به گزارش مشرق به نقل از تسنیم، شماری از تروریستهای مسلح تونسی که در صفوف گروههای مسلح در سوریه علیه نظام این کشور مبارزه میکردند، پس از بازگشت به کشورشان تاکید کردند که مبارزات آنها در صفوف گروههای مسلح در سورریه هیچگاه «جهاد» به شمار نیامده، بلکه خودکشی و تجارت با انسانها است، چون جنایت قتل و کشتار و خونریزی که این گروهها دست به آن میزنند، هیچ ارتباطی با آموزههای دینی و مذهبی اسلامی ندارد و به همین دلیل آنها تصمیم گرفتند به کشور خود بازگشتند.
روزنامه تونسی «الیوم» در این ارتباط نوشت که سه نفر از این تونسیها که به تونس بازگشتهاند، به اتهام اقدام علیه امنیت یک کشور و دولت خارجی و ضربه زدن به تمامیت ارضی تونس تحت تعقیب قضایی هستند.
یکی از این افراد 23 ساله و از اهالی منطقه سیدی حسین السیجومی یایتخت تونس است که پس از حضور در دادگاه گفت که وقتی به سوریه رسیده متوجه شده که در دام افتاده است.
وی تاکید کرده است: گروه تروریستی موسوم به «جبهه الفاروق» مسئولیت جذب عناصر مسلح ار تونس به سوریه برعهده دارد و شهروندان تونسی را با فریبهای مالی راهی میکند، اما او پس از مشاهده خونریزیهای جاری در این کشور به دست این گروهها دریافته که این اقدامات ارتباطی با آموزههای و تعالیم دینی اسلام ندارد و به همین دلیل خواستار بازگشت فوری به کشورش شده است.
یکی دیگر از متهمان نیز گفته است که تحت عنوان جهاد راهی سوریه شده، اما در آنجا مشاهده کرده مه برخی از افراد از وی و امثال وی سوء استفاده کرده و آنها را برای عملیاتهای قتل و کشتار اعزام میکردهاند و از آنجا که وی مسلمان است و نمیتواند، به روی برادر مسلمان خود سلاح بکشد، تصمیم به بازگشت به تونس گرفته است.
گزارشهای امنیتی و رسانههای بسیاری وجود دارد که اعلام میکند، تونس در راس کشورهایی است که تروریستهای آن در صفوف گروههای مسلح در سوریه حضور دارند و علیه نظام سوریه مبارزه میکنند.
براساس اعلام حکومت تونس حدود 5 هزار تروریست جهادی تونسی هم اکنون در صفوف گروههای تروریستی مسلح در سوریه حضور دارند.
این درحالی است که «لطفی بن جدو»، وزیر کشور تونس امروز چهارشنبه در گفتوگویی مطبوعاتی اعلام کرد که دستگاههای امنیتی این کشور مانع اعزام 5 هزار تروریست جهادی تونسی به سوریه شده و دهها سلفی جهادی که در این امر دست داشتند، را هم بازداشت کرده است.
وی همچنین گفت که 50 نفر از این سلفیهای جهادی به حبس محکوم شده و راهی زندان شدهاند. رسانههای تونسی به شدت قطر را متهم میکنند که پشت پرده فریب جوانان تونسی و اعزام آنها به سوریه قرار دارد.
اما روزنامه «الشروق» تونس در 15 مارس گذشته نوشت که هر فرد تونسی که عازم سوریه میشود، 3 هزار دلار دریافت میکند.
این درحالی است که در میان سلفیهای جهادی تونسی نیز جهادی به نام «جهاد نکاح» متداول است که در آن زنان سلفیهای جهادی تونس خود را در اختیار تروریستهای مسلح قرار میدهند.
شماری از تروریستهای مسلح تونسی بازگشته از سوریه ضمن ابراز پشیمانی از حضور در صفوف گروههای تروریستی تاکید کردند، دریافتیم مبارزه ما در سوریه نه «جهاد» که خودکشی و تجارت با انسانهاست و هیچ مطابقتی با آموزههای دین اسلام ندارد.