شنیده شد که سفر آیت‌ا... هاشمی رفسنجانی به زادگاه علی اکبر ناطق نوری بازتاب نسبتا وسیعی در رسانه‌ها داشت. حضور رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در روستای اوزکلا از توابع بخش بلده شهرستان نور استان مازندران به دعوت ناطق نوری صورت گرفت.این دعوت که همراه با صرف ناهار بود در رسانه‌ها به «ناهار سیاسی» تعبیر شد.

گروه سیاسی مشرق - روزنامه‌های کشور، در لابه‌لای اخبار و مطالب تولیدی خود، به نکات، اخبار و مفاهیمی اشاره می‌کنند که انتخاب و بازنشر آنها می‌تواند مورد علاقه مخاطبان یک رسانه باشد. آنچه در ادامه می‌خوانید گزیده‌ای از مطالب امروز روزنامه‌های کشور به انتخاب خبرنگاران گروه سیاسی مشرق است.


***


اجماع بر تداوم مدیریت جهادی در شهرداری

روزنامه تهران امروز نوشت: در کنار دیدگاه اکثریت اعضای مجمع نمایندگان استان تهران در خصوص تداوم نگاه و عملکرد محمد باقر قالیباف در اداره پایتخت سایر نمایندگان مجلس نیز با تایید عملکرد مثبت مدیریت فعلی شهر تهران، اعتقاد دارند که آزمون و خطا در انتخاب افراد جدید به عنوان شهردار آینده تهران اشتباه محض خواهد بود همچنین تعدادی از کارشناسان هم همین اعتقاد را دارند

تاکید به تداوم عملکرد مدیریت فعلی شهر تهران در پایتخت نه‌تنها خواست پایتخت نشینان بلکه خواست نمایندگان مجلس و اکثریت اعضای شورای چهارم شهر تهران است. داشتن توان بالای مدیریت اجرایی، کارایی ‌و کارآمدی شهردار آینده تهران یکی از موضوعاتی است که تمامی اعضای مجمع نمایندگان تهران در مجلس به آن تاکید دارند. فاطمه آلیا، عضو مجمع نمایندگان تهران در مجلس شورای اسلامی در این باره می‌گوید:«نظر نهایی بیشتر اعضای مجمع نمایندگان تهران، تداوم مدیریت محمد باقر قالیباف، شهردار فعلی شهر تهران است زیرا بر اساس معیارهای نمایندگان تجربه، توانمندی و مدیریت و کارایی لازم را دارد.» آلیا با اشاره به مطرح شدن دو نامزد نهایی شهردار آینده تهران تاکید می‌کند:«تا ماه‌های قبل گزینه‌های متعددی برای شهرداری تهران مطرح بود ولی در نهایت به دو نفر منتهی شد و امروز نام محسن هاشمی و محمد باقر قالیباف مطرح است. قطعا وقتی محسن هاشمی در موضوع کاندیداتوری اش برای شورای شهر با رد صلاحیت مجلس روبه‌رو شد دیگر مجمع نمایندگان نظر موافقی برای انتصاب وی در شهرداری تهران ندارند و مجموع نمایندگان تهران حتی در جلسه‌ای که با اعضای شورای شهر داشتند هم مطرح شد که نظر مجمع نمایندگان هم آقای قالیباف است.» اما در کنار دیدگاه اکثریت اعضای مجمع نمایندگان استان تهران در خصوص تداوم نگاه و عملکرد محمد باقر قالیباف در اداره پایتخت، سایر نمایندگان مجلس نیز با تایید عملکرد مثبت مدیریت فعلی شهر تهران، اعتقاد دارند که آزمون و خطا در انتخاب افراد جدید به عنوان شهردار آینده تهران اشتباه محض خواهد بود.


