به گزارش مشرق به نقل از تسنیم، اکبر ترکان سرپرست سازمان فضایی ایران در مراسم افتتاحیه هفته جهانی فضا که صبح امروز برگزار شد، با بیان اینکه در سال 92 یک میلیون و سیصد هزار دانشآموز به مدارس رفتهاند، گفت: با این حساب سالانه 900 هزار نفر دیپلم میگیرند و اگر از این 900 هزار نفر سالی 50 هزار نفر نیز وارد علوم فناوری شوند و 10 درصد از آنها در مقطع بالا فارغالتحصیل شوند، یعنی 5 هزار نفر میشوند که ما از ابتدا خرج یک میلیون و سیصد هزار دانشآموز را میدهیم تا به همین 5 هزار نفر را برسیم و این یعنی برای هر کدام از این 5 هزار نفر خرج بالایی انجام شده است و حتی نباید بگذاریم یک نفر از آنها از دستمان برود و از کشور خارج شود.
وی با اشاره به خروج نخبگان از کشور گفت: بهترین اساتید دانشگاههای کشور، این نخبگان را شناسایی میکنند و در جهت اینکه فکر میکنند به آنها قصد کمک دارند آنها را به خارج از کشور میفرستند.
سرپرست سازمان فضایی ایران تصریح کرد: بهترین نخبگان از ما حقوق و مسکن خوب نمیخواهند بلکه آنها شغل خوب و استفاده از مغزشان را میخواهند و برای نگهداشتن آنها باید شغلهای فناورانهای ایجاد کرد. یکی از عزیزان اشاره کرد که در برخی از کشورها 10 درصد از درآمد ناخالص ملی از طریق فضا به دست میآید اما اگر ما یک درصد از درآمد ناخالص ملی را درنظر بگیریم، معادل 220 هزار شغل میشود و این 220 هزار شغل نیازمند تقاضا نیز هست و باید تقاضای آن را نیز به وجود بیاوریم.
ترکان ادامه داد: اگر بتوانیم چنین تقاضایی را در کشور به وجود بیاوریم، موجب جهش فناورانه در کشور صورت میگیرد و بهترین نیروها نیز در کشور نگه داشته میشوند.
وی با تاکید بر اینکه فراهم کردن بهترین تسهیلات منجر به نگه داشتن بهترین نخبگان کشور نمیشود، گفت: آنها از لحاظ مغزی باید اشباع شوند و تمام دغدغه فکری آنها اشباع شدن دغدغههای فکری آنهاست و اگر بهترین تسهیلات را برای آنها آماده کنیم اما زمینه استفاده از فکر آنها را نداشته باشیم، آنها به نوعی مرگ مغزی شدهاند.
سرپرست سازمان فضایی ایران با اشاره به دوران دفاع مقدس اظهار داشت: در زمان جنگ با وجود اینکه باید به تمام نیروها حقوق یکسان داده میشد اما چون زمینه استفاده از نخبگان وجود داشت، نخبگان جذب صنایع دفاعی کشور شدند و حتی شاید پیشرفتهای امروز دفاعی کشور نیز به دلیل جذب این نخبگان در زمان دفاع مقدس بود.
ترکان با بیان اینکه رئیس اداره فضایی سازمان ملل در هفته جهانی فضا، میهمان کشورمان خواهد بود، گفت: این مساله نشاندهنده آن است که سازمان ملل در زمینه فضا توجه ویژهای به ایران دارد.
سرپرست سازمان فضایی ایران با تاکید بر ایجاد شغلهای فناورانه گفت: باید یک درصد از تولید ناخالص ملی را از فضا تامین کنیم که معادل ۲۲۰ هزار شغل میشود و این ۲۲۰ هزار شغل نیازمند تقاضا نیز هست و باید تقاضای آن را نیز به وجود بیاوریم.