به گزارش مشرق به نقل از فارس، مراسم يادبود شهداي عمليات کربلاي 5 با حضور سردار محمد فلکي فرمانده تيپ نينواي لشکر 10 سيدالشهدا و محمدعلي اسدي فرمانده گردان حضرت زينب(س) لشگر 10 سيدالشهدا به همراه جمعي از خانوادههاي رزمندگان و جانبازان شيميايي اين علميات در سالن دعاي ندبه بهشت زهراي تهران برگزار شد.
سردار محمد فلکي فرمانده تيپ نينوا از لشگر 10 حضرت سيدالشهداء در سخناني اظهار داشت: امروزه ما به دو دليل بيشتر از شما مردم گريه ميکنيم نخست اينکه زماني که خانوادههاي شهدا براي فرزندانشان گريه ميکردند ما نميتوانستيم اين کار را انجام دهيم، ديگر اينکه ما از در بهشت برگشتيم و از توفيق شهادت بهرهمند نشديم که اين هم جاي گريه دارد.
وي يادآورشد: من اکنون ميدانم که مادران شهدا چه حسي دارند چرا که با شهادت برادرم در عمليات والفجر يک هنوز جنازهاش برنگشته و هر وقت مادرم را به بهشت زهرا ميآورم به مزار شهداي گمنام ميرود و مات و مبهوت ميماند.
فرمانده تيپ نينواي لشکر 10 سيدالشهدا گفت: شلمچه قدمگاه امام رضا(ع) بود و شايد جاذبه آن حضرت ما را به آنجا کشاند و قلب مبارکش، رزمندگان اسلام را برکت داد تا در آنجا عمليات موفقيتآميزي را انجام دهند.
وي افزود: شلمچه مکاني است که چندين بار خصوصا در عمليات کربلاي 5 محل مبارزه تمام قواي اسلام با تمام کفر جهاني شد يعني اينکه رزمندگان اسلام در برابر تجهيزات بعثي دشمن روي در روي هم قرار گرفتند و با کمبود امکانات و توکل بر خدا به پيروزي رسيدند و توانستند از حيثيت خود دفاع کرده و دشمن را که در برابر لجاجت و کفرش ايستادگي ميکرد، شکست دهند.
فلکي تصريح کرد: در زمان اجراي عمليات کربلاي 5 از نظر وسايل و تجهيزات در برابر قواي دشمن حتي قطبنما نداشتيم که به نيروها بدهيم؛ فقط رزمندگان با ارادهشان توانستند مبارزه کرده و پيروز شوند و هر چند در عملياتهاي ديگر تمامي امکانات و تجهيزات دشمن از بين رفت اما اين تجهيزات همانند يک قارچ دوباره براي دشمن ميروييد.
وي با اشاره به سخن مقام معظم رهبري در مورد علاقمندي به مطالعه درباره قصه جنگ، گفت: من به شما جوانان توصيه ميکنم که رشادتهاي رزمندگاني که جان با ارزششان را در راه خداوند هديه کردند، بيشتر مطالعه کنيد.
فلکي انگيزه و اراده الهي را باعث موفقيت رزمندگان اسلام دانست و گفت: شکست عمليات کربلاي 4 در جبهه باعث دلشکستگي رزمندگان اسلام شد و با اتکا به خداوند توانستند عمليات بزرگتر کربلاي 5 را که برگ برندهاي براي ما بود در تاريخ ثبت کنند.
در ادامه اين برنامه سردار محمدعلي اسدي فرمانده گردان حضرت زينب(س) لشگر 10 سيدالشهدا با بيان خاطراتي از اين عمليات اظهار داشت: دشمن در عمليات کربلاي 5 داراي دژي مستحکم و شکستناپذير بود و با عکسهاي نيروي هوايي ايران که از آن مناطق گرفته شده بود توانستيم طرحهاي عملياتي را مورد مطالعه قرارداده و پياده کنيم و هر چند فاصله ما با عراقيها در شلمچه نزديک به دو کيلومتر موانع آبي داشت و قايقها و غواصان به راحتي نميتوانستند در آن تردد کنند اما لطف خداوند منجر شد که بتوانيم دل امام را خشنود کنيم.
وي با ذکرخاطرهاي از شهيد «مجيد داودي» گفت: داودي در عمليات خيبر به دست نيروهاي بعثي اسير ميشود و پس از 18 ماه اسارت و در حالي که مفقودالاثر بود به همراه اسراي مردمي سوسنگرد آزاد شد و پس از رشادتها در گروهان طلائيه در عمليات کربلاي 5 شرکت نمود و سپس در عمليات نصر 4 به شهادت رسيد.
وي در ادامه با بيان خاطرهاي ديگر از شهيد «غلامرضا کيانپور» مسئول اطلاعات عمليات کربلاي 5 گفت: وقتي شهيد غلامرضا کيانپور مسئول اطلاعات عمليات کربلاي 5 براي شناسايي به خط دشمن رفته بود گزارشي به سردار فضلي ارائه داد که آن منطقه به خوبي شناسايي شده است؛ سردار فضلي براي اينکه مطمئن شود اين شناسايي به درستي انجام شده به شهيد کيانپور تاکيد کرد که "يک بار ديگر به شناسايي برويد شايد اطلاعات برآمده رزمندگان شما درست نباشد " اما شهيد غلامرضا کيانپور با بيرون آوردن مشتي خاک از آن منطقه به سردار فضلي، گفت: «اين يک مشت خاک را خودم از پشت دژ عراقيها آوردهام» و آنجا بود که سردار فضلي با اطمينان کامل طرح عملياتي را پياده و اجرا کرد.
اسدي با بيان اينکه رزمندگان اسلام در نخستين حمله توانستند پرچم ايران را بر روي دژ دشمن نصب کنند، يادآور شد: زماني که به سنگر نوني اول رسيديم سريع با بيسيم به عقبه خط اطلاع داديم که ما دژ را به تصرف خود درآورديم اما آنها باورشان نميشد که ما اين دژ مستحکم دشمن را فتح کرديم و سردار فضلي براي اينکه مطمئن شود پيکي به سمت ما فرستاد تا از پيروزي مطمئن شود.
اسدي در ادامه با اشاره به مجروحان اين عمليات گفت: ما منتظر نيروهاي کمکي بوديم چرا که اين عمليات مجروحان زيادي به جا گذاشته بوديم؛ ناگهان سردار فضلي براي ما پيامي فرستاد مبني بر اينکه امام خميني(ره) فرمودهاند: «حسيني بجنگيد» و بيان اين جمله بود که نيرويي به مجروحان اين عمليات داد که دوباره برگشتند و حماسهاي ديگر از خود خلق کردند.
وي در ادامه بيان خاطرات خود از عمليات کربلاي 5 گفت: از خاطرات جالب اين عمليات ميتوان به شهيد «سهراب کرده و شهيد نظري» اشاره کرد که اين دو بزرگواربا هم فاميل بوده و با خواهرهاي يکديگر ازدواج کرده بودند؛ اين دو معلم چنان داراي شخصيتهاي والايي بودند که تصورش براي ما سخت بود و سرانجام هر دو به فاصله 10 دقيقه در اين عمليات شهيد شدند.
اسدي يادآور شد: «شهيد بهار آبادي» نوجوان 14 ساله و ريزنقش گردان چنان باهوش بود که ذهن رزمندگان را ميخواند که گويي با خدا رابطهاي ديرينهاي دارد؛ در اردوگاه کوثر براي خودش قبري ساخته بود و شبها در آن ميخوابيد وقتي دليل اين کار را از او ميپرسيديم، ميگفت: «ميلههاي دنيا پهلوي مرا فشار ميدهند»و نهايتا بهارآبادي در بمباران هليکوپترهاي عراقي در منطقه «شلحه» بدنش تکهتکه شد و به شهادت رسيد.
سردار فلکي خاطرنشان کرد: سالانه 5 ميليون نفر براي بازديد از منطقه ساحلي خزر در ايام نوروز سفر ميکنند مکاني که انسان را به ياد عظمت خداوند مياندازد آيا با خود فکر کردهايد که با ديدن نشانه عظمت خدا چند نفر در آنجا نماز شکر ميخوانند و عظمت خداوند را به جاي ميآورند؛ اما در سالجاري يک ميليون و 500 هزار نفر از مناطق جنگي شلمچه بازديد کردند منطقهاي که حماسه رزمندگان اسلام را دربرداشت و در اين منطقه چند درصد نماز شکر نخوانده و يا گريه نکردهاند.
وي افزود: زمين، زمين خداست ولي تفاوت را ببينيد کنار دريا و يا شلمچه؛ وقتي به دريا ميرويم مردم با يکديگر محرم ميشوند اما وقتي به مناطق جنگي ميرويم همه معنويات جلوه خاصي از خود نشان ميدهد و ميان محرم و نامحرم تفاوت حاکم است.
يادواره شهداي عمليات کربلاي 5 در حالي انجام شد که حضور جانبازان شيميايي اين عمليات فضاي خاصي را به برنامه بخشيده بود و سرفههاي شديد اين رزمندگان که بر اثر عارضه مواد شيميايي است حاکي از استقامت و پايداري اين عزيزان تاکنون دارد.
محمد علي اسدي فرمانده گردان حضرت زينب (س)، گفت: در عمليات کربلاي 5 امام خميني(ره) گفتند: «حسيني بجنگيد»؛ اين جمله چنان نيرويي به رزمندگان و مجروحان اين عمليات داد که دوباره به صحنه مبارزه برگشتند و حماسهاي ماندگار از خود بر جاي گذاشتند.