تاکید حسین مرعشی بر ناکارآمدی تیم اقتصادی دولت سازندگی

بر اساس گزارش کیهان، حسین مرعشی، رئیس دفتر هاشمی رفسنجانی در دوران ریاست جمهوری وی می‌گوید آقای هاشمی وقتی فیلمی از صف‌های مردم برای دریافت کالاهای اساسی دید، تصمیم گرفت برخلاف سیاست تعدیل که خود مروج آن بود، سازمان تعزیرات حکومتی را بار دیگر به یاری بطلبد و تثبیت قیمت‌ها را اعمال کند.سخنگوی کارگزاران در مصاحبه با روزنامه اعتماد با اشاره به تشدید تورم در سال 74 که حتی تا مرز 49 درصد نیز رسید می‌گوید: در بحران سال 74 که با کمبود کالا روبه‌رو بودیم و یک مقطع تغییر خاص در تاریخ ایران است. افت قیمت نفت و بحران بدهی‌های خارجی و کمبود کالا داشتیم. صف‌های طولانی در تهران برای مواد غذایی تشکیل شده بود. آقای آل‌اسحاق وزیر بازرگانی بود. آقای نوربخش رئیس بانک مرکزی بود. آقای زنجانی رئیس سازمان برنامه بود.

 آقای میرزاده معاون اجرایی بود. صف‌ها طولانی بود. وضعیت جدی بود در تهران. یک تیم تصویربردار فرستادیم از صف‌های مواد غذایی و با مردم مصاحبه کردیم و گفتیم این برای تلویزیون نیست و برای آقای هاشمی گزارش تهیه می‌کنیم. یک فیلم ویدئویی درست کردیم حدود دو ساعت، شب رفتند آقای هاشمی به خانه، دادم خدمت‌شان و گفتم شب ببینید. شب پیش نیز طرحی آماده کردیم که آقای هاشمی ببینند و تصمیم بگیرند. آقای هاشمی شب فیلم را دیده بودند. یک پیرمردی در این فیلم بود که می‌گوید من نمی‌دانم رفسنجانی چرا وضع را اصلاح نمی‌کند. چه چیزی توی کله‌اش است نمی‌دانم.

مرعشی با اذعان به ناکارآمدی اعضای دولت سازندگی و تاثیرگذاری شخص خود می‌گوید: صبح که خدمتشان رسیدم، گفتند دیدند. گفتم من پیشنهادی آماده کرده‌ام برای مصوبه دولت و چند کار دیگر در وزارت بازرگانی و مشارکت مجلس و این‌ها تا بازار آرام شود. آقای هاشمی گفتند تصمیم را گرفتم. گفتم چیست؟ گفت آقای میرزاده و نوربخش و زنجانی را صدا بزنید و بگویید تصمیم گرفتم تعزیرات را فعال کنید و دوباره ارزان نرخ‌گذاری کنید و بازار را آرام کنید. گفتم فکر نمی‌کنید خیلی تند باشد؟ گفت نه، من تصمیمم را گرفتم. بعد به آقای میرزاده نگفتم. رفتم پیش آقای زنجانی و او خیلی جا خورد. کاملا خلاف سیاست‌های تعدیلی آقای هاشمی بود این تصمیم که تا آن روز پیگیری کرده بودیم. گفتند وقت بگذارید تا ایشان را قانع کنیم.

عصر وقت دادم که آقای زنجانی و نوربخش با آقای هاشمی سه نفری جلسه‌ای داشته باشند. آن دو نفر گفتند که خوب نیست این کار را بکنید. پرسید راه حل شما چیست؟ گفتند راه‌حل‌مان را تا 48 ساعت دیگر می‌دهیم. دو روز بعد با 18 آیتم راه‌حلی دادند. جلسه گذاشتند و آقای هاشمی همه را پذیرفت غیر از یک موضوع که کاهش اعتبارات عمرانی است. گفت خیلی خب، حالا ببینید این دو تا کار را تصمیم بگیرید. یا آنچه شما بگویید من عمل می‌کنم و سه ماه فرصت دارید بازار را به تعادل برسانید. اگر نرسید برکنارتان می‌کنم. یا آنچه من می‌گویم عمل کنید مسئولیتش با خودم. بین این دو انتخاب کنید.

 یا راه‌حل شما یا راه‌حل من. 24 ساعت وقت خواستند برای تصمیم‌گیری. بعد از 24 ساعت گفتند هر چه شما بگویید عمل می‌کنیم. نتوانستند تصمیم بگیرند با آن 17 بند، بازار را آرام کنند.مرعشی توضیح نداده که چرا دولت سازندگی پس از 6 سال و در 2 سال آخر تازه تصمیم گرفت سیاست نظارت بر قیمت‌ها از طریق تعزیرات را در پیش بگیرد؛ امری که نارضایتی شدید مردم را به دنبال داشت و در رای ندادند به آقای ناطق نوری در سال 76- که ریاست‌جمهوری وی، ادامه سیاست‌های دولت سازندگی تلقی می‌شد- بازتاب یافت


حکم دادگاه اروپا برای لغو تحریم 7 بانک و شرکت ایرانی

روزنامه شرق نوشت: دادگاه اتحادیه اروپا تحریم اعمال‌شده علیه هفت بانک و شرکت ایرانی را به دلیل ناکافی‌بودن ادله و مدارک لغو کرده است. شورای اتحادیه اروپا این بانک‌ها و موسسات را به اتهام ارتباط با برنامه هسته‌ای ایران تحریم کرده بود. پست بانک، بانک توسعه صادرات، شرکت بیمه ایران، شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران، بانک رفاه کارگران، بانک بین‌المللی پرشیا (سهامدار آن بانک‌های ملت و تجارت هستند) و شرکت کشتیرانی گودلاک وابسته به کشتیرانی ایران، موسساتی هستند که دادگاه اتحادیه اروپا تحریم‌های اعمال شده علیه آنها را لغو کرده است. به گزارش بی‌بی‌سی، براساس حکم دادگاه اروپا، از ناصر باطنی، رییس سابق شرکت کشتیرانی ایران هم که دو سال پیش در فهرست تحریم‌های اتحادیه اروپا قرار گرفت، رفع تحریم شده است. رویترز در گزارشی در این‌باره نوشت: «این حکم که ممکن است درخواست تجدیدنظر درباره آن داده شود، در پی تصمیمات مشابهی اعلام می‌شود که در سال‌جاری علیه تحریم‌های اعمال‌شده بر بزرگ‌ترین بانک‌های ایران اتخاذ شده است.» گفته شده که حکم لغو تحریم‌های اعمال‌شده علیه این موسسات، فورا اجرا نمی‌شود و شورای اروپا دو ماه فرصت دارد تا درباره حکم صادرشده درخواست تجدیدنظر دهد. دادگاه اتحادیه اروپا همچنین به درخواست لغو تحریم‌های اعمال‌شده علیه بانک ملی و بانک ایران و اروپا (که سهامدار آن بانک صنعت و معدن، ملت و تجارت است) رسیدگی کرد اما این تحریم‌ها را موجه دانست. در مورد بانک ملی، دادگاه مدعی شد این بانک تسهیلات را فراهم می‌کرد تا پرداخت بورسیه‌های تحصیلی اهداشده توسط سازمان انرژی اتمی ایران همچنان ادامه یابد. همزمان با حکم دادگاه اروپا برای لغو برخی تحریم‌های اعمال‌شده، نماینده دایمی آمریکا در سازمان‌ملل، در جلسه شورای امنیت با موضوع ایران و قطعنامه ۱۷۳۷ تاکید کرد که هرچند رویه کار دولت جدید در ایران امیدوار‌کننده است، اما برای به مذاکره‌کشاندن ایران، تحریم‌ها علیه این کشور باید تشدید شود.


تبریک محمد علی نجفی به احمد مسجد جامعی

به گزارش روزنامه بهار، معاون رییس‌جمهوری و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در نامه‌ای انتخاب احمد مسجدجامعی به عنوان رییس شورای اسلامی شهر تهران را تبریک گفت. محمدعلی نجفی در این نامه ابراز امیدواری کرد با حضور مسجدجامعی در ریاست شورای اسلامی شهر تهران، صیانت از میراث تاریخی، توسعه گردشگری و ترویج تولید و مصرف صنایع دستی به عنوان راهبردی مشترک دنبال شود.
متن نامه محمدعلی نجفی خطاب به رییس جدید شورای شهر تهران به این شرح است: «ضمن تبریک آغاز فعالیت چهارمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا و آرزوی توفیق برای منتخبین مردم در این نهاد مدنی و محلی، انتخاب شایسته جنابعالی که از چهره‌های خدوم، دلسوز و علاقه‌مند به توسعه و آبادانی ایران اسلامی هستید، به عنوان رییس شورای اسلامی شهر تهران را به مردم تهران، اعضای محترم شورا و جنابعالی تبریک و تهنیت می‌گویم.امیدوارم در پرتو اشراف جنابعالی به مسائل فرهنگی و اجتماعی، شاهد توسعه فرهنگی و ارتقای وضعیت اجتماعی شهر تهران باشیم. عشق و علاقه جنابعالی به میراث فرهنگی، که در سال‌های طولانی دوستی و همکاری شاهد آن بوده‌ام، سرمایه‌ای برای شهر تهران و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است و امیدوارم در پرتو تعامل و همکاری آن شورای محترم و این سازمان صیانت از میراث تاریخی شهر تهران، توسعه گردشگری و ترویج تولید و مصرف صنایع دستی به عنوان راهبردی مشترک دنبال شود.



 آخرين کمک دولت دهم به شستا لغو شد

خراسان در ویژه های خود نوشت: در حالي که هيئت دولت دهم در آخرين جلسه خود قبل از حضور حجت الاسلام روحاني در کابينه، با صدور ابلاغيه اي به دستگاه هاي مختلف اجرايي اعلام کرده است که به منظور کمک دولت به سازمان تأمين اجتماعي، سازمان ملي زمين و مسکن مکلف است نسبت به تمديد قرارداد به مدت 6 سال ديگر درباره يکي از پروژه هاي مهم شستا در شرق کشور اقدام کند، اين ابلاغيه با تصميم اخير هيئت دولت يازدهم لغو شد.


در ناهار سیاسی هاشمی و ناطق چه گذشت؟

آرمان روابط عمومی نوشت: شنیده شد که سفر آیت‌ا... هاشمی رفسنجانی به زادگاه علی اکبر ناطق نوری بازتاب نسبتا وسیعی در رسانه‌ها داشت. حضور رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در روستای اوزکلا از توابع بخش بلده شهرستان نور استان مازندران به دعوت ناطق نوری صورت گرفت.این دعوت که همراه با صرف ناهار بود در رسانه‌ها به «ناهار سیاسی» تعبیر شد. سایت امید وابسته به محمدرضا عارف نوشت؛بر اساس اخبار رسیده در این ضیافت ناهار طرفین درباره احتمال حمله آمریکا به سوریه اظهار نگرانی کردند و معتقد بودند این حمله احتمالی،در روند مذاکرات دولت دکتر روحانی با غرب در ارتباط با پرونده هسته‌ای تاثیر منفی خواهد گذاشت. در این مهمانی سیاسی هیچ گونه بحثی درخصوص مسائل سیاست داخلی صورت نگرفت.


دانشگاه احمدي‌نژاد از كيش به تهران تغيير مكان داد

روزنامه اعتماد نوشت: غلامعلي نادري، مدير كل دفتر آموزش‌هاي غيردولتي غيرانتفاعي وزارت علوم، با اشاره به تاسيس دانشگاهي به نام «ايرانيان» توسط محمود احمدي‌نژاد گفت: در مقطعي از زمان به صورت شفاهي اعلام شد دانشگاه احمدي‌نژاد در كيش باشد اما بعد قرار شد در تهران تاسيس شود. شورايعالي انقلاب فرهنگي فقط مي‌تواند براي دانشگاه‌هاي غيردولتي مستقر در تهران و كرج مجوز صادر كند مگر اينكه در اساسنامه اين دانشگاه قيد شده باشد كه امكان تاسيسش در ساير شهرها هم وجود دارد و شوراي گسترش وزارت علوم هم بايد در اين زمينه اعمال نظر كند. وي روز گذشته در گفت‌وگو با «مهر» افزود: مسوولان دانشگاه احمدي‌نژاد منتظر هستند تا موضوع اين دانشگاه بار ديگر در شورايعالي انقلاب فرهنگي مطرح شود و اگر كليات آن به تصويب اين شورا رسيد، درخواستي به وزارت علوم براي بازديد از فضاي در نظر گرفته شده، بايد ارسال شود. نماينده اين دانشگاه اصولا بايد خود احمدي‌نژاد باشد.


پيام‌هاي ديپلماتيك بين اوباما و روحاني

روزنامه اعتماد نوشت: محمدجواد ظريف، وزير امورخارجه در پاسخ به اين سوال كه آيا اوباما نامه‌يي براي آقاي روحاني ارسال كرده است؟ بيان كرد: ممكن است پيام‌هايي به صورت شفاهي يا غير از آن انحاي مختلف براي آقاي رييس‌جمهور ارسال شده باشد، پيام‌هايي كه به صورت علني ارسال شده باشد به صورت علني نيز به آن پاسخ داده شده است و پيام‌هاي ديگري كه احتمالا در ملاقات‌ها و برداشت‌هايي كه از ديدگاه‌هاي طرف امريكايي در ملاقات‌ها براي ما مطرح شده به صورت مناسب در همان ملاقات‌ها پاسخ داده شده است، اين مجموعه موضوعي است كه پيگيري شده. به گزارش مهر، وي در پاسخ به اين سوال كه آيا مشخصا آقاي روحاني نامه‌يي دريافت كرده‌اند، اظهار داشت: ديپلماسي يك ابعاد آشكاري دارد كه بنده ابعاد آشكار آن را خيلي روشن بيان مي‌كنم. بخش‌هايي از ديپلماسي ممكن است پنهان باشد و لذا نيازي نيست كه درباره ابعاد پنهان بنده نفيا و اثباتا اظهارنظري بكنم چون در غير اين صورت ما همه ديپلماسي را مي‌توانستيم در رسانه انجام بدهيم.


لابی ناکام وزارت نفت برای تغییر رئیس کمیسیون انرژی مجلس

کیهان نوشت: یک عضو کمیسیون انرژی مجلس هشدار داد تحرکات اخیر برخی مشاوران وزارت نفت در رایزنی برای تغییر ریاست کمیسیون انرژی مجلس زیرپا گذاشتن اصل تفکیک قوا و غیراخلاقی است.به گزارش جهان، سیدمهدی موسوی‌نژاد عضو کمیسیون انرژی مجلس اظهار داشت: متاسفانه وزیر نفت و مشاورین ایشان بعد از مباحث مربوط به انتخاب آقای زنگنه به عنوان وزیر برای برکناری رئیس کمیسیون انرژی مجلس تلاش‌هایی انجام دادند که بلافاصله با واکنش محکم اعضای کمیسیون مواجه شد.وی با بیان این موضوع که قطعا آقای میرکاظمی رئیس کمیسیون انرژی باقی خواهد ماند گفت: به محض اطلاع از این تلاش‌های غیراخلاقی، اکثر اعضای کمیسیون انرژی در برابر آن موضع گرفتند و این اقدامات را محکوم کردند.

عضو کمیسیون انرژی مجلس بر استقلال اعضای این کمیسیون در تصمیمات خود تاکید کرد و گفت: این گونه اقدامات از شأن افرادی که در مسند مدیریت‌های کشور قرار دارند دور است و باید این افراد بدانند که اعضای کمیسیون انرژی به هیچ عنوان تحت تاثیر قرار نخواهند گرفت و همه تصمیمات در داخل کمیسیون اتخاذ خواهد شد.موسوی‌نژاد گفت: این رفتارها زیر پا گذاشتن استقلال قواست و باید با آن برخورد شود تا بار دیگر شاهد چنین لابی‌هایی نباشیم.


ظریف: مردی که هولوکاست را نفی می‌کرد رفته است

روزنامه بهار نوشت: تا پیش از تشکیل دولت یازدهم، مواضع رسمی دولت از سوی سخنگوی دولت یا دیگر اعضا به صورت رسمی و در مصاحبه با رسانه‌های رسمی مطرح می‌شد. اما اعضای دولت یازدهم روشی جدید برای ارتباط با مردم و بیان مواضعشان دارند. روشی که کمتر رسمی و به همین دلیل خوشایند‌تر است. بعضی از اعضای هیات دولت با استفاده از امکانی که شبکه‌های اجتماعی در اختیارشان قرار داده، بدون واسطه با مردم در ارتباط هستند، در موارد گوناگون اظهارنظر می‌کنند و با دوستان مجازی‌شان به بحث و گفت‌وگو می‌نشینند. تا پیش از انتشار آخرین پست حسن روحانی و محمدجواد ظریف در شبکه اجتماعی توییتر، حضور اعضای دولت در شبکه‌های اجتماعی برای بعضی از ایرانیانی که عضو این شبکه‌ها بودند جذاب بود؛ اما کمتر توجه بین‌المللی را برمی‌انگیخت. اما چهارشنبه گذشته صفحه‌ای به نام «دکتر حسن روحانی» در توییتر، متنی را به زبان انگلیسی منتشر کرد: «هنگامی که خورشید اینجا در تهران در حال غروب است من به همه یهودیان به‌ویژه یهودیان ایرانی «روش هشانا» را تبریک می‌گویم.» سایت سی‌ان‌ان در مطلبی با عنوان «رییس‌جمهوری ایران «همه یهودیان» را با تبریک بی‌سابقه غافلگیر کرد» نوشت: «در نشانه‌ای از تغییر نسبت به مواضع رییس‌جمهوری قبلی، رییس‌جمهوری، حسن روحانی تبریک بی‌سابقه‌ای را به همه یهودیان به مناسبت «روش هشانا»، سال نو میلادی عبری ارائه کرد.» در این پیام تبریک، عکسی از یک یهودی ایرانی در حال عبادت در یکی از کنیسه‌های ایران نیز منتشر شده است. البته بخش فارسی این صفحه نیز این عبارت را منتشر کرد: «روابط عمومی ریاست‌جمهوری آغاز سال نو کلیمیان را به هموطنان عزیز کلیمی تبریک گفت.»
محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران هم در صفحه توییتر خود به زبان انگلیسی، سال نو عبری را تبریک گفت. او همچنین در پاسخ به نوشته یکی از کاربران که بعدا مشخص شد دختر نانسی پلوسی، رییس سابق مجلس نمایندگان آمریکاست، تاکید کرد ایران هیچ‌گاه هولوکاست را انکار نکرده و آن مردی که در ایران هولوکاست را انکار می‌کرد رفته است.


ابلاغ راهبردهاي جديد گسترش عفاف و حجاب در دانشگاهها

خراسان نوشت: بر اساس مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي که طي هفته هاي اخير به وزارت علوم، بهداشت، دانشگاه آزاد و ساير مراکز آموزش عالي کشور ارسال شده، با اشاره به اهميت نهادينه‌سازي فرهنگ عفاف و حجاب و حفظ شئون محيط علمي دانشگاه، راهبردهايي چون بازنگري در طراحي فضاها و بهينه سازي خدمات دانشگاه با هدف کاهش اختلاط غيرضروري دختر و پسر و نيز ايجاد سازوکار اثربخش به منظور ترويج و توسعه فرهنگ امر به معروف و نهي از منکر به اين مراکز ابلاغ شده است.


اسرائیل: با این اوضاع اوباما حتما پشت ما را خالی می‌کند

به گزارش کیهان، محافل صهیونیستی احساس دوگانه خوشحالی و ترس نسبت به عقب افتادن اقدام نظامی آمریکا علیه سوریه دارند.این محافل - به ویژه در میان اتباع این رژیم جعلی- از یک سو خوشحالند که در معرض آتش انتقام جبهه مقاومت ضدصهیونیستی که اعلام کرده اولین اهداف حمله خود را مراکز حساس اسرائیل قرار می‌دهد، قرار نمی‌گیرند و از دیگر سو نمایش علنی عجز رژیم آمریکا را خالی شدن عقبه خود از مهم‌ترین حامی راهبردی می‌دانند.روزنامه یدیعوت آحارونوت با اشاره به سخنان اوباما مبنی بر به تعویق افتادن حمله به سوریه نوشت: نمایندگان این گام غیرمنتظره را با «حیرت» واکنش نشان دادند. آنان متعجب‌اند از این که اوباما آشکارا حمله به سوریه را به تعویق انداخته است.
این روزنامه می‌نویسد: در اورشلیم این برداشت وجود دارد که اوباما پس از عقب‌نشینی بریتانیا و با توجه به نظرسنجی منفی در آمریکا دچار ترس شده است.

به گزارش دویچه‌وله در عین حال می‌توان دید که به تعویق افتادن حمله برای بسیاری از ساکنان اسرائیل [اراضی اشغالی] که از حمله تلافی‌جویانه می‌ترسند خبر خوبی بوده است.دویچه‌وله خاطرنشان کرد: برای منتقدان اوباما چرخش ناگهانی او موجب تردید عمیق نسبت به جدیت آمریکا به عنوان مهمترین متحد و حامی اسرائیل می‌شود. آنان تصمیم اوباما را بیش از هر چیز به عنوان پیامی خطرناک به کشورهایی چون ایران می‌دانند.در همین حال الکس فیشر، تحلیل‌گر اسرائیلی، می‌نویسد: «دنیا برای سوریه نمی‌جنگد، سوریه کشور بی‌اهمیتی است که برای کسی جالب نیست و این درسی است برای اسرائیل». در صورتی که ما در شرایطی بحرانی با ایران قرار بگیریم هیچ کس در جهان حاضر نخواهد بود به خاطر ما حتی یک هواپیما را به حرکت درآورد.

در بهترین حالت تنها شاید از اسرائیل حمایت لفظی کنند.اما روزنامه هاآرتص نوشت: بیانیه اوباما برای اسرائیل، بشارت‌دهنده بازگشت به زندگی طبیعی بود و می‌توان حدس زد که از لحظه‌ای که زمانبندی جدید برای حمله مشخص شود؛ آماده‌باش اطلاعات عملیات و اسلحه ضدهوایی در مناطق شمالی کاهش خواهد یافت. با این حال در این میان ظاهرا برای ما فرصتی پیش آمده که بتوانیم رفتار دولت واشنگتن را در برابر چالش استراتژیک احتمالی با برنامه هسته‌ای ایران در آینده ارزیابی کنیم و البته نتایج این تحلیل برای اسرائیل اصلا خوشایند نیست.
روزنامه اسرائیلی «هیوم» نیز در مطلبی با عنوان «میزان ناامیدی قابل پیش‌بینی بود» تاکید کرد:‌ «سران ارتش اسرائیل کوچک‌ترین شکی نداشتند که همین روزها حمله آمریکا به سوریه واقع خواهد شد، اما همان طور که پیش‌بینی می‌کردیم رفتار اوباما ناامید‌کننده و حیرت‌آور بود و بعد از سخنرانی وی این سؤال‌ها مطرح شد که آیا بالاخره حمله‌ای صورت خواهد گرفت؟ حمله چگونه خواهد بود؟ اگر کنگره موافقت نکند چه خواهد شد؟ و اگر اوباما برای حمله در سطحی بسیار پایین به سوریه دست به دامن کنگره شود، وقتی نوبت به حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران برسد آیا کنگره موافقت خواهد کرد؟».

پروفسور اشلومو آرنسون، استاد علوم سیاسی در دانشگاه عبری بیت‌المقدس نیز به بی‌بی‌سی می‌گوید: «مشکل اساسی برای آقای نتانیاهو سوریه نیست بلکه ایران است. بنابراین مسئله برای او این است که اقدام نظامی آمریکا که حداقل تا نهم سپتامبر (دوشنبه آینده) عقب افتاده، آیا این کار علامتی به ایران خواهد بود؟ یعنی اگر ایران به گسترش برنامه اتمی‌اش ادامه بدهد آیا آمریکا دست به حمله نظامی خواهد زد یا نه؟».با این حال نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با انتقاد از اظهارات وزیر مسکن این رژیم در خصوص آمریکا از وزیران کابینه خواست از ایراد هرگونه اظهارنظر علیه آمریکا ممانعت کنند.

به گزارش روزنامه معاریو، نتانیاهو، انتقادات شدیدی را از اوری اریل، وزیر مسکن رژیم صهیونیستی به دلیل انتقاداتش درباره تاخیر آمریکا در حمله به سوریه ایراد کرد و گفت: ما در اوضاعی هستیم که براساس مسئولیت‌مان نباید چنین اظهاراتی را ایراد کنیم. من از شما می‌خواهم به مسئولیت‌هایتان ادامه داده و از اظهارات غیرمسئولانه و غیرمدبرانه در برابر هم‌پیمانانمان ممانعت کنید.معاریو همچنین از قول مقامات صهیونیستی نوشت: اوباما ترسو است




نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس