اگر چه آنجلینا جولی در فیلم خود به نسل کشی صرب ها، تجاوز به زنان مسلمان، آوارگی آنها و نکات بسیار دیگری اشاره کرده است اما وی آنچنان به رابطه عاشقانه و البته نامشروع این زوج پرداخته که بسیاری از صحنه و دیالوگ های موجود در فیلم، تحت شعاع این موضوع قرار گرفته است.

گروه فرهنگی مشرق - جنگ داخلی بوسنی و هرزه‌گووین فاجعه ای است که هیچ گاه از خاطره بشریت پاک نخواهد شد جنایاتی که صرب ها علیه مسلمانان انجام دادند به حدی وحشیانه بود که آنها را از مرز حیوانیت گذراند. آنها در اعمال وحشیانه خود اقدام به پاکسازی قومی کردند و این به این معنی است که مردان مسلمان اعم از پیر و جوان کشته و زنان و دختران ولو زنانی که هم کیش و هم مسلک آنان بودند نیز به بهانه ازدواج با یک مرد مسلمان از تجاوز سربازان صرب در امان نبودند؛ به گونه ای که پس از پایان جنگ داخلی، مسلمانان با صدها کودک نامشروع، مواجه بودند. کودکانی که حالا باید بدون سرپرست و در یتیم‌خانه بزرگ می شدند از طرفی دیگر نیز تعدادی از زنان مسلمان بوسنی به خاطر جنایت صورت گرفته علیه آنها ترجیح دادند سرزمین خود را ترک و در کشوری دیگر به زندگی ادامه دهند تا شاید زخم آنها اندکی التیام یابد و این در حالی است که هم اینک بعد از گذشت سالها، صدها زن مسلمان در کشور بوسنی همچنان در سوگ عزیزان خود و در پی احقاق حقوقشان هستند؛ به طوری که در آخرین اقدام در سال گذشته میلادی در پی اعتراض به فیلم آنجلینا جولی بازیگر آمریکایی علی رغم استقبال برخی از هنرمندان و سیاستمداران آن سرزمین، مانع از ادامه فیلمبرداری شدند.



فیلم "در سرزمین خون و عسل" اولین تجربه فیلم سازی این بازیگر هالیوودی است که در آن به رابطه عاشقانه و البته نامشروع یک سرباز صرب و یک زن مسلمان در دوران جنگ داخلی بوسنی می پردازد. اگر چه این فیلم اولین فیلمی نیست که به موضوع جنگ داخلی بوسنی پرداخته است اما دارای نکات حائز اهمیتی است که شاید هیچ فیلم دیگری این نکات را نداشته باشد.
 
کارگردان این فیلم زنی است که فیلمهای وی به دلیل داشتن ناهنجاری های اخلاقی مشهور است. این بازیگر هالیوودی سابقه بازی در فیلم های ماسونی از جمله سری فیلم های دزدان مقبره و ... را نیز دارد. وی به عنوان سفیر صلح سازمان بین الملل توانست در سودان به همراه جورج کلونی دیگر بازیگر هالیوودی حضور فعال داشته باشد به طوری که این فعالیت تاثیر به سزایی در دو تکه شدن سودان داشت و همچنین حضور وی در پاکستان و سایر کشور های مسلمان آن هم با حجاب اسلامی توانست از وی علی رغم سابقه‌اش، چهره ای قابل قبول بسازد.

وی با چنین سابقه ای در این فیلم زنانی را به تصویر می کشد که هیچ شباهتی به زنان مسلمان ندارند. جولی در فیلم خود زنی با نام آنجلا را نمایش می دهد که نمی‌تواند معرف یک زن مسلمان باشد چنانچه در سکانسی از فیلم، آنجلا به پدر دنیل (سرباز صرب) می‌گوید "مادربزرگ من یک پارتیزان بود و من بدون اینکه کاری با صربها، لهستانی ها و مسلمانها داشته باشم، بزرگ شدم" و باز به عنوان مثال سکانس ابتدایی فیلم با موسیقی‌ای شروع می شود که بیشتر یادآور جامعه‌ای آمریکایی است. شما نظاره‌گر زن مسلمانی هستید که در حال آماده شدن برای دیدن یک جوان صرب است و در ادامه شاهد حضور این زن در یک سالن و رقص وی با مردی صرب، انفجار سالن و آغاز جنگ داخلی خواهید بود.



اگر چه آنجلینا جولی در فیلم خود به نسل کشی صرب‌ها، تجاوز به زنان مسلمان، آوارگی آنها و نکات بسیار دیگری اشاره کرده است؛ اما وی آنچنان به این رابطه عاشقانه و البته نامشروع این زوج پرداخته که بسیاری از صحنه و دیالوگ های موجود در فیلم، تحت الشعاع این موضوع قرار گرفته است. در سکانسی از فیلم پدر این سرباز صرب که خود نیز نظامی است خطاب به پسرش می‌گوید "تو فکر می کنی ما خیلی تند هستیم. ما صربها با ترک ها 500 سال قبل جنگیدیم و جلوی آنها را از حمله به اروپا گرفتیم. یک میلیون صرب در جنگ جهانی دوم کشته شدند. این سرزمین غرق در خون صرب هاست و حالا می خواهند اینجا زندگی کنند؟! تحت قوانین اسلام؟ در یک کشور مسلمان؟ و باز در ادامه در پاسخ پسرش که از وی می پرسد "فکر می کنید دنیا این پاکسازی قومی را نادیده می گیرد" می‌گوید: آنها می بینند اما هیچ کاری نمی کنند چون صربها تنها ارتش جدی در این قسمت اروپا هستند.


 
کارگردان این فیلم به خوبی و در لفافه توانسته به جنگ های صلیبی و حضور مسلمانها در اروپا و فتح این مناطق به دست مسلمانان بپردازد و  حضور مسلمانان و تشکیل یک کشور مسلمان در اروپا را به عنوان  یک زنگ خطر برای غربی ها به صدا درآورد. کارگردان در ادامه فیلم از این سرباز صرب انسانی نوع دوست و ضد جنگ می سازد به طوری که در ادامه فیلم وی نه تنها در برخی شرایط از کشتن مسلمانان صرف نظر می کندبلکه شرایط را برای فراری دادن آنجلا (زن مسلمانی که معشوقه وی است)  نیز مهیا می سازد و از وی می خواهد تا هر چه زودتر و در اولین فرصت از سربازخانه صربها فرار کند و در ادامه برای حفظ جان این زن مسلمان  وی را به عنوان نقاش خود استخدام می کند و در ادامه فیلم به آنجلا این اطمینان را می دهد که هیچ کس حق دست زدن به وی را ندارد.

 از جملات نکات دیگر فیلم سکانس‌هایی است که کارگردان کوشیده تا در آنها از حس آمریکا ستیزی جوامع مسلمان بکاهد، بطوری که در برخی از این سکانس ها به عدم دخالت آمریکا در این جنگ می‌پردازد؛ در صورتی که مسلمانان هیچگاه حمایت ها و کمک های آمریکائیان در راستای تجهیز ارتش و سربازان صربی برای قتل عام و نسل کشی مسلمین را از یاد نخواهند برد.
 
سکانس پایانی فیلم با مرگ آنجلا رقم می‌خورد. دنیل که به خط مقدم می‌رود تا بتواند از آن طریق آنجلا را به یک مکان امن منتقل کند در کمین نیروی‌های مسلمان گرفتار می‌شود و تمامی همراهانش را در انفجار کلیسا از دست می‌دهد. وی به خاطر شکی که به آنجلا  دارد او را متهم به همکاری با مسلمان می‌کند و بدون اینکه منتظر پاسخ وی باشد او را می‌کشد.



اگر چه تعدادی از هنرمندان و سیاستمداران بوسنیایی معتقد هستند که این فیلم توانسته بار دیگر توجه جامعه بین الملل را به مسئله بوسنی جلب کند؛ اما باید دید این جلب توجه به چه قیمتی به دست آمده و چقدر جریان و محتویات فیلم به واقعیت نزدیک بوده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 24
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • مهران ۱۵:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۹
    0 0
    برد پیت چطور اینو تحمل میکنه ؟؟؟!!!
  • من الله توفیق ۱۵:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۹
    0 0
    درست از زمانی که این زن بدکاره این فیلم رو ساخت منتظر بودم ببینم دقیقا محتوای داستان چیه و چجوری خواسته مظلومیت های این مسلمونایی که هیچ یاوری جز خدا نداشتن رو وارونه جلوه بده ، هرچند دیر و پس از مانورهای به ظاهر انسان دوستانه ی این ... ، اما باز از این مطلب تشکر میکنم ! بترس از ظلم به کسی که یاوری جز خدا ندارد که خود او انتقام کشنده از تو خواهد بود .
  • صدر ۱۵:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۹
    0 0
    در غرب به مقوله عشق و ازدواج از نگاه فروید نگاه می شود ، به همین خاطر هست که در هر فیلمی اعمال نامشروع و صحنه های مستهجن را شاهدیم چرا که اصولا انها این صحنه ها را زشت نمی پندارند!!
  • ۱۶:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۹
    1 0
    شما فکر می کنید این زنیکه از انهاییکه او را به ایران دعوت کرده بودند ، .... است.
  • ۱۶:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۹
    0 0
    هیچ گربه ای مجض رضای خدا موش نمیگیره!
  • ۱۶:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۹
    0 0
    بايد پرسيد كه هنرمندان ما براي 8 سال دفاع مقدس چه گلي بسر زدند؟! كه حالا از جنايات كثافت هاي بوسني بگيم كه البته هرچه بگيم كمه ولي انتظار از سيمنماگران داخلي شايد بناحق نباشه.
  • علیرضا ۱۷:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۹
    0 0
    حاتمی کیا در همون فضای جنگ بوسنی یک فیلم ساخت که وقتی توی ایران پخش شد باهاش برخورد کردن. انصافا از اون فیلم در زمان آقای رفسنجانی چقدر حمایت شد؟ فیلمی که مظلومیت ملتی رو نشون میده که میخواستن مثل ایران حکومت اسلامی داشته باشن. یا چرا قسمت هایی از مستند شهید آوینی که در مورد بوسنی ساخته شد بود به اسم خنجر و شقایق از تلویزیون ایران در همون زمان پخش نشد؟ باید ها این موضوعات جواب داده بشه
  • ۱۸:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۹
    0 0
    آخه مردم ما حافظشون ضعیفه یادشون رفته زمان هاشمی‌ چه اتفاقاتی افتاد که همه برای نیومدنش به احمدی نژاد رای دادند حالا بعد کلی‌ نمایش دوباره طرفدارش شدند
  • ۱۸:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۹
    0 0
    واقعا خجالت آوره که این ها به خاطر داشتن تکنولوژی فیلمسازی می توانند مسخره ترین داستان های ساختگی را به خورد مردم دنیا بدهند و آن وقت ما فقط نگاه می کنیم. این زن واقعا چهره کریه و ناراحت کننده ای داره...بر اساس چه معیاری عده ای او رو زیبا می انگارند؟
  • ۱۸:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۹
    0 0
    این از اون بدتر ، اون از این .
  • سعيد ۲۰:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۹
    0 0
    خاك تو سرش.
  • lion2007 ۲۱:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۹
    0 0
    بابا طرف فاحشه س تا تهشو بخون داره برا ارباباش سربازی میکنه
  • ۲۲:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۹
    0 0
    اونا بین چی میسازن؟؟؟ ما هم میریم پوپک و مش ماشااله میسازیم. و هزارتا فیلم خاله زنک و بدرد نخور.
  • بنده خدا ۲۳:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۹
    0 0
    مونده این ماده سگ ولگرد برای توجیه جنایات آنان برایشان فیلم بسازند.
  • ۰۱:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۵/۳۰
    0 0
    فکر کنم این زن به اندازه کل اولاد نا مشروعی که در نتیجه جنگ بوسنی به وجود اومد ولد نامشروع زاییده.
  • ۰۱:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۵/۳۰
    0 0
    هر دو کوفتهایی هستند شبیه هم!
  • ۰۳:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۵/۳۰
    0 0
    ساخت اين جور فيلمها فقط يك چيز رو ميخواد القا كنه واون چيزي نيست جز سندرم استكهلم به عبارت ساده تر يعني متجاوز را دوست داشته باش
  • ۰۷:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۳۰
    0 0
    عزیز جان جنایت صرب ها نه "بوسنی ها" ... ولی یکبار هم تو هالیوود فیلم خوب ساختن چرا باهاش دشمنی می کنید؟
  • ۰۹:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۵/۳۰
    0 0
    خفه شين دهن كثيفتونو ببندين.
  • فاطیما ۱۳:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۵/۳۰
    0 0
    یقینا محبوبیت کارگردان در فروش فیلم تاثیر گذاره. بعضی از هنرمندان ما هم وقتی معروف میشن میرن واسه اونها فیلم می سازن.یا طبق خواست اونها کار می کنند. البته این شاید یک دلیلش عدم حمایت درست از هنرمندان ملی ما باشه...متاسفانه!!
  • كريم ۱۷:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۵/۳۰
    0 0
    باسلام به ارواح پاك وطيبه شهداي"گمنام ايراني باغيرت"كه درجنگ"بالكان"اجسادمطهرشان به درياي"آدرياتيك"ورودخانه هاي بوسني انداخته شدوهرگزباز نگشتندوتوچه ميداني از آنچه گذشت و . . . .
  • محمد ۰۷:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۵/۳۱
    0 0
    اینها افکار خبیثشان را به زیبایی درفیلمها پیاده میکنند وماهنوزکاری در خور از حمایت وحضور عزیزانی از ایران در حمایت از مردم بوسنی وتلاشهایی که درجهت کمک به این مظلومان انجام شدرا ارایه ننموده ایم.!
  • ايرج غلامپور ۰۸:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۵/۳۱
    0 0
    به خون رقم زدند قصه روزگار من بخوان بخوان ز دفترم شوكت اين تبار را بياد دوراني كه مجاهدين سني و شيعه در كنار هم و دوش به دوش همديگر حماسه هاي جاويد در بوسني خلق نمودند و براي مسلمان آبرو و عزت خريدند اما متاسفانه در حال حاضر شاهد آن هستيم كه دست هاي فتنه ،مسلمانان شيعه و سني را در سرزمين شام مقابل همديگر قرار داده است تا ضمن مخدوش نمودن چهره اسلام اين دين عدالت و مهرباني ،بنياد آن نيز از ريشه سست و ضعيف گردد
  • mohsen ۱۵:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۶
    0 0
    این کجاش جنگ های صلیبی منو باش با چه شوقی امدم تو سایت

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس