کد خبر 258487
تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۳۹۲ - ۰۹:۴۸

کتاب «نسیم سبز خاطره‌ها» با موضوع معرفی ۳۶ عنوان کتاب دفاع مقدس که مزین به تقریظ مقام معظم رهبری هستند، به معرفی اجمالی این آثار می‌پردازد و با آوردن تقریظ‌های مقام معظم رهبری، چرایی انتخاب آثار برای خواننده روشن می‌شود.

به گزارش گروه فرهنگی مشرق به نقل از فارس، در سال‌های اخیر، یکی از اتفاق‌های خجسته در حوزه در کتاب و کتابخوانی به ویژه آثار بخش ادبیات دفاع مقدس، استقبال قشرهای گوناگون جامعه کتابخوان از کتاب هایی است که مزین به تقریظ‌ مقام معظم رهبری هستند. این کتاب ها چنان با استقبال کتابخوان‌ها در جامعه رو به رو شده است که برخی از آنها بیش از صد باز تجدید چاپ شده‌اند. این در حالی است که متاسفانه آمار کتابخوانی در کشورمان چندان رضایت بخش نیست و کارشناسان سرانه مطالعه در کشور را پایین تر از حد معمول می دانند. با این حال، کتاب هایی که در این سال ها افتخار تقریظ مقام مقام معظم رهبری را داشته با استقبال چشمگیر مخاطبان مواجه و بارها تجدید چاپ شده اند.
 
اکثر خوانندگان کتاب در ایران با اغلب این آثار آشنا هستند، اما اگر کسانی باشند که بخواهند اطلاعات کاملی در این زمینه داشته باشند، کتاب «نسیم‌ سبز خاطره‌ها» اثر حجت الاسلام علی شیرازی، گزینه مناسبی است، چرا که موضوع اصلی این اثر معرفی کتاب‌ های مزین به تقریظ مقام معظم رهبری است.
 
حجت الاسلام علی شیرازی در کتاب «نسیم‌ سبز خاطره‌ها» به معرفی مشروح ۳۶ عنوان کتاب دفاع مقدس می پردازد که همگی افتخار داشتن تقریظ مقام معظم رهبری را دارند. خود این کتاب هم به شدت مورد استقبال خوانندگان کتاب در کشور قرار گرفته و در فاصله کوتاهی چاپ نهم رسیده است.
 
نویسنده این اثر با معرفی اجمالی کتاب‌ها و انتخاب بخش‌های پرکشش آن‌ها خواننده را به مطالعه این آثار ترغیب کرده و از سوی دیگر با آوردن تقریظ‌های مقام معظم رهبری چرایی انتخاب آ‌ثار برای خواننده روشن می‌شود.
 
حجت الاسلام شیرازی، کتاب را با فرموده مقام معظم رهبری در دیدار با مسئولان و نویسندگان و هنرمندان دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی به تاریخ ۲۵ تیرماه سال ۱۳۷۰ آغاز کرده است. ایشان در آن دیدار فرموده اند: «این دغدغه در ذهن من است که فرهنگ جنگ و فرهنگ انقلاب و در حقیقت روحیه انقلاب، آن روحیه‌ای که در جنگ، ‌میدانی برای رشد و بالندگی پیدا کرده بود،‌ از بین نرود. آن هشت سال جنگ بایستی تاریخ ما را تغذیه کند. ما باید از آنچه در این هشت سال جنگ اتفاق افتاده،‌ آن روحیه مقاومت، آن روحیه فداکاری همراه با اخلاص،‌ همانی که حقیقتا در عرصه‌‌های جنگ وجود داشت، استفاده کنیم. این جنگ یک گنج است. آیا ما خواهیم توانست این گنج را استخراج کنیم یا نه؟» بیانات مقام معظم رهبری در این دیدار باعث شد تا نیرو‌های دفتر ادبیات و هنر مقاومت صد‌ها کتاب خاطره و داستان و یادداشت و گزارش جنگ را تدوین و منتشر کنند. انتشارات سوره مهر هم با چاپ کتاب «من و کتاب» و آشنا کردن مردم با رهنمود‌های مقام معظم رهبری، راه آشنایی نسل تازه انقلاب را با ادبیات جنگ و پایداری هموار ساخت.
 
نویسنده در مقدمه کتاب، هدف از نگارش «نسیم‌ سبز خاطره‌ها» را‌ آشنایی بیشتر مردم با تقریظ‌های مقام معظم رهبری و شناخت اجمالی کتاب‌های مورد نظر ایشان برای کمک به تحقق و تداوم معرفی فرهنگ دفاع‌مقدس به جامعه عنوان می‌کند.
 
مخاطب در کتاب «نسیم سبز خاطره‌ها» با کتاب‌های «سفر به قله‌ها»، «هنگ سوم»، «قصه‌ فرماند‌هان»، «جشن حنابندان»، «تیپ ۸۳»، «پرواز شماره‌ ۲۲»،‌ «خداحافظ کرخه»، ‌«شانه‌‌های زخمی خاک‌ریز»، «نجیب»، «زنده باد کمیل»،‌ «یاد یاران»، «جنگ خیابانی»، «فرهنگ جبهه»، «تپه‌های لاله سرخ»،‌ «جدال در زیویه»، «مقتل»، «دا»،‌ «نونی صفر»، «خط فکه»، «گزارش یک بازجویی»، «اردوگاه عنبر»،«عبور از آخرین خاکریز»، «جنگ پا برهنه»، «فرمانده من»، «پا به پای باران»، «مدال و مرخصی»، «دسته یک»،‌ «خاک‌های نرم کوشک»، «ضربت متقابل»، «همپای صاعقه»، «یادداشت‌های ناتمام»، «بابا نظر»،‌«از الوند تا قراویز»، «سفر سرخ»، «آتش به اختیار» و «من و کتاب» که همگی دارای تقریظ از سوی مقام معظم رهبری هستند و نویسنده در کتاب خود به معرفی آن‌ها پرداخته است آشنایی کاملی پیدا می کند. معرفی هر کتاب با تقریظ و نظر مقام معظم رهبری آغاز می‌شود و سپس خواننده اثر با معرفی اجمالی، از محتوای کتاب آگاه می‌شود. نویسنده در معرفی هر اثر می‌کوشد با برجسته کردن فرازهای پرکشش، خواننده را به مطالعه کتاب مورد نظر ترغیب کند.
 
یکی از کتاب های قدیمی که در این اثر معرفی شده، کتاب «سفر به قله‌ها» شامل پنج گزارش از سیدیاسر هشترودی، مرتضی سرهنگی و هدایت‌الله بهبودی است که جزو نخستین آثاری است که با تقریظ مقام معظم رهبری مزین شده است. (این کتاب در قطع رقعی و ۹۵ صفحه و با شمارگان ۶۰۰۰ نسخه، سال ۱۳۶۷ توسط انتشارات برگ منتشر شده است.) گزارش‌های «حلبچه» و «سفر به‌ قله‌ها» نوشته هدایت‌الله بهبودی، «کردستان عراق، حکایت‌ ناگفته‌ها» به قلم سیدیاسر هشترودی و دو گزارش‌ »خاکریز‌های ایمان» و «بهار در آبان» از مرتضی سرهنگی‌اند.
 
مقام معظم رهبری در یادداشتی بر این کتاب نوشته‌اند: «گزارش اول،‌ حرفه‌ ای و هنرمندانه، شرح کوتاهی از اولین ساعت بمباران سیانوری حلبچه، ارایه کرده است که بسیار مغتنم است، و نیز اشاره‌ ای به وضع اسرای عراقی در پشت خط اول دارد که آنهم جالب و مهم است. گزارش کوتاه دوم از همان نویسنده است. گزارش بعدی که به زبان روزنامه‌ ای و در سبک گزارشهای مطبوعات غربی و به تقلید از آنها نوشته شده حاوی مطلبی چندان مهم نیست، به علاوه که گسیختگی در ذهن و نارسائی در زبان هم گاه در آن هست، ولی از این جهت که تصویری ـ گرچه مبهم ـ از کردهای اتحادیه‌ میهنی ارائه کرده، مغتنم است.
 
گزارش چهارم درباره‌ حمله‌ عراق به جنوب پس از قبول قطعنامه (تیرماه ۶۷) و از آن جالبتر، شرح انهدام منافقین در غرب کشور و تپه‌ حسن‌آباد است. گزارش خوبی است. تکیه بر بچه‌‌های جنوب (فقط) برایم مفهوم نشد هرچند ناگفته ماندن چیز مهمی در آن واقعه، برایم کاملاً مفهوم بوده و هست! گزارش آخر ـ از همان نویسنده‌ ـ (نویسنده‌ گزارش چهارم!) چیزی نیست جز قلم‌انداز یک نویسنده‌ خوش‌ ذوق که جز پاسخ به احساسات،‌ هدفی از نوشتن ندارد....این گزارش‌ها را در ۱۸ اسفند ۷۰ تمام کردم و نه چندان خوشحال ..!»
 
همچنین به عنوان نمونه کتاب اردوگاه عنبر، دارای سه خاطره از حسین فرهنگ اصلاحی، مهدی گلابی و غلام‌حسین کهن است. نویسنده در معرفی کتاب بخشی را با عنوان «دربارگاه جانان» آورده است.
 
این روایت به ماجرای زیارت اسیران ایرانی در حرم امام حسین (ع) و حضرت عباس (ع) و شکنجه آن‌ها توسط نیرو‌های بعث عراق اشاره دارد. مقام معظم رهبری درباره این کتاب نوشته‌اند: «تدوین و انتشار خاطرات آزادگان، کاری ماندنی و در شکل بخشیدن به تاریخ ما در آینده دارای تاثیر مخصوص خود است. بعضی از نوشته‌ها از لطف و دقت هم برخوردار است.(در این جزوه،‌ قصه اول و آخر) نکته جالب،‌ همخوانی ماجراهایی است که در اردوگاه‌‌های دور از هم بر سر آدم‌های جدا و ناآشنا باهم، آمده است، و این است یکی از ثمرات حکومت ظالمانه و جابرانه حزب و در نهایت فردی که جز به حفظ خود به هیچ چیز دیگر، و از جمله به ارزش‌های انسانی، ذره‌ای و لحظه‌ای نمی‌اندیشد.»
 
کتاب «نسیم سبز خاطره‌ها» با حمایت معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توسط انتشارات سوره مهر در قطع رقعی و ۳۱۴ صفحه با شمارگان ۲۵۰۰ نسخه و بهای ۶۹۰۰ تومان چاپ و منتشر شده است.


مخاطبان محترم گروه فرهنگی مشرق می توانند مقالات، اشعار، مطالب طنز، تصاویر و هر آن چیزی که در قالب فرهنگ و هنر جای می گیرد را به آدرس culture@mashreghnews.ir ارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود.



نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس