به گزارش مشرق، قاسم فلاحتی در گفتوگو با فارس، در پاسخ به این سؤال که وضعیت ذخایر روغن در کشور چگونه است، گفت: در حال حاضر مشکلی نداریم و تا 3 ماه آینده ذخایر روغن خام وجود دارد، اما بیش از دو سوم ذخایر به دلیل مشکلات ارزی هنوز ترخیص نشده است.
وی افزود: با بخشنامه جدید بانک مرکزی کلیه کالاها باید با ارز 2477 تومانی ترخیص شود.
دبیر انجمن روغن نباتی افزود: با پیگیری وزارت صنعت و برای جلوگیری از شوک قیمتی روغن، شورای عالی امنیت ملی مصوبهای داشته است تا مابهالتفاوت ارز 1226 و 2477 برای ترخیص کالاهای اساسی با اختصاص 1.5 میلیارد دلار اعتبار پرداخت شود، به نحوی که بانک مرکزی برای کالاهای اساسی ارز 1226 داده و مابهالتفاوت آن را از محلی که شورای امنیت ملی تعیین کرده است برداشت کند.
وی افزود: این مصوبه هنوز عملیاتی نشده است و به دلیل برخی اختلاف سلیقهها بین وزارت صنعت و بانک مرکزی که نتیجهای جز بلاتکلیفی واردکنندگان کالاهای اساسی ندارد، نداشته است.
فلاحتی گفت: برخی از تولیدکنندگان کالاهای وارداتی خود را مجبور میشوند، با ارز 2477 وارد کشور کنند و این به معنای افزایش قیمت مواد اولیه است و لذا با توجه به اینکه تحمل واحدهای تولیدی برای افزایش قیمت مواد اولیه تا حدی امکانپذیر است، ممکن است در آینده با کاهش تولید روغن در کشور مواجه شویم.
به گزارش فارس، بانک مرکزی اخیرا بخشنامهای را به همه بانکهای عامل کشور ابلاغ کرده تا بر اساس آن کالاهای اساسی با ارز مبادلهای 2477 تومان ترخیص شوند و هیچ بانکی بدون دریافت مابهالتفاوت ارز 1226 تومان را برای ترخیص کالاها ندهد که این مصوبه از اول مرداد ماه اجرا شده است، به نحوی که پیش از این رضا باکری دبیر انجمن فرآوردههای لبنی به فارس گفته بود از اول مرداد ماه واردات کره متوقف شده است.
بنابراین گزارش بانک مرکزی معتقد است بر اساس بودجه سال جاری ارز مرجع به نرخ 2477 تومان یعنی نرخ مبادلهای خواهد بود و دیگر ارز 1226 تومانی وجود ندارد، هر چند که پیشتر بانک مرکزی گزارشی منتشر کرده بود که تا پایان تیر ماه ارز 1226 تومانی را برای ترخیص کالاهای اساسی تخصیص داده است.