کد خبر 260224
تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۸

نماینده حزب سبزهای آلمان در پارلمان سراسری این کشور، نامه‌ای از عامل افشاگری جاسوسی‌های آژانس امنیت ملی آمریکا خطاب به مراجع دولتی آلمان را ارائه کرد. وی با ادوارد اسندون دیدار کرده بود.

به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، ادوارد اسنودن در نامه‌ای خطاب به دولت، پارلمان و دادستانی آلمان، نسبت به حضور در آلمان و گفت‌و‌گو با مقامات این کشور اعلام آمادگی کرد. کارمند پیشین آژانس امنیت ملی آمریکا در این نامه نوشته که در جریان کارش به عنوان متخصص کامپیوتر در آژانس امنیت ملی آمریکا شاهد "قانون شکنی‌های برنامه‌ریزی شده دولت آمریکا" بوده است و این قانون‌شکنی‌ها بودند که سبب شدند او به عنوان "انسانی اخلاق‌گرا" موظف به واکنش شود.

هانس کریستین اشتروبله، نماینده پارلمان آلمان از حزب سبزهای این کشور، که روز پنجشنبه با ادوارد اسنودن در مسکو دیدار کرد، در باره این ملاقات گفته است: ادوارد اسنودن آماده است به آلمان کمک کند و برای ادای توضیح و روشن کردن موضوع جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا به این کشور سفر کند، اما شرایط برای این اقدام باید مهیا شود.

اسنودن در ادامه نامه نوشته است، پس از انتشار مواردی از تخلف‌های دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا، برخوردها با او چنان شدید بودند که او مجبور شد خانواده و وطن خود را ترک کند و به روسیه پناه برد، زیرا این کشور بر مبنای قوانین بین‌المللی به او امکان پناهندگی موقت داده است.

ادوارد اسنودن واکنش‌ها در آمریکا و دیگر کشورهای جهان نسبت به اقدام خود را بسیار امیدوارکننده توصیف کرده و افزوده که مردم جهان و بسیاری از مقامات دولتی کشورها نیز برملا کردن فعالیت‌های سیستمی را محکوم کرده‌اند که دیگران را به شدت زیر نظر دارد و به هیج نهادی پاسخگو نیست.

اسنودن سپس به واکنش‌ها نسبت به برملا شدن شنودهای آژانس امنیت ملی آمریکا پرداخته است. به گفته او، خدشه‌دار شدن اعتماد سبب شد کشورهای دیگر طرح‌های امنیتی جدید را بررسی کنند وبه فکر وضع قوانین تازه بیافتند تا مانع این شنودها شوند.

به اعتقاد این کارمند پیشین آژانس امنیت ملی آمریکا، دولت ایالات متحده نتایج مثبت افشاگری‌های اخیر او را نمی‌بیند و اقدامات انجام شده را مجرمانه ارزیابی می‌کند و در پی محاکمه اوست.

در انتها اسنودن برای ملاقات با مقامات آلمان اعلام آمادگی کرده و نوشته است: بیان حقیقت جرم نیست.

هانس پتر فریدریش، وزیر کشور آلمان، در مصاحبه‌ای مطبوعاتی در برلین نامه اسنودن را به خبرنگاران نشان داد و گفت: در صورتی که اسنودن خواستار مذاکره با مقامات آلمان باشد، می‌توانیم راهکاری برای این دیدار بیابیم.

به گزارش دویچه وله، توماس اوپرمن، یکی از مقامات بلندپایه حزب سوسیال دمکرات آلمان، اما نگران آن است که گفت‌و‌گو با کارمند سابق آژانس امنیت ملی آمریکا رابطه آلمان و ایالات متحده را تیره کند. اوپرمن در این باره گفت اگر پرسش از اسنودن روابط میان آلمان و آمریکا را "ویران نکند" باید با او صحبت کرد و سوالاتی را با او در میان گذاشت.

این رابطه در هفته‌های اخیر و در پی افشاشدن جاسوسی آمریکا از صدراعظم آلمان و برخی دیگر از مقامات بلندپایه این کشور دچار تنش شده است.

دولت ایالات متحده گذرنامه ادوارد اسنودن را باطل کرده است. اسنودن پس از چند هفته اقامت در بخش ترانزیت یکی از فرودگاه‌های مسکو سرانجام از دولت روسیه تقاضای اقامت موقت کرد. با خروج اسنودن از مرزهای روسیه اجازه اقامت او باطل می‌شود. به همین خاطر خروج احتمالی او برای حضور در آلمان باید از نظر حقوقی مورد بررسی قرار بگیرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس