به گزارش مشرق به نقل از جهان، پس از اجراي قانون هدفمندسازي يارانه ها که بخشي از طرح تحول اقتصادي دولت بود زمينه ها براي اجراي ساير بندها آماده شده و به زودي بخش هاي ديگري از طرح تحول به اجرا گذاشته مي شود.
قسمتي از اين طرح به تحول در نظام بانکي مربوط است که اصلي ترين بحث در اين کارگروه حذف سه صفر از پول ملي براي کاهش بار تورمي است.
حذف سه صفراز پول ملي از موضوعاتي بوده که همواره موافق و مخالف جدي در اجرا داشته به طوري که عده اي آنرا يکسره اشتباه و باعث تورم بيشتر دانسته و برخي آنرا يکي از اهرم هاي کارآمد براي پايين آورن نرخ تورم مي دانند.
مخالفين اجراي اين طرح معتقدند حذف صفرها سبب ميشود برخي اسکناسهاي ريز و سکههاي مورد استفاده فاقد ارزش شوند. آنان براين باورند کاهش تعداد صفرهاي اسکناس با ارزشگذاري پول ملي ارتباطي ندارد و با اين کار هيچ تغييري در بهبود شرايط اقتصادي ايجاد نميشود و فقط نابساماني به وجود ميآورد. علاوه بر اينکه در جامعه تنش ايجاد ميکند و اتفاق اقتصادي ويژه اي را در پي ندارد و تا مردم خود را با اسکناسهاي تازه هماهنگ کنندجامعه دچارتلاطم خواهد شد. به اعتقاد اين گروه اين امر نهتنها در کاهش تورم و تقويت ارزش پول ملي نقشي ندارد بلکه باعث افزايش تورم ميشود؛ زيرا ارزش اسکناس را کاهش ميدهد.
موافقين طرح نيز بر اين باورندکه در شرايط فعلي کاهش صفر از واحد پولي کشور نسبت به راهکارهاي ديگر کنترل نقدينگي و کاهش نرخ تورم ارجحيت دارد، زيرا باعث صرفهجويي و راحتتر شدن مبادلات ميشود. آنها ميگويند حذف صفرها باعث کاهش حجم اسکناس در دست مردم و کاهش صف پشت گيشهها براي شمارش پول و جمعآوري دستگاه پولشمار و کاهش هزينه چاپ اسکناس ميشود.
تعداد کشورهايي که تا کنون اقدام به صفرزدايي از پول ملي خود کردهاند به ??کشور رسيده که در اين مدت دولت ها ??? عدد از صفرهاي پول ملي خود را کنار گذاشتهاند. با در نظر گرفتن تعداد صفرهاي حذفشده از پولهاي ملي، کشورهاي درحال توسعه با حذف ??? صفر در رتبه نخست، کشورهاي توسعهيافته با حذف ?? صفر در رتبه دوم و کشورهاي تازه استقلاليافته با حذف ?? صفر در رتبه سوم قرار دارند.
اگر اين طرح سال آينده در ايران اجرا شود مي تواند زمينه ساز تحولات اقتصادي ديگري در کشور باشد.