به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، از اواخر سال گذشته با اظهارات رییس شورای رقابت مبنی بر کاهش قریبالوقوع قیمت خودرو، مصرفکنندگان خرید این محصولات را متوقف کردند. نتیجه این وضعیت ایجاد و تعمیق رکود در بازار خودرو در چند ماه اخیر بوده است. با این حال اگرچه تحت تاثیر رکود شکل گرفته قیمت خودروها در بازار مقداری کاهش یافت اما در دو ماه اخیر با وجود تشدید رکود، قیمتها به ثبات رسیده و کاهش بیشتری نداشته است. در این شرایط کارشناسان کاهش بیشتر قیمت خودرو در آینده نزدیک را بعید میدانند.
شهرام آزادی - عضو هیات علمی گروه خودرو دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، در این زمینه میگوید: به نظر میرسد حساسیتها پیرامون قیمت خودرو و جو روانی شکل گرفته برای کاهش قیمتها کماکان ادامه یابد. وی با بیان اینکه شخصا به برخی اخبار منتشر شده در رابطه با توافق خودروسازان و وزیر صنعت، معدن و تجارت برای افزایش تولید خودرو خوشبین نیستم، خاطرنشان میکند: به دلیل محدودیتهای ایجاد شده در روند نقل و انتقال پول و تامین قطعات شرایط در واحدهای خودروسازی بدتر شده است.
این کارشناس صنعت خودرو ادامه میدهد: تا پیش از این قطعات مورد نیاز شرکتهای خودروسازی بیشتر از کره و اروپا تامین میشد اما هماکنون شرکتهای چینی جایگزین آنها شدهاند. قطعهسازان چینی تکنولوژی و ظرفیت تولید قطعهسازان اروپایی و کرهای را در اختیار ندارند بنابراین طبیعی است حجم تامین قطعات کاهش یابد. وی اضافه میکند: از آن سو نیز امکان داخلی سازی برخی از قطعات خارجی مورد نیاز وجود نداشته و داخلی سازی بخش دیگری از قطعات نیز حدود یکی دو سال زمان خواهد برد.
آزادی با بیان اینکه در این شرایط به هیچ وجه با موضوعات مطرح شده مبنی بر افزایش تولید و کاهش قیمت خودرو در چند ماه آینده معتقد نیستم، تصریح میکند: با این حال اگر شرایط بینالمللی بهبود یافته و تحریم صنعت خودرو لغو شود میتوان خوشبین بود که شرایط در سال آینده بهتر شود.
با روی کار آمدن دولت جدید مصرفکنندگان چشم انتظار کاهش قیمت خودرو هستند. در این میان کارشناسان کاهش قیمتها را محتمل نمیدانند.