***
واشنگتن پست: روحانی بر خلاف خاتمی یک چهره خودی برای نظام است
روزنامههای آمریکایی و اروپایی معتقدند واشنگتن نباید فرصت تعامل دیپلماتیک با ایران را از دست بدهد.
بر اساس گزارش کیهان، واشنگتن پست در تحلیلی تاکید کرد: پیروزی حسن روحانی در انتخابات فرصت دوباره برای تعامل با ایران است و چنانچه آمریکا به موضع قبلی خود در قبال جمهوری اسلامی ادامه دهد و فرصت را از دست بدهد، احتمالا بهای سنگینی را متحمل خواهد شد.
جیمز تراب تحلیلگر واشنگتن پست در عین حال مینویسد: بد نیست در این میان به هشدارهای لازم بپردازیم. همان طور که رسانههای ایرانی نیز اعلام کردهاند، روحانی یکی از اعضای قدیمی تشکیلات نظام است و «اصلاحطلب» شناخته نمیشود. در زمینه موضوعات مدنظر آمریکا که مسئله هستهای در راس آنهاست، این آیتالله خامنهای است که تصمیم نهایی را میگیرد.
واشنگتن پست افزود: روحانی بر خلاف خاتمی یک شخصیت خودی برای نظام به حساب میآید و از خط قرمزها مطلع است و به خوبی میداند که چگونه باید رفتار کند. نظام به او اجازه پیروزی در انتخابات را داد.این روزنامه در عین حال مینویسد: به نظر میرسد اوباما آمادگی مذاکره براساس نقشه راه را به مثابه یک قمار نداشته باشد مخصوصا که وی با مخالفت کنگره و لابی اسرائیل مواجه است.
یکی از مقامات ارشد دولت اوباما میگوید موضع ما همچنان همان موضع قبلی است: ایران باید گام نخست را بردارد. در نتیجه مذاکرات حتی اگر روزی از سر گرفته شود باز هم راه به جایی نخواهد برد و تنها حاصل آن این خواهد بود که غرب همچنان میتواند ایران را مقصر بنبست هستهای معرفی کند.»
این گزارش در انتها مسئله ایران را از دیگر بحرانهای خاورمیانه متفاوت دانسته و میافزاید: واشنگتن فهمیده است که برای آرام کردن «بهار عربی» تا چه حد ناتوان است. همین نتیجه نیز ممکن است در مورد ایران حاصل شود. اوباما فرصت دوبارهای در اختیار دارد. درست است که ممکن است اجرای این آزمایش به قیمت از دست رفتن زمانی بس ارزشمند تمام شود اما امتناع از آن هم ممکن است بهایی به مراتب سنگینتر در پی داشته باشد.
روزنامه کریستین ساینس مانیتور هم در تحلیل مشابهی تأکید کرد: آمریکا نباید فرصت جدید تعامل با ایران را از دست بدهد. تهران اعتمادی به آمریکا ندارد و خواستار تغییر رویکرد آمریکاست.این روزنامه همچنین نوشت: رئیس جمهور جدید ایران یکی از سیاستمداران کارکشته و وابسته به محافل داخلی حکومت است و از زمان تشکیل جمهوری اسلامی او در حاکمیت بوده و توانسته رضایت رهبر را جلب کند.
در ادامه این تحلیل با اشاره به تکاپوی اکثریت کنگره برای تشدید تحریمها علیه ایران آمده است: مشکل اینجاست که مقامات ایرانی تشدید فشار تحریمها بر کشورشان را تلاش دیگری با هدف تغییر رژیم قلمداد خواهند کرد و محافظهکاران ایرانی از آن به عنوان بهانهای برای مخالفت با هر گونه پیشنهاد تعامل با آمریکا بهره خواهند برد و این امر در نتیجه ممکن است مانع مذاکرات شود.
دولت آمریکا برای تغییر در راهبرد خود با هدف تعامل با ایران باید دست از مخالفت با مشارکت ایران در کنفرانس ژنو 2 برای مذاکره درباره آینده سوریه بردارد.کریستین ساینس مانیتور نوشت: بدیهی است که بحران سوریه فقط با مشارکت دادن ایران قابل حل نیست اما تردیدی هم وجود ندارد که حذف ایران نیز کمکی به برون رفت از این بحران نخواهد کرد.
یک بام و دو هوای ایران
روزنامه تابناک در ستون محرمانه خود نوشت: روزنامه دولتی ایران که این روزها به دلیل نزدیک شدن به ایستگاه آخر قدرت ظاهرا حال و هوای خیلی خوشی هم ندارد، هفته پیش و در جریان آخرین دیدار هیئت دولت دهم با رهبر معظم انقلاب، پس از بایکوت کامل این برنامه و سخنان رهبری، در مواجهه با انتقادات طرح شده مدعی شد که چون زمان ارسال فایلهای روزنامه به چاپخانه دیر شده بوده مجبور به «خبر خوری» شده است! بگذریم از اینکه حداقل اهالی مطبوعات به بهانه بودن این ادعا واقفند. در همین حال اما اتفاق جالب آنجا رخ داد که روزنامه ایران روز گذشته دیدار سران نظام با رهبری را که دقیقا در همان زمان دیدار قبلی برگزار شد به طور کامل و با تیتری همسو با خود پوشش داد!
دستور دولت براي ايجاد شيفت شبانه پاسخگويي به مردم
روزنامه خراسان در ستون ویژه های خود نوشت: بر اساس ابلاغيه جديد يکي از مديران ارشد دولتي، تعدادي از فرمانداري ها و ادارات دولتي نسبت به برقراري شيفت شب پاسخگويي به مردم اقدام کردند و مرکز ارتباطات مردمي نهاد رياست جمهوري نيز موظف است به منظور نظارت بر عملکرد شبانه اين دستگاههاي اجرايي و پيگيري موارد مطروحه توسط دفتر رهبر انقلاب، دفتر رييس جمهور و دفتر معاون اول رييس جمهور نسبت به برقراري مديريت شبانه در نهاد رياست جمهوري اقدام کند.
اصلاحطلبان درمراسم افطاری مقام معظم رهبری
آرمان نوشت: شنیده شد که جمعی از کارگزاران نظام میهمان مقام معظم رهبری بودند و بعد از اقامه نماز مغرب و عشا روزه خود را همراه با حضرت آیتا... خامنهای افطار کردند. سفیر نوشت؛ حضور اصلاحطلبان در این جمع قابل توجه بوده و چهرههایی چون حجتالاسلام و المسلمین سیدحسن خمینی، مهندس سیدعلی خاتمی- رئیس دفتر رئیس دولت اصلاحات-، حجتالاسلام علی یونسی، دکتر محمدرضا تابش، حجتالاسلام مجید انصاری، دکتر محمدرضا عارف، احمد مسجدجامعی، حجتالاسلام سیدمحمود دعایی، محمدباقر نوبخت، دکتر سیدرضا صالحی امیری، دکتر مسعود پزشکیان، محسن مهرعلیزاده و مهندس اکبر ترکان در این مراسم حضور داشتند.
فوکوس: روحانی مثل احمدینژاد اسرائیل را تحقیر کرد
یک نشریه آلمانی با اشاره به سخنان دکتر روحانی نوشت: حسن روحانی هم مانند محمود احمدینژاد اسرائیل را تحقیر کرد و به تهدیدهای آن خندید.
روزنامه کیهان نوشت: هفتهنامه آلمانی فوکوس با اشاره به سخنان اخیر روحانی در جمع فرماندهان دوران دفاع مقدس و در پاسخ تهدیدهای رژیم صهیونیستی علیه ایران نوشت: حسن روحانی نیز همچون محمود احمدینژاد اسرائیل را تحقیر کرد. جانشین احمدینژاد هم برای اسرائیل احترام قائل نیست و در نطقی برای کهنه سربازان جنگ، اسرائیل را نکبتبار خوانده و تهدیدات نظامی از جانب نتانیاهو را خندهآور توصیف کرده است.
این نشریه آلمانی مینویسد: «روحانی در جمع کهنه سربازان جنگ ایران و عراق گفت، وقتی بعضیها بگویند همه گزینهها روی میز هستند و دولت نکبتباری هم همین حرف را بزند، باید به این حرف خندید.»
فوکوس میافزاید: رئیسجمهوری جدید ایران در سخنان خود تاکید کرده «این صهیونیستها چه کسی هستند که بخواهند ما را تهدید کنند.»نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی یکشنبه گذشته در گفتوگو با شبکه تلویزیونی سیبیاس آمریکا بار دیگر تهدید کرده بود که ممکن است اسرائیل حتی بدون کمک آمریکا تاسیسات هستهای ایران را مورد حمله قرار دهد.
ارائه فهرست نامزدهای پیشنهادی عضویت کابینه به روحانی
به گزارش روزنامه کیهان، محمدرضا تابش رئیس فراکسیون اقلیت مجلس از نهایی شدن گزینههای کاندیداهای وزارتخانهها از سوی کارگروههای تخصصی خبر داد و گفت: لیست گزینههای نهایی روز شنبه، 29 تیرماه به رئیسجمهور منتخب برای اعلام نهایی به مجلس ارائه شده است.
تابش با اشاره به پایان کار 20 کارگروه تخصصی برای تشکیل کابینه دولت یازدهم اظهار داشت: روز شنبه، 29 تیرماه کارگروهها گزینههای خود را به رئیسجمهور منتخب اعلام کردند و روحانی لیست نهایی را به زودی به مجلس اعلام میکند.
در همین حال بیژن زنگنه وزیر نفت دولت سازندگی اعلام کرد نعمتزاده و ترکان گزینههای مناسبی برای وزارت نفت دولت روحانی هستند.
زنگنه در پاسخ به این سوال که آخرین وضعیت چینش کابینه به چه صورت است پاسخ داد: نمیدانم، از خود روحانی سوال کنید. همه چیز سیال است و این سوال را باید از شخص روحانی بپرسید.
از سوی دیگر سایت پویش وابسته به حزب اصلاحطلب «کار» خبر داد: با گذشت یک ماه از انتخابات فعالیت کارگروههای تعیین وزرا به پایان رسیده و گزارش آنها به روحانی تقدیم شده است.طبق اطلاعات رسیده، برای هر وزارتخانه اقتصادی بین یک تا 3 نفر تعیین شده و برای وزارت اقتصاد، نام سیدصفدر حسینی، وزیر اقتصاد دولت خاتمی و محمد نهاوندیان، رئیس اتاق بازرگانی مطرح است.
پویش میافزاید: با توجه به مصوبه مجلس درخصوص راهاندازی سازمان مدیریت و برنامهریزی و بهرهوری، اسحاق جهانگیری، وزیر صنایع خاتمی، محمدعلی نجفی، رئیس سازمان برنامه در دولت خاتمی و مسعود نیلی به عنوان نامزدهای اصلی مطرحند. برای وزارت کار، رفاه و تامین اجتماعی مرتضی بانک و علی ربیعی مطرحند؛ مرتضی بانک استاندار کرمان و معاون اداری مالی وزارت امور خارجه بوده است.
علی ربیعی هم از همکاران روحانی در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی و اعضای خانه کارگر است. همچنین حسین کمالی و سهیلا جلودارزاده، از اعضای خانه کارگر و حزب اسلامی کار هم برای این وزارتخانه مطرح هستند.
برای وزارت نیرو حبیبالله بیطرف و برای وزارت صنعت، معدن و تجارت جهانگیری یا نعمتزاده مورد بحث است.از سوی دیگر خبرگزاری تسنیم اسامی 60 نامزد پیشنهادی برای تصدی معاونت و وزارت را به این ترتیب اعلام کرده است؛ معاون اول (محمد فروزنده، جهانگیری، مهرعلیزاده)، معاون اجرایی (نعمتزاده)، معاون پارلمانی (علی عسگری، مجید انصاری، نوبخت)، وزارت اطلاعات (محسن قمی، شوشتری، پورمحمدی، شفیعی، خزاعی)، وزارت کشور (یونسی، حسین دهقان، جهانگیری، سلطانیفر، سیدرضا تقوی، ذوالقدر)، وزارت نیرو (چیتچیان، بیطرف، فتاح)، وزارت دفاع (نجار، علایی، حسین دهقان، وحیدی)، وزارت بهداشت (پزشکیان، ملکزاده، وحید دستجردی، فاضل)، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی (ربیعی، بانک، صفدرحسینی، شریفزادگان)، وزارت ارتباطات (ابوالحسن فیروزآبادی، معتمدی، واعظی، جهانگرد)، وزارت خارجه (ظریف، واعظی، خرازی، ولایتی)، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (محسن قمی، مسجدجامعی، علی مطهری، علی منتظری، سیدرضا صالحی، محمد علیزم)، وزارت علوم (توفیقی، سهرابپور، فرجیدانا، ظریفیان)، در ادامه این فهرست آمده است: وزارت صنعت و تجارت (مهرعلیزاده، ویسه، حسین هاشمی، جهانگیری، نهاوندیان، آلاسحاق)، وزارت اقتصاد (نوبخت، نیلی، صفدرحسینی)، وزارت جهاد کشاورزی (کلانتری، حجتی، صفدرحسینی، داوود دانش جعفری)، وزارت ورزش و جوانان (سلطانیفر، مهرعلیزاده، ذوالفقارنسب)، وزارت نفت (زنگنه، نعمتزاده، حسین هاشمی، ترکان)، وزارت راه و شهرسازی (آخوندی، عبدالعلیزاده، حجتی، سعیدیکیا، رحمتی)، وزارت آموزش و پرورش( صالحی امیری، حاجبابایی، فانی، زرهانی)، وزارت دادگستری(بختیاری، عباسیفرد، شوشتری)، معاونت برنامهریزی (روغنی، نیلی)، دبیر شورایعالی امنیت ملی (ولایتی، وحیدی، محمود واعظی).
جزئيات شكايت بقايي از سه نماينده مجلس
به گزارش تهران امروز، سيدعلياصغر حسيني در مورد جزئيات پرونده شكايت حميد بقايي از سه نفر از نمايندگان مجلس، گفت: اين پرونده مربوط به گزارشي است كه كميسيون اصل 90 در مورد سفر رئيسجمهور به نيويورك منتشر كرد. در همين راستا به دليل نشر اكاذيب از سه نفر از نمايندگان شكايت كرديم و از آنجا كه طبق قانون نظارت مجلس بر رفتار نمايندگان، اين اقدام علاوه بر جرم بودن مصداق تخلف انتظامي براي نمايندگان است، شكايتي هم به هيات نظارت بر رفتار نمايندگان ارائه كردهايم؛ بنابراين خلاف چيزي كه عدهاي از نمايندگان مجلس بيان ميكنند اين شكايت فقط در هيات نظارت مطرح نيست. به گزارش ايسنا، حسيني خاطرنشان كرد: شكايت در دادسرا ثبت شده و در حال حاضر در جريان رسيدگي قرار دارد.
شهری بدون نماینده در مجلس نهم
بر اساس گزارش آرمان، شنیده شد که معاون سیاسی وزیر کشور درباره برگزاری انتخابات در حوزه انتخابیه تفت و میبد گفت: طبق قانون این انتخابات باید با انتخابات آتی برگزار شود و دیگر امکان اینکه انتخابات میان دورهای برگزار شود، نیست. سید صولت مرتضوی اظهارداشت: طبق قانون این انتخابات باید با انتخابات آتی برگزار شود و دیگر امکان اینکه انتخابات میان دورهای برگزار شود، نیست. وی تأکید کرد: انتخاب نماینده تفت و میبد در انتخابات بعدی که انتخابات مجلس و خبرگان رهبری خواهد بود و فکر میکنیم همزمان برگزار شود، صورت میگیرد و در آن دوره نماینده تفت و میبد هم انتخاب خواهد شد.
روایت آشوبگر فراری از تقابل جریان برانداز با روحانی
یکی از عوامل متواری آشوبهای خیابانی تیر 78 تاکید کرد جریان برانداز با وجود ادعای همراهی با منتخب ملت، دارای تقابل ایدئولوژیک با وی است.
کیهان در ستون ویژه های خود نوشت: علی افشاری در روزآنلاین با ادعای اینکه انتخاب روحانی انتخاب بین بد و بدتر بود، مینویسد: در حوزه سیاسی به لحاظ استراتژیک، تقابل بین تغییرخواهی و سیاست دولت یازدهم و حامیانش وجود دارد. حسن روحانی نتیجه انتخابات را پایان تمامی شبهات پیرامون مشروعیت نظام سیاسی دانسته است.
اما از دیدگاه تغییرخواهی مشروعیت و کارآمدی نظام سیاسی همچنان زیر سؤال است. دولت روحانی میکوشد تا نظام سیاسی و قانون اساسی و نهادهای موجود را توانمند و مناسب برای تحقق خواستههای ملت معرفی نماید. اما نیروهای تغییرخواه معتقد به تغییر حکومت هستند.
بنابراین اینجا حوزه افتراق است و نیروهای تغییرخواه نیازمند تبیین و تدقیق تمایزات و نقاط تفاوت هستند. وی اضافه کرد: در مجموع ریاست جمهوری روحانی آغاز فصل جدیدی در عرصه سیاسی ایران است. نیروهای تغییرخواه نیز به مانند دیگران نیاز دارند خود را بر مبنای مختصات این فصل جدید بازتعریف نمایند. اما موجودیت راهبرد تغییرخواهی و گفتمان عبور از جمهوری اسلامی همچنان پابرجا است.
مجلس چشم بسته به 80 درصد وزرا راي اعتماد ميدهد
تهران امروز نوشت: قائد رحمت، عضو هيات رئيسه كميسيون اجتماعي به هشت صبح ميگويد: «دوره اصولگراها و اصلاحطلبان افراطي تمام شده و امروز نوبت معتدلهاست. مجلس نهم نيز با اين روند موافق است و قطعا تا 80 درصد وزراي پيشنهادي از ما راي اعتماد ميگيرند.» مشخص نيست 20 درصد مورد بحث شامل چه وزارتخانههايي است، اما اينطور به نظر ميرسد كه مجلس و دولت هر دو در تلاشند تا تعاملها بهگونهاي باشد كه همه وزراي پيشنهادي راي اعتماد بگيرند.
لغو بي سر و صداي دستور رييس جمهور پس از 16 ماه
به گزارش خراسان، بر اساس بررسي هاي کارشناسان يک دستگاه نظارتي، در حالي که رييس جمهور بهمن ماه سال 90 در بخشنامه اي به دستگاههاي مسئول اعلام کرده بود که پژوهشکده اقليم شناسي و مرکز ملي پايش و هشدار خشکسالي با تمامي وظايف، نيروي انساني و اعتبارات و اموال، در پژوهشکده هواشناسي ادغام و وابسته به سازمان هواشناسي فعاليت خواهد کرد، اين دستور چندي پيش با ابلاغي به بخش هاي مربوطه ابطال شده است.
اوباما شجاعت به خرج دهد
تهران امروز نوشت: سيدحسن موسويان، سخنگوي قبلي هيات مذاكرهكننده هستهاي ايران در المانيتور نوشت:نتانياهو بايد بداند كه روحاني نه گرگ است و نه ميش. او يك سياستمدار عملگراست كه پيش از اين صداقتش را براي تحقق راهحلي صلحآميز، پايدار و واقعگرايانه در مسئله هستهاي ثابت كرده است. آمريكا نبايد اين فرصت استثنايي را از دست بدهد.
باراك اوباما بايد شجاعت به خرج دهد و براي رسيدن به توافقي مستقيم و گسترده با ايران و پايان سه دهه خصومت، سرمايهگذاري كند. چنين دستاورد تاريخي مستلزم اين است كه نتانياهو اين حقيقت را بپذيرد: بهبود مناسبات ايران و آمريكا موجب كاهش تنش ميان تهران و تل آويو ميشود.
روايتي از پشت پرده ي شنود دفتر مطهري
به گزارش روزنامه ابتکار، هفتهنامه پنجره در مصاحبهيي به بررسي ماجراي شنود در دفتر علي مطهري پرداخته و مدعي شده كه حلقه احمدينژاد و جريان انحرافي ازدستاندركاران كار گذاشتن شنود در دفترمطهري بودهاند. اين هفتهنامه نوشت: بيشك تنها نمايندهيي كه مدتها پاي استيضاح رئيسجمهور ايستاده بود و يقينا برنامههايي براي دوران پس از رفتن احمدينژاد دارد علي مطهري است.
با نزديك شدن علي مطهري به حلقه هاشمي و روحاني و طيف اصلاحطلب، حلقه احمدينژاد پس از دوران رياستجمهوري زيرآتش بيشتري ازسوي آنان قرار خواهد گرفت. بنابراين با توجه به سابقه شنود غيرقانوني ازلاريجاني اين احتمال مورد توجه تحليلگران سياسي قرار ميگيرد.
شورش پناهجويان اردوگاه نائورو
روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: پناهجويان اردوگاه نائورو در جزيرهاي كوچك در اقيانوس آرام جنوبي، سر به شورش برداشتند كه گفته ميشود، اغلب آنها ايرانياني هستند كه بدون هويت رسمي و گذرنامه خود را با قايقهايي ناامن به سواحل استراليا رسانيدهاند و اكنون ماه هاست كه در انتظار ورود به خاك استراليا به سر ميبرند. در اين اعتراض بوميان محلي با چاقو و ميله به همراه پليس به سركوب اعتراض پناهجويان پرداختند.