به گزارش مشرق، مجتبی شاکری عضور شورای چهارم شهر تهران در گفتگو با رجانیوز با اشاره به رایزنیها پیرامون انتخاب شهردار آینده تهران گفت: شورای شهر در جلسه ی هفته گذشته در نشستی که داشت، ماموریتهایی را به سه کارگروه واگذار کرد که کارگروه اول به منظور اصلاح آییننامه داخلی شورای شهر، کارگروه دوم به منظور اصلاح کمسیونهای شورا و کارگروه سوم به جهت "شاخص" های انتخاب شهردار و رییس شورا شکل گرفت. البته ناگفته نماند که این کارگروه ها از سلیقههای مختلف تشکیل شد و حاصل آن به شورا اعلام شد که مهمترین آن ها کارگروه سوم بود.
عضو شورای شهر تهران افزود: شاخص هایی که کارگروه سوم به شورا اعلام کرد در چهار بخش تقسیمبندی میشد. شاخصهای "مدیریتی"،" رویکردی"، "شخصیتی و "اعتقادی" که با زیر مجموعه بیست شاخص دیگر، طراحی شده بود و اعضای شورا میتوانستند گزینه ی های مدنظرشان را بر اساس این شاخصها امتیاز دهی کنند.
شاکری به ابتکار پیشنهادی برای انتخاب شهردار در شورای شهر چهارم اشاره کرده و گفت: پیشنهادی مطرح شد که با پرکردن این فرمها، ده نفر از گزینههایی که بالاترین امتیاز را کسب میکنند، انتخاب شوند و در بین این ده نفر مطرح شده، برنامه هایشان مورد بررسی قرار گرفته شود و در انتها پس از تایید، دو نفر از بهترین گزینهها به مرحله ی نهایی راه پیدا کنند و در آخر رای گیری نهایی صورت بگیرد و شهردار تهران انتخاب شود.
وی در پاسخ به این سوال که نام آن ده نفری که برای دادن برنامه مطرح شدند، مشخص شده است یا نه گفت: خیر، شورا هنوز ورود پیدا نکرده به این پروسه و فعلا فقط بحث تئوریک و مدل انتخاب به توافق نهایی رسیده است
این عضو شورای شهر چهارم درباره گرایش سیاسی شهردار آینده تهران گفت: شاخص هایی که خدمتان عرض کردم یکی از مواردش این بود که شهردار میبایست پرچم دار گفتمان اسلامی باشد یعنی اگر هیچ مولفه و مشخصه ی سیاسی از اندیشه های امام و مقام معظم رهبری را دارا نباشد به طور حتم گزینه مردود است.
عضو شورای چهارم شهر تهران افزود: ولی در کنار این شاخص مهم، 19 شاخص دیگر هم وجود دارد، کسانی که به دنبال سیاسی کاری در درون و بیرون شورا هستند خواستار نادیده گرفتن تمام آن 19 شاخص مهم دیگر هستند و این شاخص که از آن صحبت کردیم را برجسته تر کنند که خب این کار شدنی نیست چون مجموعه ی شاخص ها کنار همدیگر، تعیین کننده ست.
وی در مورد جریاناتی که به دنبال مطرح کردن نام محسن هاشمی به عنوان گزینه شهرداری تهران هستند گفت: در مورد آقای محسن هاشمی، این دوستانی که از بیرون و داخل شورا دنبال کار سیاسی هستند، از ابتدا در واقع همین فرد را گزینه اصلی مطرح نمودند و به نظر میرسد که دعوت کردن و نام بردن از شخصیت های دیگر، تقریبا حالت فرمالیته و نمایشی داشته و خیلی به طور واقع گرایانه نبوده است.
دعوت هاشمی رفسنجانی از اعضای شورا برای شهردار شدن پسرش
شاکری به تلاش پدر محسن هاشمی برای شهردار شدن پسرش اشاره کرده و گفت: ما اخباری را دریافت کردهایم، که پدر آقای هاشمی، دعوتهایی را هم بصورت تک به تک و هم بصورت دسته جمعی از شورای شهر چهارم کردهاند، خود ایشان هم همین کار را انجام می دهد و البته کنار این دعوتها، آقای سید محمد خاتمی هم چند بار از اعضای شهر خواسته که به دیدارش بروند و حتی توصیههایی هم در این مورد به اعضا داشتهاند.
این عضو شورای شهر تهران درباره نتیجه این دیدارها گفت: آنچه که اکثریت شورای شهر مدنظر دارند که طی جلسه ای که در چهارشنبه هفته ی گذشته شورایی 40 نفری با مجمع نمایندگان شورای اسلامی شهر تهران داشتهاند که در آن جلسه هم نمایندگان ایدهها و مسائل مدنظرشان را مطرح کردند. در آنجا هم همین تاکید صورت گرفت که حتما باید شهردار تجربه موفق و تجربه ی مدیریت کلان را دارا باشد. البته یکی از نمایندگان هم در همان جلسه مطرح کرد که شورای شهر چهارم از این که فردی به عنوان شهردار برگزینند که صلاحیتش برای عضویت شورای شهر تهران رد شده ست، پرهیز کنند.
وی ادامه داد: اگر همین فردی که صلاحیتش برای عضویت در شورای شهر تهران رد شد، به عنوان شهردار انتخاب شود، مجلس تحمل نخواهد کرد. برخی از افراد هم کارآمدی آقای محسن هاشمی را مطرح کردند که زمانی که ایشان مسئولیت داشتند، در یک سال دو و نیم کیلومتر خط مترو ساخته شد ولی در عین حال امسال در واقع 18 کیلومتر در سال ساخته می شود یعنی آنچه که در بیرون تبلیغ میشود که ایشان مدیریت ویژهای داشتند خلاف واقعیت است.
جزئیات دیدار هاشمی و خاتمی با اعضای شورای شهر تهران
شاکری درباره جزئیات دیدارهای اخیر برخی اعضای شورای شهر با آقایان هاشمی و خاتمی گفت: دو نکته در این دیدارها تکرار میشود، نکته ی اول اینکه جریان اصلاح طلبی را برای پروژه ی سنگر به سنگر آماده نگه دارند. فهرستی از انتقادهایی که مطرح است در حال حاضر را دامن بزنند و مدام تکرار کنند. نظیر بحث محیط زیست، شهرسازی، شفاقیت مالی، حقوق شهروندی و مسائلی از این دست را تکرار کنند در حالی که این مسائل را شورای شهر سوم در همین مصوبه ی سه شنبه ی گذشته که جلسه ی آخر شورای شهر سوم بود، در آنجا تفریق بودجه ای سال های 89 – 90-91 شهرداری تهران را تصحیح کرد اما مجددا در این ملاقاتهایی که صورت گرفت و مصاحبه و مطالبی که ارگانهای مطبوعاتی اصلاحطلبان به آن ها پرداختند ، هنوز این مسئله را بازتاب میدهند که مسئلههای مالی و اداری شهرداری به ارگان های قضایی انتقال یافت، لذا تلاش آن ها سیاه نمایی وضعیت موجود است و تشویق فهرست اصلاح طلبان راه یافته به شورای شهر به گرایش به سمت محسن هاشمی.
وی درباره گزینههای مطرح برای تصدی شهرداری تهران نیز گفت: در این امتیازدهیهایی که صورت گرفته، چهرههایی اصولگرایی که در موردشان بحث شد از آقایان رستم قاسمی، بذرپاش، مصطفی سلیمی، محسن رضایی، قالیباف، میرکاظمی، نیکزاد و همچنین چهره هایی که به اصلاح طلبان نزدیک تر هستند مثل آقایان محسن هاشمی، مهرعلیزاده، عارف و خانم ابتکار مورد بحث قرار گرفت.
شاکری درباره فضای فعلی جهتگیریها در شورای چهارم شهر تهران نیز عنوان کرد: کار شهرداری، کاری است که کارنامه شفاف نیاز دارد و الآن این دو قطبی محسن هاشمی – قالیباف را جریان اصلاحات به وجود آوردهاند اما در استنتاجی اولیه که صورت گرفته، آقای قالیباف نسبت به محسن هاشمی امتیاز برتری دارد ولی تصمیم نهایی روز 31 نمایان می شود.
عضو شورای چهارم شهر تهران، از دیدار برخی از اعضای این شورا با هاشمی رفسنجانی و خاتمی برای اعمال نفوذ در تعیین شهردار آینده تهران خبر داد.