به گزارش مشرق به نقل از عیارآنلاین، در ادامه انتقادهای دولتمردان نسبت به مسکن مهر، چندی پیش وزیر محترم بهداشت در اظهار نظری گفت: «اعتبارات زیادی در سالهای گذشته باید به بخش سلامت اختصاص پیدا میکرد که بخشی از آن به پروژه مسکن مهر رفته است، حداقل ۵۰ هزار میلیارد تومان اعتبار به این پروژه تعلق گرفته است.»
وی همچنین در جای دیگری گفت: «بخش زیادی از این اعتبارات که بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان است در گذشته به بخشهای دیگر از جمله مسکن مهر رفته و خرج شده است و واقعاً مطمئن نیستم بتوانیم این اعتبارات را به حوزه سلامت برگردانیم.»
وزیر سابق راه و شهرسازی گفت: «به طور کلی دولت دو نوع منابع مالی در اختیار دارد. منبع اول بودجه است که در قالب بودجه سالیانه توسط مجلس محترم تصویب میشود و در قالب مبادله موافقتنامه و تخصیص از سوی معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری به دستگاهها پرداخت میشود و دستگاهها این بودجه را هزینه میکنند و امکان جابهجایی در ردیفهای بودجه وجود ندارد و دیوان محاسبات به صورت ویژه بر آن نظارت میکند.
منبع دوم تسهیلات بانکی است که توسط بانکهای دولتی و تخصصی به بخشهای غیردولتی که در راستای سیاستهای دولت اقدام به تولید میکنند، پرداخت میشود. این منابع هزینه نمیشود بلکه توسط تسهیلات گیرندگان به بانکهای عامل بازپرداخت میشود.
مسکن مهر در راستای گفتمان حضرت امام(ره) که در پیام حساب صد متجلی است و نیز اصول ۳ ،۳۱ و ۴۳ قانون اساسی و قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن مصوب مجلس محترم، آغاز شد که در آن زمین با هزینه صفر و به صورت اجارهای برای تولید مسکن تخصیص داده میشود. هزینه ساخت نیز از محل تسهیلات بانک مسکن و آوردههای مردمی متناسب با پیشرفت پروژه، اختصاص داده میشود. در برنامه مسکن مهر بر اساس تاکیدات مقام معظم رهبری رشد اقتصادی و عدالت به صورت همزمان پیگیری میشود.
تا پایان سال ۱۳۹۱ بر اساس مصوبات دولت طی ۸ سال ۵۰ هزار میلیارد تومان تعهد برای بانک مسکن ایجاد شده است و تاکنون حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان آن پرداخت و حدود ۲ هزار میلیارد تومان آن توسط متقاضیان به بانک مسکن بازپرداخت شده است.
همانطور که مشاهده میشود منبع تامین مالی ساخت مسکن مهر ارتباطی با بودجههای مصوب دولت در ۸ سال گذشته نداشته است. لذا نه تنها ریالی از بودجه سلامت در ساخت مسکن مهر استفاده نشده است که اصولا از هیچیک از منابع بودجهای برای ساخت مسکن مهر استفاده نشده است.
حتی در بخشی از پروژههای مسکن مهر مانند پروژههای شهر مقدس قم، از محل فروش و واگذاری اراضی وزارت راه و شهرسازی درمانگاه نیز برای بهبود وضعیت سلامت متقاضیان مسکن مهر ساخته شده است که پس از تکمیل بدون دریافت هزینه در اختیار وزارت محترم بهداشت و درمان قرار میگیرد.»
منبع تامین مالی ساخت مسکن مهر ارتباطی با بودجههای مصوب دولت در ۸ سال گذشته نداشته است، لذا نه تنها ریالی از بودجه سلامت در ساخت مسکن مهر استفاده نشده است که اصولا از هیچیک از منابع بودجهای برای ساخت مسکن مهر استفاده نشده است.