به گزارش گروه فرهنگی مشرق به نقل از فارس، بازار داغ گمانهزنی و بر سر زبان افتادن نام افراد فراوانی برای سپردن مسند معاونت فرهنگی ارشادهمچنان ادامه دارد؛ ادامه داشتن نامهای مطرح شده و از سوی دیگر به درازا کشیدن معرفی فردی در کسوت معاون باعث شده رسانهها دست به کار شده و از آنچه این روزها میشنوند هم سخن بگویند.
بر این اساس با افرادی که این روزها نامشان بیشتر مطرح میشود گفتوگو کردیم تا از چند و چون ماجرا با خبر شویم.
* محمود برازش؛ مدیر عمل انتشارات «به نشر» و دانش آموخته مهندسی کشاورزی
محمود برازش برادر علیرضا برازش (مدیرانتشارات امیرکبیر) و دانش آموخته مهندسی کشاورزی گرایش دامپروری است. وی سالها مدیر عمل انتشارات «به نشر» بود، برازش نویسنده چندین کتاب در حوزه راهنمای توریستی کشورهاست که بیشتر حاصل سفرهای خارجی پرشمار وی است.
لازم به ذکر است اتحادیه ناشران ایرن که نام واقعی آن شرکت تعاونی ناشران آشنا است در سال ١٣٨٤ توسط محمود برازش محمود حسنی قم و معینی مشهد تاسیس شد. برگزاری بخش داخلی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران نمایشگاه کتاب فرانکفورت و از همه مهمتر واردات کاغذ و زینک دولتی در ٨ سالی گذشته به صورت انحصاری از سوی ارشاد بر عهده این اتحادیه بوده است.
محمود برازش درباره ارائه برنامه برای معاونت فرهنگی و اینکه آیا از سوی وزیر با شما صحبتی شده، توضیح داد: دوستان به بنده لطف داشتهاند.
وی درباره معاونت فرهنگی عنوان کرد: آقای زنگنه وقتی قرار بود به عنوان وزیر نفت انتخاب شود گفت "من به خط اول جبهه میروم"؛ واقعا امروز شرایط حقیقتا بدین گونه است و هر فردی در این کشور مسئولیت بپذیرد باید سعی کند بخشی را که تحت مسئولیت دارد از بحران خارج کند.
برازش ادامه داد: تاکیدی که وجود دارد اینکه هر جا تخصصی خود را میطلبد هر صنف تخصص خود را دارد، اگر فردی غریبه وارد صنف شود مدت طولانی طول میکشد تا صنف و ویژگیهایش را بشناسد، اما این برهه وقت آزمون خطا وجود ندارد، امروز زمانی است که باید سعی کرد از افرادی که تجربه دارند و در صنف هستند کمک گرفته شود.
* سید طاها هاشمی؛ قائم مقام یا معاون وزیر ارشاد؟
حجتالاسلام والمسلمین سید طه هاشمی فرزند سیداکبر، متولد 1337 در طغرالجرد زرند، پزشک و کارشناس و صاحب نظر در رشته معماری و شهرسازی است، وی نماینده مردم قم ورئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی تا ابتدای مجلس پنجم و پس از آن به عنوان نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی بود. عضویت در هیئت رئیسه مجلس در دوره پنجم، ریاست مجمع مستقل حزب الله مجلس پنجم، دبیرکلی جمعیت مستقل ایران اسلامی، عضویت در شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، مدیر مسئولی روزنامه انتخاب، عضویت در شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری، معاونت پژوهشی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و ریاست پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بخش دیگری از سمتهای سید طه هاشمی در سالهای اخیر بوده است. وی در مرداد 87 از سمت مشاور رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به دلیل بیماری و کسالت استعفا داد.
او پیش از این عضو هیئت رئیسه مجلس در دوره پنجم مجلس شورای اسلامی و معاون کمیسیون فرهنگی مجلس، عضو شورای ممیزی کتاب در قم از 72 تا 76، عضو شورای نظارت بر صدور پروانه فیلم از سال 75، عضو هیئت امنا و رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی در قم و ... بوده است.
طه هاشمی مدیرمسئول سایت «انتخاب» درباره احتمال معاون و یا مشاور و قائم مقام شدن وزیر ارشاد را تکذیب نکرد و حتی از صحبت در این راستا گفت: در مورد بخشهایی با بنده صحبت شده اما هنوز به نتیجه نرسیدهایم.
وی در توضیح بیشتر و با تاکید بر اینکه در بخشهای مختلف ارشاد کار کردهام، افزود: در بخشهای مختلف ارشاد کار کردهام و قاعدتاً کار تفاوتی ندارد.
این فعال فرهنگی در پاسخ به اینکه چه صحبتهایی مطرح شده، خاطر نشان کرد: با بنده به طور کلی صحبت شده، البته آقای وزیر با افراد بسیاری صحبت کردهاند.
وی پاسخ این سوال که دوست دارید در وزارت ارشاد به عنوان قائم مقام وزیر فعالیت کنید را به روزهای آتی موکول کرد.
* طاها مرقاتی؛ معاون پژوهشی انتشارات سمت و رئیس مرکز تحقیق و توسعه علوم انسانی
طاها مرقاتی قائم مقام و رئیس مرکز تحقیق و توسعه علوم انسانی که سالها فعالیت در حوزه فرهنگ داشته و اهل تدریس در مقطع تحصیلات تکمیلی است، هرگونه پیشنهاد و یا صحبت از سوی وزیر ارشاد را رد کرد و گفت: تا این لحظه در این راستا بحثی مطرح نشده است.
وی در پایان از معرفی و یا پیشنهاد برای همکاری با وزارت ارشاد، ابراز بی اطلاعی کرد.
مخاطبان محترم گروه فرهنگی مشرق می توانند مقالات، اشعار، مطالب طنز، تصاویر و هر آن چیزی که در قالب فرهنگ و هنر جای می گیرد را به آدرس culture@mashreghnews.ir ارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود.