اين گزارش به نقل از منابع سياسي عربستاني نوشت تصميم برکناري رئيس سازمان اطلاعات با صدور حکم حکومتي غيرمنتظره از سوي عبدالله بن عبدالعزيز، پادشاه عربستان تا آخر نوامبر اجرايي خواهد شد.
دربار عربستان از بندر بن سلطان بيزار است و در بسياري از موارد نسبت به سياستهاي او دچار شک و ترديد بوده است.
به نوشته پرس تی وی، مينت پرس نيوز ۷ شهريور (۲۹ اوت) به نقل از ساکنان حومه دمشق گزارش داد عربستان سعودي سلاح شيميايي در اختيار يک گروه تروريستي وابسته به القاعده قرار داد که متهم به دست داشتن در حمله شيميايي ماه اوت در سوريه است.
در اين گزارش که با همکاري ديل گاولاک، خبرنگار حوزه خاورميانه خبرگزاري اسوشيتد پرس تهيه شد آمده است مصاحبههاي انجام شده با پزشکان، ساکنان ونيروهاي مخالف دولت و خانوادههاي آنان در غوطه گوياي آن است که تروريستها از رئيس سازمان اطلاعات عربستان سلاحهاي شيميايي دريافت کردند.
گاولاک ۴۸ ساعت پس از انتشار اين گزرش تهديد شد. وي گفت «اين تهديدها از طرف فرد سومي انجام شد که به احتمال زياد براي بندر بن سلطان کار ميکرد.»
در حملهاي شيميايي که ۳۰ مرداد (۲۱ اوت) در حومه دمشق رخ داد بيش از هزار نفر جان باختند. امريکا و همپيمانان اين کشور دولت سوريه را عامل اين حمله ميدانند اما سوريه و روسيه، مخالفان مسلح را به عنوان عامل حمله شيميايي معرفي ميکنند که هدف آنان متهم کردن بشار اسد، رئيس جمهور سوريه بود.
در پي اين حمله شيميايي، امريکا لفاظيهاي جنگطلبانه خود عليه حکومت سوريه را افزايش داد و انجام اقدام نظامي تنبيهي عليه دمشق را خواستار شد.
با اين حال، دولت سوريه با پذيرش طرح روسيه مبني بر نظارت بينالمللي بر زرادخانه شيميايي آن کشور و سپس از بين بردن سلاحها، خطر حمله امريکا به سوريه را دفع کرد.
باراک اوباما، رئيس جمهور امريکا، که پيشنويس طرح حمله به سوريه را براي سناي اين کشور فرستاده بود، گفت طرح حمله نظامي به سوريه تا زماني که «موضع» سوريه در قبال طرح پيشنهادي روسيه «واقعي» باشد، منتفي خواهد بود. وي از کنگره امريکا نيز خواست تا رايگيري درباه طرح حمله نظامي به سوريه را تعويق اندازد.
ناآراميهاي خونين از سال ۲۰۱۱ گريبانگير سوريه است. بر اساس گزارشها، غرب و همپيمانان منطقهاي آن به ويژه قطر، عربستان سعودي و ترکيه از شبهنظاميان سوريه حمايت ميکنند. بر اساس گزارشها، بسياري از شورشيان مسلحي که در سوريه عليه حکومت اين کشور ميجنگند از اتباع کشورهاي خارجي هستند.
به گزارش سازمان ملل، در اين ناآراميهاي خونين بيش از ۱۰۰ هزار نفر جان خود را از دست دادهاند.
کميسارياي عالي پناهدگان سازمان ملل در بيانيهاي اخير خود گفت شمار آوارگان سوري که در ۲۹ ماه گذشته خانههاي خود را ترک کردهاند به ۲ ميليون نفر رسيده است.
اين نهاد سازمان ملل در گزارش اخير خود اعلام کرده است که ميليونها نفر از آغاز درگيريها در سوريه بيخانمان شدهاند.