بر این باورم که اتخاذ سیاست‌های مسئولانه و به‌دور از افراط و تندروی از سوی واشنگتن و تهران می‌تواند راهبردی برای استفاده از فرصتی باشد که با انتخابات 92 فراهم شده است. هرگونه اقدام تند و افراطی از سوی هریک از دوطرف ایجاد فرصتی برای گرایش‌هایش افراطی و جنگ‌افروزانه است.

گروه سیاسی مشرق - روزنامه‌های کشور، در لابه‌لای اخبار و مطالب تولیدی خود، به نکات، اخبار و مفاهیمی اشاره می‌کنند که انتخاب و بازنشر آنها می‌تواند مورد علاقه مخاطبان یک رسانه باشد. آنچه در ادامه می‌خوانید گزیده‌ای از مطالب امروز روزنامه‌های کشور به انتخاب خبرنگاران گروه سیاسی مشرق است.

***

مخالفت با انتصاب نجفی در وزارت آموزش و پرورش

رسالت نوشت: آقای دکتر نجفی رسما اعلام کرده که قرار است به‌عنوان وزیر آموزش و پرورش به مجلس پیشنهاد شود. واقعیت آن است که دکتر نجفی- جدا ازدیدگاه‌های سیاسی - یکی از توانمندترین مدیران در مجموعه یاران آقای روحانی است و به نظر می​رسد  که ایشان برای اقتصاد آموزش و پرورش و حل مشکلات معیشتی معلمان اولویتی خاص قائل می‌باشد. اما واقعیت نخست آن است که اگرچه اقتصاد آموزش و پرورش در اولویت قرار دارد اما هدف غایی آموزش و پرورش حل مشکلات اقتصادی معلمان نیست . بنابراین اگر مسئله تعیین معاونت اقتصادی برای این وزارتخانه فرهنگی مطرح باشد ، دکتر نجفی بهترین گزینه است.

دو راهي ثبات يا تغيير در اعتدال

عباس عبدی طی یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشت: از همان هنگامي كه دستور غربي شدن از نوك پا تا فرق سر يا بعدها دستور كشف حجاب صادر شد، فكر آن روز را نكرده بودند كه موج معكوس چگونه ساحل به ظاهر آرام و قطعي مدرنيزاسيون را در هم خواهد كوبيد؟مشكل آن بود كه هيچگاه نتوانستيم توازني ميان تغيير و ثبات ايجاد كنيم.

اگر اين روند در غرب طي چند قرن طول كشيد و براي نمونه مدارس قرون وسطي به دانشگاه‌هاي مدرن تبديل شدند، در ايران هر دو نهاد در جامعه و در برابر هم رشد كردند. اين قاعده در بيشتر زمينه‌ها به اشكال گوناگون صادق است. برخي نگران تغيير هستند و دو دستي به عناصر ثبات چسبيده‌اند و گمان مي‌كنند نسيم تغيير به سرعت تبديل به طوفان مي‌شود و همه‌چيز را با خود مي‌برد. غافل از اينكه اصرار بر «ثبات» و گذشته، كود و آبي است كه به بذر در حال كاشت «تغيير» داده مي‌شود و آن را بيشتر از آنچه انتظار دارند بارور خواهد كرد.

گروه مقابل هم به جد در پي تغيير و آينده هستند و هيچ جايي براي گذشته و سنت نمي‌بينند. اين گروه نيز كاري جز ريختن آب به آسياب سنت‌گرايان نمي‌كنند. هر دو گروه از يك منطق فرهنگي و در دفاع از «فرهنگ» حركت مي‌كنند اما چون زمينه‌هاي فرهنگي را ناديده مي‌گيرند، در نتيجه هر دو گروه براي پيشبرد اهداف‌شان ناچارند كه زور به كار برند و كاربرد زور به ويژه در حوزه فرهنگ به شكل‌گيري مقاومت و رشد فرهنگ غيررسمي منتهي مي‌شود و اما گروه سوم، كساني هستند كه مي‌خواهند تركيبي از اين دو را به صورت صوري در كنار يكديگر داشته باشند، بدون اينكه تركيب حاصل، واجد هويت يكپارچه‌يي متناسب با محيط اجتماعي ايران باشد. اين گروه با چسباندن اجزاي گوناگون از اين دو راهبرد به يكديگر، كمكي به فهم درست گذشته و آينده از يكديگر نمي‌كنند.

