الياس نادران يكي از اعضاي بلندپايه كميسيون برنامه و بودجه مجلس است و يكي از نمايندگاني محسوب مي‌شود كه نظرات كارشناسي مناسبي در حوزه اقتصاد دارد. او روز گذشته با نقد به برخي از ويژگي‌هاي بخش اقتصادي كابينه تاكيد كرده است كه در اين دولت هم مانند دولت‌هاي پيشين، مشخص نيست حرف آخر را در حوزه اقتصاد چه كسي مي‌زند.

گروه سیاسی مشرق - روزنامه‌های کشور، در لابه‌لای اخبار و مطالب تولیدی خود، به نکات، اخبار و مفاهیمی اشاره می‌کنند که انتخاب و بازنشر آنها می‌تواند مورد علاقه مخاطبان یک رسانه باشد. آنچه در ادامه می‌خوانید گزیده‌ای از مطالب امروز روزنامه‌های کشور به انتخاب خبرنگاران گروه سیاسی مشرق است.


***


واکنش بقایی به اظهارات ترکان:
ساختمان را به خانه ایرانیان دادیم نه «دانشگاه»

روزنامه بهار نوشت: حمیدرضا بقایی از دولت دهم این روزها حضور فعالی در رسانه‌ها دارد. او که یک تنه به دفاع از دولت تحت حاکمیت محمود احمدی‌نژاد می‌پردازد می‌خواهد ثابت کند همه‌چیز در دولت نهم و دهم طبق روال پیش رفته و آب از آب تکان نخورده است. او حضور فعالی در سمت معاون اجرایی دانشگاه جامع ایرانیان دارد در حالی که اکبر ترکان این روزها به جای او در مسند مناطق آزاد نشسته و معتقد است که اموالی از مناطق آزاد خارج شده که باید برگردد؛ ادعای خروج اموالی که در برنامه زنده تلویزیونی از سوی ترکان با واکنش حمیدرضا بقایی روبه‌رو شد.

ترکان گفته بود که «منطقه آزاد به حیاط خلوت بعضی کارها تبدیل شده» و گفته بود که «ساختمانی را در منطقه آزاد قشم برای دانشگاه احمدی‌نژاد (ایرانیان) واگذار کردند که همه این تخلفات در این حیاط‌خلوت انجام شده؛ این ساختمان از اموال منطقه آزاد است، مال دولت است، به چه حسابی اجاره داده شده است؟ چرا این اموال تاراج شده است؟ مگر ارث پدرتان است؟» بقایی در پاسخ به سخنان ترکان به «تسنیم» می‌گوید: «آقای ترکان گفته‌اند که یک ساختمان به دانشگاه ایرانیان داده شده که این خبر کذب محض بوده و هیچ ساختمانی به دانشگاه ایرانیان اختصاص نیافته است و هرکسی که مدعی است، باید سند و مدرک ارائه کند.» البته وی در توضیح این‌که ساختمان به دانشگاه داده نشده است می‌گوید: «آقای ترکان مدعی شده بود که ساختمانی متعلق به منطقه آزاد قشم در خیابان گاندی به نهاد ریاست‌جمهوری داده شده و این در حالی است که منطقه آزاد قشم هیچ ساختمانی در خیابان گاندی ندارد. اگر آقای ترکان مدعی چنین چیزی هستند، موقعیت و پلاک این ساختمان که در خیابان گاندی است را منتشر کند. خانه ایرانیان با دانشگاه ایرانیان متفاوت است، آقای ترکان که سابقه طولانی‌مدت اداری دارند، باید تفاوت بین این‌دو را بدانند. خانه ایرانیان تفاهمنامه‌ای با مناطق آزاد دارد اما این‌که مناطق آزاد تعهداتی را نسبت به خانه ایرانیان دارد و آقای ترکان مرتب این مطلب را تکرار می‌کند، خانه ایرانیان نیز تعهداتی را نسبت به مناطق آزاد دارد.»

بقایی همچنین تفاوت میان دانشگاه ایرانیان و خانه ایرانیان را این‌گونه توضیح می‌دهد: «یکی از تعهدات خانه ایرانیان به مناطق آزاد، جذب سرمایه‌های ایرانیان خارج از کشور به منظور رشد و توسعه تولید در مناطق آزاد است. این نکته‌ای است که خانه ایرانیان در تفاهمنامه‌اش با مناطق آزاد برعهده گرفته و خانه ایرانیان این تعهد را از طرق مختلف از جمله برگزاری نمایشگاه مناطق آزاد، معرفی پکیج‌های سرمایه‌گذاری و... انجام می‌دهد.»


