به گزارش مشرق، اصغر توسلي که ساخت سريالهايي چون "روزگار جواني"، "دختران" و "پاي پياده" را در کارنامه خود دارد، پس از سالها دوري از تلويزيون قرار است با روايتي از اتفاقات واقعي پروندههاي قضايي به قاب شيشهاي بيايد.
اين سريال با عنوان "با من حرف بزن" قرار است بازتابي از اتفاقات اجتماعي شهر تهران باشد و با لحني واقعگرا ناهنجاريهاي جامعه را به مردم پايتختنشين از طريق آنتن شبکه تهران نشان دهد.
اصغر توسلي در گفتوگو با شبکه ايران، در خصوص آخرين اخبار توليد اين مستند داستاني ميگويد: در حدود 75درصد از فيلمبرداري کار به پايان رسيده است و چنانچه در روند توليد با مشکل خاصي مواجه نشويم توليد کار تا 40 روز ديگر به پايان خواهد رسيد.
پروندههاي قضايي و يک اتفاق مستند
"با من حرف بزن" در 26 قسمت 35 دقيقهاي، 26 پرونده واقعي قضايي را روايت خواهد کرد. به گفته توسلي براي نوشتن اين داستانها حدود 500 پرونده قضايي بررسي شدهاند. اين کارگردان ميگويد: با همکاري وکلا و قضات به سراغ پروندههايي رفتيم که ميتوانستند مشکلات و دغدغه جمع بيشتري از مردم را بيان کنند. بر اساس پروندههاي انتخاب شده، فيلمنامه کار نوشته شد و تلاش کرديم شبيه يک اتفاق مستند آن را روايت کنيم.
گزارشي از يک واقعه جنايي
در اين سريال قرار است يکگزارش از يک واقعه را بينيم؛ توسلي براي جلوه بيشتر واقعيت با آدمهاي درگير واقعه مصاحبههايي هم داشته است. وي ميگويد: هيچکدام از داستانهاي مجموعه مستند واقعي نيست و همه بازسازي شده است، اما براي اين که صحنههاي بازسازي شده شباهت بيشتري به واقعيت پيدا کنند با متهم، مجرم و شاکي پروندههاي جنايي که اغلب آقاي عزيز محمدي پيگيري پرونده را به عهده داشتند، گفتوگو داشتم که آن مصاحبهها هم بخشي از فيلمنامه شدند.
اينترنت و پيامکهايي که به قتل منجر شدهاند
اين کارگردان از مولفههاي انتخاب پروندههاي قصايي ميگويد: داستانهايي را انتخاب کردهايم که مردم جامعه به عنوان معضلات روزمره با آنها درگير هستند از جمله استفاده غيرضروري از وسايل ارتباطي مدرن مثل اينترنت و حتي پيامک که به قتل منجر شدهاند و پرداختن به پروندههايي با مضاميني مثل زمينخواري، مورد نظر اين برنامه نبوده است.
روانکاوي معضلات و انحرافات روز جامعه
وي هدف اين مجموعه را نه سرگرمي بلکه روانکاوي معضلات و انحرافات روز جامعه ميداند که خانوادهها بشدت با آنها درگير هستند: قرار نيست راهحل نشان دهيم بلکه هدف اين است که با نشان دادن غدهها و تاولهاي اين دردها، مخاطب را از حجم اندوه آن مطلع کنيم تا حساسيتها براي پيشگيري و فاصله بيشتر از اين معضلات افزايش يابد.
همذاتپنداري و ارتباط مخاطب با واقعه
هميشه اين نگراني وجود دارد که ذکر ماجراهاي تلخ و واقعي مخاطب را گريزان کند، اما توسلي ميگويد: به اعتقاد من مخاطب با ماجرايي ارتباط برقرار ميکند که بتواند خود و اطرافيانش را در آن ماجرا مشاهده کرده و با آن همذاتپنداري داشته باشد و نه با تلخي و شيريني ماجرا. ضمن اينکه تلاش کرديم ميزان تلخي و آزاردهنگي اين صحنهها آنچنان که شاهد عيني ماجرا آن را حس ميکند، نباشد. به عنوان مثال تصور جسدهاي قطعه قطعه شده يک تصادف سخت در حاشيه يک بزرگراه براي هر بينندهاي آزار دهنده است اما با کشيدن يک پرده بر روي آن ميتوان اين موضوع را القاء کرد که زير اين حجاب يک فاجعه بزرگ رخ داده است و بيننده را متوجه دغدغهها اين فاجعه عميق ساخت.
حوادث پرحاشيه و خبرساز
صفحات حوادث جرايد در ماههاي اخير از روشن شدن سرنوشت پروندهها و قصاص متهماني گزارش دادند که به شدت پرحاشيه و خبرساز بودهاند. آيا اين وقايع قرار است سهمي از اين سريال خواهند داشت. توسلي ميگويد: بله سراغ اين دست پروندههاي خاص که بازتاب گستردهاي در جامعه داشتند هم رفتيم منتها فقط مضمون و محتوا را بازسازي کرديم. از ذکر نشاني و نمونهاي از اين گونه پروندهها معذورم؛ چرا که پخش آن بستگي به صلاحديد مسئولان شبکه دارد.
"با من حرف بزن" و بازيگران ناشناخته
حدود 150 نفر از فارغالتحصيلان رشته بازيگري و ادبيات نمايشي، به همراه 4 بازيگر اصلي، توسلي را در بازسازي اين صحنهها ياري دادهاند. اين کارگردان از دليل استفاده نکردن از چهرههاي شناخته شده در اين مجموعه ميگويد: اکثر بازيگران "با من حرف بزن" اولين کار تصويري خود را تجربه کردهاند؛ چرا که ميخواستم مخاطب سابقه ذهني از چهره بازيگران نداشته باشد تا حوادث جلوه واقعيتر پيدا کنند.
جسارت و شجاعت مديران شبکه تهران و همکاري بينظير قوه قضائيه
کارگردان "با من حرف بزن" با قدرداني از همکاري قوه قضائيه و ديگر نهادها در مراحل توليد اين سريال ميافزايد: من نميدانم جند قسمت از اين مجموعه 26 قسمتي امکان پخش از آنتن سيما را خواهد يافت اما تشکر ميکنم از مديران شبکه تهران که جسارت و شجاعت پرداختن به اين موضوعات را داشتند و آن را به ما منتقل کردند.