میرتاج‌الدینی به تبریز برنمی‌گردد

روزنامه آرمان روابط عمومی نوشت: شنیده شد که معاون قانون اساسی رئیس‌جمهور با بیان اینکه بعد از پایان دولت به کارهای فرهنگی و آموزشی در دانشگاه مشغول خواهم شد، گفت: اگر دانشگاه احمدی‌نژاد تشکیل شود به آنجا می‌روم .

به گزارش یکی از سایت‌های خبری آذربایجان‌شرقی از قول ‌نماینده سابق تبریز در مجلس که در حاشیه راهپیمایی روز قدس با خبرنگاران سخن می‌گفت میرتاج‌الدینی افزود: آقای احمدی‌نژاد به هر کشوری که برود همه طرفداران خود و طرفداران انقلاب اسلامی و مخالفان رژیم‌صهیونیستی و استکبار دور او جمع می‌شوند، چرا احمدی‌نژاد در دنیا این همه معروف شد چون سخن امام را تکرار کرد که رژیم‌صهیونیستی رژیم فاسق و جعلی است و باید از بین برده شود و حق مردم فلسطین که ساکنان فلسطین هستند به آنها داده شود و مردم قدس باید به خانه و کاشانه خود باز گردند.

به تحریم‌های کینه توزانه آمریکا با "اعتدال" نگاه کنید

روزنامه بهار نوشت: سابقه اصلی کنگره آمریکا در اعمال تحریم‌های شدیدتر علیه کشورمان در شرایطی صورت می‌گیرد که فردا حسن روحانی رییس‌جمهوری منتخب پس از مراسم تحلیف اداره امور اجرایی کشور را در دست خواهد گرفت. این مصوبه با واکنش کاخ سفید روبه‌رو شد و سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا ضمن تاکید و تعهد این کشور بر اعمال تحریم‌های جامع علیه ایران نگرانی‌های دولت اوباما درباره محتوای طرح‌ جدید مجلس کنگره را بیان کرد.

در ادامه این مطلب آمده است : اوباما باید بداند که زمان اتخاذ این ریسک که بسیاری از سیاستمداران آمریکایی که به فکر مصالح کشورشان هستند فرا رسیده است. ویلیام برنز معاون سابق وزیر خارجه آمریکا چندی قبل پیشنهاد کرد اوباما باید کانال مستقیم و بی‌واسطه‌ای را برای گفت‌وگو با تهران ایجاد کند. او یکی از دلایل این پیشنهاد را «گرفتن قدرت عمل پرونده هسته‌ای ایران از اسراییل» ذکر کرده بود. بر این باورم که اتخاذ سیاست‌های مسئولانه و به‌دور از افراط و تندروی از سوی واشنگتن و تهران می‌تواند راهبردی برای استفاده از فرصتی باشد که با انتخابات 92 فراهم شده است. هرگونه اقدام تند و افراطی از سوی هریک از دوطرف ایجاد فرصتی برای گرایش‌هایش افراطی و جنگ‌افروزانه است.

جوانفکر: مشایی باید تایید صلاحیت می‌شد

روزنامه اعتماد نوشت: علی‌اکبر جوانفکر در دی ماه سال گذشته بعد از تحمل 3 ماه زندان به مرخصی آمد و در این مدت کمتر حاضر شد پای میز مصاحبه بنشیند. جوانفکر از جمله خطوطی بود که محمود احمدی‌نژاد بر «قرمز» بودن آن تاکید کرده بود. اما همزمان با آخرین سفر احمدی‌نژاد به نیویورک جوانفکر راهی زندان اوین شد. زندانی شدن جوانفکر با بازگشت مهدی هاشمی، فرزند آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی به تهران و بازداشت او همزمان بود و این از جمله مسائلی است که در جریان بازداشتش برای وی محل ایراد و اشکال است.

انتخابات ریاست‌جمهوری و پیروزی روحانی در آن موضوع دیگری بود که در گفت‌وگو با جوانفکر به آن پرداختیم. به اعتقاد جوانفکر اصولگرایان در انتخابات اخیر از اصلاح‌طلبان شکست خوردند که البته به زعم او شکست اصولگرایان به معنای شکست جریان دولت نیست. جوانفکر ضمن تاکید بر اینکه استفاده از واژه «جریان» را برای تیم احمدی‌نژاد نمی‌پسندد اما درباره انتخابات با اشاره به رد صلاحیت مشایی در آن می‌گوید: «من نسبت شکست دادن به دولت آقای احمدی‌نژاد را نمی‌پذیرم. مگر ما در چه رقابتی شرکت داشته‌ایم که حالا بگوییم شکست خورده‌ایم.»


عارف: در كابينه حضور ندارم

تهران امروز نوشت: محمدرضا عارف گفته:‌ در كابينه آقاي روحاني حضور ندارم و انتخاب كابينه از اختيارات ايشان است و اميدواريم ايشان كابينه منسجم و هماهنگي داشته باشند.به گزارش ايسنا عارف در برابر اين پرسش كه «تا چه اندازه فشارهايي كه به ايشان وارد شده است در انتخاب اين افراد موثر بوده است؟»، پاسخ داد: دقيق نمي‌دانم؛ در جريان اين موضوع نيستم.

معاون اول دولت هشتم در پاسخ به اين پرسش كه «آيا براي حضور در كابينه با شما مشورت شده است؟» گفته: ما يكي - دو مذاكره با ايشان داشتيم و صحبت‌هايي انجام داديم و ملاقات‌هايي صورت گرفت.عارف درباره ضرورت همكاري گروه‌هاي مختلف سياسي با رئيس‌جمهور منتخب نيز گفته: آقاي روحاني رئيس‌جمهور منتخب كل كشور است و پس از اينكه انتخاب شده همه ما بايد وارد مرحله رفاقت شويم و وظيفه همه گروه‌هاست كه در اين باره به ايشان كمك كنند.

عارف در پاسخ به اين پرسش كه «نظر شما درباره گزينه‌هاي مطرح شده براي كابينه پيشنهادي چيست؟» گفته: نظري ندارم. اين از اختيارات آقاي رئيس‌جمهور است و ايشان انتخاب كرده است.وي در پاسخ به اين پرسش كه «آيا اين كابينه را مثبت مي‌بينيد؟» گفته: بايد مثبت نگاه كنيم. بايد به آينده اميد داشت تا دولت منسجم قوي روي كار آيد و مشكلات را حل كند.

انتقادات فاطمی‌نیا از برخی رفتارها در مراسم احیا

روزنامه آرمان روابط عمومی نوشت:شنیده شد که آیت‌ا... فاطمی‌نیا با انتقاد از جلسات طولانی‌مدت احیا گفت: «در جلسه‌های احیا که ۵ الی ۶ ساعت طول می‌کشد مردم را خسته می‌کنیم، وقتی رمقشان گرفته شد تازه قرآن‌ها را توزیع می‌کنیم. تابناک نوشت؛ دعای کمیل‌مان که باید 20 دقیقه طول بکشد معمولا دو ساعت و نیم، سه ساعت است. ببینید اینها روز قیامت جواب دارد، اگر صاحب شریعت بگوید چرا لطائف و ظرائف شریعت ما را در ذهن مردم ثقیل جلوه دادید، چه جواب خواهیم داد؟ می‌خواهد برود احیا، رفتنش با خودش است برگشتن با کرام الکاتبین، بابا شش ساعت هم آخر احیا می‌شود؟»

ابلاغ کمک هزينه غذا واياب وذهاب کارمندان درسال92

خراسان نوشت: بر اساس ابلاغيه روزهاي اخير دولت، کمک هزينه غذاي روزانه کارمندان حداکثر 38 هزار ريال، اياب و ذهاب کارمنداني که از سرويس سازماني استفاده نمي کنند در تهران ماهانه حداکثر 800هزار ريال و در شهرهاي داراي 500 هزار نفر جمعيت و بالاتر ماهانه حداکثر 530 هزار ريال و مهد کودک براي زنان کارمند به ازاي هر فرزند زير شش سال، ماهانه حداکثر 630 هزار ريال قابل پرداخت است.

نشسته نمازخواندن احمدی‌نژاد

روزنامه آرمان روابط عمومی نوشت: شنیده شد که محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهوری دولت دهم در نماز جمعه تهران، نماز خود را نشسته اقامه کرد. او که دولت را به حسن روحانی تحویل می‌دهد ضمن شرکت در نمازجمعه تهران سخنران پیش از خطبه‌ها هم بود که سخنرانی او درباره روز قدس و فلسطین بود. پایگاه اطلاع‌رسانی صدا و سیما درباره نشسته نماز خواندن احمدی‌نژاد نوشت؛ «نشسته نمازخواندن رئیس‌جمهوری به خاطر مشکل جسمانی است که برای او پیش آْمده است. او در این سال‌ها تلاش بی‌وقفه و خستگی‌ناپذیری را در کسوت ریاست‌جمهوری از خود نشان داد که اکنون پس از گذشت 8 سال آثار این تلاش‌های بی‌وقفه در او نمایان می‌شود.»


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس