*آب تهران هيچ نوع آلودگي ميکروبي ندارد /آب معدني‌هاي داراي مهر وزارت بهداشت سالمند/36 حلقه چاه آب داراي مشکل نيترات از مدار خارج شدند<BR> * ارتباط سختي آب معدني‌ها با سنگ کليه ثابت نشده است/ سختي آب معدني از بروز بيماري‌هاي قلبي - عروقي پيشگيري مي‌کند

به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، رئيس مرکز سلامت محيط و کار وزارت بهداشت با اشاره به نمونه‌برداري‌هاي صورت گرفته از آب تهران تاکيد کرد: آب تهران هيچ نوع آلودگي ميکروبي ندارد اما با وجود اين، استاندارد ميزان نيترات آب از نظر ما همان 50 درصد سازمان بهداشت جهاني است.
دکتر کاظم ندافي در ادامه گفت: در 96 درصد نمونه‌هاي گرفته شده از آب تهران هيچ آلودگي ميکروبي مشاهده نشده است. بنابراين آب تهران از نظر ميکروبي در تمام نقاط، مشکلي ندارد.
وي با اشاره به برخي مباحث مطرح شده مبني بر اين که در صورت عدم وجود مشکل ميکروبي، حد مجاز نيترات آب مي‌تواند تا صد درصد هم باشد، ادامه داد: با اين موضوع که در صورت عدم وجود آلودگي ميکروبي مي‌توان استاندارد نيترات آب را تا صد درصد افزايش داد، موافق نيستيم. از نظر ما استاندارد وجود نيترات آب همان 50 درصد سازمان بهداشت جهاني است.

* نمونه‌برداري‌ها از آب تهران 10 برابر شده است/ 36 حلقه چاه آب داراي مشکل نيترات از مدار خارج شدند
ندافي در رابطه با ميزان نيترات موجود در آب تهران، گفت: حدود زمستان سال گذشته از آب منطقه جنوب تهران نمونه برداري شد که بيش از 80 درصد نمونه‌ها نيترات‌شان بالاتر از استاندارد ملي بود. پس از اعلام اين بحث از سوي وزير بهداشت، جلسات مختلفي با وزارت نيرو برگزار شد. در حال حاضر 36 حلقه چاه که از نظر ميزان نيترات مشکل عمده داشتند از مدار خارج شده و شش دستگاه RO (سيستم پيشرفته تصفيه آب) نصب شده است تا آب رقيق شود و کيفيت آن بهبود يابد.
وي با بيان اين که در حال حاضر وزارت بهداشت نمونه برداري‌هاي خود از آب تهران را 10 برابر کرده است، ادامه داد: آخرين نمونه‌برداري‌ها از آب اين مناطق هفته گذشته صورت گرفت و درصد مواردي که نيتراتشان بيش از حد استاندارد بود به 35 درصد کاهش يافته است که اين رقم پيشرفت خوبي است. اگر اين روند پايدار باشد در آينده نزديک اعلام مي‌شود که آب اين مناطق تهران نيز ديگر مشکلي ندارد؛ به جز آن قسمت‌هايي که در اختيار بخش خصوصي است.
وي دراين باره ادامه داد: در رابطه با آب مناطقي که در اختيار بخش خصوصي است با شوراي شهر نشستي برگزار کرديم و درخواست شد تا مشکلات حقوقي خانواده‌ها براي دريافت انشعاب برطرف شود. شوراي شهر نيز براي پيگيري اين موضوع قول داده است. اگر تا 2-3 ماه آينده افرادي که انشعاب از بخش خصوصي مي‌گيرند به طرف شبکه شهري سوق داده شوند مي‌توان اعلام کرد که آب تمام مناطق تهران از نظر نيترات مشکلي ندارد.

* توزيع آب معدني در يافت‌آباد تا برطرف شدن مشکل نيترات آب اين منطقه ادامه مي يابد
رئيس مرکز سلامت محيط و کار وزارت بهداشت منطقه «يافت آباد» را از جمله مناطقي عنوان کرد که آب اين منطقه عمدتا تحت پوشش بخش خصوصي است، در رابطه با جايگزيني آب معدني در اين منطقه و مناطق جنوب تهران تا برطرف شدن مشکل نيترات گفت:‌ آب‌هاي معدني براي توزيع در بازار بايد مجوز معاونت غذا و داروي وزارت بهداشت را داشته باشند.

*آب معدني‌هاي داراي مهر وزارت بهداشت سالمند
وي در رابطه با مباحث مطرح شده در زمينه آلودگي برخي آب‌هاي معدني، گفت: وزارت بهداشت از منابع آب‌هاي معدني نمونه‌برداري مي‌کند و پس از مقايسه با معيارها و استانداردهاي ملي، اجازه درج مهر وزارت بهداشت بر روي آنها داده مي‌شود. در مجموع آبهاي معدني که مهر وزارت بهداشت دارند و داراي مجوز از اين وزارتخانه هستند، بهداشتي بوده و هيچ گونه عارضه‌اي حتي در بلندمدت ندارند.
ندافي در ادامه با اشاره به سند مطرح شده در برخي سايت‌ها مبني بر آلودگي برخي آب‌هاي معدني، گفت: پس از مطرح شدن آلودگي آب برخي مناطق تهران به نيترات، سندي با تيراژ بالا در سايت‌ها منتشر شد. اين سند صورت جلسه يک سازمان خاص بود. اين سازمان تاکيد کرده بود که از 20 نوع آب معدني موجود در بازار تنها براي اين سازمان از 9 برند استفاده شود. اين سند فاقد اعتبارعلمي است و در اين مورد شيطنتي صورت گرفت و باعث نگراني شد. شهروندان تهراني نبايد به اين مراتب ترتيب اثر دهند. اگر موردي وجود داشته باشد وزارت بهداشت آن را اعلام کرده و از عرضه آن جلوگيري مي‌کند.
وي به شهروندان تهراني اطمينان داد که آب‌ معدني‌هايي که مهر وزارت بهداشت دارند صد در صد مطمئن است. هرچند که از نظر املاح يکسان نيستند. اما تمام آبهاي معدني در رنج استاندارد قرار دارند و تفاوت املاح آنها باعث خروج‌شان از استاندارد نمي‌شود.

* ارتباط سختي آب معدني‌ها با سنگ کليه ثابت نشده است/ سختي آب معدني از بروز بيماري‌هاي قلبي - عروقي پيشگيري مي‌کند
ندافي در رابطه با مباحث مطرح شده مبني بر سختي آب‌هاي معدني و ارتباط آنها با سنگ کليه، ادامه داد: ارتباط سختي آب‌ معدني‌ها با سنگ کليه در دنيا ثابت نشده، بلکه عکس اين موضوع به اثبات رسيده و اين سختي آب به نوعي از بيماري‌هاي قلبي - عروقي پيشگيري کرده و اثر مثبت دارد. در مجموع بايد گفت که شهروندان تهران از بابت آب‌هاي معدني با مجوز وزارت بهداشت نگراني نداشته باشند.
وي با اشاره به اثرات نيترات در بدن نيز، گفت: نيترات در بدن بزرگسالان اثر حادي ايجاد نمي‌کند. اما ورود نيترات به بدن کودکان سبب مي‌شود که اسيديته دستگاه گوارش کودکان به نيتريت تبديل شود. ميل ترکيبي نيتريت با هموگلوبين خون زياد است و زمان ورود به بافت‌ها با کمبود اکسيژن رساني همراه مي‌شود. اگر ميزان «methaemoglobinaemia » در بدن کودک به 70 درصد برسد خطر مرگ را به همراه دارد؛ اما تاکنون گزارشي در زمينه مرگ در اين باره نداشته‌ايم. در مجموع زماني که نيتريت در بدن از سه درصد بيشتر شد به آن« methaemoglobinaemia» عنوان مي‌شود.
رئيس مرکز سلامت محيط و کار وزارت بهداشت که در يک برنامه تلويزيوني صحبت مي‌کرد با اشاره به اثرات نيترات در بدن بزرگسالان نيز گفت: نيترات در بدن بزرگسالان اثر حادي ندارد. اگر نيترات در بدن بزرگسالان به «methaemoglobinaemia» تبديل شود، آنزيم‌هايي در بدن بزرگسالان وجود دارد که آنها را مي‌شکند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس