به گزارش مشرق به نقل از شيعه، وي که مسافت شهر نجف اشرف تا کربلاي معلي را مانند ديگر زائرين با پاي پياده پيموده است، پس از رسيدن به حرم أبا عبدالله الحسين (ع) مورد استقبال حجة الإسلام و المسلمين شيخ «عبدالمهدي کربلايي» توليت آستان مقدس امام حسين (ع) قرار گرفت.
«معن بيطار» که کشيش کليساي «اصلاح» در سوريه است، طي اظهاراتي در اين باره گفت: بنده براي اولين بار به شهر کربلا سفر کردهام و به همراه مسلمانان با پاي پياده به کربلا آمدم. اين مکان نزد من جايگاه ويژهاي دارد؛ زيرا از مدت پيش دوست داشتم سرزمين نبردي که در آن اهل بيت (ع) به شهادت رسيدند را از نزديک ببينم.
وي در ادامه افزود: البته پيش از آمدن به اين شهر فکر نميکردم اين قدر پيشرفته شده باشد و چنين ساختمانهايي در آن ساخته شده بلکه احساس ميکردم هنوز شهري قديمي است که مرا بيشتر در حال و هواي نبرد آن زمان خواهد برد. البته هنگامي که از خيابانهاي عمومي خارج شده و وارد حرم و مقامهاي موجود در کربلا شدم، مرا متحول کرد و در حال و هواي روز عاشورا انداخت و ياد فاجعهاي که بر سر شهداي کربلا آمده افتادم.
گفتني است، «معن بيطار» براي شرکت در کنفرانس تقريب اديان که چند روز پيش در شهر نجف اشرف برگزار شد، به عراق سفر کرده است.
وي پس از اينکه کنفرانس برگزار شده را مورد تمجيد قرار داد، گفت: در کنفرانس تقريب اديان با برادراني که پيرو دين «يزيدي» هستند و در شماليترين و جنوبيترين نقطه عراق زندگي ميکنند برخورد و با آنان صحبت کردم. آنها ميگفتند که تا به حال به شهر کربلا سفر نکردهاند. اين مسأله برايم بسيار تعجب آميز و دردناک بود. مگر ميشود کسي در کشور عراق زندگي کند و براي ديدن اين شهر به آن سفر نکند؟! اين نشان دهنده مظلوميت شهر کربلا است.
قابل ذکر است دين «يزيدي» که نام ديگر آن «ايزدي» است، ديني است شبيه به دين زرتشتي. پيروان اين دين براي آتش احترام خاصي قائلند.