روایت ارگان حلقه لندن از مسئولیت مجید انصاری در مجلس

به گزارش کیهان، ارگان حلقه فتنه‌گران در لندن وظیفه مجید انصاری در مجلس را راه‌اندازی فراکسیون دولتی توصیف کرد.جرس که در بحبوحه فتنه سال 88 از سوی کسانی چون مهاجرانی، کدیور، سروش و... برخی عناصر فراری حزب مشارکت راه‌اندازی شد با اشاره به عدم اعتماد نمایندگان مجلس شورای اسلامی به 3 وزیر پیشنهادی فعال در فتنه نوشت: رئیس جمهور باید برای 3 وزارتخانه علوم، آموزش و پرورش، و ورزش و جوانان افرادی با گرایش و جهت‌گیری 3 کاندیدای قبلی (میلی منفرد، نجفی، سلطانی‌فر) به مجلس معرفی کند.

ارگان حلقه لندن می‌افزاید: انتصاب مجید انصاری به عنوان معاون پارلمانی رئیس جمهور از این جهت اهمیت دارد. او پس از آن که عبدالله نوری به عنوان وزیر کشور وارد دولت اول خاتمی شد، ریاست فراکسیون اقلیت مجلس پنجم را به عهده گرفت و نقش مهمی در مدیریت فضای سیاسی مجلس پنجم [به ریاست ناطق نوری‌] و حمایت از دولت اصلاحات بازی کرد. مهم‌ترین وظیفه‌ای که امروز بر دوش مجید انصاری است، ایجاد فراکسیونی منسجم جهت حمایت از دولت است. درست است که مجید انصاری نماینده مجلس نیست و نمی‌تواند رئیس فراکسیون حامیان دولت در مجلس باشد اما با استفاده از ابزار و امکاناتی که در اختیار او و دولت است، می‌تواند از بین همین افراد حاضر در مجلس، فراکسیونی را تشکیل دهد.

 اقدامی که قطعاً مخالفان سرسخت دولت در برابر آن موضع‌گیری خواهند کرد و با همان حربه معروف «وکیل‌الدوله» خواندن نمایندگان عضو این فراکسیون اقدام به جوسازی خواهند کرد اما این مسأله چندان مهم نیست زیرا دولت بدون وجود فراکسیونی منسجم در مجلس عملاً مجبور به امتیازدهی‌های بی‌ثمر خواهد شد. اگر این پروژه با موفقیت انجام شود آن وقت می‌توان انتظار داشت که مجید انصاری و فراکسیون حامیان دولت در مجلس، زمینه‌ساز تشکیل مجلسی همسو در انتخابات سال 94 شوند.در همین حال محمدرضا تابش نماینده اصلاح‌طلب (خواهرزاده خاتمی) در گفت‌وگو با مهر و در خصوص تشکیل فراکسیون حامیان دولت در مجلس شورای اسلامی گفت: تشکیل این فراکسیون بستگی به نحوه تعامل فراکسیون رهروان ولایت با دولت دارد.

وی افزود: اگر تعامل فراکسیون رهروان با دولت خوب باشد نیازی به انشقاق و تشکیل فراکسیون جدید نیست، اما اگر این رابطه و تعامل خوب نباشد، احتمال تشکیل چنین فراکسیونی وجود دارد.اما اسماعیل جلیلی عضو شورای مرکزی فراکسیون رهروان ولایت گفت: اعضای فراکسیون رهروان ولایت جلسه‌ای با حامیان دولت در خصوص عدم تشکیل فراکسیون جدید نداشته‌اند، البته برخی دوستان حامی دولت در خارج از فراکسیون در تلاش بودند تا فراکسیون جدیدی تحت عنوان حامیان دولت تشکیل دهند که این کار می‌توانست عملاً یک تفرقه در فراکسیون اکثریت ایجاد کند که وقتی هزینه و منفعت آن را حساب کردند پی بردند که منفعتی برای آنها نخواهد داشت.

وی ادامه داد: این افراد تصمیم گرفتند تا فعلاً در قالب فراکسیون رهروان ولایت کار خودشان را انجام دهند و البته مانعی هم برای تشکیل یک فراکسیون جدید در مجلس وجود ندارد.جلیلی در پایان افزود: البته اعضای فراکسیون رهروان جلودار و تشکیل دهنده فراکسیون جدیدی نخواهند بود و عضویت افراد در یک فراکسیون به معنای ترک یک فراکسیون نیست بلکه افراد می‌توانند در چند فراکسیون عضو باشند.


نقد شریعتمداری بر اظهارات توئیتری ظریف با یک دختر آمریکایی

حسین شریعتمداری در یادداشت امروز کیهان نوشت: آنچه اخیرا در شبکه اجتماعی تویتر بین آقای دکتر ظریف و خانم کریستی‌پلوسی - دختر نانسی پلوسی رئیس سابق مجلس نمایندگان آمریکا- رد و بدل شده است با توجه به اشراف آقای ظریف بر مسائل و معادلات سیاسی و جایگاه رسمی ایشان به عنوان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، عجیب و غیرمنتظره بود. آقای ظریف در تویتر به استقبال سال نو یهودیان رفته و نوشته بود «روش هشانا، سال نو یهودیان مبارک باد» و کریستی پلوسی با تشکر از ایشان خطاب به وی نوشته بود «ممنون! سال نو با پایان دادن به انکار هولوکاست از سوی ایران شیرین‌تر می‌شود» و آقای ظریف در پاسخ به او می‌نویسد «ایران هرگز هولوکاست را انکار نکرده است. مردی که هولوکاست را انکار می‌کرد، رفته است. سال نو مبارک»! و پلوسی پاسخ داده بود؛ «خوشحالم که می‌شنوم، ممنون از پاسختان» درباره این محاوره مکتوب که بازتاب گسترده‌ای در محافل سیاسی و رسانه‌های خبری داشته است، گفتنی‌هایی هست.

الف- منظور آقای ظریف از «مردی که هولوکاست را انکار می‌کرد» آقای دکتر احمدی‌نژاد است و این اشاره ضمن آن که اهانت به رئیس‌جمهور سابق و دور از انصاف و آداب دیپلماتیک است، با واقعیت نیز همخوانی ندارد. زیرا هولوکاست اگرچه -آن‌گونه که خواهد آمد- فقط یک افسانه ساخت صهیونیست‌هاست ولی دکتر احمدی‌نژاد با طرح یک سؤال هوشمندانه، پاشنه‌آشیل صهیونیسم بین‌الملل را نشانه رفته و پرسیده بود؛ اگر هولوکاست واقعیت داشته باشد، آلمان نازی عامل آن بوده است، بنابراین چرا باید مردم مسلمان فلسطین تاوان جنایت نازی‌ها را بپردازند و چرا یک یا دو استان از آلمان و اتریش به صهیونیست‌ها واگذار نشده است؟ و چنانچه واقعیت نداشته باشد، چرا صهیونیست‌ها با استناد به یک داستان جعلی، مظلوم‌نمایی کرده و خود را از همه دنیا طلبکار می‌دانند؟ احمدی‌نژاد با این سؤال منطقی که هیچ یک از دیپلمات‌های مدعی، جرأت و یا هوشمندی لازم برای طرح آن را نداشته‌اند، مشروعیت جعلی رژیم صهیونیستی را فرو ریخت و از این زاویه درخور تقدیر و تحسین فراوان است. آیا جناب آقای ظریف برای این پرسش علمی و منطقی پاسخی دارند؟ اگر دارند، بفرمایند! و اگر پاسخی ندارند- که ندارند- انتظار آن بوده و هست که زبان و قلم به تقدیر از آقای احمدی‌نژاد بچرخانند و نه اهانت به ایشان و دلداری - البته ناخواسته- به دشمنان که «مردی که هولوکاست را انکار می‌کرد، رفته است»!

نهاد رياست‌جمهوري دفتر رحيمي را پس گرفت

نهاد رياست‌جمهوري يكي از ساختمان‌هاي تحت مالكيت خود را كه براي استفاده در اختيار محمدرضا رحيمي قرار گرفته بود، بازپس گرفت.

به گزارش تهران امروز، سريال درگيري‌ دولت فعلي و اعضاي دولت سابق بر سر ساختمان‌ها و اموالي كه براي استفاده در اختيار آنان قرار گرفته است، همچنان ادامه دارد. بنابراين گزارش اين ساختمان در نزديكي ساختمان صدا و سيما در خيابان الوند قرار دارد و تا قبل از استقرار رحيمي، در اختيار رسانه ملي بود.در اواخر دولت دهم اين ساختمان از صدا و سيما بازپس گرفته شد و به عنوان ساختمان شماره 2 دانشگاه جامع ايرانيان در اختيار دولت وقت قرار گرفت و پس از پايان دولت، به دفتر محمدرضا رحيمي معاون اول محمود احمدي‌نژاد تبديل شد، اما هفته پيش دوباره تحت تملك نهاد رياست‌جمهوري رفت.


ابهام درباره مجوز 3هزار ميلياردي به شرکتها و بانکهاي دولتي

خراسان نوشت: در حالي که بر اساس يکي از بندهاي قانون بودجه سال 92، شرکتها، موسسات و بانک  هاي دولتي مجازند جمعا تا سقف سه هزار ميليارد ريال از هزينه عملياتي خود را در جهت اجراي منشور توسعه فرهنگ قرآني و تربيت10 ميليون حافظ قرآن کريم هزينه کنند، بررسي هاي يک نهاد نظارتي نشان مي دهد نحوه اجرا و نظارت بر هزينه کرد اين بودجه هنگفت در قوه مجريه، مشخص نبوده و طرح هايي که تاکنون پياده شده نيز عمدتا کارآمد نبوده است.


نخستين نقد بر برنامه و تيم اقتصادي دولت روحاني

تهران امروز نوشت: الياس نادران يكي از اعضاي بلندپايه كميسيون برنامه و بودجه مجلس است و يكي از نمايندگاني محسوب مي‌شود كه نظرات كارشناسي مناسبي در حوزه اقتصاد دارد. او روز گذشته با نقد به برخي از ويژگي‌هاي بخش اقتصادي كابينه تاكيد كرده است كه در اين دولت هم مانند دولت‌هاي پيشين، مشخص نيست حرف آخر را در حوزه اقتصاد چه كسي مي‌زند. او تاكيد مي‌كند از نظر ما به عنوان يك ناظر بيروني معلوم نيست كه حرف آخر را آقاي نوبخت مي‌زند يا آقاي طيب‌نيا؟ يا اين مسئوليت بر عهده آقاي جهانگيري است يا آقاي نهاونديان. او نسبت به موضوعات ديگري هم اظهار نگراني مي‌كند و معتقد است در گفته‌هاي تيم اقتصادي كابينه سياست‌هاي انبساطي و تورم‌زا ديده مي‌شود.

از نظر نادران، اين اغراق است كه مي‌گويند مسكن مهر ريشه تورم است. با توجه به سابقه قبلي تيم اقتصادي دولت مي‌توان پيش‌بيني كرد رويكرد عمومي مجموعه‌اي كه تيم اقتصادي دولت را شكل مي‌دهد چه ناظر به وزارت اقتصاد، بانك مركزي و معاونت برنامه‌ريزي و چه ناظر به اين سه حوزه به اضافه وزارت صنعت، نفت، كشاورزي و نيرو قرابت زيادي با يكديگر دارند. به گفته نادران، نگراني كه از قبل در دولت‌ها وجود داشت و در چندين دولت اخير به صورت متوالي اين مشكل به وجود آمده اين است كه ارشديتي در بين وزرا يا مقامات اقتصادي دولت تعريف نشده بود؛ ارشديت به اين معنا كه حرف آخر را در تصميم‌گيري‌ها يك نفر بزند و آن يك نفر غير از آقاي رئيس‌جمهور باشد به‌خاطر اينكه آقاي رئيس‌جمهور يك شخصيت چند وجهي است كه بايد به خيلي از امور رسيدگي كند.


وضعیت نامشخص 10 میلیارد تومان در دولت دهم

شنیده شد که یک منبع مطلع از سرنوشت نامشخص 10 میلیارد تومان وزارت ورزش و جوانان دولت دهم خبر داد. آرمان روابط عمومی نوشت؛ در اسفند ماه گذشته با دستورمحمد عباسي وزير ورزش و جوانان مبلغي که نزديک به 10 ميليارد تومان بود از حساب وزارتخانه برداشت و به حساب خزانه دولت واريز شد . اين اتفاق در حالي رخ داده که فدراسيون هاي ورزشي با مشکل مالي شديدي روبه رو هستند و اين مبلغ مي‌توانست بخشي از مشکلات آنان را بر طرف کند. گفته مي شود صالحي اميري در تلاش است تا بتواند با نامه نگاري و البته کمک شخص رئيس‌جمهور اين پول را به حساب وزارت ورزش بر گرداند.


دو گزینه استانداری تهران حذف شدند

آرمان روابط عمومی نوشت: شنیده شد که دفتر علي نيكزاد وزیر سابق راه و شهرسازی اعلام كرد که وی تمايلي به مسئوليت استانداری تهران ندارد. بعد از انتشار گفت‌وگوي مهر با فاطمه آليا عضو مجمع نمايندگان تهران مبني بر اينكه علي نيكزاد، مرتضي بختياري، حسين طلا و دو استاندار كردستان و خراسان رضوي گزينه هاي پيشنهادي مجلس به وزارت كشور براي تصدي استانداري تهران هستند عصر امروز سيد مرتضي بختياري به عنوان معاون امنيتي دادستان كل كشور منصوب شد و از چرخه گزينه هاي استانداري خارج شد. بر اساس اين گزارش دفتر مهندس علي نيكزاد هم در گفت‌وگو با مهر اعلام كرد: آقاي نيكزاد تمايلي به استانداري تهران ندارد و موضوع عنوان شدنش براي شهرداري تهران به دليل تداوم مقاوم سازي تهران، انجام امور زيربنايي پايتخت و مديريت بهتر كلانشهر تهران بوده است.


او يك حقوقدان انقلابي اصولگراست

روزنامه جوان نوشت:
عباسعلي كدخدايي را سال‌هاست همه در قامت سخنگوي شوراي نگهبان مي‌شناسند؛ سخنگويي كه با اشراف به مسائل حقوقي و قانوني و اسلامي مواضع شوراي نگهبان را بيان مي‌كرد و در برخورد با خبرنگاران صبوري پيشه مي‌كرد و از سر همين صبوري هم بود كه جلسات منظم او با حضور اهل رسانه برگزار مي‌شد.

حال اما او ديگر عضو شوراي نگهبان نيست و با يك رأي اختلاف نتوانست رأي مجلس را براي اين دوره شوراي نگهبان كسب كند. روز گذشته همايش نكوداشت وي، با عنوان «مرد صدق و امانت» در حوزه هنري تهران برگزار شد و از وي و زحمات همه سال‌هاي گذشته‌اش تقدير به عمل آمد. اين تقدير در مواردي از سخنان سخنرانان رنگ انتقاد از مجلس به دليل رأي ندادن به كدخدايي گرفت.

در اين همايش آيت‌الله احمد جنتي، آيت‌الله علم الهدي، آيت‌الله قرهي و دكتر حدادعادل سخنراني كردند. در پايان نيز با اهداي لوح تقديري از زحمات چند ساله دكتر كدخدايي در شوراي نگهبان تقدير به عمل آمد.


آزمون بزرگ شورای شهر

روزنامه تهران امروز نوشت: جلسه امروز شوراي شهر تهران براي انتخاب شهردار در شرايطي برگزار مي‌شود كه تعدادي از نمايندگان مجلس، اعضاي شورا و شخصيت‌هاي شناخته شده خواستار آن شده‌اند كه از گرفتار شدن شورا در دام ملاحظات سياسي جلوگيري به‌عمل‌ آيد و در عين حال مديري توانا و كاركشته كه داراي كارنامه روشني در امور شهر تهران است، به‌عنوان شهردار تهران انتخاب شود. توصيه‌هاي يادشده در شرايطي بيان شده است كه طي چند روز اخير موجي از تخريب عليه محمدباقر قاليباف، شهردار تهران به راه افتاده و همين امواج تخريبي هم انتقادات بسياري را عليه تخريب گران موجب شده است.

داشتن كارنامه موفق مديريتي در 8 سال شهرداري تهران موضوع اصلي است كه شخصيت‌هاي شناخته شده براي توصيف قاليباف به كار مي‌برند و بر همين اساس هم نتيجه‌گيري مي‌كنند كه تداوم مديريت قاليباف بر شهر تهران مي‌تواند راه را براي تكميل پروسه پيشرفت پايتخت در همه زمينه‌ها از فرهنگ و اجتماع گرفته تا كارهاي عمراني مهيا كند. از ديد اين شخصيت‌ها كارنامه قاليباف بسيار روشن و قابل دفاع است و نبايد چنين مديري را از دست داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • چی چی ۱۰:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۸
    0 0
    شنیده شد که دفتر علي نيكزاد وزیر سابق راه و شهرسازی اعلام كرد که وی تمايلي به مسئوليت استانداری تهران ندارد.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس