گروه سیاسی مشرق -
روزنامههای کشور، در لابهلای اخبار و مطالب تولیدی خود، به نکات، اخبار و
مفاهیمی اشاره میکنند که انتخاب و بازنشر آنها میتواند مورد علاقه
مخاطبان یک رسانه باشد. آنچه در ادامه میخوانید گزیدهای از مطالب
امروز روزنامههای کشور به انتخاب خبرنگاران گروه سیاسی مشرق است.
***
آقای هاشمی، منطق امام خلاف منطق شماست
«آقای هاشمی! به دولتی که در نهایت خصومت به فکر نابودی ملت ایران است چگونه میتوان گفت ما با شما آشتی هستیم؟».
این مطلب را روزنامه رسالت در نقد اظهار اخیر آقای هاشمی منتشر کرد. محمدکاظم انبارلویی سردبیر رسالت مینویسد: غرب و به ویژه آمریکاییها درست ده روز پس از انتخابات ایران، تحریمهای جدیدی را عملیاتی کردند. آنچه که درخصوص به تعویق افتادن لایحه تحریمها از سوی کنگره به کاخسفید مطرح است، تحریمهای یک جانبه و به قول خودشان فلجکننده است که توسط لابی صهیونیستی در دستور کار قرار گرفته بود.
چند روز قبل از این هم نخستوزیر رژیم صهیونیستی با اهانت به رئیسجمهور منتخب ایران گفته بود اگر آمریکاییها در تحریمهای یک جانبه و فلجکننده، تعللکنند، اسرائیل معطل آنها نمیشود و به ایران حمله نظامی میکند! واقعیت این است که جریان مسلط در آمریکا چه در حزب دموکرات و چه در حزب جمهوریخواه، خصومتورزی با ملت ایران و به رسمیت نشناختن انقلاب اسلامی است که بیش از سه دهه منطقه و جهان را تحت تاثیر قرار داده است.
وی میافزاید: آمریکاییها با ملت و انقلاب ایران قهر هستند. راهبرد آنها طی سه دهه گذشته این بوده که یک جریان مستبد وابسته به استعمار در ایران روی کار آورده و بعد با آن ایران به قول خودشان آشتی کنند.
سردبیر رسالت با اشاره به سخنان اخیر هاشمی مبنی بر اینکه نمیتوانیم با جهان قهر باشیم مینویسد: نمیدانم مخاطب این سخن آقای هاشمی رفسنجانی کیست. انقلاب اسلامی طی سه دهه گذشته در هیچ دولتی با جهان قهر نبوده است. ایران اکنون در تمام کشورهای دنیا سفارتخانه دارد و سفیر مبادله میکند.
ارگان سیا: متاسفانه روحانی موسوی و کروبی را دعوت به توبه میکند
ارگان رسمی سازمان سیا از این که رئیس جمهور منتخب حاضر نیست برای حصر دو تن از سران فتنه کاری بکند و از آنها میخواهد توبه کنند، ابراز ناخرسندی کرد.
بر اساس روزنامه کیهان، رادیو فردا در مطلبی زیر عنوان «قفلگشایی روحانی با کلید توبه؟» گفت: حسن روحانی روز سهشنبه 25 تیر (16 جولای) خواستار عبور از مشکلات و اختلافات در ایران شد و اظهار داشت آنها که آماده بازگشت هستند راهشان را تسهیل کنیم، چون توبه برای همه است.
مهرداد درویشپور از عناصر ضد انقلاب مقیم سوئد درباره این اظهارات گفت: منظور حسن روحانی آشکارا سران جنبش سبز و موسوی و کروبی بودهاند. ما فکر نمیکردیم چنین موضعی اتخاذ شود و او خواستههای حاکمیت و رهبری را دنبال کند.
اما مرتضی کاظمیان از اعضای خارجنشین گروهک ملی- مذهبی در این باره میگوید: سقف مطالبات دموکراسیخواهان از حسن روحانی باید واقعبینانه و تعدیل شده باشد.او با یادآوری این موضوع که روحانی نه کاندیدای جنبش سبز بود و نه حتی نامزد ایدهال اصلاحطلبان، به رادیو فردا میگوید: فراموش نکنیم روحانی منتخب و نماینده رهبر جمهوری اسلامی در شورای عالی امنیت ملی و منتصب «آیتالله خامنهای» (رهبر معظم انقلاب اسلامی) در مجمع تشخیص مصلحت نظام است. او با این ویژگیهای امنیتی و سیاسی و به عنوان رئیس جمهور منتخب تلاش میکند تا راهی برای بازگشت کسانی که به تعبیر او از نظام خارج شدهاند، باز کند.
روايت رحيمي از پاكدستي و سادهزيستي
محمدرضا رحيمي معاون اول رئيسجمهور گفته: هيچ كس نبايد كاري كند يا حرفي بزند كه دولت جديد تضعيف شود و همه بايد به رئيسجمهور منتخب كمك كنند تا روند خدمترساني و كارهاي عمراني همچون گذشته ادامه پيدا كند.به گزارش تسنيم، رحيمي معاون اول رئيسجمهور گفته: وقتي آمار و ارقام وزارتخانههاي مختلف را مورد بررسي قرار ميدهيم تحولات و پيشرفتها به قدري است كه باعث حيرت ميشود.
بر اساس گزارش روزنامه تهران امروز، رحيمي گفته: پيشرفتهاي دولت احمدينژاد در شرايطي است كه منابع و امكانات كشور تغيير چنداني نداشته و تحريمها و فشار دشمنان نيز بر مشكلات و موانع افزوده است اما اين دولت با تلاش شبانهروزي و پشتكار اجازه نداد تحريمها موجبات رنج و زحمت براي مردم و شادماني براي دشمنان را بهوجود آورد.
رحيمي سادهزيستي و پاكدستي دولت احمدينژاد را از دلايل موفقيت و محبوبيت اين دولت برشمرد و گفته: در شرايطي كه دشمنان، بانك مركزي، بنادر و فروش نفت ما را تحريم كرده بودند كارهاي عمراني و تكميل زيرساختهاي كشور همچنان با سرعت در حال انجام بود كه اين بهدليل بركتي است كه خداوند به پاكي دولتهاي نهم و دهم عطا فرمود.
روزه سکوت گرفتن کواکبیان
آرمان روابط عمومی نوشت: شنیده شد که مراسم افطاری حزب اسلامی کار روز دوشنبه در تالار سجاد با حضور شخصیتهایی همچون حجتالاسلام سیدهادی خامنهای دبیرکل مجمع نیروهای خط امام(ره)، مصطفی کواکبیان دبیرکل حزب مردمسالاری، فائزههاشمی، حجتالاسلام رهامی، حسین کمالی دبیرکل حزب اسلامی کار و سیدمحمد غرضی از نامزدهای ریاستجمهوری یازدهم برگزار شد که با حاشیههایی همراه بود. مصطفی کواکبیان نیز دیگر مهمان این افطاری بود که با خبرنگاران مصاحبه نکرد و در پاسخ به سوالات آنها گفت که «روزه سکوت گرفتهام».
پاسپورتها موجود است بقايي كتمان نكند
تهران امروز نوشت: سخنگوي كميسيون اصل 90 قانوناساسي مجلس با بيان اينكه پاسپورت و گذرنامه افرادي كه همراه رئيسجمهور به سفر نيويورك رفتند، موجود است و معاون اجرايي رئيسجمهور نبايد بيش از اين كتمان كند،گفت: ثبت شكايت از ۳ نماينده مجلس در دادسرا غيرقانوني است.
مصطفي افضليفرد در گفتوگو با خانه ملت درباره تشكيل دو پرونده مجزا بنابر شكايت حميد بقايي معاون اجرايي رئيسجمهور از 3 نماينده مجلس گفته: گزارشي كه كميسيون اصل نود مجلس از تخلف سفر همراهان رئيسجمهور به نيويرك ارائه كرد از فردي خاصي نام نبرد وتنها براساس اسناد و مستندات تحقيقات ميداني اعلام شد كه 14 نفر از كاركنان و دستاندركاران نهاد رياستجمهوري بستگان خود را به اين سفر بردند.
سهم اصلاحطلبان در کابینه روحانی به روایت روزنامه اصلاح طلب
روزنامه اصلاح طلب "بهار" نوشت: امروز بخواهیم یا نخواهیم اصلاحطلبان سهمی غیرقابل انکار در این موفقیت داشتهاند و حق آنهاست که متناسب با نقشی که ایفا کردند توقع حضور موثر در پستهای کلیدی کابینه را نیز داشته باشند. اما با این حال به نظر میرسد چشمپوشی از بعضی واقعیتهای موجود، ایجاد بعضی انتظارات غیرممکن و اتخاذ تصمیمهای اشتباه ممکن است به مرور امید نیروهای تحولخواه را برای تغییرات اساسی در وضع موجود کمرنگ كند و با سرگرم شدن دولت به روزمرگی، عناصر افراطی دوباره مجال احیای مجدد و تقابل تمامقد با برنامههای دولت تدبیر و امید را بیابند.
در ادامه این مطلب با اشاره به کناره گیری عارف از عرصه انتخابات آمده است: دکتر عارف با این اقدام ارزشمند، خود را به عنوان امید آینده جریان اصلاحات تثبیت کرد و سرمایهای که بعد از این انتخابات نصیب وی شده است او را در کنار بزرگانی مثل هاشمیرفسنجانی، ناطقنوری، محمد خاتمی و سیدحسن خمینی قرار میدهد. بنابراین به نظر میرسد پذیرش یا پیشنهاد پستهای اجرایی مثل وزارت یا حتی معاون اولی چندان با جایگاه و شأنی که امروز دکتر عارف در آن قرار دارد متناسب نباشد و آنچه اصلاحطلبان از وی انتظار دارند کمک به رهبری اصلاحات و استفاده از سرمایه اجتماعی ایجادشده برای سازماندهی نیروهای جوان و تحولخواه برای نقشآفرینی در آینده کشور است.
جزیره سرگـردانی
روزنامه شرق طی گزارش از وضعیت پناهجویان ایران به استرالیا، نوشت: «سرزمین کانگوروها» یکسالی است که دیگر سرزمین آرزوهای مهاجران بهویژه ایرانیان نیست؛ اما هنوز علاقهمندان زیادی دارد؛ مهاجرانی که دلارهای زیادی خرج میکنند تا به سرزمین دیگری بروند اما آنچه آنجا نصیبشان میشود بازداشتگاهی در جزیرهای دورافتاده است یا فرستادهشدن به کشور قحطیزده «گینه نو»؛ اندکی غذا و با کمترین امکانات، زندگی در چادر یا دستبالا کانکس و چندین سال بلاتکلیفی. پارلمان استرالیا بهدنبال افزایش شدید تعداد مهاجران، از 13 آگوست سال 2012 قانون سختگیرانهای را برای پناهجویان اجرا میکند: بر مبنای این قانون «تمامی پناهجویان حتی اگر وارد خاک استرالیا هم شده باشند با آنان مطابق قوانین داخلی استرالیا برخورد نخواهد شد.» پیشتر از تصویب این قانون دولت استرالیا با هرکسی که به خاک این کشور وارد میشد مطابق قوانین داخلی خود برخورد میکرد. این قانون دقیقا مهاجرانی را نشانه رفته که بهصورت غیرقانونی و با قایق به استرالیا پامیگذارند، مهاجرانی که بخش زیادی از آنها، ایرانی هستند.