به گزارش مشرق به نقل از تابناک، خيزشهاي اجتماعي و گستردهتر شدن اعتراضهاي مردمي عليه ممنوعيت حجاب، به رغم دستگيريها و سرکوبهاي دولت آذربايجان، سبب شده تا دولت اين کشور، به مرور از موضع خود عقبنشيني کرده و براي برونرفت از اين شرايط از همسايگان خود کمک بخواهد.
شنيدههاي خبرنگار ما از جمهوري آذربايجان حاکي است، «الهام علياف» براي حفظ شأن خود از ايران و ترکيه درخواست ميانجيگري کرده تا با ورود اين دو کشور به اين بحران، از الهام علياف، رئيسجمهور جمهوري آذربايجان بخواهند که علاوه بر آزادي دستگيرشدگان و معترضان، ممنوعيت حجاب را نيز لغو کند که به هر دليل و به هر واسطهاي، عقبنشيني دولت آذربايجان، پيروزي دوباره وي براي شيعيان آذربايجان در مقابله با اسلام است.
بنا بر اين گزارش، پس از اجراي ممنوعيت ورود بانوان محجبه به مراکز علمي آذربايجان، اعتراضهاي گستردهاي سراسر اين کشور را فرا گرفت؛ البته چهرههاي ديني و علماي اين کشور، نقش اساسي در محوريت و هدايت اين جنبش مردمي داشتند و دولت آذربايجان براي سرکوب اعتراضات، اقدام به دستگيري گسترده معترضان و چهرههاي شاخص اين کشور کرد.
اين گزارش ميافزايد: گذشته از جرمسازيهاي مضحک نهادهاي امنيتي اين کشور (همانگونه که در خبر پيشين «تابناک» آمده بود) هيچ اطلاعاتي از وضعيت دستگيرشدگان در دست نيست و اين نحوه برخورد دولت، موجب خشم و اعتراض بيشتر مردم و در نتيجه ملتهب شدن جو سياسي آذربايجان شده است.
اين ممنوعيت حجاب در حالي اجرايي ميشود که پيش از اين نيز وزير تحصيل آذربايجان (مصير مرداناف)، ورود دختران محجبه را به مدارس ممنوع کرده و به دنبال آن، راهپيمايي سه هزار نفري در باکو و به آتش کشيدن عکس اين وزير و انتصاب دولتمردان باکو به صهيونيسم جهاني، دولت را به ستوه آورده بود.
اين وضعيت سرکوب گسترده مخالفان، در حالي است که ناظر بينالمللي حقوق بشر در جمهوري آذربايجان، دو روز پس از آغاز سال 2011 اعلام کرد که وضعيت حقوق بشر در اين کشور بهبود يافته که البته اين اظهارنظر با آنچه در آذربايجان در حال روي دادن است، کاملا متناقض است، چراکه پس از منع حجاب از سوي دولت لائيک علياف، اعتراضهاي گسترده مردم شيعه در شهرهاي گوناگون اين کشور با برخورد شديد دولت روبهرو شد و دستگاه امنيتي آذربايجان نيز در اقدامي گسترده، بيش از هفتاد تن از طلاب و روحانيون اين کشور را بدون دليل و حکم قضائي بازداشت کرد.
هماکنون مشخص نيست، بهبود وضعيت حقوق بشر در آذربايجان بدون داشتن آزادي بيان چگونه بهبود يافته است؟!
در همين حال، گفته مي شود به دنبال تحولات تونس، که بخشي از دلايل اعتراضات مردمي آن کشور را سرکوبگري ديني از سوي بن علي شامل مي شود، ملت هاي اسلامي منطقه که تحت سياست سرکوب ديني حاکمان خود هستند، از جنبش تونسي ها تأثير پذيرفته و ممکن است اين موضوع در صورت تداوم سياست هاي ضد ديني اين حاکمان، در کشورهايي چون جمهوري آذربايجان، سبب بروز اعتراضات گسترده و علني مردم شود.