به گزارش مشرق به نقل از فارس، قدرت و به خصوص قدرت سیاسی و جایگاه ابراز وجود آن نقش مستقیمی با فرود یا صعود یک سیاستمدار دارد.
یک ضربالمثل چینی در توضیح اهمیت این مسئله میگوید «شخصی که از ارتباط با دنیای خارج محروم شده باشد تفاوتی با یک مرده ندارد».
ما به ازای این مسئله را در دنیای سیاست میتوان با حضور یک سیاستمدار در عرصههای مختلف ارتباط با مردم جستجو کرد. حال این ارتباط میتواند در قالب یک سخنرانی باشد و یا یک مصاحبه تلویزیونی و حتی یادداشتهایی که در رسانههای گوناگون مجازی و یا مکتوب منتشر میشود.
شاید تحرک یک سیاستمدار در چنین عرصهای نشان از این باشد که باید دوره جدید را در زندگی وی جستجو کرد.
*عزلت رسانهای دوران فتنه
وقایع سال 88 و فتنه روی داده در آن را شاید بتوان جزو پرچالشترین دوران زندگی سیاسی هاشمی رفسنجانی عنوان کرد، تقابل وی با یکی از نامزدهای ریاست جمهوری که اتفاقا با اقبال مردمی در آن دوره روبرو بود، به رویارویی هاشمی با بخش اعظم جامعه منجر شد.
نامه سرگشاده و البته بدون «سلام و والسلام» وی به رهبر معظم انقلاب و تأکید بر تبعات برخی اتفاقات روی داده در انتخابات، به روشنی نشان میداد که میانه هاشمی رفسنجانی با حداقل بخشی از سیاسیون و جامعه سیاسی کشور به شدت حاد شده است. پس از پایان اتفاقات روی داده در سال 88 و مسائل مرتبط با وی، هاشمی رفسنجانی به نوعی عزلت رسانهای گزید.
به غیر از برخی اتفاقات خاص همچون جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام و یا مجلس خبرگان رهبری، لنزهای دوربینهای رسانههای جمعی نمیتوانستند هاشمی رفسنجانی را در مجلس دیگری بجویند. تمام جلسات و سخنرانیهای وی تنها به صورت رسمی و انحصاری از سوی دستگاه اطلاعرسانی دفتر آیتالله منتشر میشد و رسانهها تنها از این طریق به انتشار اخبار رئیس مجمع مصلحت نظام میپرداختند.
معدود برنامههای رسانهای رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز یا پیش از اجرا لغو میشد و یا بدون حضور رسانههای جمعی برگزار میشد.
*انتخابات حضور هاشمی را پر رنگ میکند
اتمسفر فضای سیاسی کشور در ماههای منتهی به انتخابات سال جاری بار دیگر سبب شد تا حضور هاشمی در عرصه رسانهای کشور و به خصوص ارتباط عمومی با مردم گستردهتر شود.
پیش از ثبتنام انتخابات ریاست جمهوری، جلسات هاشمی رفسنجانی با اقشار مختلف مردم رو به فزونی گذاشت و جلسهای نیز با حضور خبرنگاران و رسانههای جمعی به نیت یک گفتوگوی دوستانه برگزار شد.
شاید اوج این حضور رسانهای را بتوان در آخرین دقایق ثبتنام هاشمی رفسنجانی در وزارت کشور جستجو کرد که با استقبال پرشور رسانههای جمعی و به خصوص رسانههای خارجی، همزمان با حضور محمود احمدینژاد رئیسجمهور وقت برای همراهی ثبتنام اسفندیار رحیم مشایی همراه شد.
گرچه به نظر میرسید رد صلاحیت هاشمی در انتخابات ریاست جمهوری نقطه پایانی بر این افزایش حضور باشد اما پیروزی روحانی سبب شد تا هاشمی و حضور وی در این عرصه روند صعودی را طی کند.
*سایتی برای تمام فصول
شاید در این بین پیشانی این فعالیت رسانه ای را سایت هاشمی رفسنجانی عنوان کرد که در طول ماه های گذشته تلاش زاید الوصفی را برای انتشار نظرات وی در فضای مجازی به خرج داده است.
انتشار خاطرات گذشته هاشمی و یا بازخوانی آنان در مناسبتهای مختلف، ذکر تذکرات هاشمی در مقاطع متعدد و همچنین مصاحبه با شخصیت های گوناگون و باز انتشار آنان بخشی از تلاش های این سایت محسوب می شود.
*بهار دوباره آیت الله در رسانهها
در روزهای اخیر، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام سفرهای استانی خود را نیز آغاز کرده است، سخنرانی وی در جمع مردم سوادکوه و انتشار اخباری درباره محکومیت رژیم بشار اسد و حمله شیمیایی به مردم سوریه که با موضع نظام جمهوری اسلامی در تقابل کامل قرار داشت موجب هیاهوهای رسانهای فراوانی گردید هیاهوهایی که در نهایت با تکذیب شخص هاشمی رفسنجانی درباره این سخنان به پایان رسید.
قرار است هاشمی رفسنجانی همزمان با عید سعید قربان در مراسم بزرگداشت سیودومین سالگرد شهادت آیتالله اشرفیاصفهانی سفری به کرمانشاه داشته باشد و در جمع مردم سخنرانی کند، البته سفر به استان ایلام نیز از برنامههای پیش بینی شده آیتالله است.
سؤال اینجاست که آیا این حضور رسانهای و همگانی رییس مجمع مصلحت نظام در عرصه عمومی نشان از دوران تازهای در زندگی سیاسی هاشمی پس از فترت سالهای پس از انتخابات 88 است و آیا این پیرمرد 80 ساله بار دیگر در عرصه سیاسی کشور کمر راست کرده است؟
حضور رسانهای و همهجانبه رئیس مجمع مصلحت نظام در عرصه عمومی نشان از دوران تازهای در زندگی سیاسی هاشمی پس از فترت سالهای پس از انتخابات 88 است.