به گزارش مشرق به نقل از افکار، مجلس در حالي تشکيل يک وزارتخانه جديد را تصويب کرد که تشکيل اين وزارتخانه پيش از اين با مخالفت روساي 2 سازمان ملي جوانان و تربيت بدني روبهرو شده بود . اما موافقت اکثريت مجلس با تشکيل اين وزارتخانه دولت را درمقابل عمل انجام شده قرار داد.
در اين بين برنامه خانه ملت روز پنج شنبه با ترتيب دادن مناظره اي ميان يک مخالف و يک موافق اين طرح ازميان نمايندگان مجلس به واکاوي اين موضوع پرداخت.
کوچک نژاد نماينده مردم رشت علت مخالفت خود با طرح وزارت خانه شدن سازمان ورزش را اين چنين بيان نمود: اعتقاد دارم که آن چيزي که در مجلس به عنوان قانون تصويب شده همه بايد به آن عمل کنند. اما با توجه به واگذاري اکثرهيئت ها و سالن هاي ورزشي اين سازمان بسيار کوچک شده و از طرف ديگر هم بر اساس مصوب 206 قانون اساسي دولت مسئوليت امور برنامه و بودجه کشور را بر عهده دارد و ما با توجه به اينکه برنامه چهارم تمام شده و ما وارد برنامه پنجم شده ايم در برنامه پنجم در بند الحاقي 7 هم تاکيد شده که دولت موظف است 21 وزارتخانه به 17 وزارتخانه تقليل پيدا کند.
مقدسي نائب رئيس کميسيون اجتماعي مجلس نيز در خصوص علت موافقت خود با وزارت خانه شدن سازمان تربيت بدني گفت: اول اينکه هيچ مغايرتي بين تصميم مجلس و برنامه پنجم وجود ندارد و مابحث کاهش تصدي گري ها و کاهش سازمان و تشکيلات دولت را داريم که در حقيقت پيشنهاد داديم در برنامه پنجم هم که ما 17 وزارتخانه داشته باشيم و اين مغايرت ها حتما توسط شوراي نگهبان لحاظ خواهد شد. اما حقيقت قضيه اين است که ورزش ما در شرايط فعلي متناسب با شئونات نظام و زحمات و تلاش هايي که جوانان در طول سي سال گذشته انجام داده اند، پيش نمي رود و قصد ما اين است که همچنان که در بخش هاي علمي دفاعي و ... پيشرفت هايي داشتيم در عرصه ورزشي هم اين افتخارات بايد تکرار شود. چون نمايندگان ملت ديدند که اولا کاري که انجام گرفته با هدف کاهش باري است که بردوش رئيس جمهور قرار گرفته و ما به هر حال سازماني که تحت نظر رئيس جمهور بوده را به يک وزارتخانه تبديل کريم تا نمايندگان مجلس به کمک رئيس جمهور بيايند و به دفاع از برخي حقوق بپردازند تا رئيس جمهور با فراغ بال بيشتري به امور راهبردي مملکت بپردازند و توجه خودشان را به مسائل اجرائي بيشتر کنند. ضمن اينکه با اين کار ورزش يک متولي خواهد داشت که به مجلس پاسخگو خواهد شد.
کوچک نژاد در اين بين در پاسخ به اظهارات نائب رئيس کمسيون اجتماعي مجلس عنوان کرد: به محضر اقاي مقدسي بايد برسانم که برنامه پنجم تصويت شده و اين کمسيون ها بايد دقت لازم را انجام دهند و اعتقاد ما اين است که همه دستگاه هايي که از بودجه عمومي دولت استفاده مي کنند تا اونجايي که مي توانيم ما مي خواهيم آنها را بياوريم زير بيرق مجلس ولي شما در تصويب وزارت خانه شدن مجلس برخلاف قانون عمل کرديد. شما مطمئن باشيد دولت بر اساس اين لايحه اي که شما تصويب کرديد قانوني خواهد آورد که اين قانوني که اين قدر وقت مجلس را گرفت را برعکس خواهد کرد.
دو نماينده مجلس در بخش ديگري از مناظره خود به اضافه شدن سازمان ملي جوانان به اين طرح اشاره کردند و نظرات و دليل موافقت يا مخالفت خود با اين موضوع را مطرح کردند.
ابتدا مقدسي در اين خصوص اظهار داشت: سازمان ملي جوانان هم موضوع بسيار گسترده اي است که ما در حقيقت بر اساس اين طرح يک سري آرمان ها را براي آن تعريف کرديم که مي بايست تمامي خلاقيت ها و ابتکارات جوانان در اين دو سازمان ادغام شده بروز پيدا کند. بحث ازدواج، تامين آينده جوانان و بحث اشتغال جوانان چه خواهد شد. اين ها تا الان در واقع زير نظر معاونت سازمان ملي جوانان اداره مي شد که نمايندگان مجلس نمي توانستند از آنها پاسخ بخواهند و اگر مشکلي پيش مي آمد خود شخص رئيس جمهور بايد مي آمدند و پاسخگو مي شدند. ما براي اينکه بتوانيم اين راهم در برنامه هاي وزير آينده وزارت ورزش و جوانان داشته باشيم اين سازمان در وزارت ورزش ادغام شده که ما بتوانيم کسي را که مسئول ورزش خواهد شد ببنيم براي جوانان چه برنامه اي خواهد داشت.
کوچک نژاد نيز در مقابل به بيان نظرات خود در خصوص ادغام سازمان ملي جوانان با سازمان ورزش در غالب يک وزارتخانه پرداخت و گفت: سازمان ملي جوانان يک سازمان فرابخشي است يعني فقط يک بخش نيست. در سال 71 شوراي عالي انقلاب فرهنگي سازمان ملي جوانان را تشکيل داد و اين شورا ، شورايي است که بسياري از وزارتخانه ها عضو اين شورا هستند. از جمله ورزش، آموزش و پرورش، از جمله وزارت ارشاد و وزارت علوم؛ و اين يعني جوانان در کل وزارتخانه مشغول هستند و در نتيجه در کل اجتماع همه وزارتخانه ها با جوانان سر و کار دارند و اعتقاد من اين است که چون يک سازمان فرابخشي است سازمان هاي مختلفي در اين بخش فعال باشند. به عنوان مثال اين بحث ازدواجي که اقاي مقدسي مطرح مي کنند را سازمان هاي مختلفي از جمله کميته امداد و بخش هاي ديگر هم هستند که کمک مي کنند. در نتيجه ما اگر اين ها در يک وزارتخانه ادغام کنيم به يقين اهداف اين سازمان محقق نمي شود و مشکلاتي را در آينده براي جوانان پيش خواهد آورد.
مقدسي هم در پايان در يک جمله خطاب به نماينده مخالف گفت: در واقع ما براي اين مطالبات جوانان يک مسئول و يک وزارتخانه پاسخگو تعريف کرديم. در اين بين وزارتخانه جديد بهعنوان بيستو دومين وزارتخانه دولت در حالي قرار است تشکيل شود که دولت بايد پيشنهادهاي خود را براي کوچک شدن دولت به مجلس از طريق حذف و ادغام چند وزارتخانه اعلام کند.