک مواجهه بسیار بزرگ است که در طول تاریخ هم انتظار آن را میکشیدهاند... و «مواجهه با آمریکا» یک رویارویی جدی و اساسی و یک نقطه عطف در تاریخ است... .
حجتالاسلام زائری در بخشی از سخنان خود تصریح کرد: موضعی که من همیشه داشتم و دارم همین است. اولین چیزی که از بنده در روزنامهها چاپ شد، مضمون آن همین «مرگ بر آمریکا» و تقابل با خوی استبدادی و استکباری آن، در نخستین سال جنگ تحمیلی است که در 10 سالگیام در روزنامه جمهوری اسلامی منتشر شد. البته در آن زمان 10 ساله بودم، اما برای آن که میخواستم پز بدهم، سن خود را بالا نشان داده و خود را 11 ساله معرفی کردم. این یک انشای مدرسهای است، اما موضع من از آن روز تاکنون همین بوده است.
زائری در این نوشتار بر جبههگیری ابرقدرتها در رابطه با جنگ تحمیلی عراق علیه ایران و بهویژه سرکردگی آمریکا تأکید میکند. متن کامل مطلب منتشر شده در شماره 434 روزنامه جمهوری اسلامی» (چهارشنبه، 12 آذرماه 1359 برابر با 24 محرم 1401) با عنوان «مقاله نوجوان 11 ساله در مورد حمله عراق» بدین شرح است:
مقاله نوجوان 11 ساله در مورد حمله عراق
یکی از دستاورهای انقلاب اسلامی ایران، ایجاد زمینه مساعد و مناسب جهت رشد افکار و استعدادهای اقشار مخلف مردم بخصوص جوانان بوده است. نوجوانی که در رژیم طاغوت بر اثر جو حاکم بر اجتماع امکان هیچگونه بروز استعداد و اندیشه را نداشت، حال نارنجک به کمر بسته و در راه اسلام و آزادگی خود را به زیر تانکهای دشمن میاندازد و نیز نوجوان 11 سالهای سلاح قلم به دست گرفته و تحلیل خود بر حمله دولت کافر عراق به جمهوری اسلامی مینویسد.
مقاله زیر از سوی محمدرضا زائری، نوجوان 11 ساله در مورد حمله نظامی عراق به ایران به دفتر روزنامه ارسال شده که عین نامه چنین است:
بسم الله الرحمن الرحیم
همانطور که اطلاع داریم و آگاه هستیم، دولت بعث ظالم عراق به سرکردگی
آمریکا و برای حفظ منافع ابرقدرتها با انقلاب اسلامی دست به جنگ زده است و
اکنون که صدام تکریتی و ملحد بعثی در خطر نابودی قرار گرفته است، غریو صلح
و آتشبس و پایان جنگ را سر داده است. اما این سگ زنجیری نمی داند که یک
مسلمان (بخصوص یک مسلمان واقعی و شیعه) هرگز جنگی را که ابرقدرتها بر او
تحمیل نمودهاند، پایان نمی دهد، مگر تا نابودی ابرقدرتهای ظالم زمانه.
و اکنون برای تفسیر و تجزیه و تحلیل این جنگ تحمیلی باید بر سه موضع اصلی تکیه داشت:
اولا: شایعهسازیهای داخلی و خرابکاریهای داخل کشور
ثانیاً: حمله دولت بعث در خارج از مرزهای کشور و تجزیه و تحلیل این جنگ توسط ابرقدرتها
ثالثاً: شورشهای داخلی مردم عراق
شایعهسازهای داخلی وقتی میبینند عراق به کشور اسلامی ایران حمله نموده، فکر کردهاند دست آنها هم بازتر شده و میتوانند فعالیتهای ضداسلامی خود را گسترش دهند؛ ولی این نابخردان نمیدانند که ایران 35 میلیون شیرزن و جوانمرد دارد و هر یک حریف صدها تن از آنان خواهد بود.
جنگ و جبههگیری ابرقدرتها در رابطه با جنگو اکنون که ابرقدرتها نافع خود را در خطر میبینند به تکاپو افتادهاند و هر روز دست به حیلهای جدید میزنند، ولی حیلههایشان یکی پس از دیگری نقش بر آب میشود. بارها دیدیم هواپیما فرستادند در طبس سقوط کرد، توطئه چیدند تا ایران را (چند جای اصلی را) بمباران کنند و حکومت را در دست بگیرند، به خواست خدا عوامل توطئه دستگیر شدند، اما کشورهایی که به جنگ ایران و عراق و حملات شبانهروزی و بیرحمانه دولت بعث حمله میکنند کم نیستند: لیبی، سوریه، الجزایر، فلسطین، کره شمالی.
اما ما هم، ما مردم هم در رابطه با جنگ بینقش نیستیم، آنها که میتوانند و نیرو دارند به جبهه می روند و هر یک از آنها به سربازان اسلام اضافه میشود، دل دشمن را به لرزه درمیآورند و آنهایی که نمیتوانند به جبهه بروند و به برادران پاسدار و بسیج و ارتشی و عشایر خود در نابودی دولت خائن و ظالم بعث عراق کمک کنند در داخل کشور با کمکهای جنسی و نقدی سربازان اسلام را روحیه میدهند و کم نیستند شیرزنان و جوانمردانی که کمکهای ناچیزی تقدیم میکنند ولی همین چیزها دل دشمن را میلرزاند و آنجا که شیرزن مبارز رختخواب تمیز و ملافه کشیده خود را میآورد و میگوید: طوری نیست من یک پتو روی خودم میکشم و میخوابم، اما آنها سرما نخورند و اکنون آنها جوانمردانه برای حفظ دین اسلام و حراست مرزهای میهن اسلامی میجنگند، ما هم وظیفه داریم با کمکهای جنسی و نقدی خود به آنها کمک کنیم.
و عراق از داخل هم در خطر نابودی است (منظور از عراق دولت بعث عراق است) مردم در حال آمادگی برای انقلاب و انفجار هستند و تاکنون به دلیل جنبشهای سیاسی، دولت بعث دهها هزار نفر را به شهادت رسانده و کار به جایی کشیده که صدام معاون خود را میکشد و مردم هم هر روزه دست به تظاهرات و اشغال اماکن سیاسی بعثیان میزنند و صدام را در خطر نابودی قرار میدهند.
و وظیفه ما مردم و آن مسئولان در این زمان حساس چیست؟ ما وظیفه داریم که به سربازان اسلام روحیه دهیم و از شایعهپراکنی بپرهیزیم و مسئولین باید از طرح مسائل اختلافانگیز بپرهیزند که دشمن سوء استفاده نکند.
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته
محمدرضا زائری، 11 ساله، کلاس پنجم دبستان دنیای آزاد
مخاطبان محترم گروه فرهنگی مشرق می توانند مقالات، اشعار، مطالب طنز، تصاویر و هر آن چیزی که در قالب فرهنگ و هنر جای می گیرد را به آدرس culture@mashreghnews.ir ارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود.